Şimdi Ara

Opel Astra 1.6 CDTI mi yoksa Toyota Corolla 1.4 D-4D mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
5.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel Astra 1.6 CDTI mi yoksa Toyota Corolla 1.4 D-4D mi?
    General motorun yapmış olduğu cdti ve multijet motorlar sağlam bu biliniyor. Ancak geniş kapsamda baktığımız zaman elektrik, elektronik arızalarından, araba için trim sesine kadar, hangisi daha az sorunsuzdur? Yani kullanıcı dostudur?
    Bu durumda motora bakmadan komple genel anlamda sorunsuzluk için hangisini tercih etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafauzgur -- 24 Kasım 2015; 0:43:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektroniği sıkıntılı Astra ben hiç görmedim. Tarafsız olamam Astra j 1.3 cdti sahibiyim.

Fakat motor konusunda bi tarafta 1.6lt. 136/110 bg. 320/300 nm tork diğer yanda 1.4lt 90 bg. 190nm tork ikisinide test edin farkı anlarsınız.

Malzeme kalitesi olarakta Astra daha iyi.

Birde benim aracım 1.3 95 bg 200 nm tork değerine sahip sonuçta düşük hacim örneğin klima açık olunca keşke 1.6 olsaydı diyorum sizde bunu yaşamayın

• 1.4 D4D motorlar, diğer Japon ürünleri aksine, sorunlu motorlar olarak anılıyor, yağ yaktıklarını sağır sultan duydu artık. Genel anlamda Toyota daha sorunsuz olabilir fakat Corolla, Astranın yanında çok ruhsuz bir araç gibi kalıyor tipi çirkin. Sadece arkası geniş o kadar bence başka bir esprisi yok. Fakat kız kardeşi Toyota Auris makyajlı haliyle çok daha şık olmuş, ve daha kaliteli.

Sonuç olarak, Astra ile Corollayı yan yana koysalar, hiç düşünmem Astrayı seçerim, 136lık motor baya ciğerli. 110luk ise ciğerli denecek kadar güçlü değil, 1.5 dci ve 1.6 tdi motorlarla denk ortalama bir performans sunar. 1.4 D4-D ise kağnı gibi kalıyor bunların yanında.

(Çabuk Japoncu tayfa eksilemeden)

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

1.4 D4D motorlar, diğer Japon ürünleri aksine, sorunlu motorlar olarak anılıyor, yağ yaktıklarını sağır sultan duydu artık. Genel anlamda Toyota daha sorunsuz olabilir fakat Corolla, Astranın yanında çok ruhsuz bir araç gibi kalıyor tipi çirkin. Sadece arkası geniş o kadar bence başka bir esprisi yok. Fakat kız kardeşi Toyota Auris makyajlı haliyle çok daha şık olmuş, ve daha kaliteli.

Sonuç olarak, Astra ile Corollayı yan yana koysalar, hiç düşünmem Astrayı seçerim, 136lık motor baya ciğerli. 110luk ise ciğerli denecek kadar güçlü değil, 1.5 dci ve 1.6 tdi motorlarla denk ortalama bir performans sunar. 1.4 D4-D ise kağnı gibi kalıyor bunların yanında.

(Çabuk Japoncu tayfa eksilemeden)
    Corolla ,yağ falan yakmaz da... Şu anda Astra 136hp'lik dizel alınır her türlü.

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Corolla ,yağ falan yakmaz da... Şu anda Astra 136hp'lik dizel alınır her türlü.

Alıntıları Göster
    Astra tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yellow Claw

Astra tabi ki.

Alıntıları Göster
    şu japonlardan ne anlıyorsunuz şaşıyorum bozulmazmış sağlamış vs vs donanım olmazsa tabi sıkıntı çıkarmaz ayrıca arabalarda ne iç ne dış tasarım bi cacığa benziyor donanım yok bomboş tipsiz araçlar
    sorunlu denilen herşeye sahip oldum hiçbir sıkıntı yaşamadım koskoca opel dandik araba mı yapacak ?
    s4 aldım samsung kötü kasıyo donuyo dediler 2 senedir taş gibi hızlı seri kullanıyorum memnunum
    casper aldım herkes kötü iki güne pert vs dedi 1 senedir taş gibi kullanıyorum çokta ucuza aldım
    peugeot citroen dandik bozuluyo dediler 5 sene kullandık hiçbir sıkıntı çıkarmadı ayda 15-20 bin km yapan kişileriz.
    yani adam gibi bakarsan arabaya bişey olmaz ha gider o astra ile drift atar yanlarsan tarlaya falan girersen bozarsın tabi.
    Araba alacaksan
    Hyundai Opel Vw Merco Bmw Audi Volvo citro pejo reno hepsi iyi arabalar honda toyota tam çöplük

• quote:

Orijinalden alıntı: Wrutera

şu japonlardan ne anlıyorsunuz şaşıyorum bozulmazmış sağlamış vs vs donanım olmazsa tabi sıkıntı çıkarmaz ayrıca arabalarda ne iç ne dış tasarım bi cacığa benziyor donanım yok bomboş tipsiz araçlar
    sorunlu denilen herşeye sahip oldum hiçbir sıkıntı yaşamadım koskoca opel dandik araba mı yapacak ?
    s4 aldım samsung kötü kasıyo donuyo dediler 2 senedir taş gibi hızlı seri kullanıyorum memnunum
    casper aldım herkes kötü iki güne pert vs dedi 1 senedir taş gibi kullanıyorum çokta ucuza aldım
    peugeot citroen dandik bozuluyo dediler 5 sene kullandık hiçbir sıkıntı çıkarmadı ayda 15-20 bin km yapan kişileriz.
    yani adam gibi bakarsan arabaya bişey olmaz ha gider o astra ile drift atar yanlarsan tarlaya falan girersen bozarsın tabi.
    Araba alacaksan
    Hyundai Opel Vw Merco Bmw Audi Volvo citro pejo reno hepsi iyi arabalar honda toyota tam çöplük

Alıntıları Göster
    Corolla genel manada daha sorunsuz, uzun ömürlü ama bu iş biraz da şans ve kullanımla alakalı. Daha sorunsuz da olsa 1.6 dizel astra sırf motoru için corollaya tercih edilir. Benzinli 1.6 deseniz astranın hiç şansı yok ama dizelde astra daha keyifli olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Corolla genel manada daha sorunsuz, uzun ömürlü ama bu iş biraz da şans ve kullanımla alakalı. Daha sorunsuz da olsa 1.6 dizel astra sırf motoru için corollaya tercih edilir. Benzinli 1.6 deseniz astranın hiç şansı yok ama dizelde astra daha keyifli olur.

Alıntıları Göster
    Bu kıyaslamada sorunsuz olsa bile corolla önermem, sorunsuz da değil zaten, o yüzden astra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

Bu kıyaslamada sorunsuz olsa bile corolla önermem, sorunsuz da değil zaten, o yüzden astra

Alıntıları Göster
    Astra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xassemer

Araba alacaksan

Astra 1.6 cdti kullananlar yakıt deposundan ses geldiğini söylüyorlar, birde partikül filtresi çabuk dolarmış bunun gibi sorunlar duydum. Bunlarda düşündürüyor Opel almak konusunda. Sonradan arabayı alıp devamlı servis, tamir de uğraşmak istemiyorum

• mustafauzgur kullanıcısına yanıt
    O ses birçok araçta var. Depoda dalgakıran yok, çok dert edilecek birşey değil. Golf, octavia leonda da o ses var depo %70 üzeri dolu olunca sessizlik olunca duyuluyor.

• 136 lik astra ile corolla arasinda cok ciddi performans farki var. Bir test surusune cikin anlarsiniz demek istedigimi.

• Corolla dizel mazotla degil yagla calisiyor sagir sultan bile duydu

• hakankaran kullanıcısına yanıt
    General Motor'un yapmış olduğu cdti ve multijetler de yağ eksiltiği söyleniyor

• bende345 kullanıcısına yanıt
    Nasıl yakmiyor ya, Toyota yetkili servise bizzat sordum neden yağ yakma problemini cozemediniz dye.Satış müdürü bana garanti kapsamında komple bakımı yapılıyor hatta 2.kez aynı problem olduğunda yeni sandık motor takıldığını söyledi.Anlayacağınız,aracın garantisi direk şapa oturtuyolar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco-De Lucia -- 24 Kasım 2015; 13:13:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafauzgur

General Motor'un yapmış olduğu cdti ve multijetler de yağ eksiltiği söyleniyor

Kim diyorsa ya sallıyor ya da kendi aracına özel bir problem. 2 tane multijet (bir tanesi cdti) araç kullanıyorum hiçbir sorun yok. Ayrıca çevremden de duymadım böyle bir sorun.
  • 2007de çıktığında 190nm idi
    şu an 205nm diye biliyorum corollayı
  • Astra

Motoru falan geçtim tipe bakmak bile yeterli. Linea, Corolla, Sümbül, Trendline Jetta hepsi tipsizlik abidesi.

• Astra.
    136 bg.
    Cdti.
    ...........

• quote:

Orijinalden alıntı: attci

Astra.
    136 bg.
    Cdti.
    ...........
    yağ her araç eksiltir az ya da çok, toyota dizellerde bir dönemki araçlarda bu sorun vardı ama sonrasında düzeltildi, yenilerde fazla yağ eksiltme problemi yok artık

bu ikisi arasında astra lehine ciddi kalite farkı var, sorunsuzluk o eski toyotalarda kaldı, yeni nesiller öyle sorunsuz araçlar değiller, hala o efsane kasa corollanın kaymağını yiyor toyota o kadar

performansları kıyaslanmıyorum bile, 136 lık 110 luk farketmez astra her türlü daha güçlü bir araba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.