Şimdi Ara

Opel Astra J Sedan 2019 da yok.Geleceği ise muamma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
19.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet Arkadaşlar 2009 yılında J Kasa HB olarak piyasaya giriş yapan Opel Astra 2012 yılının sonunda HB kasası makyajlandı, aynı zamanda J sedan kasası piyasaya giriş yaptı. Özellikle kasanın insignia ya karoser yönünden benzerliği ile döneminde çok ilgi çekti. 2012 yılından bu yana 6 senedir üretimde olan Astra J Sedan özellikle ülkemizde 1.6 115 hp lik ünite F-P aracı olarak binlerce sattı Türk halkımız tarafından da oldukça benimsendi. 2014 yılında 1.3 Cdti motorundan kurtularak 1.6 Cdti motoru ile sınıfının en güçlü dizeli konumuna geldi daha sonra dizel otomatiği de satışa sunuldu. Opel Astra J Sedan 2012 yılından 2018 yılına kadar üretimde kaldığı senlerde hiç makyajlanmadı. Sadece ufak tefek jant değişkliği oldu. 2016 yılından sonra ise artan otomobil fiyatları, yeni çıkan güçlü rakiplerine göre eski teknoloji de kalması, ağır kasası gibi sebepler satışları düşürdü.

Opel tarafından gelen üzücü haber ise J Sedanın üretimi bu ay sonunda biteceği hususu. Model Avrupa da Polonya İspanya ve Almanya fabrikalarında üretiliyordu. Opelin PSA Grububa satılması ile K kasada sedan karoserin gelmeyeceği daha önceden konuşuluyordu. Astra Sedanın geleceği ile ilgili diğer bir ihtimal ise :Astra L kasa tamamen PSA altyapısı ve PSA motoru ile gelecek L kasa gelene kadar, K kasa astranın GM teknolojisi ve altyapısı ile devam etmesi halinde Opel Astra Sedanın K kasa olarak güncel Chevrolet Cruze kasası altında sadece logo ve marka değişikliği ile Avrupada 2019 yılında satışa gireceği de gündemde.Ama bu ihtimal de zor gibi duruyor. Neler olacak bakıp göreceğiz. (Bkz Cruze karoseri ile Avusturalya da satışta olan Astra NB)

Opel Astra J Sedan 2019 da yok.Geleceği ise muamma...e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RatedR7 -- 11 Aralık 2018; 5:33:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç tutulmadı zaten astra sedan ne ülkemizde ne de yurtdışındA. Hiç de üzülmedim üzülen de azdır zaten ... :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Hiç tutulmadı zaten astra sedan ne ülkemizde ne de yurtdışındA. Hiç de üzülmedim üzülen de azdır zaten ... :)
    Hocam bu kasa tuttu 2012-2016 satış rakamlarına bakarsanız sınıfının sedan klasmanında ilk 5 te yer aldı. Bundan önceki H kasa tutmadı o konuda hem fikirim. Malum siteye de bakarsanıs sırf 1.6 115 liklerden 1000 tane ilan var belki de daha fazla...

• Aşkım benim ya , yeni insignia kullanıyorum ama astra J yi unutamam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anlaşılan o ki; PSA elinde kaldıkça Opel geriye doğru gidecek...
  • Zaten psa kompakt sınıfta sedan model üretme gibi bir isteği yoktu. en son 306 sedan üretildi. 307 ve 308 de sedan kasalar olmadı hiç. bir dönem de c4 sedan üretildi ama çok kısa bir süre için piyasada kaldı. bu tutumunu gruba yeni katılan opele de aktaracak anlaşılan.
  • Bence h kasa da dahil olmak üzere tutulmaması için ciddi bir sebep yoktu. Tek sebebinin hb kasasından birkaç yıl sonra sedan kasayı piyasaya sürmeleri olduğunu düşünüyorum. Mantığı nedir bunu da anlayamıyorum. Önce hb kasa piyasaya çıkıyor, gözler hb ye alışıyor, sonra bir kaç yıl sonra sedanını çıkarınca göze garip geliyor. Hb sini uzatmışlar, arkasını sündürmüşler gibi yorumlar alıyor. Hb kasası tutup da sedanı tutmayan çok nadir araçlardan astra. (C4'te bu durum farklı)

Türkiye'de en çok satılan c sınıfı sedan kasa pazarında kendi ayağına sıkıyor bence Opel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Astranın platformu GM nin olduğu için ve opel PSA ya satıldığı için yeni model türetilmesi mümkün değil artık. PSA altyapısıyla çıkacak yeni kasa beklenecek. Onda da sedan çıkar mı muamma sektör suvlara kaymışken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

anlaşılan o ki; PSA elinde kaldıkça Opel geriye doğru gidecek...
    Şuan çok iyi gidiyor opelin işleri. Tam tersi GM batırmaya götürdü, PSA diriltiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Şuan çok iyi gidiyor opelin işleri. Tam tersi GM batırmaya götürdü, PSA diriltiyor.

Alıntıları Göster
    nasıl iyi gidiyor ? ne zaman opel showroomuna girsem üzülüyorum. Zira 15 yıllık bir kasaya sahip Corsa neredeyse aynı şekilde satılıyor. Astra Sedan aynı şekilde. Mokka, Crossland filan satış yapmıyor zaten. İnsigna güzel ama rakipleri tarafından eziliyor. Bir tek Astra HB için güncel ve rakipleriyle mücadele edebilecek seviyede diyebiliyorum. Bu iyiye gitmiş hali ise Opel bitmiş demek ki.

• Bi zahmet bitsin artık 10 sene oldu, nerdeyse L kasa çıkacak. GM bu güzelim markayı berbat etti PSA da tüy diker artık.

• ülkemizde satılan lpg ye uyumlu tek ucuz ve alman sedan kasa arabalarından biriydi.
  • C-segment arabaların fiyatları 100'e dayandığı dönemde bu aracı 55'e veriyorlardı.

Cruise control, alaşım jant (çirkin olsa da), deri kaplı direksiyon falan vardı. O dönem F/P aracıydı ve iyi sattı baya.
  • Dizel otomatigi 50 sene sonra gelir, sedani 60 sene sonra gelir, 2015 yilinda arka cami elle acilan araba satarlar, 1.6 dizeli 90 yil sonra gelir, rakiplerinden 50-60 beygir fazla oldugu halde yerinden kalkamaz

Sonra Vag grubu niye cok satiyor

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Hatta filo indirimiyle falan 53 e alınıyordu. Filo indirimi dediğide benim araçta babamın üzerineydi ve seat olmasına rağmen filo indirimi adında 1500 - 2000 lira kadar daha indirim yapmışlardı.

He diğer araçların 2 eli artarken bunlarınki sabit kaldı nerdeyse. Çünkü daha 2-3 ay önce satamadık ve nissan bayisine verdik. 65.000 e . normalde belkide 2. eli en az artan araba olabilir. ( 2. elde fiyat artan tek arabda bizim ülkemizde var heralde zaten.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Hiç tutulmadı zaten astra sedan ne ülkemizde ne de yurtdışındA. Hiç de üzülmedim üzülen de azdır zaten ... :)
    Turkıyede daha ne kadar tutacak acaba :)

• quote:

nasıl iyi gidiyor ? ne zaman opel showroomuna girsem üzülüyorum. Zira 15 yıllık bir kasaya sahip Corsa neredeyse aynı şekilde satılıyor. Astra Sedan aynı şekilde. Mokka, Crossland filan satış yapmıyor zaten. İnsigna güzel ama rakipleri tarafından eziliyor. Bir tek Astra HB için güncel ve rakipleriyle mücadele edebilecek seviyede diyebiliyorum. Bu iyiye gitmiş hali ise Opel bitmiş demek ki.

Alıntıları Göster
    Daha büyük çerçeveden bakarsak olaya, Astra, İnsignia ve Corsa bu 3 model’in hiçbirinde Psa dokunuşu yok ve dediğiniz gibi bu 3 model de günümüz rakiplerinin arkasında.

Psa dokunuşu olan iki model var ikisi de Suv onlar da ise Avrupa Pazarında işler yolunda.

Sırayla Astra, Corsa ve İnsignia modellerine de al attığında Psa günümüz rakipleri ile yarışacak, rekabet edecek modeller ortaya çıkacaktır.

Ek olarak uzun süredir Opel ilk defa bu sene Kar açıkladı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: orktas

Daha büyük çerçeveden bakarsak olaya, Astra, İnsignia ve Corsa bu 3 model’in hiçbirinde Psa dokunuşu yok ve dediğiniz gibi bu 3 model de günümüz rakiplerinin arkasında.

Psa dokunuşu olan iki model var ikisi de Suv onlar da ise Avrupa Pazarında işler yolunda.

Sırayla Astra, Corsa ve İnsignia modellerine de al attığında Psa günümüz rakipleri ile yarışacak, rekabet edecek modeller ortaya çıkacaktır.

Ek olarak uzun süredir Opel ilk defa bu sene Kar açıkladı.

Alıntıları Göster
    Corsa tamam da insignia ve astra hangi rakiplerin gerisinde mesela?

Golf,belki 308 daha iyidir astra'dan(premiumlar hariç) Focus falan diyip komik olmayın.

Tip olarak olmasa da iç mekan olarak passat iyidir belki insignia'dan.Başka ne var superb mi

• Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Dış tasarım olarak iki araçta çok güzel.

Astra mesela ama arkada havalandırma bile yok kadranları da artık ilkel duruyor.

İnsignia da ise ön göğüs D sınıfı araç için az duruyor küçük geliyor o araba daha fazlasını hak ediyor keza kadranları da öyle, buna ek olarak

125 Beygir passatın 0-100’ü 9,7 saniye

165 beygir İnsignia’nın 0-100’ü 9,4 saniye

150 beygir passatın 0-100’ü 8,4 saniye

Benzer durum Astra da da geçerli. Belki yol tutuşu daha iyi olabilir Opelin, ancak bizler araçları sürekli limitlerde kullanan insanlar değiliz, sadece gaza basınca biraz daha fazla gitmesi, sırtımız biraz koltuğa yaslanınca yüzümüz gülen insanlarız bence bu 0-100 değerleri o yüzden bu tür araçlarda artık çok önemli.

Bu tür küçük noktalarda Opel’in rakiplerinden geri kalması tercih edilmesini zorlaştırıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Alıntıları Göster
    Kar etmeye başladılar. Ayrıca yeniden yapılanma sürecine girdiler. Dünya Tr den ibaret değil. Satışları artıyor opelin. Yeni Corsa önümüzdeki yıl tanıtılacak. Elektrikli modeli de çıkacak. Astra sedan bizim gibi pazarlara satılan bir modeldi zaten avrupada satın alan yoktu. Opelin en çok satan modelleri sırasıyla astra, corsa ve mokka. Dediğim gibi dünya Tr den ibaret değil. Önümüzdeki yıldan itibaren modellerin PSA altyapısına dönüşümü başlayacak corsayla birlikte. O zaman göreceğiz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.