Şimdi Ara

OPEL ASTRA L 2022 (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.942
Cevap
139
Favori
272.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tavanı siyah olmayan araçlarda nedense hiç boya atması olmuyor. Bizim corsa pislik için, 1 cm boya atması yok, vernik yanması bile yok. Psa türkiye sizin gibilere minnettardır :)) devammmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Cevap vermeyim diyorum ama. Bişey yazarken önce bi herhangi bir arama motoruna bir yazın. Sonra beyazda olmuyor deyin. Grubun eski mesajlarını bir okuyun. Mavi renk olan aracın arka kapısında boyanın o kadar ince olduğu için alttaki astarın göründüğüne falan bir bakın ya gözünüzü seveyim. Ayrıca dediğimi desteklediğiniz için teşekkür ederim. Koyu olan renklerde daha fazla görüldüğünü söylemiştim(Siyah koyu renktir).

Ayrıca sizede bir tavsiyede bulunayım. Aracınızı pislik içinde tutmayın hemen 1 yılda olacak diye bişey yok. Boya belki 5 yılda sıkıntı çıkaracağı yerde 4 yılda çıkarır üzülürsünüz. Sonra buraya aracımda boya atması var neden oldu diye yazarsınız. Lütfen kullanma kılavuzunun uyarılarını dikkate alın.

OPEL ASTRA L 2022

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizblaze -- 21 Temmuz 2024; 11:43:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Denizblaze D kullanıcısına yanıt

Tamam işte ne güzel kabullenmişsiniz durumu hatta yetmemiş savunma pozisyonuna geçmişsiniz. Ne diyim size, müstahaktır :) bizim burada konuştuğumuz kronik durum, a dan z ye tüm psalarda var

Benim ilk alıntıladığım mesaj "siyah renk tavanda sorun yok rahat olun" Beni karşı görüşte alıntıladığına göre bu fikri savunuyor olmalısın.

Benim söylediğim tek şey var, rahat olmayın tedbirli olun. Bu cümleye karşı mısın değil misin ?

• İlk kez araba kullanmıyorum.

Peugeot 308 130.000 km (2011)
    Vw Golf........105.000 km(2013)
    Vw CC..........80.000 km (2015)
    Vw Golf .....70.000 km(2017)
    Vw Polo.......87.000 km(2018)

Aktif olanlar
    BMW 1(15.000KM)
    BMW3(400.000 KM)
    BMW5(25.000KM)

Sadece opel astrada boya atması oldu.
    Sadece opel Astrada paspas delindi.

Vw grubu araçların bir tanesinde şanzıman sorunu yaşadım.kavrama ile ilgili. İyi garantisinden ücretsiz değişim yaptılar.

İlk kullandığım Peugeot 308 de, direksiyon derisi soyuldu. Vites geçişi olmadığı için yolda kaldım.

Diyebilirsiniz niye hala gidip o grubu almıyorsun bu gruba geçtin diye. Bunlar kişisel tercih. Yaşayarak öğreniyoruz bazı şeyleri. Bakalım Opel servisi ,Opel markası ne kadar ürünün arkasında duracak.

Araçları pislik içinde tutmayın demek kaçış yolu. Bu araçların hiç birinden kullanım alışkanlıklarım diğerinden farklı değildi. Hepsi de kapalı garaj arabasıdır. Elbette bir yerde gidersin sokağa açığa parkedersin.

Netice olarak araçları pamuğa sarıp saklayacak halimiz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agah61 -- 21 Temmuz 2024; 12:12:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu size 1 ay önce yazmış olduğum cevap.

OPEL ASTRA L 2022

Buda dün yazdığım cevap.

OPEL ASTRA L 2022

Bu mesajlarımda gayet açık bir şekilde anlatmama rağmen. Siz gerçekten anlamakta zorluk çekiyorsunuz yada ben size anlatamıyorum. Bence ikimiz grubu gereksiz yere meşgul ediyoruz. O yüzden bişey söylerken beni kullanma klavuzu atmıştı gibi şeylerle laf atıp cevap hakkı doğurmazsanız veya bana cevaben yazmazsanız sevinirim. Sizede her ay aynı mesajı atmak zorunda kalmam.

• Agah61 A kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam, aracı orta-uzun vadede kullanmayı düşünüyorsanız benim tavsiyem tavanın boyanması + değer kaybı yönünde ilerlemek olur. Citroenlerde bir dönem araç değerinin %10'una yakın değer kaybı alındı. 100-150bin tl arası değer kaybı alınması makul olur. Ancak yüksek ihtimalle kullanıcı hatası diye direteceklerdir, psikolojinizi buna hazırlayın

Boya konusunda ise; tavan tekrar boyanacağı için kalın bir boya olacak ve işçilik problemi olmazsa sorun tekrarlamayacaktır. (Aslında fabrikanın tek yapması gereken bu )Bununla ilgili de belge alırsanız satış nispeten daha kolay olur, zira sizin pozisyonunuzda çok insan var ve arkası da geliyor

Teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi kullanıcısı hatası diyecekler. Ne kadar sesimizin çıkıp çıkmadığına bakacaklar ve ona göre hareket edecekler.
    Hayatta yaşadıkça öğreniyorsun netice olarak.

Asıl olay serviste bitiyor. A servisi olumsuz yaklaşırken b servisi müşteri odaklı işinizi çözebiliyor. Bulunduğunuz yerde birden fazla servis varsa önce nabız yoklayıp uygun servisi seçmenizi öneririm. Mesela ankarada 3 servis var ancak böyle bir problem yaşasam benim götüreceğim servis direkt belli. Opelde değil ama başka markada gerçekten kullanıcı hatası sebepli bir durumda garantiden değişim yapabilmiştim

100 bin değer kaybı ve tavanı yeniden boyamayı teklif ediyorlar. Kullanıcı hatası diyemezler.

Belkide bana cevaben yazmadınız ama sanki bir sürü aracım var ilk defa arabaya binmiyoruz demeye getirmişsiniz gibi geldi. Benimde demek istediğim buydu. Bazı markaların bazı modellerinde kullandığı şanzıman sıkıntılı, bazı araçların motorları sıkıntılı, bazı markaların C sütunuda göçük, bazı markalar (stellantis bu markalardan biri) çok ince boyalar kullanıyorlar bunlar sıkıntı. Siz bu sıkıntılı markalardanda araç kullanmış bu sıkıntılı yerlere dikkat ettiğiniz için bir problem yaşamamış olabilirsiniz.
    Yoksa bende çamur atmasını bilirim sizin kullandığınız araçlar WAG grubu şanzımanları sıkıntı. Bunula ilgili bir sürü şikayet bulur gösteririm. Yok şu anda kullandığınız araçlar BMW imiş sanayiyi bilmiyorsak sizi takip edelim demeyi biliriz ama bunun sizede bana da bi faydası yok.
    Benim amacım milleti bilgilendirmek. Şu arabanın şusu kötü onu almayın demenin bana veya benim aracıma bir faydası yok. Bunu grupta araçla ilgili bilinmeyenler varsa arkadaşlar öğrensin diye belirtiyoruz.
    Boyalara dikkat edin diyoruz. Bende farklı araçlar kullandım ilk aracım değil yani. Ama grup sayesinde boyaya dikkat etmem gerektiğini öğrendim. Benim aracımda evde kapalı garajda durur. Benim için garaj çok önemlidir (1996 dan beri garajlı evlerde otururuz) hatta evi bile aracım yazın güneşin altında kalmasın, kışın üzerine kar yağıp buz kazımakla uğraşmayım diye özellikle garajlı aldım. Sadece işteyken ve tatilin belli bir kısmında aracım dışarıda kalır.
    Boya mevzusunu bildiğim için diğer hiçbir arabama tatilde üzerini örtü ile koruma gereksinimi duymazken bunun üzerini örtüyorum. Bu araçların boya konusunda hatayı kaldırmama oranı yüksek. Diğerler markalarda boya konusunda yaşamadığınız sıkıntıları bu markada yaşayabilirsiniz demek istemiştim.

OPEL ASTRA L 2022

Buradaki yorumumuda o yüzden yazmıştım. Siz yasal haklarınızı arayın ısrarcı olun. Bazı araçların kronik sorunları vardır daha dikkatli olmak gerekir. Bizim araçlarımızdada dikkat etmemiz gereken yerlerden birisi boyadır. Siyah tavan 2 kere dikkat etmemizi gerektirir bu net.
    Markanın arkasında durması gerektiği konusuna katılıyorum. Ben bu zamana kadar ilk aracım 2. eldi 11 aylık bir araçtı ondan sonraki araçlarımı 5 tane sıfır araç alıp kullandım. Hepsini yetkili servise götürdüm bakımlarını oralarda yaptırdım (bulunduğum ilde olmadığı için başka ile gitmek zorunda kalıyordum). 4 farklı markanın yetkili servisleriyle çalıştım. Genel anlamda bir problem yaşamadım. Sizin belirttiğiniz gibi bir aracımda 15.000 bakımını 9. ayında falan yaptırmıştım. 13. ayında falan direksiyonda deri soyulması oldu. Ne olacak bir dahaki bakımda söylerim dedim. 20 ay falan olmuştu yetkili servise bakıma gittiğimde söyledim genel merkeze yazarız cevap bekleriz demişlerdi. Sonrasında 2 farklı yetkili servise götürdüğümde birisi parçanın garantisi bitmiş. Diğeri kullanıcı hatası diye olumsuz cevap almıştım. (Yetkili servisteki arkadaş daha önce bu değişimlerin yapıldığını söylemişti).

Bir aracımda sesten dolayı motor kulağı sonra amortisör takozu ücretsiz değişti. Başka bir aracımda benim haberim bile yoktu farın iç kısmıda problem varmış servise gittiğimde farketmişler iki farda garantiden değişti.

Onun dışında eşimin kullandığı gene sıfır aldığımız premium diye tabir edilen bir marka bir araç var 2020 yılında almıştık. Onunda 3 ay sonra sol A sütununda içerideki Airbag olan yerdeki kaplamada damak kırıklığından sarkma tam oturmama gibi bir şikayetimiz oldu yetkili servise gittiğimizde önce fotoğraf çekip (bence cam filmi falan yaptırırken mi kırdılar diye) genel merkeze gönderdiler önce olumsuz cevap verdiler istiyorsanız 600₺ ye parça getirttirelim dediler. Sonrasında biz ısrarcı olunca 3 hafta kadar sonra yok resimler net çıkmamış diye bir resim daha çekmek için tekrar çağırmışlardı. Sonrasında resimleri çekip gönderdiklerinde olumlu cevap verip 2 haftaya sizin parça gelir o zaman sizi çağırırız demişler ve parçayı garantiden değiştirmişlerdi. (Yetkili servisle aramız 150km yani biz 600₺ den daha fazlasını üç sefer gidip gelerek fazlasıyla harcamış olduk. Gene aynı aracımız 55.000 km de klima soğutmasında bir sıkıntı yaşıyoruz şu anda. Yetkili servisle görüştüğümüzde. Yeni nesil klimalarda buna benzer problemler yaşanıyor getirin bakalım dediler. Şu anda tatilde olduğumuzdan dönüşe randevu alacağız bekliyoruz bakalım problemimiz çözülecek mi? Çözüm yolu bizi mutlu edecek mi?
    Tabiki sıfır araç alıyoruz problem yaşamayalım diyoruz. Ama oluyor problem çıkıyor önemli olan problemin çözülmesi ve çözümün sizi memnun etmesi.

• Denizblaze D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum bilgilendirme için.

• Merhaba
    Wifi konusunda çözüm bulabilen var mı, cihazla vs bu özelliği açtırabilme imkanı gibi. Bir de plastik karter muhafaza temin edilebilecek bir yer var mıdır?

• ismpkr İ kullanıcısına yanıt

Plastik bende arıyorum ama bulamadim. Trendyol ve n11 gibi sitelerde metal muhafaza var.

• Merhaba Arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce opel astra l kült sarı siyah tavan gs paket satın aldım.2023 yılında üst paket olan gs 2024 yılında orta paket olarak satışa sunulmuş ve ultimate paket üst paket olmuş.Ben aracı alır almaz detailing dükkanında ppf şeffaf kaplama ve seramik kaplama yaptirdim.Titiz biriyim ve gönül rahatlığı ile çok iyi iş çıkardılar diyebilirim.Bir önceki arabama s..x firmasinda cam filmi ve motor kaputu ppf kaplama yaptırmıştım.Çok fazla işçilik hatası ile karşılaştım.Hatta başka bir filimcide cam filmlerini yeniden yaptırdım.Sinir bozucu :( Formda okudum kadarıyla bir arkadaşımızın tavanda renk atması problemi oluşmuş.Geçmis olsun :( benim tavanda siyah.Umarim bende aynı problem ile karşılaşmam.Kaplama korur diye ümit ediyorum.Bu arada ekrani ve piano black ön konsoluda kaplattım :) Tavsiye ederim.Piano black kolay çiziliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengizhanK024 -- 25 Temmuz 2024; 0:41:16 >
  • CengizhanK024 C kullanıcısına yanıt

hocam gs paketiniz, mevcut ultimate ile aynı. minik 2 farkla; head-up display ve navigasyon.

• Kartel muhafaza taktırmayı düşünüyorum ancak fiyatı serviste pahali :( disarida taktirirsak garanti problemi cıkar mi ? Deneyimleyen oldu mu acaba ?

• CengizhanK024 C kullanıcısına yanıt
    Ben de onu düşündüm 1 lira fazla verdim kafam rahat servis takti

• Merhaba, ben de aracı bu pazartesi gibi teslim alacağım. Edition paketi tek renk. Araçta kontrol etmem gereken yerler var mı?

• legend1923 kullanıcısına yanıt

Ne kadara aldınız acaba 1250-1300 arasında bulsam ben de almak istiyorum

• legend1923 kullanıcısına yanıt

Benim ön cam sol cıtada yırtılma vardı.Daha sonra arastirdigimda yıkama tabancası kaynaklı olabilme ihtimalinin çok yüksek olduğu sonucuna ulaştım.Benim problemi bayi çözdü.Zaten arac alırken çekildiğim fotografda da yakınlaştırıldıgında görünüyordu.O an heyecandan gözden kalabiliyor.Size tavsiyem aracı yakindan video da çekin teslim alma esnasında

• 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.