|
OPEL ASTRA L 2022 (128. sayfa)
-
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159571753
şöyle bir sıkıntı olabilir mi acaba? GS donanım, günümüzdeki ultimate'a en yakın haline ilk çıktıktan 1 yıl sonra falan erişti. ilk çıktığında bazı şeyler opsiyoneldi ama bunlar arasında kör nokta vs var mıydı hatırlamıyorum. şu görünen haliyle pro gibi ama fotoğraf da malum biraz kötü çekilmiş
-
primacy ise klasik yaz lastiği. zaten bildiğim kadarıyla fabrikadan 4 mevsim lastikle çıkan araç yok. örneği, istisnası var mıdır bilemiyorum. değişen ve sıcağa kayan mevsim şartlarıyla beraber ben ankarada dahi kış lastiğini sorgulamaya başladım. çocuğu her gün okula bırakma ve geceleri bi yerlere gitme durumum olmasa belki de almazdım bile. istanbul için de 7 derecenin altında seyreden sıcaklıklar artık pek görünmediğinden, kar-kış-kıyamet olması durumunda alternatif ulaşım araçlarına erişiminiz sorunsuzsa alınmayabilir kışlık. ama tabi şunu diyen de var; "kış lastiği 1 kere işe yarar ama hayat kurtarır"
-
Tam olarak benzer sebeplerden kış lastiği alacağım muhtemelen. Çalıştığım kurumdan ötürü Bridgestone lastikleri uyguna alabiliyorum kendi aracım için, 4 tane Blizzak LM005 almayı planlıyorum. İstanbul'da çok ihtiyaç olmayabilir haklısınız ama bir kez iş yarar, hayat kurtarır. Büyük ihtimalle satın alacağım. Belki kış lastiğinin olmasıyla hafif kış rotalarına gidebilme opsiyonu da doğar, o şekilde düşünüyorum.
-
Ben de elegance için alacağım 225/45/17 ebatında kış lastiklerinin testlerine bakabilirsiniz tyrereviews üzerinden. Continental TS870, Michelin Alpine 7 , Bridgestone Blizzak LM005, Nokian Snowproof, Pirelli Sottozero bunların hepsi bizim ülkemiz şartlarının çoğu bölgeleri için aşırı üzerinde kalitede lastikler. Bütçenize göre seçebilirsiniz. Daha düşük bütçeli kış lastikleri de var bunlardan da tercih edebilirsiniz ama ben lastikten çok tasarruf olmaz düşüncesindeyim, hele ki kış şartlarında uzun yol yapıyorsanız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil2645 -- 25 Eylül 2024; 15:44:49 > -
quote:
Orijinalden alıntı: anil2645Tam olarak benzer sebeplerden kış lastiği alacağım muhtemelen. Çalıştığım kurumdan ötürü Bridgestone lastikleri uyguna alabiliyorum kendi aracım için, 4 tane Blizzak LM005 almayı planlıyorum. İstanbul'da çok ihtiyaç olmayabilir haklısınız ama bir kez iş yarar, hayat kurtarır. Büyük ihtimalle satın alacağım. Belki kış lastiğinin olmasıyla hafif kış rotalarına gidebilme opsiyonu da doğar, o şekilde düşünüyorum.
kara kışa vururuz diye blizzak aldık kar yağmadı malesef. yumuşaklığı ve sessizliği dışında tecrübe edebildiğim bir özelliği olmadı. hatta sabahları bile 10-11 derecelerle ayrıldım evden. bakalım, ankaranın sağı solu belli olmaz.
-
Blilzzak iyidir. Testleride değerleri de. 2 aracimdada kullandım çok memnunum. Mevcut michelin lastiklerdende daha sessiz ve konforlu bence -
Hocam pro panel ama kör nokta çalışmıyor. Direk servise gittim sensörden olabilir dedi. Garantiye de almadı. Tamponu söküp takip bakacağız dedi. tampondan daha önce bir araba dokundurmuş. Alirken bunu biliyordum ama Satan adam bunu duzelttirip lokal boya yaptırdım dedi ben ozellikle sordum sensorlerini hiçbir sıkıntı yok aracım tertemiz dedi. Kul hakkını kim düşünüyor ki. Babam gitti aldı geldi. Adama sonradan ulaşamadım da. Ekspertizde tampon zaten önemsenmiyor başka bir sorun da çıkmadı.
Şimdi ilginci tabi arabaya tam adapte olamadim ama ariza lambası yanmıyor ilk kontağı açmak dışında. Şerit takip, geri görüş falan çalışıyor ama kör nokta ile beraber çalışmayan başka bir güvenlik ayarı, sensör vs olabilir mi bilmiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce bana bi yardım etseniz öyle hevesim kırıldı ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rogersin -- 26 Eylül 2024; 7:2:56 > -
ADAS ekranında bende de kör nokta yokmuş az önce kontrol ettim. parktan geri geri çıkarken arka çapraz trafik uyarısı çalışıyor mu bi ona bakabilirisiniz. geri gelmeye çalıştığınızda kamera görüntüsünde sağdan soldan hareketli araç-yaya geldiğinde üçgen içinde ünlem çıkıp sesli uyarı verdi mi hiç? muhtemelen benzer sensörlerden bilgi alıyordur. kör nokta sensörleri aracın arka sağ-sol çaprazlarında tampon altında olur zaten. problemi illa ki bulurlar canınızı sıkmayın. ha masrafı olabilir tabi, onu da size satan kişi bilip de sakladıysa ötesini o düşünsün.
-
quote:
Orijinalden alıntı: maniaxADAS ekranında bende de kör nokta yokmuş az önce kontrol ettim. parktan geri geri çıkarken arka çapraz trafik uyarısı çalışıyor mu bi ona bakabilirisiniz. geri gelmeye çalıştığınızda kamera görüntüsünde sağdan soldan hareketli araç-yaya geldiğinde üçgen içinde ünlem çıkıp sesli uyarı verdi mi hiç? muhtemelen benzer sensörlerden bilgi alıyordur. kör nokta sensörleri aracın arka sağ-sol çaprazlarında tampon altında olur zaten. problemi illa ki bulurlar canınızı sıkmayın. ha masrafı olabilir tabi, onu da size satan kişi bilip de sakladıysa ötesini o düşünsün.
Teşekkür ederim. Ben kılavuzuna da baktım. Şunlar şimdilik çalışmıyor. Son ikisi belki normalde de yoktur.
Kör nokta
Arka çapraz uyarı sistemi (araca denk gelmedim ama yayada ve engel algıladığında kırmızı ünlem çıkarak sesli uyarı verdi, akan trafik uyarı sistemi kullanım dışı yazıyor bu aynı şey mi? )
Koltuk ısıtma (ekranda görünüyor ama ısıtmadı. Sabah direksiyon ısıtma çalıştı oysa ki)
Bagajı ayakla açma
Hırsızlık alarmı
Wifi
Bir de ilginctir dikiz aynasindaki lambaları çözemedim açık kalıyor elimle kapatıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rogersin -- 26 Eylül 2024; 13:28:14 >
-
Ayakla bagaj, wifi, alarm bizde yok. Koltuk ve direksiyon ısıtma konusu havalar soğumadan açıklığa kavuşmaz maalesef. Ben de aynı tedirginliği yaşamıştım. Yayaya vermesi yeterli, arka çapraz uyarı çalışıyor. Dikiz aynasındaki lambaları anlayamadım? İç dikiz aynası mı?
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: maniaxAyakla bagaj, wifi, alarm bizde yok. Koltuk ve direksiyon ısıtma konusu havalar soğumadan açıklığa kavuşmaz maalesef. Ben de aynı tedirginliği yaşamıştım. Yayaya vermesi yeterli, arka çapraz uyarı çalışıyor. Dikiz aynasındaki lambaları anlayamadım? İç dikiz aynası mı?
Dikiz aynasinin orada iki tane lamba var ya sos butonu yanında sağ sol. Onları çözemedim mesela sürekli kapalı tutma imkanım yok galiba. Aracın içine oturuyorum radyoyla ayarlarla uğraşıyorum bunlar hep açık. Hareket halinde dikkat etmedim heralde kapanıyordur.
Arka çapraz uyarı sistemi ile akan trafik uyarı sistemi aynı mı hocam? Akan trafik kullanım dışı diye bir uyarı veriyor ekranda
-
Garip gelecek ama kör nokta uyarı sistemini kapat,sonra tekrar aç . Düzelir. -
Kapatma menüsü yok ki. Fabrika ayarlarına sıfırladım multimedya ekranından. Keşke öyle bir menü olsa da denesem servise bi ton para bayılmaktan kurtarır beni :(
-
Hocam var aslında,ben aracı sattığım için bakamıyorum şuan menüyü hatırlamak için. Menü biraz afilli,bulması ve ismi hatırlaması zor şekilde.
Aynanın üç kısımlarına doğru belli belirsiz içinde yuvarlak birşey yok mu, öyle üzerinde çizgisi belli olan aynalardan değil Astradaki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEVENİNTEORİ -- 26 Eylül 2024; 15:52:43 > -
içinde otururken bir süre yanıyor evet. o ışıkları kapı açılınca yanacak şekilde ayarlayın, gerisini çok kafaya takmayın hocam. ilerlediğinizde sönüyor evet. ilerlediğinizde yanıyor olursa basarsanız kapı moduna geçer. "akan trafik uyarı sistemi"ni bilemedim. aynı şey dicem ama birileri gelirken ünlem çıkıyor dediniz. servis bu uyarıyı görmedi mi? öncelikle donanımsal bir eksiklik kopukluk vs var mı bakacak, yazılımsal olarak da stabil duruma getirecek.
-
ben bi daha bakayım ayrıntılı. ADAS'ta direkt kör nokta olarak göremedim.
-
bunlar kapı açarken sağa sola dokunma ile oluşan minik boya atıklarıysa; rütuş allahın emri bende de var. yapıyorum, zamanla çıkıyo bi daha yapıyorum. belki sertleştirici ile karışık rütuş daha uzun ömürlü olabilir
-
bu arada 2-3 tur attım menülerde. kör noktaya dair bişey göremedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X