< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
OPEL ASTRA L 2022 (129. sayfa)
-
-
Bende bu konuya benzer bir durum yazmıştım daha önce.2024 gs pakette yan aynada kör nokta işaretine benzer işaretler var.Onlari çözemedim ne ise yarıyor.Kör nokta yok diye biliyorum bu donanımda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengizhanK024 -- 27 Eylül 2024; 0:0:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2024 yani şu anki güncel GS donanımda yok doğrudur. Ama 2023 modeller için GS en üst donanımdı ve kör nokta mevcut.
Kaza/arıza durumlarında şanzuman vites geçirmez genelde, korumaya alır. Eski nesil vites kutularında aracı yol dışı yapmak, çekiciye yüklemek için kontak anahtar vb. bir kilit açarak, tuşa basarak vitesi boşa atma hamlesi vardı. Başına gelen varsa mutlaka tecrübe etmiştir de.
Kılavuzda rastlayamadım, bilen söyleyebilir mi? Arıza/kaza durumunda vites geçmediğinde bu aracı boşa nasıl alacağız? Her an ahtapot tabir edilen çekici temin edilemez. Genelde kızaklı oluyor.
valla hocam klavuzda gayet kendinden emin şekilde "aracı boşa alın, el frenini indirin" diyor. otomatik araçları da bir platformda çekin veya ön tekerlekler havada iken çekin diyor. ama pratikte bunlar mümkün olur mu bilemiyorum. honda jazz hybrid aracımız vardı kazadan sonra P konumunda kalmıştı. mecbur 3-4 saat ahtapot bekledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniax -- 27 Eylül 2024; 15:29:24 > -
kılavuzda rastlayamadım derken demek istediğim:
vites geçişine izin vermemesi durumunda ne yapabileceğimiz.
mesela bu tip şanzumanlarda kilitlendiyse boşa atmak çok kolay.
-
Aynen. Ben de şeyi kastettim; kılavuzda sanki her şey çok kolaymış gibi bahsediyor ama bizim araçta bu tip bi mandal vs imkansız bence. Bizimkisi zaten vites seçici. O e-toggle sadece emri gönderiyor, aşağıda robot değişimi yapıyor. Klasik vites kolu olan araçlarda mandal ile boş konumuna alinmasi mantıklı da biz ne yaparız bilmiyorum. Belki de kaza anında ayırıp bırakıyordur kilitlemek yerine.
o zaman ben bu derde niye düştüm onu anlatayım size :)
arkadaşın benzer bir 2020 model aracı var. Peugeot grubu aynı şanzıman malum.. saçma bir yerde iş nedeniyle duraklayıp devam edecekken araba çalışmıyor, ekranlar geliyor, ama marş almıyor. motor ikaz yakıyor. akü takviye denense başarılı olurdu sanıyorum ama saçma bir yerde kaldığı ve motor ikaz yaktığı için akü değişse de zaten servise gideceğinden kasko çekicisi ile servise götürmek istiyor, kasko çekici yolluyor, ama vitesi boşa almak mümkün olmadığından kayar kasa çekiciye yüklenmesi mümkün olmuyor.
yakın zaman servis randevusu olan varsa sorup paylaşırsa sevinirim açıkçası. herkesin bilmesinde fayda var.
-
-
Dostlar bir obd cihazı sipariş verdim. Daha önce hic yapaniniz oldu mu bilmiyorum ama bunun için sanayide sacma sapan 2-3 bin lira vermek istemiyorum. Carscanner dan gizli özellik açmak istiyorum youtubeda videolar da var.
1. Kısa devre vs. gibi riskli bir yönü var mıdır?
2. Garanti dışına çıkar mı?
Hocam cozebildiniz mi Gs donanim benim listede yok gozukuyor ama aynada lambasi var anlayamadim. R ye alinca asagi egilen aynada yok yaziyor ama var aracta.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çözüldü evet servis 5500tl aldı ve tamponu söküp taktı. Kör nokta çalışıyor.
Gecmis olsun aracinizin model yili ve paketi nedir? Bir de arkadaslar lastikleri kac psi da kullaniyorsunuz sehir ici ve genelde 1-2 yolcu olarak?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@rogersin hocam 5500 neymiş ya. herhangi bişey değişti mi? Allah bilir sök-tak, obd'den reset hata kodu silmeye falan almışlardır o parayı.
@Àhmet 2.3/2.1 bar kapıda yazan değerler. bunlar takriben 33-34/31-32 psi'ye tekabül ediyor. ben de azıcık daha ekonomik olsun diye 35/33 kullanıyorum 18 jant için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniax -- 2 Ekim 2024; 10:6:20 > -
Aynen öyle malesef. Aldığım kişiye haram ettim ben de. Zaten ulaşamadım bir daha. 2023 gs paket.
Arkadaşlar aracımda dikkatimi çeken 1-2 hususu söylemek istiyorum bazen araçtan indiğimde ve araç kendini kilitlediğinde aracın önündeki panelde mavi karşılama ışıkların yandığını uzun süre yanık kaldığını görüyorum. Bir diğeri de koltuk ısıtma ve direksiyon ısıtma birkaç dakika sonra kendiliğinden kapanıyor hala çok sıcak değil Ben isterim ki ben kapatmadım sürece Kapanmasın bu sizde de böyle mi
mavi karşılama ışıkları iç ambiyans aydınlatma ise, evet bir süre sonra sönüyor. direksiyon ve koltuk ısıtma evet termostatik mantıkta çalışıyor. direksiyon tek kademeli olduğu için genelde tek kademeli olanlarda bu şekilde. koltuk ısıtma sabit kalabilirdi aslında ama o da ara ara ılıyor. ama asla soğumuyor bende. 3te kullanamıyorum zaten yakıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniax -- 3 Ekim 2024; 15:2:24 > -
Benzin deposu kalan menzil sizde de değişken mi mesela dün 460 lara düşmüştü sabah arabaya bindim 520 km den açtı. 2dk içinde 30km düşebiliyor. Ekrandan da kaldiramiyorsun. Kablosuz şarj çok sinir bozucu yeni bir şeffaf magnetic özellikli kılıf aldım sırf bunun için ama olmadı. Telefonu kılıftan çıkarıp koyuyorum şarj alanına. Dün bir baktım 15dk da falan acayip ısınmış telefon sanarsın patlayacak ve şarjı da yüzde 3 düşmüş. Saka gibi. Ben sırf bu özellik için 2022 yerine 2023 olsun istemiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rogersin -- 5 Ekim 2024; 7:54:44 >
Menzil; son kullanımlara ve tüketimlere göre çok oynak bende de. Biraz basarak 5km yapınca 30-40km düşüyor. Sakin 10-15 km gidiyorum, menzil 20km artıyor Araç biraz şunu demek istiyor, böyle gidersen bu kadar gidersin. Kablosuz şarj için de genelde şunu derler, kullanması eziyet, satarken aracın pazarlanmasına katkıda bulunur. Çünkü bir yandan o ucube kamera çıkıntılarından sonra net bir şekilde düz zemine oturmuyor, üstüne araç hareket ettikçe sürekli oynuyor, sabit bir tutunma sağlanmadığı için carplay/android auto ile birlikte ateş topuna dönüyor telefon. Ben uzun yolda kesinlikle kablo takıp kapaklı göze atıyorum telefonu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniax -- 5 Ekim 2024; 9:44:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X