Şimdi Ara

OPEL ASTRA L 2022 (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: figoelhan , erk32 , erk32 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil1 iOS
5 sn
2.779
Cevap
129
Favori
257.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
59. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar herkese, dün itibariyle 2023 gs paket araç alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Uzun süre Life paket Golf 8 ile arasında gidip geldikten sonra donanımdaki büyük farklar ve dış görünüş avantajı ile Astra L'de karar kıldım.

Aldığım gün yaklaşık 500 km'lik uzun yola çıkarak bir ilk izlenim edinme şansım oldu. İç mekan doluluğu ve konforu olarak segmentinde gerçekten büyük fark yarattığını düşünüyorum. Koltukları gerçekten rahat ve kaliteli, şerit takip + adaptif hız sabitleyici ile sürüş çok konforlu bir hale geliyor. Kör nokta asistanı yine bir diğer sürüş kolaylığı sağlayan ekipman.

Kablosuz Carplay büyük rahatlık ve yol gürültüsü konusunda da araç beni tatmin etti diyebilirim. Ses sistemi hakkında çok fazla olumsuz yorum okuduğum için beklentim düşündüğünden midir bilmem beklediğim gibi kötü gelmedi. Benim gibi standart bir dinleyici için tatminkar diyebiliriz. Tabiki olumlu olarak fark yaratan bir yön olarak sayacak kadar değil.

Agresif araç kullanan biri değilim, yüksek hızlara çıkmayı da pek sevmem ama atik bir araç olduğunu ve performansının hız&hızlanma arayanlara da yetebileceğini söyleyebilirim. Yol tutuş olarak güvende hissettirdi. 18" jantlarla yine okuduğum yorumlardan hareketle daha konforsuz bir araç bekliyordum ancak çukur ve tümseklerde yumuşak olmasa da tok bir duruş sergilediğini düşünüyorum.

Artı yönlerine epey değindim, dikkatimi çeken bazı eksi yönler de farkettim. Forumun hemen hemen tüm sayfalarını gözden geçirdim yer yer bahsediliyordu ancak güncel kullanıcı yorumları da faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Araç dur-kalk trafikte 3 silindirli motorun sarsıntılı çalışmasını bir nebze hissettiriyor. Aracın segmentine oranla bu kadar iyi özelliğinin yanında ben hala C segment bir aracım dedirten özelliğinden biri bu bence.

Şanzıman araç akmaya başladıktan sonra gerçekten mükemmele yakın çalışıyor ancak şehir içi dur kalk trafikte yani 0-5, 0-10 km/s hız aralıklarında kararsız kalıyor ve kavramada sıkıntılar yaşatıyor gibi. Hareketin frenden ayağın çekilmesiyle ayarlandığı ya da gaza hafif basıldığı o düşük hızlarda araçta sarsılmalar yaşadım. Bir ara eşim de neden ani frene basmışım gibi aracın birden durduğunu ya da bir anda aracın silkelendiğini şanzımanın kararsız kaldığını sordu.

Sizler de böyle bir durumla karşılaşıyor musunuz merak ediyorum benim araca özel bir durum mu diye? Tam aktaramadıysam daha fazla detay da aktarabilirim daha sonra.

İlk gün için genel izlenimlerim bu şekildeydi. Herkese kazasız belasız ve güvenli sürüşler diliyorum.

• Mekatronist M kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hoşgeldiniz diyelim. Gayet güzel özetlemişsiniz aracın eksi ve artı yanlarını. Evet düşük hızda dur kalk trafikte şanzıman kararsızlık yaşıyor. Titreşimli çalıştığı da doğrudur, hatta dizel zannedenler bile oluyor OPEL ASTRA L 2022 

kazasız belasız uzun ömürlü olur inşallah..

Trafikte şanzıman direk hiç beklemeden ikiye atıyor, o viteste de o hızda kavrama yaparken aşırı titreşim oluşuyor. Normalde çift kavrama şanzımanların özelliği bu, bu şanzımanda da bu şekilde. Daha önce Zf şanzıman bir araç kullanıyordum onda bu kadar çabuk ikiye geçmiyordu mesela. Bu tip trafik durumlarında ben manuele geçip belli bir hızlanma olmadan ya da trafik boşalmadan ikiye geçmesine izin vermiyorum, gerekirse kendim direksiyondan atarak devam ediyorum, tekrar yavaşlayınca zaten otomatik olarak bire geçiyor.

Aracınız hayırlı olsun, kazasız sürüşler dilerim. Yaşadığınız durumu ben de yaşıyorum. Genelde yokuş inerken normal modda 1 den 2 ye atıyor vitesi fakat kavrama yapmıyor. Hızlanmaya başlayınca kavramaya başlayınca öne doğru silkeleme yapıyor.
    Bende de şöyle bir durum oluyor. Araç ilk marşta biraz uzun sürüyor motorun çalışması. Marş motoru 1-2 saniye dönüyor öyle çalışıyor. Ama start stopta çalışması kusursuz gibi. Tekte çalışıyor. Sizde de böyle mi?

Hayırlı olsun aracınız, benzer durumları yaşıyorum yaklaşık 11500 km oldu titreşim aynı :) Haliç Köprüsü'ne inen yoldan nefret ettim sırf bu yüzden, 2 ye mi geçsem 1 de mi kalsam, kavrasam mı akıtsam mı kararsız kalıyor :D Ama bunun dışında Aisin EAT8 kusursuza yakın çalışıyor gerçekten.

Benim daha yeni fark ettiğim bir özellik oldu, bilmiyorum belki yanılıyorum ya da siz daha önce fark ettiniz ama bizim ön camlar çift cam gibi duruyor. Arka camlar tek cam şeklinde ama ön camlara baktığınız zaman iki cam arası tutturma materyali de görünüyor. Bunu şöyle fark ettim geçenlerde bir şehir dışı ziyaretinde Mokka kiraladım ve ön camları bayağı hızlı açılıp kapanıyordu ve bizim arka camlar gibi tek camdan oluşuyordu dedim bizim niye böyle değil acaba daha yavaş açılıp kapanıyor çünkü bana göre. Eve gelince baktığımda ön camları gördüm, fotoğraftan ileteyim siz de kendi araçlarınızda bakın belki ben yanılıyorumdur ama 2 adet cam var gibi. Bu gerçekten C sınıfı için değerli bir özellik.

OPEL ASTRA L 2022

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil2645 -- 12 Ekim 2024; 9:26:48 >

• ismpkr İ kullanıcısına yanıt
    Bende çift kavrama tiggo 7 var. Düz yolda 13 km hıza gelmeden 2.vitese atmıyor. Hele yokuş yukarıysa 20 km lere kadar 2 ye atmıyor. Diğerleri kalkar kalkmaz tak 2 ye atıyor sonra araç çekmiyor titriyor.

Dsg lerde yazılım atarak 2.vitese geçmesini geciktiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 12 Ekim 2024; 9:40:55 >
  • anil2645 A kullanıcısına yanıt

kaza anında kırılsa dahi paramparça etrafa dağılıp da insanlara zarar vermesin, bütünlüğünü koruyabilsin diye camda laminasyon uygulaması vardır. 2 cam katmanının arasında pvb diye bir polimer bulunur.

tüm araçların ön camlarında laminasyon var normal şartlarda. yeni araçların yan camlarında da kullanılıyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arutharen -- 12 Ekim 2024; 10:53:53 >
  • arutharen kullanıcısına yanıt

Teşekkürler yorumunuz için ama tam olarak anlatamamış olabilirim aslında, Mokka'nın ön camı böyle değil. Megane var ailede onun camları da böyle değil. Ama eminim ki o araçların da ön camları parçalanmıyordur kazalarda, 2020 ve üzeri araçlar. Bu daha çok yalıtım için yapılmış gibime geldi bana, güvenlik amaçlı olsa tüm araçlarda olmaz mıydı? Zaten elimle plastik katmandan camları ayırabiliyorum iki cam olarak gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil2645 -- 12 Ekim 2024; 12:17:57 >
  • anil2645 A kullanıcısına yanıt

benim ön camdan kastım aracın önündeki cam. araçların ön camlarında çok uzun zamandır laminasyon bulunuyor. benim bir önceki 2001 model toyota aracımda bile lamine cam vardı ön tarafta. ön camın da kesitini görmek mümkün olmadığı için ancak köşesindeki yazılardan anlaşılabilir özelliği. yönetmeliklerden dolayı ön camlarda laminasyon zorunlu diye biliyorum zaten.

lamine cam haricinde bir de temperli cam kullanılıyor araçlarda biliyorsunuz. genelde yan camlarda temperli cam kullanılıyor. temperli cam da bir kırılma anında keskin olmayan ufak parçalara ayrılıyor. lamine cam ise kırılsa dahi olabildiğince bütünlüğünü koruyor.

ben bizim araçlardaki yan camlara hiç dikkat etmedim ama dediğiniz gibiyse yine öncelikle güvenlik amaçlı olarak ön taraftaki yan camlarda da lamine cam kullanmışlar demek ki. ses yalıtımına da etkileri olabilir elbette ama o camların laminasyonlu olmasının asıl sebebi güvenliktir diye düşünüyorum. çünkü asıl amacı ses yalıtımı olsa, arka camlarda da kullanılmadığı zaman yine anlamsız olacaktır.

tahminen laminasyonlu camlar temperli camlara göre daha maliyetlidir. ondan dolayı da dengeli kullanmış olabilirler.

bir de tüm camların laminasyonlu olduğu durumda, kaza sonrası araç içinde sıkışıldığında laminasyonlu camları kırmak kolay olmayabilir.

OPEL ASTRA L 2022www.xn--ukurovaotocam-hgb.com
    Çukurova Oto Cam
    http://www.xn--ukurovaotocam-hgb.com/laminecam.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arutharen -- 12 Ekim 2024; 13:33:26 >

• Arkadaşlar Opel Astra Ultimate 2024 aracım için şahler paspası aldım öneri üzerine gerçekten çok başarılı . Düşünen olursa kesinlikle alabilir . OPEL ASTRA L 2022 OPEL ASTRA L 2022 OPEL ASTRA L 2022

Link Paspas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalora -- 12 Ekim 2024; 17:54:13 >

• Merhaba arkadaşlar, 4 aylık sıfır aldığım araçta aşağıda eklediğim şekilde direksiyonu sağa doğru çevirirken gıcırtı sesi almaya başladım. Benzer durum yaşayan oldu mu, bu da mı kronik her araçta oluyor mu acaba diye sormak istedim. Sürekli bir yerlerden ses çıkmaya başladı, araç yavaştan iyi yönlerini göz ardı etmemi sağlayacak duruma doğru gidiyor..

Bence arabayi bu kadar dinlememek lazım yoksa her şeyden bir şey ararız bir sorun yok gibi

Hocam ben de bir yerden sonra bıraktım. Size de tavsiye ederim. Aşırı dikkat kesildikçe bir şeyler duyuyorsunuz. Ben de 4 farklı VAG grubu, BMW, Alfa Romeo gibi arabaların sahibi oldum. İlk PSA aracım. Arabaya aşırı titizlenmemeyi bu araba ile öğreneceğim herhalde.

yağmurlu havalarda direksiyon ses yapmaya başlıyor
  • Aracım 2022 model GS paket. 2022 aralık ayı trafiğe çıkışlı. Satın aldığım kişi; "2023 aracı aslında bu, bununla gelen araçlar 2023 model olarak satıldı" dedi. Yıl takıntım yok, bu detayı verme sebebim araçta kablosuz şarj var mı yok mu tam bilmiyorum. Kablosuz şarj kısmında herhangi bir işaret falan yok ve telefonu koydum şarj olmadı. Bu araçta kablosuz şarj var mı yok mu? Araç en dolu paket aslında ama kablosuz şarj bunlarda opsiyondu da benden önceki sahibi bu opsiyonu almamış mı acaba? Yoksa fix hepsinde var da benimki mi çalışmıyor :/

• OERKEN kullanıcısına yanıt

Sizin nezdinizde iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ederim. Dediğiniz silkeleme durumunu hissediyorum, düşük hızlarda biraz tat kaçıran mevzular ama çok takılmamaya çalışıyorum.

Marş konusunda ise hem ilk çalıştırmada hem start&stopta hiç beklemeden çalıştırıyor dediğiniz durumu yaşamadım.

Adaptif hız sabitleyici ve şerit takip açıkken dur kalk trafiğe girdim. Tam durduktan sonra 2-3 saniye içinde hareket olursa kendi kalkış yapıyor ancak biraz daha uzun beklemede benden pedala dokunmamı bekliyor ya da devam tuşuna basmamı(galiba) bekliyor. Sanırım bu normal bir durum.

Ankara-İstanbul yolunda 110 civarına sabitleyerek 5 lt/100 km tüketim ile geldim. Bence bu harika bir değer, şehir içini ise tam olarak tecrübe edemedim henüz.

• JackTh3Ripp3r J kullanıcısına yanıt

Benimki de 2022 model kablosuz şarj yok. O yıl kablosuz şarj ekstra donanım idi.

Dediğiniz gibi o bölümde herhangi bir işaret vb şey bulunmamasından anlamışsınız siz de.

• Benim eksikliği hissettiğim önemli bir nokta sesli asistan özelliği olmaması. Direksiyondaki mikrofon işaretine basarak youtube'dan şu parçayı aç dediğimde açıyor çünkü telefona bağlı. Youtube'da bir podcast ya da birkaç müzik dinliyorum. Radyoya geçeceğim ya tam işkence. Radyoya geçmek için akan trafikte 4-5 defa ekrana dokunup menülere girip istasyonları açmam lazım. Daha kısa bir yolu yok mudur arkadaşlar?
  • JackTh3Ripp3r J kullanıcısına yanıt

Hocam kablosuz şarja özenme çünkü benim 2023 aracımda var çok da özendim ama kullanılmıyor. Telefonum samsung s23. Zaten ince şeffaf bir kılıf aldım ondan bile olmuyor kılıftan çıkarmanız lazım. Kablosuz sarj çok çok yavaş ve telefonu da birkaç dakikada fırına çevirdiği için telefon otomatik olarak patlama riskinden şarjı kesiyor. Ben çakmak kısmına sarj aleti ve kablo taktım oradan hızlı sarj yapıyorum mecburen.

• Merhaba herkese, aracıma hem ön hem arka camdan çekim yapabilecek bir araç kamerası takmak istiyorum. Aranızda model önerebilecek ve montajı konusunda yol gösterebilecek biri var mıdır?

• 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.