Şimdi Ara

OPEL ASTRA L 2022 (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
2.918
Cevap
138
Favori
269.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, yol bilgisayarinda 9999 km den sonra km bilgisi ilerlemedi ve ortalama tüketim bilgisi de görünmüyor. Üst limit 9999 km midir? Sonra sıfırlamak mı gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CengizhanK024 C kullanıcısına yanıt
    Bir zahmet:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CengizhanK024 C kullanıcısına yanıt

Bu da bir eksiklik bence. Neden böyle ayarlamışlar bilmiyorum. VAG araçlarında genel ortalama, yakıt aldıktan sonraki ortalama ve her çalıştırmada başlangıçtan itibaren olan ortalama otomatik gözlemlenebiliyor.

Ek olarak belki görmemiş olabilirim ama yağmurlu havalarda özellikle direksiyon kutusu mu tam emin olmamakla birlikte cok az seviyede bir sürtünme sesi geliyor. Bu konuda serviste herhangi bir gelişme kaydeden oldu mu?

• Merhabalar, 2023 edition (1.5d) ile aranıza katıldım. Merak ettiğim birkaç nokta var;

- geri görüş kamerası yok malum, serviste ekletilebiliyor mu? veya kurulum yapılabiliyor mu genel olarak (aracın garantisi devam ediyor)

- yaz lastikleri için gs'lerdeki 18" jant'dan almak istiyorum; mantıklı bir karar mı, görsel olarak değer görünüyor ama fiyat çok yüksekse bilemiyorum

- ppf yaptırmayı planlıyorum ay sonu, istanbul için öneriniz var mıdır? fiyatlar ne düzeydedir

• vacca V kullanıcısına yanıt

Geri görüş kamerasını bilmiyorum, servise danışmak gerekebilir.

18 inç jant güzel görünüyor gerçekten, konfor konusunda çok büyük olumsuzluk hissetmedim ancak çok dikkatli sürmek gerekiyor. 15 jantlı mk7 Golfümüz var aynı zamanda, onunla kullanırken hiç korkmadan hızlı girdiğim yerlerde 18 jant Astra ile bayağı bir yavaşlamam gerekiyor ya da o çukur, yol bozukluğu gibi şeylerden kaçmam gerekiyor. Hatta bazen rotayı bile ona göre şekillendiriyorum.

Sizin 16 janttan 18 e geçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da amortisör ve yaylar olmalı. Yani 16 jantla gelen araç ile 18 jantla gelen aracın yay ve amörtisörü aynı mıdır? Eğer farklı ise ciddi anlamda yol tutuş ve konfor anlamında sıkıntı olabilir.

Aynı durumda ben olsa idim 17 jant bakardım.

Ppf konusunda bilgim yok.

• MATHE_ M kullanıcısına yanıt

geri görüş kamera hiçbir şekilde takılamıyor. jant konusunda yay ve amortisör farkı tabiki var. 16 jant araç ile 18 jant aracın süspansiyon sistemi farklı.

• vacca V kullanıcısına yanıt

Öncelikle merhaba astra 1.2 edition var bende 16 jantlari kışın kullanıyorum 18 gs jantlar orjinal başka gs araçtan cikma olarak satın aldım ve taktım hiç bir sorun yok 1 senedir biniyorum herkes konfor düşüyor diyor abartıldığı kadar düşme yok yüzde 15 gibi etkiledi oda önemli değil

• _Oğuzhan_ _ kullanıcısına yanıt
    yok artık daha neler

• THEVENİNTEORİ T kullanıcısına yanıt
    Öyleymiş hocam kamera orijinal takılmıyor kablolama ile yan sanayii takılabilir belki. Ultimate ile edition süspansiyon sistemi jant boyutuna göre değişmiyor mu? Yarın gidicem opele astranın amortisörlerini incelicem ustalarada sorarım :))

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aracın süspansiyonlarında fark yok. Lastik boyutları kesit oranları ve jant çapının hesabını yaptığınızda genellikle yakın çıkar zaten. Sadece bazı markalar en üst paketinde spor süspansiyon vb farklı ayarlar sunabiliyor onlar da genellike 10-15mm alçaltılmış süspansiyonlarla olur.

Elbette lastiğin de bir süspansiyon görevi var, 16" jantlı lastiğin yanaklarının etli olması konforu getiriyor tutuştan da götürüyor. Bu zaten fizik kuralı, aşamazsın. Ama şu an aracınızın jantlarını söktürün 18"'e geçin balansını vb yaptırın tamamen kapanır konu, süspansiyonlarınız bire bir aynı. Aracın müsaade edilen ölçülerinde kaldığınız sürece sorun yok. Bu söylediğim tamamen fabrika ölçüleri için geçerli belirteyim, yani her araç her ölçüye geçemez sonra buradan linç yemiyim :D

Bunun bir teyidi de yedek parça sorgulama sitelerinden girin bakın, 16" ya da 17-18" için aynı süspansiyonların satıldığını göreceksiniz. Endişe etmeyin.

Geri görüş ne yazık ki Edition araçlara takılamıyor, bunu daha önce soran arkadaşlar olmuştu. Hayırlı olsun aracınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil2645 -- 17 Ocak 2025; 13:26:42 >

Süspansiyon ve diğer aksamlar aynı hocam, jant lastik farklı sadece,hiçbir üretici özel seri dışında farklı süspansiyon vs üretmiyor.

Hocam ben yazacaktım sen yazdın evet aynıymış fark yokmuş. Yanakları çok ince değil ama astrada inceledim az önce yanak kalınlığı kötü değil konforu aşırı etkilemiyormuş.

2023 gs kullandım(şuanki 2024 ultimate donanımlı 18inç ) ve 2023 elegance de kullandım (şuanki gs yani 17inç).

Net ve kesin bir şekilde söylüyorum fark var. 18 inçte yanak kalınlığı ince normal asfalt yolda sıkıntı yok,lakin ülkemiz yolları malum çukur vs kör bir çıkıntı.. görmeden gireceğiniz yerlerde tak,tukk.. seslere maruz kalıyor ve lastik yanağı zarar görüyor,bunun ileri aşaması da jantın zarar görmesi.

Benim fikrim Astra için en ideal ölçü 17inç

dikkat ederim derseniz 18 inç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEVENİNTEORİ -- 17 Ocak 2025; 14:19:31 >
    Bilgi için teşekkürler uzun kullanım testi tabiki farklı.

• Cevaplar için teşekkür ederim;

kamera konusunda biraz hayal kırıklı oldu ama benim için olsa iyi olur bir konuydu.

jant konusunda ise dediğinize katılıyor gibiyim; 17 inç 9847065380 kodlu jant var sanırım. Hardal rengine nasıl gider bi bakacağım

• Aracın bagaj kilidinin oraya küçük bir plastik girdi çıkartamadım sanırım biryere de düşmüyor ordan bilgisi olan varmı

• Arkadaşlar merhaba. Lastik tamir kiti yerine stepne koyabiliyor muyuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.