ısyerımızde servıs amaclı olarak kombo 1.3 kango 70hp 1.5 65hp ve partner 2.0 hdı 90hpkullanıorz..objektıf yorumlar yapcaım hıcbır marka modele karsı ozel bır sempatım yok ferrarı dısında:P yadımcı olup araclar hakkında fıkır verebılıısem ne mutlu bana.. nyse bı yerınden baslayayım.. ben kullanırken en cok kombodan zevk alıorm..motor konusuna gelınce 1.3 motor kalkıslar zayıf ancak turbo doldurularak kaldırıldıgında sorun olmuor rampalrda gelınce renodan daha ıyı partnerla aynı dıyeblırım yanı o motora gore bence gayet ıyı..encok partner yakıor sonra combo sonra kango kangodakı ekonomıklıgı hafıflıgıne baglıorm..renoyu kullanmak hıc zevklı deıl resmen gıtmek ıstemıosnz arac ıcıne cok asırı yol sesı alıor yanı ne bılım teneke gıbı kesınlıkle para verılmez sadece cok ekonomık o kadar ancak nacızane dusuncem varsın bıraz fazla yaksın ama ıyı bır araba olsun..bnıcek olsam kesınlıkle renodan yana tercıh yapmazdm..bıraz karısık oluor ama kusura bakmayın aklıma gelenlerı yazıorm:))
kombo 220bınde 2006 model dıreksıondan gelen sesler dısıda hıc bır sorunu yok yolda cok guvenlı vıraj kabılıyetı cok yuksek reno ve partner zorlandıgında dırek savuruor ancak kombo cok guzel en azından kendı sınıfında cok ıyı..cady de kullanma fırsatımoldu 2 gun kadar cadyden de ıyı oldugunu soyleyeblırım yol tutusun..
artı en onemlısı gcemeyeceım cok saglam bır arac kombo bundan once 1.7 dtı model wardı aydında tren carptı pert oldu ancak emın olun o aracı gorsenız oyle buyuk bır hasarı yoktu ne bılım yanı ezılme bzuulme bakımından..uzatmayayım gercekten cok saglam guvenek bnıleblı..
kangoya gelınce servıs ucuz parcası ucuz cok ekonomık ancak sırketler ıcın uygunoldugunu dusunuorm alıp soforun elıne vermek ıcın yoksa kımse oyle bır arabada yolculuk etmekıstemez tamamen ucuza mal edılmek ıcın yapılmıs bır araba cok kalıtesız cd calar war ama muzık dınlemek tamamen olum o hoparlorler ne ya utanır ınsan onları koymaya:)) ancak combo 3 u ıcınde en ıyısı cady combodanda ıyı yalnız.. kango 2008 model henuz 3 aylık 60bnde alttakımda herhangı bır sorun ve tırkırtı yok bu bakımdan karsılastırırsak alttakım saglamlık olarak kombodan ıyı cunkı kombo yaklasık bu kmlerde sesler gelmeye baslamıstı ozellıkle comboda rot kolları cabuk bozuluor tıkırtı yapmya baslıor.. kamgo hakkında fıkrım kulanılmak ıcın alınacak en son araba oldugnu dusunuyorum ıkıncı eldede oldukca deger kaybedıor..
karsılastırma yapacak olursam kendı fıkrımdır..bu sınıfta sadece cady nın comcodan ıyı oldugunu dusunuorm..yanı cady guzl ama ovuldugu kadr deıl sadece bıraz daha guzel..yanı paranız fazla ıse$ alın derım 2el deger kaybı az gercı komboda az deger kaybedıor..
bırazcık kondordanda bahsedeyım yalıtım konusunda kombonun oldukca ıyı oldugunu dusunuorm yanı sınıf referası denılen cadyden bence pek bır eksıgı yok ancak belırtmeden gecmeyeceım cady daha konforlu bnu hısedıosunz..kango ıcın konfordan bahsetmeyeceım:))gercekten kotu dere akıor sankı alttan partnerda kotu sayılmaz rahatsız edıcı deıl..nyse arkadarlar bırılerıne fıkır verebıldysem ne mutlu bana
yazacak cok sey war kafamda ama fazla uzatmak ıstemıorm arac hakkında ayrıntılı bılgı almak ısteyen olursa seve seve cevaplarım..
saygılar..
beni dinleyin doblo kullandım iyi kalkıyor ama durmuyor yakıt şuan 230 ytl var partnır kullandım virazları iyi yakıt 250 var 1900cc olanı combo1.7 sini yeni sattım 1.3 aldım pişman oldum 1.3 220 ytl yakıyor 1.7 195 ytl yakıyordu unutmayın hiçbir aracın katolok degeri tutmuyor %20 katolok değerine ekleyin ama alacak varsa 1.7 combo alsın sınıfının en dolu aracı en ucuz arace ve içi arka koltuk diz mesafesi en gemiş aracı
Arkadaş 1.3 fiat ve opel motorlar farklı demiş bu tamamen yanlış motor programları haricinde iki markada birebir aynı motoru kullanıyor.
Birde 2.5 lt dizel motoru bmw ye opel vermiş diyor buda tam tersine bmw motor arayan opele bunu zamanında satmıştır.
froster2006 kardeş elinde bi belge bi kanıtın var mı?..en söledim söyliceğimi..
Okulla gezi için nemrut dağına çıkyorduk. Yarı yolda bir kombodan yanık balata kokusu gelmeye başladı. Durduk yardım edelim diye. Arabayı kenara çekene kadar neler çektik. Dik yokuş. Arabayı vitese atıyor gaza basıyor. Araba yerinden oynamıyor. Debriyaj balatalırı ısınmış galiba. indiler içinde yaşlı bir teyzede var. Eski kasa transitle aldık devam ettik.
bak sana şunu söyleyim, kullanmayı bilmeyenin eline verirsen öyle olur bak istediğin yokuşu getir, aracım çıkmassa sana aracı vercem+ne istersen alıcam... Kuran üzerine yemin ederimki 140la arkada 800 kilo yükle çıkıyorum ankara-elmadağdaki virajları 100-120 arası ile giriyorum..arac fabrika çıkışıyla olduğu halde..bi vida bile takılmadı daha..
quote:
Orjinalden alıntı: kesbi
Okulla gezi için nemrut dağına çıkyorduk. Yarı yolda bir kombodan yanık balata kokusu gelmeye başladı. Durduk yardım edelim diye. Arabayı kenara çekene kadar neler çektik. Dik yokuş. Arabayı vitese atıyor gaza basıyor. Araba yerinden oynamıyor. Debriyaj balatalırı ısınmış galiba. indiler içinde yaşlı bir teyzede var. Eski kasa transitle aldık devam ettik.
uç bir örnek olmuş ..
Arkadaşlar uzun zamandır bir çok markayı inceledimm, hatalarını, münfetir arızalarını, kroniklerini okudum. Evet araştırmak güzel, insanların deneyimlerini dinlemek güzel. Daha da araştırdıkça hiç bir aracı almamak gibi birşey geçiyor insanın içinde. Yok onda bu olmuş, bunda debriyajdan ses gelmiş, şunda direksiyon kutusu ses yapmış, bunda şanzıman inmiş. Bütün bu araçlar trafikte çok sayıda gezmekte. Eğer hepsinde bu sorunlar olsa herhalde kimse almazdı. Mutlaka araç alımı bir şans işidir. Üretim hatalı veya çabuk arıza yapmaya meyilli bir üretim hatası olan aracın denk gelmesi herhalde aşırı can sıkıcı olurdu.
Ancak, bir noktadan sonra bütün markaların birbirine yakın olduğunu görüyorsun. Onu alsam bu hata çıkıyormuş, bunu alsam bu hata çıkıyormuş. Bu nedenle hepsinin ortalamasını alıp bir karar vermek gerekir diyorum. Combo için kimisi iyi alınmalı derken neden kimisi aman uzak durun diyor. Birisi harput'a çıkarken balatadan yanık kokusu duymuş diye araçtan vazgeçmek evya bu aracın kötü araç olduğu damgasını vurmak sizce doğru mu? (Bunu gören arkadaşa sözüm yok o sadece gördüğü olayı anlatmış mesele farklı)
En iyisi kedi diyor birisi bir diğeri partner al rahat et diyor.
Zamanında 1.2 doblo ile uzun yola gittim. Kalkışları yavaştı. Hızlanması da yavaştı. Şimdi 1.3leri var. 1.3 doblolarda hız ve kalkış sorunu olmuyor mu acaba herkes comboya yüklenmiş. Neyse konular kesik kesik oldu ama aklıma bunlar geldi bir an.
arkadaşım bu kanıt gösterme işi dedektiflik gibi olmuş ben sadece ne kadar motor hakkında ne kadar doğru bilgi sahibi olup olmadığını '1.3 multijette zincir yerine kayış kullanılıyor opel motorunda ise zincir ' ifadesiyle yeterince açık olduğu kanısındayım. Bu motorun tümünde yani hem fiat hem de opelde ki devamlı bu şekildede reklamlarını yapıyorlar ZİNCİR kullanıldığını sağır sultan bile biliyor. 2.5 lt motorda bmw nin kendi bloğudur ve hiçbir zaman böyle dilel için bir bloğa opel sahip olmamıştır örnek olarak 85-86 model 3 serilerinde bu bloğun ve motorun eski bir versiyonu kullanılmaktaadır ki defalarca bu araçlardan tourig bir versiyonuna bindim . En basitinden yeni corsayla grande punto nun klima sistemi bile komple aynıdır.
araç biraz tipten kaybediyor tasarımı daha güzel olabilirdi
Tutmuyor, çünkü rakipleri bozuk yol şartlarında çok daha iyi.Combo basık ve alçak.berlin'de çiçek satanlar için ideal olabilir.Ama bizde bu tip araçlar farklı bir amaç için alınıyor.
Altı ve oturma pozisyonu çok alçak olmasa şimdiye kadar çoktan almıştım zaten ...
altı alcak diyorsunuzu nerde gordunuz 500 kg yuklu bir combonun altını biryerlere sürttügünü adamlar onu hesaplayamayacak kadar mühendis deil mi? Diger konu sürüs pozisyonunun alçak olması bu bir dezavantaj diil avantajdır hem surus zevki acısından hemde aerodinamik acısından eger oyle olmasaydı tum araclar doblo gibi bir oturus pozisyonunda üretilir di simdiye kadar
Sürüş pozisyonuna kimse bişe demesin bence binek araç gibi sürüş poziyonu kesinlikle ticari bi araba hissi vermiyor sürerken diğer markalarda bu yok sanki minibüs sürüyor hissine kapılyor insan..
Altı alçak diyen arkadaşlar tam olarak 4 senede 3 combo kullandık 2 sini hala kullanıyoruz daha bir kere bile yere sürtmedim aracı..
Yere sürtüyor diyen arkadaşın hiç combo kullanmadığı belli..1 yıldır 1.3 cdti kullanıyorum 5 kişi ve yüklü gezdim bir kere sürtme sesi duymadım..pejo..connect..dablo..kango kullandım ama combomu tek geçerim..yük taşıyacaksanız transit en ideal araba..
Merhaba arkadaşlar...
Tofaş Kuş Serisi Grubu'ndan selamlar...
Konuyu baştan sona takip etmedim,üstün körü okudum bazı arkadaşlar performans istiyorsan 1.7 demişler.evet hakikaten katılıyorum.Benim iki tane aracım var.Birisi Doğan SLX diğeri Combo 1.7 DTi..
Yerine göre Comboya yerine göre Doğana biniyorum...ve combonun performansı çok güzel gerçekten.Üzerinde en ufak bir performans arttırıcı uygulama modifiye... çip...program ..vs.. felan yok...bu halde iken 195 km ye kadar çok rahat bir şekilde çıkıyor araba.Rampalarda felan Klima açık olsa bile hiç zorlanmıyor.Yakıt deseniz da çok ekonomik.
Ayrıca... ben de yaklaşık 4 senedir kullanıyorum daha hiç bir kere altını yere vurmadım,sürttürmedim...
1.3 kullanmadım hiç onun için bir yorum yapamıyacağım ama tahminime göre 1.7 ile arasında performans farkı vardır diye düşünüyorum...mesela rampa çıkarken yada klima açıkken bu fark hissedilebilir sanırım...
Benim bakımlarını yaptırdığım usta " Sürekli uzun yol yapıyorsan 1.7 ... yok şehir içinde kullanıyorsan 1.3 daha makul " demişti ... dediğim gibi ... hiç 1.3 kullanmadığım için ne derece doğrudur bilemem....
Kazasız,cezasız sürüşler......
bakalım istanbulun rampalarında 1.3cdti nasıl bizi sırtlayacak merak konusu. inşallah beni hayal kırıklığına uğratmaz. aşırı bir performans beklemiyorum ama yine de terleyerek çıkması elbette canımı sıkar.
Bakın ben comboya 1.5 ton yük attım tekere gelmedi tampon..Yemin billah ben böyle şey görmedim, arkada o kadar yük var, ve o kadarda malzeme var, halada 140-150 rahat gidiyo, valla helal olsun opele ne diyim şimdi..
1.3 ler alt devirlerde kaldığı zaman kendini toparlayamıyor bile ama 1.7 de yok bu sorun ben 3. viteste bin devirin az üstünde yokuş çok rahat çıkabiliyorum gaza bastığımda araç hemen toparlanmaya başlıyor 1.3 öyle bişe yok araba can çekişiyor resmen