Şimdi Ara

opel corsa 1.5D yakıt tüketimim !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçen hafta fullediyim mazot bugün işik yandı yanar yanmaz hemen aldım.geçen aldığımda tabanca atınca durdurdum yine tabanca atana kadar doldurdum yaklaşık 35 litre aldı ve km 605 km gösteriyordu.kumkapıda indirim olan yerden aldım 35 litre 110 lira tuttu(9 lira kardayım).istikametim bahçeşehir - sirkeci arasında gidiyorum günlük 63 km civarında yol alıyorum.ogs geçende aldım alana kadar yan yoldan geldim altınşehir yolunda 4 civarında işik var onlara bayağı takıldım ve yan yoldan ana yola çıkınca çok yoğun trafik oluyor.köprü yolu, bağcılar,esenler çıkışları ve vatan caddesi çok tıkalı oluyor çoğu yerde adım adım ilerliyor yeni bir yoldan geliyorum artık otobandan geliyorum ordan havaalnı yolundan sahile geçiyorum yol daha boş oluyor belki yol uzuyor ama yol tıkalı olmadığı için aynı şeye gelir diye düşünüyorum.bide aracımın turbosuda biraz sıkıntı var dedı opel de çalışan arkadaşım revizyon oluyormuş fiyatını sormadım onu yaptırırsan daha az yakar daha iyi süratlenir diyor.sizce tüketimim nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybel -- 24 Şubat 2011; 9:30:54 >

• cevap yokmu kimseden
  • Kullandığınız yolları bilmiyorum yoğunluk yönünden ama ortalama olarak 100 kilometrede 6 lt gibi bir rakam bence çok kötü değil. Kullandığınız arabanın motoru da eski bir motor olduğu için multijet,hdi gibi bir yakıt performansı beklememek gerektiğini düşünüyorum. Rakam olarak da kilometrede 19 kuruşa tekabül ediyor(indirimsiz hali 20 kr).Turboyu da revize ederseniz daha da azalabilir karar sizin.
  • Muhalefet gibi olmasın ancak corsalarda 1.5 motor yok, 1.3cdti var ama bilmediğim bir şey mi var acaba?
  • 2000 model corsa 1.5 dizel motoru ısuzu tarafından üretiliyor.
  • Aracın kitapçığı yok mu? Yaptığınız değeri ordaki değerle karşılaştırın, yol durumuna göre 1 hatta 2 litre fazlası normaldir.
  • Dostum tüketim değerin gayet iyi tabiiki aracını bakımlı tutmakta fayda var ama bu değerin çokta altında bir değer elde edemezsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio 1.5 Crdi Yakıt Tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şehir içi 5.5 gibi zanediyorum ortalamam 5 e düşer diye düşünüyorum yolda dur kalka girmeden sirkeciye gelirsem.eski yolda çok dur kalk yaparken bu ortalama çıktı ortaya otoban ve sahil yolu ortalamayı düşürecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Aracın kitapçığı yok mu? Yaptığınız değeri ordaki değerle karşılaştırın, yol durumuna göre 1 hatta 2 litre fazlası normaldir.

aracın kitapçığı yok acaba bulabileceğim bi yer veya internetten bulabilirmiyim?
  • Benim orjinal kitapçığı duruyordu, araç çalınınca araç bulundu kitap gitti.. Orda bütün Corsa B motorlarının verileri vardı. Netten bulduğum bir kitapçık var, oda Türkçe ama eski kitapçığa oranla baya fark var. Hem kilo hem yakıt tüketimi olarak. İki kitapta orjinal, araç alınınca verilenden ama farklı. Bahsetiğim kitabıwww.opelx.com'un forum kısmında arama yaparak (Corsa b kitapçık kitap klavuz manuel vs.. gibi) bulabilirsiniz. 40Mblık bir dosya.

Ben yinede bendekinden baktım eğer motorunuz X15DT kodlu motorsa; Şehir içi 7lt, Şehir dışı 4.5lt olarak gözükmekte. Ama dediğim gibi eski kitapla yenisi arasında farklar var. Benim yakıt tüketimim şehir içi 9.7 eski kitapta idi, bunda ise 10.8lt, Ağırlık eskisinde 970 iken yenisinde ~1100 kilo. Bana yeni (yani indiriceğiniz) kitap daha doğru geldi yakıt değerleri açısından. Sizinkinin kilosuda donanıma göre değişiyor ama 1000-1100 arasındadır. (Boyuna göre ağırlar corsa b ler yani.)

• bana göre tüketimin iyi aracım benzinli olunca
  • quote:

Benim orjinal kitapçığı duruyordu, araç çalınınca araç bulundu kitap gitti.. Orda bütün Corsa B motorlarının verileri vardı. Netten bulduğum bir kitapçık var, oda Türkçe ama eski kitapçığa oranla baya fark var. Hem kilo hem yakıt tüketimi olarak. İki kitapta orjinal, araç alınınca verilenden ama farklı. Bahsetiğim kitabıwww.opelx.com'un forum kısmında arama yaparak (Corsa b kitapçık kitap klavuz manuel vs.. gibi) bulabilirsiniz. 40Mblık bir dosya.

Ben yinede bendekinden baktım eğer motorunuz X15DT kodlu motorsa; Şehir içi 7lt, Şehir dışı 4.5lt olarak gözükmekte. Ama dediğim gibi eski kitapla yenisi arasında farklar var. Benim yakıt tüketimim şehir içi 9.7 eski kitapta idi, bunda ise 10.8lt, Ağırlık eskisinde 970 iken yenisinde ~1100 kilo. Bana yeni (yani indiriceğiniz) kitap daha doğru geldi yakıt değerleri açısından. Sizinkinin kilosuda donanıma göre değişiyor ama 1000-1100 arasındadır. (Boyuna göre ağırlar corsa b ler yani.)

kitapçığı indiricem şehir içi 7lt ise fabrika verisinin altına mı indim benim hesabıma göre 5.6 lt falan kilosu 950 civarında yakıt tankı 42 lt 42 lt ile 1000 1100 km yapmaz herhalde !

• 5,7 lt filan yakmışsınız.Şehir içi için güzel değer bence.
  • 5.7 daha da düşürmeye uğraşıcam zaten yakında motorine zam gelicek benzine geldi sıra mazotta allahtan benzinli aracım yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybel

quote:

Benim orjinal kitapçığı duruyordu, araç çalınınca araç bulundu kitap gitti.. Orda bütün Corsa B motorlarının verileri vardı. Netten bulduğum bir kitapçık var, oda Türkçe ama eski kitapçığa oranla baya fark var. Hem kilo hem yakıt tüketimi olarak. İki kitapta orjinal, araç alınınca verilenden ama farklı. Bahsetiğim kitabıwww.opelx.com'un forum kısmında arama yaparak (Corsa b kitapçık kitap klavuz manuel vs.. gibi) bulabilirsiniz. 40Mblık bir dosya.

kitapçığı indiricem şehir içi 7lt ise fabrika verisinin altına mı indim benim hesabıma göre 5.6 lt falan kilosu 950 civarında yakıt tankı 42 lt 42 lt ile 1000 1100 km yapmaz herhalde !

Boş yola denk geldiyseniz, uzun süre sabit temde falan gittiyseniz olabilir. Yoksa fabrika değerinin altına inmek pek mümkün değil. Yakıt tankı 46 lt olması lazım.

• ben 42 lt olarak biliyorum ama valla hız sabitliyici olmadan zor hızı sabit tutmak uzun süre gerçi şuan aracımın yakıt tüketiminden gayet memnunum
  • quote:

ben 42 lt olarak biliyorum ama valla hız sabitliyici olmadan zor hızı sabit tutmak uzun süre gerçi şuan aracımın yakıt tüketiminden gayet memnunum

Kitapçıkta 46lt yazıyor, binek, sport, gsi, combo vs. (ve tüm motorlar) hepsi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 26 Şubat 2011; 22:43:54 >
  • quote:

quote:

ben 42 lt olarak biliyorum ama valla hız sabitliyici olmadan zor hızı sabit tutmak uzun süre gerçi şuan aracımın yakıt tüketiminden gayet memnunum

Kitapçıkta 46lt yazıyor, binek, sport, gsi, combo vs. (ve tüm motorlar) hepsi.

bilgi için teşekkürler 11 lt kala ışık yanıyor o zaman şamdırada hata var herhalde !

• Gayet iyi aynı araç bendede sehirlerarası maksimum 180 sehiriçi 240 civarı yakıyordu yaz aylarında
    lakin bu son zamlardan sonra degişti bayagı sehiriçi 270 filan gelmeye basladı net hesaplamadım
    tahmini tabi bakım yaptırmadım daha bununda etkisi var sanırım birde kış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.