Şimdi Ara

Opel Corsa 100.000 km raporu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 1200 günlük birlikteliğimizde bugün nihayet 1. dalya dedim.

Opel Corsa 100.000 km raporu...

Aracım 1 Aralık 2009 trafiğe çıkışlı,2010 model Opel Corsa D Enjoy+Spor Paket,1.4 motor,Otomatik vites,90 HP modeli.

Nam-ı diğer karakaçanım bugün 100000 kilometreyi devirdi.Günde yaklaşık 80-85 km arası yolculuk yapmışım demek

İlk aracım ilk göz ağrım,100000 kilometreyi devirirken büyük denebilecek hiç mekanik sorun çıkarmadı.

Her türlü hava koşulunda,her türlü yol durumunda,neredeyse her allahın günü,hakkını vere vere kullandım ve sağolsun bir kere bile üzmedi.

Bu süre zarfında yaşadığım aksaklıklar:

Yanlış hatırlamıyorsam 45000 km bakımından sonra V kayışı gergisinde sorun çıkmıştı,çekişte sorun yoktu ama motor sesinde bir gariplik vardı.Garantiden değişti.

Diskler ve balatalar değişmesine rağmen gelen ses bir türlü kesilmeyince müşteri memnuniyeti için komple disk ve balatalar garantiden bir kez daha değişti ve sorun çözüldü.

Motor yağı kapağının contasında oring'den kaçak yapıyordu,erken farkettim,sanayiden 1 TL'ye hallettim.

Sürücü tarafı camı biraz yavaş açılıp kapanıyordu,servise ilettim,müşteri memnuniyeti için garantinin bitmesine 1 ay kala cam motoru değişti.

80000 km'den sonra spesifik olarak bazı hızlarda kesik kesik,nefes alarak gaz yiyordu.Gaz kelebeği temizlendi sorun çözüldü.

En son 99500 km'de 100ler kulübüne girmeden önce son golünü atarak,kısmen yolda bıraktıKısmen diyorum çünkü araç çalışıyordu ama şanzıman "P" konumundan çıkmadı.Kullanım kılavuzundaki bilgilerden faydalanarak vitesi "P" konumundan çıkarıp,doğruca servise gittim.Yaklaşık 300 TL ye switch denilen parçası değişti.

Gelelim yakıt tüketimi konusuna...Bizimkinde mi bir gariplik var ya da millet neresiyle gaza basıyor anlamadığım konulardan biri.1150 kilo,4 ileri tork konvertörlü 90 hp lik bir araç için yakıt konusunda gayet memnunum.Katalog verisinde 8.7 lt şehiriçi tüketim yazıyordu.Daha fazlasını da ben abanmazsam hiç yakmadı.Genel ortalama tüketimim yaklaşık olarak 8litre civarında.Bir depo ile(45litre)-ki ışık yanar yanmaz benzin almaya özen gösteririm- şehir içinde 450-500 km bandında yol yapıyorum.

Şu ana kadar yaptığım en düşük yakıt tüketimi ise İstanbul'dan Mersine'e giderken göstermiş olduğum peygamber sabrı ile birlikte 4.95LT olarak kayıtlara geçti

Uzun yolda gayet ekonomik bir araç(hız sınırlarına sadık kaldığınız sürece).Vites oranlarının güzel ayarlanmasına bağlıyorum bu durumu.2000dd 80,3000dd 120,4000dd 160 km/h hıza tekabül ediyor.

Sadece bir kere ,yolun eğimini,sanıyorum arkamdaki rüzgarı da alarak 200 km/h hıza 30 saniyeliğine ulaştım Onun dışında max hız 175-180 km/h gibi.

Aracın olumsuz bulduğum yönleri(2013 şartlarında):

Arka camların manuel olarak çalışması
    Esp'nin bulunmaması
    Servisinin pahalı olması

Aracın beğendiğim yönleri :

Yol tutuşu en beğendiğim yönlerinden biri,sınıfındaki araçlara göre,fiesta'dan sonra en başarılı bulduğum araç(bence).
    Şu zamana kadar bir kere bile rot-balans'a ihtiyaç duymadı.
    Alt takımdan hiçbir parçadan yana sorunum olmadı.
    Konsolu teybi falan ellerseniz gıcırtı sesi geliyor ancak şimdiye kadar arabanın orasını burasını hiç mıncıklamadığımı bastırmadğımı farkettim!
    Ancak bozuk yollarda orasından burasından hala hiç ses gelmiyor!
    Sınıfına göre tok araçlardan birisi olarak buluyorum ancak artık yaşlandığı bir gerçek(2007'de tanıtıldı).

En sevdiğim özelliği ise sonradan donanım eklemek ,yeterli miktarda paranız ve sabrınız varsa mümkün!
    Şimdiye kadar iç mekan aydınlatması,plaka aydınlatmasını beyaz led'e çevirmek,deri direksiyon,cruise control,dension gataway ile iPod entegrasyonu gibi basit donanımlar ekledim.
    Sırada bekleyen parçaları alınmış GID ekran ve yol bilgisayarı aktivasyonu var.
    105000km bakımına otomatik kararan ayna da eklenecek.
    Aracın son sahibi olmayı,yeni araç alsamda bu aracı elde tutmayı kafaya koydum gibi(yine de büyük konuşmayalım).
    Eğer bu araçla ikinci dalya yapmayı planlarsam aracıma ESP(!),hillholder,lastik basınç sensörü,AFL ve dijital klimaya çevirmek gibi hedeflerim var.Belki ileride koltuk ısıtmada olabilir.Zamanım ve param oldukça el atacağım bu işe...
    Araç 2007'de tanıtılmasına rağmen tüm bunları destekliyor olması da beni bu araca bağlayan nokta diyebilirim.

Biraz uzun oldu ancak okuyan herkese teşekkür ederim,

Umarım araçla ilgili genel bir fikir verebilmişimdir.
    Özellikle merak ettiğini veya değinmem gereken atladığım bir konu olduğunu düşünüyorsanız belirtin,
    Seve seve yanıtlamaya hazırım.

Arabamla birlikteliğim çok isteyerek başlamamıştı ama zaman içinde ben onu sevdim,umuyorum o da benden memnundurEpey anım,nice mutluluğumda birlikteydik.
    Ona hep yanımda olduğu ve yolda bırakmadığı,yoldaş olduğu için buradan teşekkür ediyorum,
    Sevgilerimle.

• Nice 100 binlere Veysel
    Buradan bir benzinli Corsa'nın da korsan taksi olarak kullanılabileceğini görmüş oluyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Nice 100 binlere Veysel
    Buradan bir benzinli Corsa'nın da korsan taksi olarak kullanılabileceğini görmüş oluyoruz

Arabanın dili olsa da "Ş"ile bülbülüm diye şarkı söylese
  • güzel yazı olmuş. opel candır.
  • Valla benim gördüğüm bir sürü sorun çıkarmış.Bir de bunların garantiden halledilmediğini düşün,o zaman bu araç beni az üzmedi derdin.Honda jazz 70 bine geldi bir tane sorun yok. Corsa parası senden çıkmasa da masraf çıkarmış taplamda.
  • Valla benim gördüğüm 100000 km'de parası benden çıksa çıksa 1000 TL çıkacaktı,o kadar da çıkmadı.
    Çıksaydı da helali hoş olsun,o kadar da olsun...
  • Mesleğinizi bilmiyorum ama sizi taşlamasınlar bu devirde benzinli araç kullandınız diye Ben ikinci el aldım dizel araç 79 binde. Dalya yaptığında bir 10 yaşına falan girer sanırım araç daha 7 yaşında Sizin maaşallahınız var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi A3 90 bin bakımı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yararlı bilgiler olmus sagolun. Japon araclarının 20 yasında yapabildiği arızaları 3 yasında yapmış Opel Corsa. Allah'tan sizde bilinçli bir kullanıcısınızda cogunu garantiden değiştirmişler. Bakalım garanti dısı arızalarınızda neler olacak? Zamanla paylaşımlarınızı bekliyoruz
  • Neyse neyinizi ciddiye alıyorsam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çapultra -- 1 Mart 2013; 0:42:58 >
  • Japonlar daha sorunsuzdur,doğrudur ama ben olaya birazda şöyle bakıyorum.Önemli olan kriter yaş mıdır kullanım mıdır?

Bence yaş sadece kaporta parçaları (pas gibi) veya yenilenmeyen lastik parçaların korozyona uğraması gibi konuları etkiler.

Yani araçla 10 senede 100000km yapsam,10 seneye yayılmış bir süre zarfında yaşayacaktım yine bu aksaklıkları belkide

Ben 3 yaşında 100000 km yaptım.3 yıldır şantiye gibi olan Şile-İstanbul arası yolda gidip geliyor bu araç.

O yüzden diyorum o kadar da olsun diye.

5 yaşında Corsa sahibi olup hiç sorun yaşamayanda var...
  • Güzel bir yaz olmuş,elinize sağlık.

Sorun-sorunsuzluk konularına girmeyeceğim,içinden çıkamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Japonlar daha sorunsuzdur,doğrudur ama ben olaya birazda şöyle bakıyorum.Önemli olan kriter yaş mıdır kullanım mıdır?

Bence yaş sadece kaporta parçaları (pas gibi) veya yenilenmeyen lastik parçaların korozyona uğraması gibi konuları etkiler.

Yani araçla 10 senede 100000km yapsam,10 seneye yayılmış bir süre zarfında yaşayacaktım yine bu aksaklıkları belkide

Ben 3 yaşında 100000 km yaptım.3 yıldır şantiye gibi olan Şile-İstanbul arası yolda gidip geliyor bu araç.

hocam deri direksiyon olayını nasıl yaptınız
  • Umarım bir 100.000 kilometre daha sorunsuz kullanırsınız aracınızı

Size sormak istediğim bir soru var sürücü tarafındaki B sütununda bozuk,stabilize yollarda giderken herhangi bir tıkırtı fark ettiniz mi buradan ablamın corsasında bu sorunu yaşıyorduk birkaç corsa sahibi ile daha konuştum onlardan da aynı bölgeden tıkırtı geliyor cevabı aldım.

Motor olarak aynı motoru kullanıyoruz benimki 100 HP'lik versiyonu yakıt tüketimi olarak bende memnunum açıkcası uzun yolda agresif kullanmazsanız araç yakıt tüketimi konusunda kesinlikle üzmüyor.

Geçen gün Aydın-Ankara Ankara-Aydın ve Ankara mesai başlangıcı mesai sonu ve öğle saatlerinde Ankara trafiginde yaklaşık 120 kilometre yaptım.

Yuvarlak hesap araç 1350 kilometre yaptı 360 liralık yakıt yaktı bu mesafede yol bilgisayarımın 1350 kilometre ortalaması ise 6.3 litre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 1 Mart 2013; 2:28:24 >
  • Resmen benzinli araba ile 100 bin yapmışsınız vallahi helal olsun bu memleketteki nadir insanlardansınız

güle güle kullanın
  • Çok güzel yazı olmuş.

Corsa puntoyla beraber o sınıfta konfor-yol tutuş dengesi açısından hala referans model bana kalırsa. Yeni kasası çıkacak hala daha görünümü eskimedi...

Ben senin aracı hep dizel sanıyordum bu arada .
  • Kazasiz belasiz nice senelere veysel. Aracindan memnun olman ve hala binmek icin icinde heves olmasi araca verdigin paraninda, degerinde sonuna kadar hakettigini gosteriyor
    Birde artik yuzunu gorelim, selamini eksik etme musait bir vakit bulusalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama 8 litre yakmış olsanız 8 ton yakıt eder o da kaba hesapla 36 bin lira eder... Çok yahu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLife -- 1 Mart 2013; 8:11:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Japonlar daha sorunsuzdur,doğrudur ama ben olaya birazda şöyle bakıyorum.Önemli olan kriter yaş mıdır kullanım mıdır?

hocam deri direksiyon olayını nasıl yaptınız

Art Car'da yaptırdım,tavsiye ederim düşünüyorsanız.
    Güzel bir işçilikleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Umarım bir 100.000 kilometre daha sorunsuz kullanırsınız aracınızı

Size sormak istediğim bir soru var sürücü tarafındaki B sütununda bozuk,stabilize yollarda giderken herhangi bir tıkırtı fark ettiniz mi buradan ablamın corsasında bu sorunu yaşıyorduk birkaç corsa sahibi ile daha konuştum onlardan da aynı bölgeden tıkırtı geliyor cevabı aldım.

Motor olarak aynı motoru kullanıyoruz benimki 100 HP'lik versiyonu yakıt tüketimi olarak bende memnunum açıkcası uzun yolda agresif kullanmazsanız araç yakıt tüketimi konusunda kesinlikle üzmüyor.

Geçen gün Aydın-Ankara Ankara-Aydın ve Ankara mesai başlangıcı mesai sonu ve öğle saatlerinde Ankara trafiginde yaklaşık 120 kilometre yaptım.

Yuvarlak hesap araç 1350 kilometre yaptı 360 liralık yakıt yaktı bu mesafede yol bilgisayarımın 1350 kilometre ortalaması ise 6.3 litre

Teşekkür ederim dileğiniz için.

Bende öyle bir ses olmadı hiç,kemer tokasının olduğu bölümden mi geliyor?Tabii kemer taktığınızı varsayıyorum

Yakıt tüketim değeri konusunda ben de memnunum açıkcası.

O araç o motorla o şansımanla en az 10 litre yakar diyenler bilmeden sallayanlar bence.

Şunu reddetmiyorum araç biraz hantal o ayrı mevzu ama aşırı bir yakıt tüketimi yok,benzin pahalı sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Çok güzel yazı olmuş.

Corsa puntoyla beraber o sınıfta konfor-yol tutuş dengesi açısından hala referans model bana kalırsa. Yeni kasası çıkacak hala daha görünümü eskimedi...

Ben senin aracı hep dizel sanıyordum bu arada .

Teşekkür ederim.

O dizel algısı imzamdaki Opel Corsa D yazısından geliyor sanırım,kasa kodunu belirtmek için yazmıştım aslında

Zaten yapılan kilometreye göre dizel olsaydı iyiydi,dedirtmiyor değil hani

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.