Öğrenciyim ikinci el dizel araba almak istiyorum (2004 model veya sonrası) ve şu an corsa cdti ve peugeot 206 hdi modellere bakıyorum ikisinden hangisini alsam acaba.. diyelim ki ikiside aynı seviyede kullanılmış halinde.. servis, güvenliği, başka bildiğiniz ve kararıma destek olabileceği herhangi görüşlerinize açığım..
corsa cdti daha mantıklı bir seçim olur hem 16v'li hem de 1.3 olduğu için vergi avantajı var ayrıca kullandığı motor(multijet-cdti) yılın motoru seçilmişti 1.0-1.4 sınıfında..
corsa cdti daha mantıklı bir seçim olur hem 16v'li hem de 1.3 olduğu için vergi avantajı var ayrıca kullandığı motor(multijet-cdti) yılın motoru seçilmişti 1.0-1.4 sınıfında.. +1
quote:
Orjinalden alıntı: emrew
corsa cdti daha mantıklı bir seçim olur hem 16v'li hem de 1.3 olduğu için vergi avantajı var ayrıca kullandığı motor(multijet-cdti) yılın motoru seçilmişti 1.0-1.4 sınıfında.. +1
+2
hak vermemek elimde değil
quote:
Orjinalden alıntı: dgo2133
quote:
+2
+3 corsa daha mantıklı
quote:
Orjinalden alıntı: agiegas
quote:
quote:
bucakli
corsa cdti daha mantıklı bir seçim olur hem 16v'li hem de 1.3 olduğu için vergi avantajı var ayrıca kullandığı motor(multijet-cdti) yılın motoru seçilmişti 1.0-1.4 sınıfında..
+1
+2
+3 corsa daha mantıklı
+4
+5
arkadaşım gönül rahatlıgıyla corsa cdti alabilirsin bende geçen sene senin durumundaydım ve cdti corsa njoy paket aldım şu an fiyatlarda düşmüş diye duydum bnce al bi corsa bak keyfine şekil olarak pejo agır bassada işçilik ve kalite olarak almanlardan vazgeçmedim rahatım.izmirden hergün okula manisaya gidiyorum ve bana günlük maliyeti 15 lira oluyor ki bir ögrenci için bayaa uygun bu.1yıl oldu arabayı alalı bi 15000e gitti bde ufak bi kaza geçirdiki servis gayet iidi memnunum o açıdanda
+6
corsa
ben işim gereği 6 ayda 30000km yaptım corsa cdti ile... herşey gayet yolunda gidiyor.. en çok şikayet edilen direksiyon kutusu konusunda hiç bir problem yaşamadım.. menzili 650(klima açık 120km/h ve üzeri)-800(klima kapalı ort. 90km/h) km arasında değişiyor.. başka soruların da olursa cevaplarım...
Kesinlikle 206 hdi al.bir kere yılın multijet yılın motoru seçilmiş iyi güzel alternatiflerden biri ama psa gurubunun yapmış olduğu dizel motor ile kıyaslanamaz.ayrıca ses olarak hdi lara göre daha sesli çalışıyor.bazı arkadaşlar 206 yı dolayısıyla peugeot u sevmeselerde dünyada 6 milyon adete yakın satmış bir araç için iyi düşün derim ben.ayrıca corsanın yeni kasası çıktı o yüzden 2.el fiyatları bayağı düşüşe geçti.tabikide corsanında üstün olduğu yanlar vardır ama servis,hdi,2.el,dizayn,performans,yakıt(ş.dışı 50 lt mazot ile 1300km ş.içi 1000km) dersen kesinlikle 206 hdi al.
bencede corsa pişman olmazsın +7
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
quote:
Orjinalden alıntı: bucakli
quote:
Orjinalden alıntı: agiegas
quote:
quote:
bucakli
+1
+2
+3 corsa daha mantıklı
+4
+5
+6
DH halkı ilk defa bir konuda hemfikir.
Corsa!
quote:
Orjinalden alıntı: delteo
DH halkı ilk defa bir konuda hemfikir.
Corsa!
hakkaten de öle yaw +7
+8
peki CDTI alırken, dizel arabada ikinci el olarak sorunçıkarabilecek parça varmıdır? varsa nasıl bunu kontrol edip aldanmayız? veya arabayı alırken nasıl kontrol edelim neresine bakalım???
Yahu 206 memleketinden kaybediyor kafadan. Corsa'nın vergi avantajıyla da hafta sonları ekstradan gezersin, arkadaşları felan toplayıp hovardalığa çıkarsın.
Kaçta kaldıydık ula; +9
bu corsada kullanılan cdti, multijetle aynı motormuş peki bunu üreten kim? opel, fiattan motor almaz tutup, bu motor alman mı peki yoksa general motorsdan mı geliyor?