Şimdi Ara

OPEL CORSA E KASA LPG UYUMU_ Sübap Ömrünü Uzatmak İçin En Uygun Devir ve Hız nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2016 model Opel Corsa 1.4 At 90 HP aracım var. İstanbulda oturuyorum ve kilomerede 45 kuruş bazen 55 kuruşa kadar çıktığı oluyor tüketimimim. Bu tüketim çok fazla. Aracıma LPG taktırdım. Atiker Gold sistemin yaptığım araştırmalar neticesinde en uygun olduğu söylendi. Euro 5 motorlarda sonradan öğrendiğim üzücü bir konu var ki oda LPGye uyum göstermemeleri ve supap ve supap yataklarını 50000 ve 55000 km gibi kısa bir zamanda hacamat etmesi ve çıkan masrafında 2000tl veya 2500 tlye yapıldığı.
    Şimdi birkaç sorum var;
    ***LPGyi yeni taktırdım 1600 tlye şuan içimde bir korku var acaba hata mı yaptım?
    ***Supap ve supap yataklarında zarar vereceği ne kadar doğru?
    ***Magnezyum (ki böyle bir supap üretimi yok nereden çıkmış anlayamadım) supaplar neden bu kadar dayanıksız?
    ***95 oktan benzin ile 110 oktan arasında 15 oktan fark var bu gözle görülür bir fark peki bu fark euro 5 motorlara gerçekten bu kadar kötü etki ediyor mu?
    ***Supap ömrünü uzatmak için aracı kaç devirde kullanmak gerekir? Aracı zorlaya hızlı giden birisi değilim kolay kolay 100km/h hızı bile çıkmam. Supap ömürlerini uzatmak için yüksek devir mi yoksa düşük devir mi iyidir?
    ***Magnezyum olduğu idda edilen supapların 700 dereceye, çelik olduğu idda edilen supapları 1600 dereceye kadar dayandığı söyleniyor. Benzinli bir araçta motor sıcaklığı yüksek devirde kaç dereceye ulaşıyor, düşük devirde kaç dereceye ulaşıyor? LPGli bir araçta yüksek devirde motor sıcaklığı kaç dereceye ulaşıyor, düşük devirde kaç dereceye ulaşıyor?
    xxx LPG kitini en fazla 700 km kullandım kullanmamalımıyım acaba, benzin ile mi devam etmeliyim? - xxx

• Benim gordugum ve arastirmalarim sonuci ortaya cikan durum devirden ziyade dogru montaj ve dogru yol ayarinin yapilmasi arac icin ,motoru korumanin en iyi yoludur. aksi durumda yani ozellikle fakir karisimda zaten benzine gore piston ustu harareti fazla olan lpg nin yanmasi fakir karisimda dahada yuksek bir isiya cikar ve yavas yavas motorun ic yapisinda geri donulemeyecek hasarlara mahal verir.Ki bu isi motor su sicakligi ile takip edilemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - LPG montajını yaptırmışsınız artık hata mı yaptım diye üzülmeyin ancak yılda kaç bin km yol yapıyorsunuz bu önemli, LPG sizin için kârlı mı değil mi bunu siz hesaplayacaksınız.

- LPG Subap ve subap yataklarına er ya da geç zarar verecektir çünkü benzin yanma odasında en fazla 300 derecelere çıkarken LPG 560-600 derece civarında yanar ve bu da sübap/sübap yataklarına zarar verir.

- Direkt magnezyum sübap yoktur magnezyum alaşım sübap ve genelde aluminyum alaşım silindir bloğu/sübap yatağı vardır ki üretici firmaların motor ağırlığını ve emisyon değerlerini düşürmek için uyguladığı yöntemdir.

- Aracınız otomatikmiş, çok fazla dip gaz yaparak gezmediğiniz sürece kullanım ömrü de aynı oranda uzun olacaktır, vitesi kendi haline bırakın zaten 2500-3000 devir bandında araç kendisi vites atar ancak unutmayın LPG 2000 devirde de 7000 devirde de benzinden daha yüksek ısıda yanacağı için bu sorun ilerde ortaya çıkacaktır.

Tavsiye : Allah göstermesin kaza bela vs. olmazsa ben bu aracı 7-8 sene kullanırım derseniz döküm çelik/nikel alaşımlı sübap ve sübap yatakları var, yurtdışından ithal edilebiliyor diye biliyorum. Öyle bir set alıp serviste değişim yaptırıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, ama yok 2-3 sene biner 50.000 km olmadan satarım derseniz bu kaygılarınız yersiz olur.

• pascalmania P kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  OPEL CORSA E KASA LPG UYUMU_ Sübap Ömrünü Uzatmak İçin En Uygun Devir ve Hız nedir? OPEL CORSA E KASA LPG UYUMU_ Sübap Ömrünü Uzatmak İçin En Uygun Devir ve Hız nedir? OPEL CORSA E KASA LPG UYUMU_ Sübap Ömrünü Uzatmak İçin En Uygun Devir ve Hız nedir? OPEL CORSA E KASA LPG UYUMU_ Sübap Ömrünü Uzatmak İçin En Uygun Devir ve Hız nedir? OPEL CORSA E KASA LPG UYUMU_ Sübap Ömrünü Uzatmak İçin En Uygun Devir ve Hız nedir? OPEL CORSA E KASA LPG UYUMU_ Sübap Ömrünü Uzatmak İçin En Uygun Devir ve Hız nedir? OPEL CORSA E KASA LPG UYUMU_ Sübap Ömrünü Uzatmak İçin En Uygun Devir ve Hız nedir? OPEL CORSA E KASA LPG UYUMU_ Sübap Ömrünü Uzatmak İçin En Uygun Devir ve Hız nedir? OPEL CORSA E KASA LPG UYUMU_ Sübap Ömrünü Uzatmak İçin En Uygun Devir ve Hız nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.