Şimdi Ara

Opel Corsa'nın bu kadar tutulmasının sebebi ? ( Bir önceki versiyon )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce araç seçimi için konu açmıştım. Gerçi daha hala alma aşamasındayım corsada seçeneklerimin arasında. Abartmıyorum kafamı nereye çevirirsem corsa görüyorum :) Hiç corsa sürmedim ama gördüğümde bende uyandırdığı izlenimleri şunlar; az yakıyordur(1.3 dizel olmasından dolayı söylüyorum tahminimce az yakıyordur) , nedendir bilmiyorum ama corsa bana hiç arıza yapmayacak bir araç gibi geliyor :) sade görünümü ve kullanışlı bir araba olması. Göz yormayan bir araç ama gel gelelim aracı hiç kullanmadığım için benimkiler sadece tahmin. O yüzden bu aracın + yönlerini siz forumdaşlarıma danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler.

• Polo dizele biniyorum şu an. Önceki aracım 2012 corsa 1.3 cdti enjoy. Polo motoru içerde çok hissettiriyor. Corsada hissetmezdim. Alt devirlerde corsa daha iyi kaçardı. Multijet motor tartışılmaz. İçi çok kalitesiz değil. B sınıfı standartı. Enjoyda ses sistemi iyiydi. Servis pahalı. Arıza çıkarmaz. Taş gibi araba
    quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Donanım desen fazlası yok, motor olarak fazlası yok hatta PSA'dan geride, otomatik vitesi berbat. Hiçbir ekstrası olmayan bir araç.

Fiesta desek tasarım, yol tutuş, sürüş zevki; Polo desek kaliteli iç mekan, insanlardaki VW algısı. Fakat Corsa için bir tanımlama yok.

Alıntıları Göster
    motoru en az yakan olmasa da en uzun ömürlü sorunsuz dizel motor, bunun aksini söyleyebilecek yoktur herhalde

75 beygirlik motoru çok rahat taşıyor aracı, rakiplerine göre dizel motor sesini içeri en az veren araçlardan, doluluğuna göre gayet tercih edilebilir bir araç, düz vites 1.3 dizel corsa b sınıfının hakkını veren bir araç
  • Bence piyasada çok uzun süre aynı modelle kalması.
  • Araçtan anlamadıgınız nasıl belli..corsa hiç arıza yapacakmış gibi gelmiyo bana bravo yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pipisipispis

Araçtan anlamadıgınız nasıl belli..corsa hiç arıza yapacakmış gibi gelmiyo bana bravo yani
    Donanım desen fazlası yok, motor olarak fazlası yok hatta PSA'dan geride, otomatik vitesi berbat. Hiçbir ekstrası olmayan bir araç.

Fiesta desek tasarım, yol tutuş, sürüş zevki; Polo desek kaliteli iç mekan, insanlardaki VW algısı. Fakat Corsa için bir tanımlama yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Alıntıları Göster
    motoru en az yakan olmasa da en uzun ömürlü sorunsuz dizel motor, bunun aksini söyleyebilecek yoktur herhalde

75 beygirlik motoru çok rahat taşıyor aracı, rakiplerine göre dizel motor sesini içeri en az veren araçlardan, doluluğuna göre gayet tercih edilebilir bir araç, düz vites 1.3 dizel corsa b sınıfının hakkını veren bir araç

• Polo dizele biniyorum şu an. Önceki aracım 2012 corsa 1.3 cdti enjoy. Polo motoru içerde çok hissettiriyor. Corsada hissetmezdim. Alt devirlerde corsa daha iyi kaçardı. Multijet motor tartışılmaz. İçi çok kalitesiz değil. B sınıfı standartı. Enjoyda ses sistemi iyiydi. Servis pahalı. Arıza çıkarmaz. Taş gibi araba

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

motoru hemen hemen multijetle aynıdır dolayısıyla multijet gibi sorunsuz ve uzun ömürlüdür ancak tipsiz bir araç bence punto evo çok daha şık ve sportif
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Corsamı en tutulan araçmış?benim niye haberim yok?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10-EMRE

Corsamı en tutulan araçmış?benim niye haberim yok?
    Corsanın tutulduğunu kim söledi ya o sınıfta fiesta ve punto ,corsa hikaye
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

Alıntıları Göster
    düşük vergili, sağlam sorunsuz motor

arabam alman olsun düşüncesi (elbette yanlış, artık ortak platform metodu nedeniyle arabalar artık dünyalı olarak çıkıyor. corsa da buna en güzel örneklerden bir tanesi. italyan puntoyla aynı platformu paylaşırlar %33 parça ortaklığı vardır, amerika menşeili gm bünyesindedir vesaire...)

opelin genel karnesine göre sorunsuz da bir arabadır.

hiçbir alanda en iyi değil fakat tüm kalemlerde homojenliği sağlamış bir araç olduğundan tüketiciye mantıklı geldiğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

düşük vergili, sağlam sorunsuz motor

arabam alman olsun düşüncesi (elbette yanlış, artık ortak platform metodu nedeniyle arabalar artık dünyalı olarak çıkıyor. corsa da buna en güzel örneklerden bir tanesi. italyan puntoyla aynı platformu paylaşırlar %33 parça ortaklığı vardır, amerika menşeili gm bünyesindedir vesaire...)

opelin genel karnesine göre sorunsuz da bir arabadır.

hiçbir alanda en iyi değil fakat tüm kalemlerde homojenliği sağlamış bir araç olduğundan tüketiciye mantıklı geldiğini düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    vergisi az,az yakar parçası boldur.piyasası iyidir ve multijet motordan anlayan usta çoktur.bununla paralel olarak motor parçaları da boldur.yol tutuşu b segmentine göre iyidir.iç hacmini de beğenmiştim ben sınıfına göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

Alıntıları Göster
    valla hocam ben kullanıcısı olarak biraz da görünüme kandım. Opelin genelde kasaları uzun süre kalıyor bundan dolayıda 2-3 sene sonra fiyat artınca biraz daha kar yapıyor gerçi burada araçların son zamanda aşırı artmasınında etkisi var. Şirket aracı olarak kullanan çok az yakan essentia beyaz renkli araçları görmek mümkün.

Öyle yok 75 lik taşıyor bu motor yeterli bu kasa için filan diyorlar da gitmiyor yetmiyor. Araç ağır araç 1235 kg Yokuşlarda sıkıntı ayrıca klima açılınca da sıkıntı yaratıyor , evet az yakıyor ama performans istersen yakıt artıyor bir avantajı kalmadı küçük motorların. Motor multijet motor, linea ile aynı şaseyi kullanıyor Çoğu şeyi fiat'la aynı.

Serviside pahalı parçalarıda kazık. Yalıtım desen zayıf biraz, kışın donan corsa çok gördüm. Benimde kışın aracım dondu ama mazot filtresinden dolayı. Araç mazotu çekemiyordu donmuştu. Mazot filtresi üzerine 2 termos kaynar su döktükte çalıştırdık aracı -15 20 de. D kasanın Kronik sıkıntıları var. Kör noktası boldur. 110 dan sonra feci rüzgar sesi alır. Donanım olarak vasattır enjoy bile .

ben aldığım zaman fiesta polo ile aralarında 3-4 bin gibi bir rakam vardı birde opel bayi indirim yaptı güzelce onunda etkisi oldu tercih etmemde. Artısı olarak fiestaya filan göre biraz daha geniş sanırım. Almandır sağlamdır diye de tercih eden çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mob411

valla hocam ben kullanıcısı olarak biraz da görünüme kandım. Opelin genelde kasaları uzun süre kalıyor bundan dolayıda 2-3 sene sonra fiyat artınca biraz daha kar yapıyor gerçi burada araçların son zamanda aşırı artmasınında etkisi var. Şirket aracı olarak kullanan çok az yakan essentia beyaz renkli araçları görmek mümkün.

Öyle yok 75 lik taşıyor bu motor yeterli bu kasa için filan diyorlar da gitmiyor yetmiyor. Araç ağır araç 1235 kg Yokuşlarda sıkıntı ayrıca klima açılınca da sıkıntı yaratıyor , evet az yakıyor ama performans istersen yakıt artıyor bir avantajı kalmadı küçük motorların. Motor multijet motor, linea ile aynı şaseyi kullanıyor Çoğu şeyi fiat'la aynı.

Serviside pahalı parçalarıda kazık. Yalıtım desen zayıf biraz, kışın donan corsa çok gördüm. Benimde kışın aracım dondu ama mazot filtresinden dolayı. Araç mazotu çekemiyordu donmuştu. Mazot filtresi üzerine 2 termos kaynar su döktükte çalıştırdık aracı -15 20 de. D kasanın Kronik sıkıntıları var. Kör noktası boldur. 110 dan sonra feci rüzgar sesi alır. Donanım olarak vasattır enjoy bile .

ben aldığım zaman fiesta polo ile aralarında 3-4 bin gibi bir rakam vardı birde opel bayi indirim yaptı güzelce onunda etkisi oldu tercih etmemde. Artısı olarak fiestaya filan göre biraz daha geniş sanırım. Almandır sağlamdır diye de tercih eden çok.

corsaya çekmiyor dersin yazdıklarının devamınında bir anlamı yoktur...

• Dostum burada üstadları vardır fakat ben eksiklerini soyleyim;
    -1.2 motor olanı var bende motor resmen uluyor desem yeri motor çok yetersiz
    -ne kadar ses var hepsi içerde
    -arka koltuk 1 çocuk 2 kişi oturamiyor iki saatlik yolda arkadakiler inip yürümek istediler gerisini sen düşün
    -bagaj çok küçük eyer tüplü olacaksan simit tüpler var oda stepne yerine konuluyor tabi stepnede ortada kalıyor ve hiçbirşey alamıyor bagaj

• quote:

Orijinalden alıntı: BitterliLokum

Dostum burada üstadları vardır fakat ben eksiklerini soyleyim;
    -1.2 motor olanı var bende motor resmen uluyor desem yeri motor çok yetersiz
    -ne kadar ses var hepsi içerde
    -arka koltuk 1 çocuk 2 kişi oturamiyor iki saatlik yolda arkadakiler inip yürümek istediler gerisini sen düşün
    -bagaj çok küçük eyer tüplü olacaksan simit tüpler var oda stepne yerine konuluyor tabi stepnede ortada kalıyor ve hiçbirşey alamıyor bagaj
    Boyutlarını bence tartışmaya gerek yok. Bu sınıfta daha genişi nadir bulunur. 1.3 cdti 95 hp motoru tartışılmaz iyi. Sağlam araç kim ne derse desin opel marka olarak. Az önce astra g kazası gördüm bilenler bilir antalya dedeman akrabarut otelin o kavşakta. Araç takla atmış ve ters duruyordu. Şasede ve özellikle direklerde hiçbir sıkıntı yoktu. İçindekiler de gayet iyi durumdaydı. Sen tutup da sadece donanım falan filan dersen markayı yok saymış olursun. Ayrıca bence 2-3 sene önce f/p lideriydi.

• Her şeyden önce aracın hatchbackden öte mpv gibi oluşu iç hacimde oldukça büyük bir ferahlık sağlıyor sınıfına göre onun avantajı çok, corsa'dan sonra fiesta basık kabir gibi geliyor ama fiesta'nın segmentinin lideri olduğu inkar edilemez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adieu

Her şeyden önce aracın hatchbackden öte mpv gibi oluşu iç hacimde oldukça büyük bir ferahlık sağlıyor sınıfına göre onun avantajı çok, corsa'dan sonra fiesta basık kabir gibi geliyor ama fiesta'nın segmentinin lideri olduğu inkar edilemez.
    Başlıkta d kasa corsadan bahsedilmiş, hiç binmedim bile araca ancak hiç düşünmeden tercih ederim.
    98 aralıkta sıfır km olarak aldığımız corsayı halen kullanıyoruz. Araç ben 2 yaşındayken alındı. Şu an ehliyeti alalı 1 yıl oldu sayılır. 16 seneyi geçti. Şu an 72 bin kmde. Hiçbir masraf çıkaramadı bakımdan bakıma gidiyor. Az kullanıldığına bakmayın, pek bakımlı bir araç değil. Araç ihtiyacımız olmadığı için (babam işe servisle gider, ayrıca şirket arabamız var) 3-4 hafta çalışmıyor genelde. Yatıyor yani. Şimdiye kadar hep tek marşta çalıştı. Km dolmadığından bakıma ve yağ değişimine 2-3 yılda bir girer. 4 yıl ömür biçilen triger kayışı 13 yıl sonra değişti. Çevremde kullanan birkaç kişi daha var. Onlardan da olumsuz bir yorum duymadım. Onun dışında acemilik dönemimi bu araçla attım, balataların falan canına okudum ancak herhangi bir eskime belirtisi yok. Araçta son bir seneye kadar hiçbir anormal ses gelmiyordu. 1 senedir koltuk yaylarından gıcırdama sesi geliyor soğukta. O da koltukla alakalı. İçerisinde malzeme kalitesi sıfır (o yıl kendi sınıfındaki her araçta olduğu gibi). Her yeri sert plastik, ancak hiçbir trim sesi gelmiyor 16 senelik araçta.
    Bu aracı bir 5-10 sene daha kullanırız herhalde. Ondan sonra da üst sınıfa geçeriz sanırım. Ancak olur da b sınıfı araç alacak olsam ilk bakacağım model corsa olur. Hangi kasası olursa olursun. Yakın zamana kadar polo favorimdi bu sınıfta, şu an yeni i20 yi f/p olarak çok beğeniyorum. Ama iş satın almaya ve uzun süre kullanmaya gelirse direk corsa tercih ederim.

• 2008 de Sıfır aldık, bir kere bile yolda bırakmadı. 1.2 motor, bir yaz Bodrum a gittim engebeli yollarda 4 bin devir civarı kullandım o Sıcakta. Sağda solda birsürü hararet yapmış Renault Fiat Ford gördüm. Hala kullanıyoruz, rutin kontrollere giriyor araç o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bence b sınıfı alınacaksa
    Toyota Yaris Derim.

Çok tutulmasının sebebi FİLO lar
    Şirketler Filo kiralama yapıyor çoğu şirket aracı bide az yakıyor
    1.3 multijet fiat motoru var onlarda bide opel sağlam araç kasa olarak.
  • Artcoree A kullanıcısına yanıt
    Bir japoncu olarak tabikide yarisi çok seviyorum ama fiyatları baya yuksek. Beni aşıyor yani aynı şekilde jazz fiyatlarida yuksek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.