Şimdi Ara

Opel'e Kötü Diyenler ? Bir buyurun bakalım abiler.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
0
Favori
5.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mekanik olarak bakımlarını aksatırsanız aracınıza güzel bakmazsanız her markada başınıza gelebilir. opel leşdir cümlesine katılmıyorum. astra g için konuşuyorum bundan 2-3 yıl evvel ceviz büyüklüğünde dolu yağmıştı istanbulda olanlar bilir, o doluda milletin ağzını ballandıra ballandıra anlattığı otomobiller mayın tarlasına dönerken hatta camları bile patlarken benim düldülde bir tane göçük vardı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Opel'de M.Ö ve M.S diye bi zaman aralığı var. 2000 li yıllara kadar Vw'den önde olan bir markaydı 2000 ortalarından itibaren Vectra B kasa,Astra h kasa ile beraber gerileme dönemine geçti.Şuan da da orta sınıf bir marka görünümünde ne şiş yansın ne kebap gidiyor öyle.

• Alma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra j gercekten kaporta aksami olarak cok saglam bi araba testleri gececek kadar guvenli degil testlerden daha fazlasini sunucak araba lazim

Sorunsuzluktada bi amerikan arabasi kadar fazlasi yok alman araclarida bence gayet sorunlu

• quote:

Orijinalden alıntı: The Anonymous

Buyuk laf etmeyeyim, yari fiyatina olmadikca Opel almam. Kullandim yasadim biliyorum.

Aynen ben de. Bir daha mı, Opel mi tövbeler tövbesi

• 7 sene astraya bindim.yakıtı,konforu,sağlamlığıyla taş gibiydi.bakımı dışında sanayiye girmedim.

• Astra J sahibi olarak konuşuyorum.

Boya ve kaporta kalitesi gerçekten çok iyi.

İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi son derece iyi. Yukarıda eleştiren arkadaşlar olmuş ancak önceki aracım C4'e kıyasla çok daha üstün ve kaliteli.

136HP'lik 1,6 CDTI motor gerçekten çok keyifli. 320nm tork ile şehir içinde sık vites değiştirmeye olanak bırakmıyor. 30KM hızla dahi 3. viteste alıp yürüyor. Ancak tüketim noktasında HDI veya dCi dizel motorlar gibi değil. Performanslı kullanınca yakıyor. Dikkatli kullanımda yeterince ekonomik. Aracı Aralık ayında aldım. Sabah-Akşam 5KM gidiş + 7KM dönüş yolum var. Gideceğim yere vardığımda motor yeni yeni ısınmış oluyor. Ortalama hız 25-28KM civarı, tüketim 7,5LT. Sadece İstanbul trafiği ve kısa mesafe. Henüz şehir dışında deneme imkanım olmadı maalesef.

2014 model 32,000KM'de ve trim sesi yok çok şükür.

3 aylık kullanımım ile edinebildiklerim henüz bu kadar. İlk sahibinden temiz ve bakımlı olarak aldım. Sürücüsü düzgün olup da bakımı aksatılmayan her aracın yeterince sorunsuz olabileceğini düşünüyorum.

• 12 sene 2004 meriva kullandık. 2016 da bayiye verip insignia aldık. Bir defa pişman etmedi sıkıntı çıkarmadı. Çok yakması dışında hiçbir sıkıntısı yok. 14 yıllık tecrübe ile konuşuyorum.

• Hyundai al hocam i30 lar şahane

• quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Opel'de M.Ö ve M.S diye bi zaman aralığı var. 2000 li yıllara kadar Vw'den önde olan bir markaydı 2000 ortalarından itibaren Vectra B kasa,Astra h kasa ile beraber gerileme dönemine geçti.Şuan da da orta sınıf bir marka görünümünde ne şiş yansın ne kebap gidiyor öyle.

Vectra b 96 02 arası vardı.

• Foruma 2006'da üye oldum hemen hemen 12 sene oldu diyebilirim. Bir zamanlar Renault'a yapılan şey şimdi Opel'e yapılmaya başlandı. Megane'lar dökülüyor Fransız alınır mı lafları gezerdi. Ama ne hikmetse Türkiye'nin en çok satan arabası da Megane'dı.

Hatırlayın 307 çıktığı zamanki sorunları. Elektronik eletrik sorunlarını hatırlamayan yoktur herhalde. Ama Türkiye'deki satış adetlerine bakın bir de. Dizel 1.6 motor mis çiçek. Hatta bazıları 1.4 yürümeyen motoru öve öve bitiremediler. Araba gitmiyor ama ekonomik. Gitmeyen araba zaten ekonomik olur. Araba dökülüyo ama ekonomik.

2007 yılında 2004 model Astra aldık bizde. Hem de Easytronic denen salak şanzımanı vardı. Herkes yok dökülüyo yok çok kötü dediler. Evet çok kötü. Acemi birisi kullanıyor gibi vites değişimi vardı. Ama 5 yılda bir kere sorun oldu. O da aracı yıkadıktan sonra F arızası verdi. Araba sabaha kadar yerinden kıpırdatmadık düzeldi. Onun dışında şanzımanla alakalı sorun olmadı. Kalas gibi arabaydı H kasa ama sağlam arabaydı. Arıza vermedi hiç. 30 bin KM benzinle 50 bin KM LPG ile kullandık. 1 kere rolanti sorunu yaşadı onu da 10 dakikada hallettiler.

Alır mıyım alırım. Tavsiye eder miyim ederim. Param olsa H kasa Astra almayı da düşünüyorum şu anda ama malesef.

Velhasılı kelam Opel'e laf edenlerin %90'i kullanmamış olanlar sağda solda duyduğu laflar. %10'u şanssız kesim aracında sorun olanlar.

• Bir çok kez Opel araç aldım kullandım. Hep severek bindim. Hiç bir sorun yaşamadım. Eğer sorun işine girecek olursanız her markanın araçlarda sorunlar çıkabiliyor. Forumlarda görmüşssündür. Sonuçta mekanik elektronik bir sistem.

• 2006 astra h benzinli aracım var 2.seneye girdi daha rutin değişimler dışında masraf çıkarmadı çok şükür. Arabayıda yoran sert kullanan biri olmama rağmen

• Almanlar kendi bile sevmiyor. Çünkü çok geriden geliyor firma.. Meşhur bir atazözleri dahi var "Jeder trottel faerht ein Opel" diye , yani "Her ahmak opel kullanır".

Ben buna katılıyormuyum? Pek katılmıyorum. Küçükken Asconamız vardı, dolayısıyla sempatim var Opele.. İlk araba kullanmayı öğrendiğim araçtır. Şu anda da Opel Fronteram var her ne kadar Isuzu tabanlı bir araç olsa da.. Astralar da bahsedildiği gibi kötü değil. Maliyetine göre araba. Alınır paşa paşa binilir gayet de hızlı satılır..

• 98 yılında ilk opelimi aldım. O yıldan beri opel kullanıyorum çok memnunum.

• Hocam kisiden kisiye degisir herkes ww veya audi kullandigi icin turkiyede onlara tavsiyemdir renault fiat kullansinlar yana yana ararlar opeli hocam bugun kadar 5 tane opel aracim oldu ve suandaki aracim hala opel astra 1.6 dizel

Sirasiyla

1998 opel omega 2.5 v6 tam makam arabasi idi uzulerek sattim

2004 h kasa 1.6 twinport aldim lpg kullandim gayet guzeldi

2006 1.3 dizel kullandim araba yakiti kokluyordu sehirler arasi yolda tek sorun klima kullanirsaniz ve yokusta biraz uzuyodu

2013 j kasa 1.3 dizel kasa agir biraz ve 5 vites olmasi uzuyodu 95 hp arac egr kisitliyordu arabayi ben iptal etmistim egr yi araba cekis kazanmisti gayetde guzeldi ama gitmem demiyo yolda genede kisiye gore degisir

2015 j kasa 1.6 dizel manuel tam bu kasanin motoru 1.6 dizel uzmuyor evet bakimlari pahali fakat ama yolda uzmuyor agrasif kullanmazsan sehir icinde 6.1-6.6 arasi geziyor uzun yolda 4.4 ile 4.9 arasi gaza basman ile baglantili olarak degisiyor kimine gore opel araba bazilarina gore ise aşktir kisisel yorumum budur

Not suanda is yerinin verdigi leş megane 3 kullaniyorum igrenc bir araba her yerinden ses geliyor daha 39 binde :(

• Şükür ki o bu şu markanın fanatiği değilim.Ya da hissem yok markalarda.Opel alır mıyım?Bütçem ve ihtiyacima karşılık veriyorsa kesinlikle.

Fakat bu durum aktarmasinin kötü,servislerinin haddinden pahalı olması ve sınıfına göre yalıtımının kötü olduğu gerçeğini değiştirmez.

120-130 km gibi hızlarda D segmenti Insignia C segmenti Focus 3 den daha fazla ruzgar ve lastik sesi alıyorsa vah onun haline.

• Daha önce bir çok opel marka aracım oldu.Corsa astra ve vectra. Opel dışında da citroen,peugeot,reno,vw,honda,hyundai ve fiat marka araçlar aldım kullandım vs. Opel motor ve konfor olarak gayet iyi bir araç.Eğer bakımlarını düzenli yaparsanız sorunsuzca uzun yıllar kullanabilirsiniz.Ben uzun yıllar bindim opel ile ciddi bir sorun yaşamadım.

Bana göre ;

Opel > Reno,pejo,citroen,hyundai,fiat . Kalite ve dayanıklılık olarak bir tutulamaz ...

Vw ve hondanın belki bir tık altıdır.Yakındır.Fakat fiyatları da genelde bu markalardan uygun ve ucuz.vw nin modellerini begenmiyorum.Golf gereksiz pahalı ve neredeyse tip olarak polo ile aynı.Diğer modelleri de bana pek cekici gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 7 Mart 2018; 16:54:54 >
  • bizde 96 vecta vardı ara ara arıza yapar yolda bırakırdı sürekli bakıma gitmesine rağmen yıllar önce satıldı kurtulduk lakin

Birde 97 astra var hala duruyor kullanıyoruz yeni olduğu zamanlarda da eski zamanlarında da sürekli arıza yapardı ve halada yapıyor motora şanzımana lafım yok ama yan parçaları sürekli arızalanıyor hele o otomatik kapı pencerelerinin motoru kaç defa bozuldu sayamadım

hatırlıyorum bir yılbası gecesi cam aşşağı yuvasına düştü daha 3 ay önce yine motor değiştirmek zorunda kaldık cam yine düştü
    daha geçen hafta da kendi kendine gaz veriyordu rölanti dengeleleyicisi ve arka fren merkezleri arızalı çıktı olduk bir 450 lik

şu an ki opellerin kalitesine bir şey diyemem ama bende iyi bir kanı bırakmadı modelleri şık insanı cezbediyor japonlardan daha al benili ama şu şikayetler başlayınca bir kaç defa çekici ile gitmez zorunda kalınca insanın tadı kalmıyor

imkanımız olsa satar üstüne koyar bir japon alırım

• 2007 den beri opel astra h 1.6 115 enjoy easytronic kullanıyorum. Birdaha araç alacaksam opel se asla 3 5 fazla veririm vw grubu alırım.

Arıza vs hiç çıkarmadı fakat. Ne beklediğinize bağlı. Arızasızmı yoksa sürerken keyifmi alma?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.