Şimdi Ara

Opel'e Kötü Diyenler ? Bir buyurun bakalım abiler.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
5.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IOserI

Opel astra kullandım 7 yıl. 6 ay önce sattım 60bin km deydi. Hiç bir sorun yaşamadım. Evet 1.3 diye hantaldı fakat şehir içinde barzo değilseniz gideceğiniz hızlar belli zaten istanbul trafğinde. Şimdi bmw 1.18 var. Opelden 2 kat fazla yakıyor. İçi dar. Koltukları rahtsız ediyor. Astra yı özlüyorum açıkcası. Farlarının yeteriz olması dışında hiç bir sorun yaşamadım 7 yıl boyunca. Kronik sorun diyorsanız kontak takılma olayı var sadece direksiyon sallamanız gerekiyor. Birde 25bin de bir kalibrasyon gerekiyor vites vuruntusunu azaltmak için. Egr sanırım 50binde tıkanmaya başlıyordu ben 40binde temizletmiştim. Başka ne sorunu var bu arabanın ? Bastın mı gidiyor, yarışa mı giricem ? Makas mı atıcam ? 250 km hızla instagram a hikaye mi atıcam ? bırakın bu işleri marka kötülemekden başka birşeyniz yok klasik doğu mantığı.

Her araba sorunsuz üretilmez. Kullanıcı hatalarını kırptıktan sonra bakmak gerekiyor.

Şirkette 20bin km de i20 ye motor değiştirildi. Sorun yağ pompasımı ne bozuk çıkmış.
    Arkadaşın fiestası 60binde yolda tekeri koptu. Yanlış yazmadım yolda giderken tekeri aksdan kırıldı direk. Belki parça değiştirken usta düzgün sıkmadı yada çok kasislere özen göstermedi. Bu ford un hatası mı ?
    Bmw servisinde 5.25 araç 5bin km de motor yakmış. Fabrika hatası motor değişmiş. Şimdi 5.25 alınmaz mı ?
    Taksilerin kullandığı accentler 300bin km yapıyor. Şirkette 140bin de şanzuman ı dağılan araç vardı. Hemde bizimkisi otomatik.
    DSg alınmaz diye millet inliyor. Çok problem yaşayan oldu. 210 bin kmdir sorunsuz binen tanıdığım var.

Kısaca astra sağlam araçdır. . Fakat İstanbul da düzgün yetkili servis bulamadım hepsi orta seviyeydi kötüsü de vardı. Hele 2010-2011 modelleri en tutulanı oldu adamlar üretimden kaldırırken altın vuruş çektiler H kasa için.Çoğu problemli diye yana yakıla forumlarda konu açanlar genelde kendilerinde ki problemleri kabul etmiyor. Mesela qashqai 2010 modelinde 80bin de şanzuman dağıldı. bu firmanın suçu mu konu açıp kirletiyim mi ? Honda civic 2008 model 60binde direksiyon dağıldı. Bunlar benim hatamdı.

Çok ilginç, 2008 yılıydı sanırım, benim de 20.000 km'deki Fiesta'mın aksı kırılmıştı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

ford focusta kullandım renaoda şu söyleyim opel astra ve insignianın alt yapısı ve yürüyen aksamı bu markaların çok üzerinde.

mondeo veya talisman kullandın mı ? neye göre üzerinde verilerle konuş kalkıp burda babanın malı gibi övme o kadar başarılıysa neden avrupa da beklenen başarıyı yakalayamadı insignia ? hadi Türk milleti anlamıyor passat sevdalısı diyelim avrupa dada ne insignia nede opel aman aman satılıyor burun kıvıdrığın renault motorlarıyla , ford yıllardan beri gelen yol tutuşu, güvenlikteki başarısıyla var opel neyiyle var batma haberleri ona buna satılma haberleri .Kayın pederim 2015 model astra j aldı araç tertemiz 38 binde ancak en ufak çukurda tümsekte şirketimizde eşşek gibi kullanılan fluence den daha fazla trim sesi alıyor bumu kalite ? Ya şu fanboyluktan vazgeçin artık.

Opel iyidir kötüdür gibi çocukça tartışmalara girmek istemem ama Insignia Avrupa'da hangi başarıyı yakalayamamış merak ettim. Yılın otomobili ödülünü alması, kalite ödülleri ve Passat'tan sonra en çok satan 2. D segment araç olması, 2017'de bile yepyeni Talisman'dan 2 kat fazla satması, Mondeo'dan fazla satması yeterince başarı değil mi! Bilmeden sallamak ne kadar güzel değil mi.

Ha bir de, arka süspansiyonu torsiyon olan araçlarla Insignia'yı yürüyen aksam açısından karşılaştırmaya bile gerek yok.

Satış rakamları:

• http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/opel-vauxhall/opel-insignia/
    • http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/ford/ford-mondeo/
    • http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/volkswagen/volkswagen-passat/
    • http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/renault/renault-laguna/
    • http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/peugeot/peugeot-508/
    • http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/renault/renault-talisman/

Türkçe kaynaklardan ilk bakışta görünen bir kaç haber :

Opel Insignia DEKRA Hata Raporu 2011’in sonuçlarına göre en az hata oranına sahip olan otomobil. Yüzde 96.1’lik hatasızlık oranıyla Opel’in en iyisi olan Insignia tüm test edilmiş otomobiller arasında en iyi sonucu aldı.https://****.wordpress.com/2010/12/20/odule-doymuyor-opel-insignia-yuzde-961lik-hatasizlik-orani-ile-dekra-2011-sahibi/

Kullanılmış Otomobil Raporu 2013'te, 1–3 yaş ve 4-5 yaş arası kullanılmış otomobiller içinde Insignia, en yüksek kaliteye sahip otomobil olarak belirlendi. 2012 Automechanika Ticaret Fuarı’nda açıklanan rapor, 240 farklı model hakkında 2 yıl boyunca elde edilen 5 milyon araştırma sonucuna dayanıyor. Rapora göre, Insignia, tüm kategorilerde en yüksek puanları aldı. http://otomobil.haber3.com/opel-insigniaya-iki-kalite-odulu-haberi-2872.htm

Otomotiv dünyasının referans dergisi auto& motorsport tarafından verilen 2009'un en iyi dizayn ödülünü Insignia Sport Tourer kazandı. Opel'in sport wagon modeli Insignia Sport Tourer, premium segmentdeki tüm rakiplerini geride bıraktı. Opel Insignia Sports Tourer tüm oylamaların yüzde 42.4'üne sahip olarak ödüle hak kazandı. Bu son ödül ile birlikte Opel Insignia 2009 yılının başından bu yana 25'inci kez uluslararası bir ödülün daha sahibi oldu. Opel Insignia, en büyük ödülünü Avrupa'da 'yılın otomobili' seçilerek almıştı.https://www.sabah.com.tr/otomobil/2009/09/21/opel_insignia_odule_doymuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 8 Mart 2018; 11:15:48 >

• boşuna konu açmışsın. bir akrabanda var ise ve kendi arabasını karalamamak için size övdüyse baban o markadan alacaktır başka yolu yok. sen bence opel alalım mı almayalım mı demek yerine hangisini alırsam daha iyi demen gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: asmarena6

Yanlışlarım varsa diğer arkadaşlar düzeltecektir.

1. Opel motor-aktarma organları uyumu kötüdür. 115 Hp aynı tork başka bir araçla yan yana kaldırın. Opelin kullandığım hiç bir aracı kendi değerinde yürümüyor bi hantallık var.

2. Bakım fiyatları anlamsız uçuk. 800-900 tl servisinde bakım yaptıranlar var yeni kasalarda özellikle. Borusanda bmw bakımını 700 Tl ye yaptırdık bi dostumuzun.

3.Anlamsız benzin sarfiyatı. 9,9 Litre benzin tüketiyor babamın 2016 1.6 opel astrası. Yoğun trafik değil Keçiören siteler arası yoğunluğu olmayan bir yol.

4. Almanlar içinde en kalitesiz iç malzeme ( bana göre )

5. Eskiden olsa asla fransızla karşılaştırmayın alman almandır yazardım. Ancak fransız araçlar çok düzelttiler . PSA motorları bmwlerde kullanılıyor. Mesela yeni 508 çok güzel bir araç.

zafira 1.9 dizel arac var babamda. araba uçuyor. tam otomatik vites performansından da memnunum.
    corsa almıştık 2000 model 1.2. motor aksamı 170 000 kmye gelene kadar bir tane sensör degistirdik o kadar. ne triger ne baskı.. baskı balata bile degişmedi diyorum dikkat edelim. açıp değiştiren kişi öyle zorlanmıştı ki anlatamam. 22000 km de almıştık ordan biliyorum degişmedigini.
    almanyanın sevilmeyen yüzüdür dogrudur. hani bi binmek icin üretiyorlar bi de satmak için ya. bu satmak icin ürettigi araba.
    şu anda zaten fransızlar satın almış. psa grup bünyesinde artık :D
    bir fransizla almanı kıyaslamak bence alman daha iyidir diyorum.

• Yalnız sıfır araç ile 50.000'deki araç arasında çok fark olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alman arabası derken ? General Motors bünyesindeki Opelden bahsediyoruz değil mi ?

• Bakımını yaptırdığın, abuk sabuk şeyler yapmadığın her anacı rahatça 20 sene kullanırsın. Araç da banamısın demez.

Bizim millet kendi aldığı aracı efsane görüp, başkasının aracını çöp görmeyi çok sever. 300 bini görmüş linealar var taksi olarak kullanılan. Senin 50 bindeki astra mı sorun çıkartacakmış?

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Alman arabası derken ? General Motors bünyesindeki Opelden bahsediyoruz değil mi ?

General Motors Opel'i satalı çok oluyor. Opel'i Fransızlar yani PSA grubu satın aldı.

Opel'e Kötü Diyenler ? Bir buyurun bakalım abiler..

• Cehalet öyle bir şey ki, zehir gibi yayılmış bazı alışkanlıklar bırakılmıyor. Yıl olmuş 2018, hala 20-30 sene önceki gibi "Almanya'da kimse ... almıyormuş" palavraları dolaşıyor, insanlar da buna inanıyor.

Elinizin altında internet var, açın bakın Almanya'da hangi marka kaç satmış. Onu da yapamıyorsanız, açın Google Maps'ten sokak görüntüsünü, bakın bakalım Almanya sokaklarında gerçekten x marka çok mu az diğerlerine göre...

Ama olmaz, işkembeden sallamak daha kolay.

Bu yazdıklarımı Opel özelinde yazmıyorum, forum bu zırvalıklarla kaynıyor. Almanya'da şöyleymiş, ABD'de böyleymiş diye onlarca zırva mesaj var.

Not: Opel özelinde merak eden açsın baksın, ben merak etmiyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 8 Mart 2018; 15:51:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

Cehalet öyle bir şey ki, zehir gibi yayılmış bazı alışkanlıklar bırakılmıyor. Yıl olmuş 2018, hala 20-30 sene önceki gibi "Almanya'da kimse ... almıyormuş" palavraları dolaşıyor, insanlar da buna inanıyor.

Elinizin altında internet var, açın bakın Almanya'da hangi marka kaç satmış. Onu da yapamıyorsanız, açın Google Maps'ten sokak görüntüsünü, bakın bakalım Almanya sokaklarında gerçekten x marka çok mu az diğerlerine göre...

Ama olmaz, işkembeden sallamak daha kolay.

Bu yazdıklarımı Opel özelinde yazmıyorum, forum bu zırvalıklarla kaynıyor. Almanya'da şöyleymiş, ABD'de böyleymiş diye onlarca zırva mesaj var.

Not: Opel özelinde merak eden açsın baksın, ben merak etmiyorum açıkçası.

2012 yılının Mayıs ayı grafiğinde Opel'in Almanya'da neredeyse Audi ile aynı sayıda araç sattığı görülüyor.

2017 yılının tamamını ise 6.sırada tamamlamış Almanya satışlarında. Honda çok şaşırttı. Neredeyse listeye giremeyeceklermiş adamlar Almanya pazarında. 20 bin adet satış nedir Fiat bile 90 bin satmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMRT -- 8 Mart 2018; 15:59:3 >

• Ne kadar kötü olabilir ki. Bütçenize uyuyorsa alın 1.3 cdti astra binin. Biraz hantal kalıyor ama dizel motor her türlü işinizi görür gerektiğinde azıcık devir çevirirsiniz oldu bitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TMRT

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Alman arabası derken ? General Motors bünyesindeki Opelden bahsediyoruz değil mi ?

General Motors Opel'i satalı çok oluyor. Opel'i Fransızlar yani PSA grubu satın aldı.

Şimdi hatırladım. Daha kötü

• TMRT kullanıcısına yanıt
    Göçen arabayı kim neden alsın?

• 2010 dan beri Opel kullanıyorum 1 kere yolda kalmadım, muhtemelen devam edeceğim kullanmaya.

Bakımını yap, yağını suyunu eksik etme tamam her araba için bu geçerli.

Opelin diğer araçlara gönde hantal olduğu doğrudur ama bu da ağırlıktan kaynaklanıyor, özellikle 115 HP sedan kasalar piyasaca çok yaygın bu da yanlıgıya sebep veriyor.

• Opel Alman arabası değil Alman markasıdır. Eskiden GM'di, şimdi ise PSA.

• arabanın alman arabası olup olmadığı içine oturunca anlaşılır
    audi ne kadar vw ise
    volvo ne kadar geely ise
    opel de o kadar zamanın da gm şimdi psa dır

uzatacak büyütecek ne var anlamadım

mesela toyotalar da tam japon arabasıdır , içine oturunca japon olduğu anlaşılır

• Astra H 2005 model sıfır aldığımdan beri, benim için diğer arabalar fantezi oldu, hiçbir arabayı beğenmez oldum, 13 yıldır. Astra'nız da sizden kurtulduğuna sevinmiştir garibim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alınır, mis gibi de binilir. Evet bazı sıkıntıları var ağırlığa göre motorların biraz hantal kalması, bazı malzeme ve işçilik sıkıntıları, elektrik arızaları gibi. Ama hemen her markada kendine göre çeşitli sıkıntılar olabiliyor. Sonuçta 2018 yılındayız hala şahin, broadway kullanan insanlar var,2013 üzeri alacağınız astra her türlü tatmin eder. Üstüne 1.3 motor gayet başarılı bana göre.

• forumlarda yazanlara göre araba alamazsın... onlara göre kaliteli ve ekonomik araç yok... tüm markalar ve modelleri çöp...

• Hocam bizim millete bakarsan hiç araba alamazsın. Kullanmayı bırak, binmediği bi araç için bile yorum yapmaya, çamur atmaya bayılan bi milletiz.

Araba bu bozulacaktır da yolda da kalacak. Siz içinize sinene bakın, iyi kontrol ettirin kafii.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.