Şimdi Ara

Opel'e Kötü Diyenler ? Bir buyurun bakalım abiler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
0
Favori
5.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi anlamadığım bir nokta var. Forumlarda geziniyorum mesela Opel astra 1.3 cdti 2013 ve üzeri model için yani bun son kasalarına bakıyorum. Araç alacağız..

Opel araçları iyi değil, almanların en kötü arabası gibi şeyler duyuyorum.

Mesela bir akrabamız 2003 de bir opel astra aldı hala kullanıyor aracını sıfır aldı ve hala biniyorlar.

Bu kadar mı dayanıksız bu marka bir renault fluence bir fordun focus arabasına göre daha mı kötü bu araç...

Hani ayda 1000 km yapacaz diyelim. Sıfır aldık yada 50000 km de aldık. Her 10.000 de bir bakım yapsak araca bu arabaya 3 4 sene binemez miyiz ?

Bilgilendirirseniz seviniriz.. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloudx -- 7 Mart 2018; 12:13:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ne opel miş arkadaş.kötüleye kötüleye bitiremediniz.
    sıfır arabalar dahil kul yapısı her aletin arıza yapma oranı yüksek günümüzde çünkü kullan at devrine döndü herşey.
    diğer markalardan bir eksiği fazlası olan bir marka değil piyasa şartlarına göre gayet güzel sağlam araçları var opelin.
    kötüleyenler ya ulaşamadıklarından ya bir kaç kötü anıdan ya kulaktan duyma bilgilerden sallayıp yazmayı seviyorlar.
    düzgün bakılmış,bakımları zamanında yapılmış,yıpratılmamış her araç kullanıcısına hizmet eder;zamanla yıpranır her araç gibi belirli yerlerinden elbet arıza çıkartır.
    buradakilerin opel yorumlarına aldanmayın.forum donanımda herkes mercedes s sahibi olduğu için opel araçlarını beğenmezler.bütçenize ihtiyaçlarınıza uygun bir model opel ford renault vs. ne istiyorsanız bulup alın kullanın.
    Astra J sahibi olarak konuşuyorum.

Boya ve kaporta kalitesi gerçekten çok iyi.

İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi son derece iyi. Yukarıda eleştiren arkadaşlar olmuş ancak önceki aracım C4'e kıyasla çok daha üstün ve kaliteli.

136HP'lik 1,6 CDTI motor gerçekten çok keyifli. 320nm tork ile şehir içinde sık vites değiştirmeye olanak bırakmıyor. 30KM hızla dahi 3. viteste alıp yürüyor. Ancak tüketim noktasında HDI veya dCi dizel motorlar gibi değil. Performanslı kullanınca yakıyor. Dikkatli kullanımda yeterince ekonomik. Aracı Aralık ayında aldım. Sabah-Akşam 5KM gidiş + 7KM dönüş yolum var. Gideceğim yere vardığımda motor yeni yeni ısınmış oluyor. Ortalama hız 25-28KM civarı, tüketim 7,5LT. Sadece İstanbul trafiği ve kısa mesafe. Henüz şehir dışında deneme imkanım olmadı maalesef.

2014 model 32,000KM'de ve trim sesi yok çok şükür.

3 aylık kullanımım ile edinebildiklerim henüz bu kadar. İlk sahibinden temiz ve bakımlı olarak aldım. Sürücüsü düzgün olup da bakımı aksatılmayan her aracın yeterince sorunsuz olabileceğini düşünüyorum.
    mekanik olarak bakımlarını aksatırsanız aracınıza güzel bakmazsanız her markada başınıza gelebilir. opel leşdir cümlesine katılmıyorum. astra g için konuşuyorum bundan 2-3 yıl evvel ceviz büyüklüğünde dolu yağmıştı istanbulda olanlar bilir, o doluda milletin ağzını ballandıra ballandıra anlattığı otomobiller mayın tarlasına dönerken hatta camları bile patlarken benim düldülde bir tane göçük vardı.
  • Yanlışlarım varsa diğer arkadaşlar düzeltecektir.

1. Opel motor-aktarma organları uyumu kötüdür. 115 Hp aynı tork başka bir araçla yan yana kaldırın. Opelin kullandığım hiç bir aracı kendi değerinde yürümüyor bi hantallık var.

2. Bakım fiyatları anlamsız uçuk. 800-900 tl servisinde bakım yaptıranlar var yeni kasalarda özellikle. Borusanda bmw bakımını 700 Tl ye yaptırdık bi dostumuzun.

3.Anlamsız benzin sarfiyatı. 9,9 Litre benzin tüketiyor babamın 2016 1.6 opel astrası. Yoğun trafik değil Keçiören siteler arası yoğunluğu olmayan bir yol.

4. Almanlar içinde en kalitesiz iç malzeme ( bana göre )

5. Eskiden olsa asla fransızla karşılaştırmayın alman almandır yazardım. Ancak fransız araçlar çok düzelttiler . PSA motorları bmwlerde kullanılıyor. Mesela yeni 508 çok güzel bir araç.

• Almanların en leş arabası. 2 bin kmde başlayan trim sesi,renk atması özellikle kırmızı renkte en leş arabadır bana göre. 1.4 turbo motorlarda k kasalarda arıza çıkarması vs falan.

Gidin eski model manuel cam tavanlı audi a3 alın daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1990 model sıfır renault toros alanlar da halen biniyor.
    Kriter bu olmamalı.

• Bakım yaptıktan sonra bütün arabalara binersin. İnsanlar nasıl kullanıyor bilmiyorum ama orası bozuldu, burası bozuldu diye şikayet ediyorlar. Biz şimdiye kadar 5 araç değiştik, sadece ampul vb. sorunlarımız oldu. Ciddi bir problem hiç yaşamadık.

• Millete bakarsan araba alamazsın...

• Millete bakma adamın arabası yok yada yetişemiyor çamur atıyor astra j kasa golf denen sözde kaliteli olan araçlar iyi dıştan duruşuna bakmayın binin göğüse bakın sürüşüne bakın jetta mesela sınıfının en dandiği şirket için üretilmiş üvey evlat sert plastik heryeri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne diyorsunuz sıralamama gelin bi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.3 CDTi den performans bekleyen adamla zaten otomobil konusunda tartışılmaz. Ekonomiktir az yakar mis gibi arabadır şehir içi aynı şekilde kullandığım TSI 10-11 litre yakarken Astra H 1.3 6.5 litreyi geçmiyordu Easytronic olmasına rağmen.

Sorunsuz olması şansa bağlı ekonomi düşünüyorsanız başka yoruma gerek bile yok.

• opel iyidir hoştur severim ama bir araca uzun süre binilmesi onun iyi olduğunu göstermez

• Şaşırdım bnde forumlarda öyle görünce...

• Liseden arkadaşım işe başlayınca araba alacaktı. Piyasa arabası istiyordu.

2005 model 1.6 elegance manuel astra H aldık. 71 veya 72bin km'de lpg yoktu. Aldıktan kısa bir süre sonra brc lpg taktırdık.

Şimdi gelelim klasik opele
    Çocuğu ne zaman arasam arabanın bir yerini yaptırmış, masraf etmiş oluyordu.

En son konuştuğumuzda boğaz kelebeğinin/gaz pedalının mı ne beyni bozulmuş. 300tl'ye tamir etmişler.

110bin km gibi daha lpg'de 40bin km olmadı. oksijen sensörü bozulmuş. 200-300 verip değiştirtti.

klima kompresöründe arıza oluştu. bobininde mi bi yerinde bi şey olmuş, 200tl tamiri, 100tl gaz basımı vs gitti.

Cd300'lerdeki kronik kendi kendine açılma varmış. akü bitiriyor bazen teyp

Sıcak soğuk ayarını yapan motor/mekanizma bozukmuş. her yaz kış geçişinde sanayiye gidip sıcağa veya soğuğa elle aldırıyor. Tamiratı yokmuş galiba. bi şeyler değişecekmiş komple göğüslük sökülüyormuş 2000tl ye yaparız demişler

Kapı döşemeleri press yapıştırma mı ne, 2-3 kapının döşemeleri kenarlarından ayrılmış, sökülüp epoksi ile filan yapıştırılacaktı öyle kaldı... 1-2 hoparlörü de patlak.

Son olarak sürücü tarafındaki aynanın motoru bozuktu. çıkma 50tl'ye alıp takıvermiştim.

Araba temiz diye aldık, öyleydi de ama bunların hepsi opel kalitesi

• Opel iyidir. Opel Türkiye berbat.... Araçlarında çok sıkıntı duymadım, sağlam ve dayanıklı araçlar... Orta sınıfın en makul seçeneği..opelde... Arabaları güzel ancak fazla ağır kalıyor. Hafifletmek lazım... Donanımları bayagı hoş... Bilmiyorum nedendir ama Türkiye de bir kac araba markası olduğundan fazla degerli gösterildi bu yüzden opel ford hyundai kia psa vs vs hep kötülenir... Filo ve ticari satışları çıkarırsanız Türkiye de opel tutulmaktadır...bu devran böyle geldi böyle de gidiyor....bakalım ne olacak...

• Ecotec ayağına alt devirler kötü.

• Burası araba dünyasının ekşisözlüğü gibi bir yer,daha bir tane öngörülerinin çıktığı görülmemiştir,ne derlerse tersini yapacaksın,genelde esnafların yada babası sanayide esnaf olanların barındığı bir platform,kimin ne markada dükkanı varsa onu över,lastik olsun,araba olsun.

Opel çok iyi demiyorum ama Türkiyede f/p de her zaman ilk 3 e oynar.

Yukarıda bir arkadaş demiş filoyu çıkarın bakalım en çok hangi marka alınıyor diye ? Ben size söyliyim opel.Birinci olmasa ikinci olur. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 7 Mart 2018; 13:46:13 >
  • Niye binilmesin, siz o binilmez diyenleri sallamayın o kadar da pimpirik olmayın. Millet daha eski arabalara biniyor bakım yapmadan yıllarca kullanıyor ne var bunda.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 18 Nisan 2021; 18:33:56 >
  • Opel yeni nesil araçlarında çok iyi yol aldı. Motor olarak çok güçlü araçları var. Yüksek hızlarda gerçekten verimli çalışan makineleri var. 200 hp lik yeni Astra örneğin.

1.6 atmosferik bandında şu an alıncak f/p oranı en iyi arabalardan biri mesela Astra. Performans derken neye göre? Kime göre?

• 2 senedir Insignia kullanıyorum. Allah nasip ederse en az 2 sene daha kullanmayı düşünüyorum, oldukça da memnunum. Daha önce de 1 sene kadar Vectra kullanmıştım, ondan da çok memnundum.

• Buyuk laf etmeyeyim, yari fiyatina olmadikca Opel almam. Kullandim yasadim biliyorum.

• ne opel miş arkadaş.kötüleye kötüleye bitiremediniz.
    sıfır arabalar dahil kul yapısı her aletin arıza yapma oranı yüksek günümüzde çünkü kullan at devrine döndü herşey.
    diğer markalardan bir eksiği fazlası olan bir marka değil piyasa şartlarına göre gayet güzel sağlam araçları var opelin.
    kötüleyenler ya ulaşamadıklarından ya bir kaç kötü anıdan ya kulaktan duyma bilgilerden sallayıp yazmayı seviyorlar.
    düzgün bakılmış,bakımları zamanında yapılmış,yıpratılmamış her araç kullanıcısına hizmet eder;zamanla yıpranır her araç gibi belirli yerlerinden elbet arıza çıkartır.
    buradakilerin opel yorumlarına aldanmayın.forum donanımda herkes mercedes s sahibi olduğu için opel araçlarını beğenmezler.bütçenize ihtiyaçlarınıza uygun bir model opel ford renault vs. ne istiyorsanız bulup alın kullanın.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.