Bildirim
Opel İnsignia Alacağım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü, 2 Mobil
Giriş
-
2.0 CDTI dikkat et yağ pompası yüzünden sorun çıkıyor. "Yağ pompası contası" gibi bir şey değişimi ile sorun düzeliyor diyorlar ama ne kadar düzelir bilemiyorum. 2013 sonrasında bu sorun giderilmiş galiba, o yüzden 1.6T tercih et derim . Ama yakıtı çoktur. -
O sorundan haberdarım hocam, yağ pompasıyla yağ müşürünü değiştirmeyi düşünüyorum aracı aldıktan sonra. Dize istememin sebebi otomatik vites, 1.6 larda otomatik seçeneği yok. Piyasa normal seyrinde olsa 2013 ve üstünü zorlarım ama çok absürt paralar istiyorlar 203 üstü modellere. -
Hocam pompa müşür vs farketmez senin yerinde olsam o dizellerden uzak dururum. -
2012 CDTI 2.0 dizel Cosmo paket kullanıyorum..
Şu anda ikinci el olarak alınabilecek en iyi D sınıfı olduğunu düşünüyorum. Hem piyasası hem sürüş özellikleri, hem konforu, hem yakıt tüketimi. Her türlü memmunum. Hele ki AFL farlar gerçekten müthiş, gece yolculuklar keyfe dönüşüyor. Motor rölantide gürültülü ama seyir hızlarında gürültü falan kalmıyor. Sürüş dinamikleri olarak zaten en iyi D sınıfı araçtır muhtemelen.
Yağ pompası sorunu ile ilgili olarak da sorun 2012 de giderilmiş diye biliyorum ama yine de yağ pompasının contası yağ değişiminde yenilenirse sorun kalmıyor olarak yetkili servisten teyit aldım. Yine yetkili servisde sorun sadece bakımsız ve standart dışı yağ kullanımı sonucunda oluyor, servis bakımlı olanlarda sorun olmaz dendi. Ne olur ne olmaz diye bir sonraki yağ değişiminde bu işlemi yaptıracağım. Başka da hiçbir sorunu problemi yok zaten.
-
2015 dızell benım aracımda sorunlar cıktı sakın alma kardesım hata edersın çok -
Valla hocam sizin gibi aracı öneren çok az nedense, 10 kişiden 7 si alma diyor. Bu paralarada bu kadar dolu ve konforlu araç yok. -
Başına dert ALMA kardeşim. Yazık etme parana. -
Nasıl bir sorun hocam ? -
3yıl 2012 1.4t edition elegance modelini kullandım sattığıma pişman olduğum tek aracımdı insignia bulirsan stil pkaetli 1.4t de alabilirsin afl far 18 jant geliyor. -
1.6t - lpg li modeli alıyorum, teşekkürler yorumlarınız için. -
1.6 t alıp sübabları çelik olanlar ile değiştirin hocam, dizeller sorunlu diye duydum. Umarım kazasız belasız ve hiç arızasız kullanır az yakarsınız, ileride de daha iyileri nasip olur inşallah. -
1.6T iyi yakıyor -
O yüzden lpg xedim zaten -
85 lira fd6 civiclere vs istiyorlar ondan dolayı şuan mantıklı olan ve ihtiyacınız d segmentiyse 150 bin km civarı 1.6 turbo alabilirsiniz hocam yuksek km dizel sıkıntı cıkartabilir 2.0 cdti biraz maliyetli olabilir -
Bende geçenlerde ciddi ciddi 2009-12 arası 1.6t Insignia almayı düşündüm hatta biri ile anlaştım almaya gidecekken karşı taraf son anda vazgeçti.
Araç ile ilgili araştırmamda; araç emsallerine göre çok donanımlı bir araç.1.6 180lik motor güç olarak efsane, donanımlar desen yine efsane özellikle Cosmo paket tabiri caizse gırtlak dolu bir araç.
Gel gelelim eksilerine:
-Araçta son dönem bir çok araçta olan lpg de subap yakma problemi var ve güncel fiyatlarla 3-5 bin civarına gideriliyor.
-Aracı kullandım süspansiyon bana biraz normalden sert gibi geldi.
-Araçtaki 1.6 180 beygirin vermiş olduğu aşırı sıkıştırmaya bizim milletin kullanım alışkanlıkları eklenince motorda bayağı yağ kaçakları oluyor.Bu durum benim baktığım araçların hemen hepsinde vardı.
-Araçta yine güçlü motor ve full donanım sebebiyle sorun çıkarma potansiyeli çok yüksek.
Mesela almak üzere olduğum araçta afl far arızası vardı ve tamir maliyeti belirsiz (muhtemelen yüksek) bir rakamdı.
-Opelden anlayan iyi bir ustanız yoksa bahsettiğim muhtemel problemler sizin için daha büyük olacaktır.
-Lpg uyumu konusunda seçici bir araç.Bana söylendiğine göre çok iyi bir usta ve montaj olmadıktan sonra sıkıntı ihtimali yüksek.
Aklıma gelenler bunlar.
Dediğim gibi bütün bunlara rağmen bende alacaktım ama satıcı son anda vazgeçti bende Insignia almaktan vazgeçtim.
Kim bilir belki ileride daha yüksek modeli için yine niyetlenirim.
-
Hocam çelik subapla subap eritme konusunu çözüldü ki alacağım araçta çelik subaplı. Her araç sorun çıkarabilir, önemli olan aracın bakımlı olması. Şu an piyasa saçma sapan bir hal almış durumda, dediğiniz gibi fiyatına göre çok dolu ve çok güçlü bir araç. Bakalım inşallah bir sorun çıkarmaz bana. -
Bende nefret edenlerdenim insigniadan, kasa olarak çok güzel ama motor olarak mahvetti beni, subap hatasından dolayı her şey değişmesine rağmen dikiş tutmadı araba, benden çok servislerde durdu, en son çok vakit ve nakit harcayıp satmıştım...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X