Şimdi Ara

Opel neden geriledi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
229
Cevap
1
Favori
9.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KafasıGüzel

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

quote:

türkiye dışında imajı kötü bir marka. rakipleri çok kuvvetli, açıkçası astra bence c sınıfı hb'ler arasında en kötü olanlardan ama satıyor. bizdeki alman hayranlığı diğer ülkelerde pek yok. artı opel cidden sorunlu bir marka.

hangi rakipleri kuvvetliymiş.. bir de neden en kötü C sınıfı öğrenebilir miyiz?

hocam i30, ceed, golf, c4 hepsi astra'dan iyi araçlar. yurtdışında doğal olarak satmıyor o kadar.

zilyon tane test var gidin okuyun yav.

Bu saydığın arabalar mı daha iyi Astra'dan..

B sınıfından hallice i30 mu?

Kia Ceed i konuşmaya bile gerek yok. Tasarımı bile çakma Astra insaf yahu. Yolda Astra sanıyorum uzaktan.

Citröen C4 hangi açıdan Astra'dan iyi ? Önce vuruntusuz otomatik şanzıman yapsın sonra Astra'yla karşılaştırırız.

Golf dışında hiç biri rakip falan olamaz. Doğuş oto indirimime rağmen iç hem dış tasarımı daha hoşuma gittiği için Golf yerine Astra yı tercih ettim.

Edit :

Bir de bazı arkadaşlar verimsiz diyip duruyor. Neye göre verimsiz ? 1.4 - 140 hp otomatik VW dışında yakıt/performans olarak hangi araçtan verimsiz ?

hocam prensip olarak fanatiklerle tartışmaya girmiyorum artık. sizce öyle ise peki.

genel olarak car buyer'dan top gear'a opel'in ve rakiplerinin puanlarına bakabilirsiniz güle güle kullanın aracınızı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

türkiye dışında imajı kötü bir marka. rakipleri çok kuvvetli, açıkçası astra bence c sınıfı hb'ler arasında en kötü olanlardan ama satıyor. bizdeki alman hayranlığı diğer ülkelerde pek yok. artı opel cidden sorunlu bir marka.

hocam i30, ceed, golf, c4 hepsi astra'dan iyi araçlar. yurtdışında doğal olarak satmıyor o kadar.

Kia Ceed i konuşmaya bile gerek yok. Tasarımı bile çakma Astra insaf yahu. Yolda Astra sanıyorum uzaktan.

Citröen C4 hangi açıdan Astra'dan iyi ? Önce vuruntusuz otomatik şanzıman yapsın sonra Astra'yla karşılaştırırız.

Golf dışında hiç biri rakip falan olamaz. Doğuş oto indirimime rağmen iç hem dış tasarımı daha hoşuma gittiği için Golf yerine Astra yı tercih ettim.

Edit :

Bir de bazı arkadaşlar verimsiz diyip duruyor. Neye göre verimsiz ? 1.4 - 140 hp otomatik VW dışında yakıt/performans olarak hangi araçtan verimsiz ?

i30 mu B sınıfından hallice haftasonuna gülerek girmek güzel ... Hocam yazdıkların hakkaten senin nick'in hakkını veriyor, takıl sen öyle bakma milletin dediğine

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Opel'in sadece Avrupa'ya satış yapması.konusunu tekrar gözden geçirin..

başka nereye yapıyor? söyleyin öğrenelim.

Diğer markalarla farklı pazarlarda var zaten ama kastettiğim o değildi. Opel halihazırda Avrupa haricinde Güney Afrika, Ortadoğu pazarı (Bahreyn, Fas, Kuveyt, İsrail vb), Uzakdoğu (Çin, Singapur vb), Latin Amerika (Şili vb), Rusya gibi ülkelerde satışı var.

ilk defa duydum sağol.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Kendi sınıfında astra ve insignia gibi tasarımlar varken neydi o eski günler demek biraz haksızlık olur bence.
    Astra sınıfının satış lideri hemde 1.6 dizel ve 1.6 dizel otm olmamasına rağmen. Ki bu motor yakın zamanda geliyor.
    İnsignia da yeni motoru getirdiğinde neydi o eski günler cümlesini şimdi diger markalar icin kullanırız.
    En basitinden
    Astra hb golften
    Astra sedan jettadan
    İnsignia passattan tasarım anlamında boy boy onde.

saçmalamışsın astra nın nesi golf ten üstün bana açıklar mısın ? opel önce adam gibi dizel üretmeyi öğrensin hala birçok modeline fiat tan motor alıyor
  • quote:

Millet soruyor opel neden geriledi
    Fındık motor dizel bunu tetikledi
    iyizitronik yollarda çok tekledi
    Sadece yol tutuş yetmedi

Tasarım olarak baktığımızda
    rakipsiz astra ve insignia aslında
    Millet ne kuruyor kafasında
    Yakında opel oluyor PSa

Yeni motorlar şaha kaldırır
    Golfe ve jettaya rahat kaptırır
    Biraz pejoyu, citroeni andırır
    Yıl sonunda satışı patlatır.

• Şiirler çok iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Kendi sınıfında astra ve insignia gibi tasarımlar varken neydi o eski günler demek biraz haksızlık olur bence.
    Astra sınıfının satış lideri hemde 1.6 dizel ve 1.6 dizel otm olmamasına rağmen. Ki bu motor yakın zamanda geliyor.
    İnsignia da yeni motoru getirdiğinde neydi o eski günler cümlesini şimdi diger markalar icin kullanırız.
    En basitinden
    Astra hb golften
    Astra sedan jettadan
    İnsignia passattan tasarım anlamında boy boy onde.

saçmalamışsın astra nın nesi golf ten üstün bana açıklar mısın ? opel önce adam gibi dizel üretmeyi öğrensin hala birçok modeline fiat tan motor alıyor

Alıntı yaptığın mesajı bir daha oku ki sen saçmalama.

"En basitinden
    Astra hb golften
    Astra sedan jettadan
    İnsignia passattan tasarım anlamında boy boy onde." bu benim yazdıklarım.

"opel önce adam gibi dizel üretmeyi öğrensin hala birçok modeline fiat tan motor alıyor "
    Şu cümleyi yazarken otomobil dünyasına biraz daha geniş çerçeveden bakmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Konunun alam ve önemine istinaden @NEYZEN61 dostumuzdan şiir geldi:

nerede o eski corsalar vectralar astralar

yoroyu sevmem yine en iyi yatırım dolar

vw ciler opeldeki tasarımları görünce saç baş yolar

1.6 turbo gozmo insigniyam güneşte kalmasın boyası solar:):):):)

millet kombinasyon patlaması yapar poverşift edece desege

nerede kaldı gelmedi senin çift kavramalı makine

içine binince sanki biniyorum çakma koreli şavrolete

sende başlamalısın pazarda rsikli bir rulete:):):)

sıfır arabanın anlamadım tamponu neden yere düştü

millet senden medet ummayınca tosbagene üşüştü

yeterli kombinasyon gelmeyince tüketici sana küstü

şaha kalk artık vir lihbin autos yine iş başa düştü:):):):)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmshmna

quote:

quote:

quote:

quote:

Edit :

i30 mu B sınıfından hallice haftasonuna gülerek girmek güzel ... Hocam yazdıkların hakkaten senin nick'in hakkını veriyor, takıl sen öyle bakma milletin dediğine

O saydığın dergilerin ülkelerinde kia'lar hyundai'ler ucuz olduğu için yüksek puan veriyor olmasınlar. i30 artı olarak ne sunuyor size söyler misiniz ?

Yol tutuşu mu iyi ?
    Performansı mı iyi ?
    Güvenliği mi iyi ?
    İç tasarımı mı daha iyi ?
    Dış tasarımı mı ?
    Adaptif süspansiyon mu var ?
    Adaptif far sistemi mi var ?
    Ergonomik Spor koltuk ?
    Standart 17 inç jant ?

Hyundai kendini geliştiyor taktir ediyorum ama henüz rakip olmaya yeterli değil.

Forum dışında birisine Hyundai i30 Opel Astra dan iyi dese bir tarafıyla güler.

O paralara Hyundai alsam bende üzülürdüm senin gibi yazık olmuş..

• ==>opel corsa almak istesem çok yakar, dizeline 40.000 vereceğime benzinli polo alırım.

==>opel astra classic III almak istesem 1.6 115h çok yakar, dizeli zaten artık yok, benzinlisine de 38,000 TL vermem, biraz daha eklerim yeni leon, auris, golf alırım.

==>opel yeni astra almak istesem 1.4 turbonun benzini üzer, dizeli gitmez, hemen hemen aynı paraya civic, golf, leon, dizel megane alırım.

==>opel insigia almabilecek olsam, onu alırım işte.
  • Her şirket Gelişir , Büyür , Geriler ve Ölür
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

==>opel corsa almak istesem çok yakar, dizeline 40.000 vereceğime benzinli polo alırım.

==>opel astra classic III almak istesem 1.6 115h çok yakar, dizeli zaten artık yok, benzinlisine de 38,000 TL vermem, biraz daha eklerim yeni leon, auris, golf alırım.

==>opel yeni astra almak istesem 1.4 turbonun benzini üzer, dizeli gitmez, hemen hemen aynı paraya civic, golf, leon, dizel megane alırım.

==>opel insigia almabilecek olsam, onu alırım işte.

opel yeni astra almak istesem 1.4 turbonun benzini üzer, dizeli gitmez, hemen hemen aynı paraya civic, golf, leon, dizel megane alırım.

Civic, Astra'dan az mı yakıyor.. bir yaşıma daha girdim.

• Insignia candır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

Opel'in sadece Avrupa'ya satış yapması.konusunu tekrar gözden geçirin..

başka nereye yapıyor? söyleyin öğrenelim.

vauxhall olarak, İngiltere.
    Holden olarak, Avusturalya.
    Astra ve corsayı Chevrolet olarakta sundu.

Aynı durum Chevoletin bazı araçları içinde geçerli. Holden Cruze gibi...

ama opel olarak satışa sunulmamış orası önemli. o araçlardan kazanılan gelirler opele sayılmıyor.ben opel markası adı altında satıldığını düşündüm arkadaşlar öyle diyince. yani opel markası adı altında sadece avrupada satış yapılıyor değişen bir şey yok. ingiltere de bir avrupa ülkesi

chevrolet olarak satılan astra, corsa ve vectranın avrupadakilerle alakası yok. bu araçlar brezilya pazarına özel olarak üretiliyor. Buick markası adı altında çin pazarında insignia satılyor mesela. Avrupa dışı pazarlara opel markası adı altında satışı yok GM in. Opel kasasıyla satılan farklı markaların gelirleri de opelin karına sayılmıyor.

Ben sadece GM'in kendi elinde olan markaları, pazarlama stratejisi olarak kullandığını belirtmek istedim.

• opel insignia dan sonra yeniden doğdu bence, yeni astra satışları aldıbaşını gidiyor, yeni motorlar ve yeni araçlar yolda, motor sporlarınada girdi, bence daha emin adımlarla ilerliyor, servis ücretlerini rakipleriyle aynı seviyeye cekmesi lazım ama.
  • Opel batmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR
    Kardeş bak benim yaşım 23.1989 yılında tasarlanan bir motor var C20LET diye belki bilirsin.Benimle yaşıt.Vmax 800 beygir alıyor bu motordan.Eskilere sorduğumda Önceki yıllardada Turbo benzinli motoru varmış.Şuraya yazmadan bi araştırın YA !

Arkadaşım dediğiniz motor yada motolar var olabilir. Ben yorumlarımı TC için yaptım.
    Yanılıyorsam düzelt, TC de Insignia'dan önce, Opel turbo benzinli araç getirdi mi?
    Amerikada yada başka bir ülkede kullandığı motorlar beni ve bu ülkedeki vatandaşları ilgilendirmez. Çünkü istesekte kullanamayız...

EDIT: Sanırım dediğiniz motor bu. En altta hangi modellerde kullanıldığı yazıyor. Bu modellerden, bu motorla TC de satılan varmıydı?
    The C20LET Engine fitted into Kadett GSi Pristina KosovaOpel C20LET Manufacturer Opel Configuration Inline four cylinder petrol engine Displacement 1,998 cc (121.9 cu in) Cylinder bore 86 mm (3.39 in) Cylinder block alloy Cast iron Cylinder head alloy Cast aluminium alloy Valvetrain 16v DOHC
    Fuel system Electronic sequential multi-point fuel injection Management Bosch Motronic M2.7 Fuel type Petrol Oil system Wet sump Cooling system Water cooled Power output 150 kW (204 PS; 201 bhp) Torque output 280 N·m (207 lbf·ft)
    The C20LET is an Opel internal combustion engine. It is a 2.0 litre turbocharged inline four cylinder petrol engine. It displaces 1,998 cubic centimetres (121.9 cu in), has 16 valves, and a timing belt-driven double overhead camshaft (DOHC). It produces a Deutsches Institut für Normung (DIN) rated motive power output of 150 kilowatts (204 PS; 201 bhp), and generates a torque turning force of 280 newton metres (207 lbf·ft).[1]

The C20LET engine was introduced in 1992, and was fitted to the Vauxhall/Opel Cavalier Turbo and Calibra Turbo. It is similar to the C20XE, apart from the primary addition of a KKK-16 turbocharger,[1] forged 86 millimetres (3.39 in) pistons manufactured by Mahle GmbH, and a Bosch Motronic M2.7 electronic engine control unit.[1]

The engine was commonly coupled to the Getrag six-speed F28 gearbox,[1] and a 4x4 transfer box system. The engine is a popular choice for engine swaps, along with the 2 litre C20XE, and the 2.5 and 3.0 litre V6 C25XE/C30XE and can be found in many other GM variants, as it is a very straight forward 'lego swap' modification with the correct tools.

The C20LET and C20XE variation have been retro fitted into many other Vauxhalls including the Nova, Corsa B, Tigra, Corsa C, Vectra B, the Chevrolet/ Daewoo Lacetti and many more variations.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olorin_ -- 22 Şubat 2013; 16:20:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zazadayi

Opel batmaz

zaten artık gm çatısı altında. artı hiçbir firmanın batmasını istememk lazım tüketici açısından rekabetten daha iyi bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Yaptıkları tek yanlış, Vectra gibi efsane bir modeli öldürmek oldu.

+1

Efsane aracı bitirdiler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tmshmna

quote:

quote:

quote:

quote:

Edit :

O saydığın dergilerin ülkelerinde kia'lar hyundai'ler ucuz olduğu için yüksek puan veriyor olmasınlar. i30 artı olarak ne sunuyor size söyler misiniz ?

Yol tutuşu mu iyi ?
    Performansı mı iyi ?
    Güvenliği mi iyi ?
    İç tasarımı mı daha iyi ?
    Dış tasarımı mı ?
    Adaptif süspansiyon mu var ?
    Adaptif far sistemi mi var ?
    Ergonomik Spor koltuk ?
    Standart 17 inç jant ?

Hyundai kendini geliştiyor taktir ediyorum ama henüz rakip olmaya yeterli değil.

Forum dışında birisine Hyundai i30 Opel Astra dan iyi dese bir tarafıyla güler.

O paralara Hyundai alsam bende üzülürdüm senin gibi yazık olmuş..

Dostum beni düşündüğün ve üzüldüğünün için teşekkür ederim ama gerek yok hakkaten, yersiz olur. Ben arabamı alırken çok araştırdım ve bilerik, isteyerek, kimsenin kalıplaşmış Alman safsatalarına kanmayarak aldım. Daha öncede Kore grubundan araçlarım olmuş ve hiç sorunsuz aldığım araçlarımı en uzun süre 9 gün bekleyerek sattım, o yüzden cidden beni dert edecek bir durum yok.

Senin saydığın tüm özelliklere ilaveten arka koltuğun sıkıcılığı ve boğuculuğunu ortadan kaldıran o müthiş cam tavan Astra'da da olsa iyi olurdu (diğer özellikler için Hyundai anasayfasına bakabilirsin, araçla ilgili testlere de yabancı sitelerden bakabilirsin, malum bizim insanımız takıntılı olduğu için taraflı yorum yapabilir). Opel, Almanya'nın Tofaş'ı olarak kabul edilir ve bu kıymette değer görür ama nedense bizim ülkede Ferrari ayarındadır ama olsun her aracın seveni beğeneni var. Senin i30 için yaptığın yorumun çok daha fazlasını Astra için yapanlar var. Ben Astra sahibi olmadım, kısa soluklu kullanmayı da ağır bir dille eleştirmek için yeterli bulmam ama yazdığından anladığım kadarıyla i30'u baya incelemiş, kullanmış ve araştırmış olman lazım ki bu kadar net ifadeler yazabiliyorsun. Arabanı kazası belasız kullanmanı isterim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.