Şimdi Ara

opelin yeni SUV'u MOCHA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 - 18 Mart tarihleri arasında Cenevre Motor Show'da sergilenecek olan Opel'in yeni kompakt SUV modeli Mocha ,Buick Encore platformu üzerine inşa edilmiştir.Opel Mocha nın uzunluğu 4.28 metre. Manuel ve altı ileri otomatik şanzıman seçenekleri ile birlikte 1.6 ve 1.7 CDTI dizel ve 1.4 turbo benzinli motor ile sunulacak olan Mocha alıcının tercihine göre, önden çekişli ve dört tekerlekten çekişli arasında seçim yapılabilecek.
    Opel Mocha 1372 litre bagaj ve 19 saklama bölmeleri iç konfora , akıllı çözümler getiriyor. Fonksiyonel taşıyıcı AGR tarafından onaylanmış entegre ve ergonomik koltuklar , Flex-Fix , Opel Eye ön kamera uyarı ve entegre olarak , ayrıca arka kamera, bi-xenon ileri adaptif farlar Gelişmiş Aydınlatma (AFL +) ve çekiş denge kontrolü ,gibi gelişmiş teknolojilerin kullanılacağı Mocha da ayrıca şeritten ayrılma uyarı sistemi (Lane Departure Warning), çarpışma uyarı sistemi (Forward Collision Alert) ve ikinci nesil yol işaretleri Trafik İşareti tanıma sistemi gibi güvenlik sistemlerinin de kullanılması planlanmakta. Opel Mocha , 18 inç jantlar ile standart olarak sunulacak.(alıntı asTRa_Mk3)

opelin yeni SUV'u MOCHA,  opelin yeni SUV'u MOCHA,  opelin yeni SUV'u MOCHA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusay -- 4 Şubat 2012; 1:32:09 >

• Tutmaz.

Yeti'ye ve Juke'a rakip.

Ama bir üstünlüğü yok iki aracada karşı.

Corsa platformu.
  • Dergide inceledim ve tasarim olarak cok beyendim.Merakla cikmasini bekliyorum.Gercekten 1.6 dizelde gelecekse cok satar gibi geliyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar küçük değil gibi görünüyor. corsa platformu ama büyütülmüş sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusay -- 4 Şubat 2012; 2:10:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Tutmaz.

Yeti'ye ve Juke'a rakip.

Ama bir üstünlüğü yok iki aracada karşı.

Corsa platformu.

Eğer fiyatı makul ölçülerde olursa tutabilir, motor seçenekleri 1.4 ve 1.6 lt benzinli ve dizel motorları Türkiye için uygun. Bana göre tipi her nekadar büyük Corsa gibi olsa da Yeti ve Juke'dan kat kat güzel. Eğer bu platformda araç alacak olsam opel seçeneğini de değerlendirirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

Dergide inceledim ve tasarim olarak cok beyendim.Merakla cikmasini bekliyorum.Gercekten 1.6 dizelde gelecekse cok satar gibi geliyor...

opelin güncel 1,6 dizeli yok maalesef..1,6 dizel ve otomatik olursa çok satar. ancak Türkiye'deki vergi politikası avrupadan farklı olduğundan 1,7 dizel var. ancak vergide üst dilime giriyor..
  • 50.000 e bırakırlarsa alırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni VW Polo (2018)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.6 dizel otomatik olmadan şansı pek fazla yok.

• Opel neden Kore' li tasarımlar yapmaya başladı ? Çok kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 4 Şubat 2012; 1:48:10 >
  • Bir MOCHA benzemiyor.
  • Opel, SUV-B segmentine yeni Mokka ile giriyor.

Opel'in yeni SUV-B'si Mokka, 3 motor seçeneği ile yıl sonunda pazarda olacak. 1.4 140 hp, 1.6 115 hp ve 1.7 CDTI Dizel motorlar ile 6 ileri manuel ve otomatik şanzıman tercih edilebilir. Türkiye satış fiyatı, pazara gireceği dönemde netlik kazanacak olan Mokka önden çekişli veya 4 çeker versiyonlarıyla sunulacak. Ayrıca tüm motor çeşitlerinde standart olarak bulunan Start/Stop özelliği ile yakıt tasarrufunda iddialı bir SUV olacak.

Opel, yeni modeli Mokka ile SUV-B segmentinde ilk Alman üretici oluyor. 2012 sonunda pazarda yerini alacak Mokka'nın dünya prömiyeri 6 Mart'ta Cenevre Motor Show'da yapılacak.

Sub-kompakt SUV-B segmentindeki rakiplerinden farklı olarak Mokka, 4.28 m'lik boyuyla 5 yetişkin için konforlu bir yaşam alanı sunuyor. 1372 lt'lik yükleme kapasitesi ve 19'un üzerinde saklama alanı ile sportif hayatı lifestyle konforuyla biraraya getiriyor.

Opel'in "heykelsi sanat ve Alman hassasiyetini buluşturma" şeklinde özetlenen tasarım dilini yansıtan Mokka için Özcan Keklik; geleneksel, geniş SUV'nin gücünü alıp modern kompakt tasarımla biraraya getirdiklerini söylüyor. Opel'in, ayırt edici, "bıçak izi" ve kaslı gövdesi ile dikkat çeken Mokka'da 18" jantlar Enjoy ve Cosmo donanımları ile standart olarak sunuluyor. Mokka'nın 3 motor seçeneğinin tamamında, yakıt tasarrufu sağlayan start/stop teknolojisi standart. 1.4 140 hp'lik Turbo benzinli ve 1.6 115 hp'lik benzinli motorlara ilave olarak bir de 1.7 lt CDTI Turbo Dizel seçeneği bulunuyor. 1.4 Turbo ve 1.7 CDTI, 6 ileri otomatik ya da manuel şanzıman seçenekleri ile alınabiliyor.

Cömert yükleme alanı, ergonomik koltukları, aynı anda 3'ten fazla bisikleti taşıyabilen FlexFix sistemi ile Mokka, SUV-B sınıfına konfor getiriyor.

İsmini, prestijli Arabica kahve çekirdeklerinden alan Mokka, çekirdekten aldığı enerjiyi sürücüye aktarıyor. Önden çekişli ya da 4 çeker olarak tercih edilebilen Mokka'da Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC), Çekiş Gücü Kontrolü (TC), Tepe Çıkış Asistanı (HAS) ve Tepe İniş Kontrolü (HDC) gibi bir dizi sürüş asistanı mevcut.

Sürüşe duyarlı ön far (AFL+), Opel Eye Ön Kamera, Şerit uyarısı (LDW), Çarpışma ikaz Sensörü (FCA) ve Trafik Levhası Tanıma (TSR) gibi, daha önce hiçbir sub-kompakt SUV tarafından sunulmamış asistanlar ile birlikte sunuluyor. (alıntı arabam com)

opelin yeni SUV'u MOCHA,  opelin yeni SUV'u MOCHA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusay -- 4 Şubat 2012; 1:53:12 >

• şunun devamını getiremedi opel

opelin yeni SUV'u MOCHA
  • Özellikle bayan kullanıcılar çok sevebilir..

opelin yeni SUV'u MOCHA,  opelin yeni SUV'u MOCHA,  opelin yeni SUV'u MOCHA

4.28 metrelik uzunluğuyla, platformunu kullandığı güncel Corsa’dan yaklaşık 28 cm uzun olan Mokka, aslında olduğundan büyük görünüyor. Bunu sağlayan başlıca sebeplerse geniş tutulan iz açıklıkları, yüksek yapı ve karoser tasarımında benimsenen tarz olarak sıralanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusay -- 4 Şubat 2012; 2:06:45 >

• Opel, Ford, Renault vs... firmalar jip çıkarmasalar keşke. Bildiğin kötü abi tip olarak. Bunları kim alıyor
  • Abartılı, sempatik olmayan çirkin bir tasarım. Farlar çok kötü. Izgara çok kötü. Tampon ve sis farları da öyle. Siyah plastikler sırıtıyor. Arka kısım da farksız, stoplar komik. Bagaj kapağı ve düğmesinin olduğu bölüm evrilmemiş. "Estetik" sözlük anlamını kaybetmiş heralde, bu arada C sütünundaki bagajdan kelebek camına uzanan çizgi de şaka gibi. Aracın hemen her çizgisi şaka gibi ama maliyeti arttırmışlardır eminim. Artı puan.

Nissan da aynı segmente araç tasarlamış, güzel işler de çıkabiliyor demek ki ...
    Farklı olmasın değil, estetik olsun;

opelin yeni SUV'u MOCHA

opelin yeni SUV'u MOCHA

• quote:

Orijinalden alıntı: can bora

Abartılı, sempatik olmayan çirkin bir tasarım. Farlar çok kötü. Izgara çok kötü. Tampon ve sis farları da öyle. Siyah plastikler sırıtıyor. Arka kısım da farksız, stoplar komik. Bagaj kapağı ve düğmesinin olduğu bölüm evrilmemiş. "Estetik" sözlük anlamını kaybetmiş heralde, bu arada C sütünundaki bagajdan kelebek camına uzanan çizgi de şaka gibi. Aracın hemen her çizgisi şaka gibi ama maliyeti arttırmışlardır eminim. Artı puan.

Nissan da aynı segmente araç tasarlamış, güzel işler de çıkabiliyor demek ki ...
    Farklı olmasın değil, estetik olsun;

opelin yeni SUV'u MOCHA

opelin yeni SUV'u MOCHA

juke, özellikle ön taraftan beğenilmeme oranı yüksek.. kurbağa gözü diye alay ediliyor. ancak hayranı da çok.
    bence mokka juke'den tasarım olarak daha iyi..

• quote:

juke, özellikle ön taraftan beğenilmeme oranı yüksek.. kurbağa gözü diye alay ediliyor. ancak hayranı da çok.
    bence mokka juke'den tasarım olarak daha iyi..

Tabi elbette, herkesin zevki kendine. Ben Opel' in son tasarımlarını beğenmiyorum, eski tasarımları mumla aratıyor.
    ocha gibi B segment SUV bir modelin çok etkileyici olmasını beklemezdim zaten ancak bu kadar çirkin olmasına da gerek yoktu benim için.
  • Kaç para kaç onu söyleyin ilk
  • büyük patlama yapar bu arac yeti ve juke'u rakip bile görmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zakazuka

Kaç para kaç onu söyleyin ilk

fiyatı belli değil. std donanım benzinli 50 civarı tahmin ediyorum..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.