Şimdi Ara

Openwrt üzerinden tv pro kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Openwrt üzerinden TV Pro cihazı kullanarak hem internet hem de iptv bağlantısı alıp alamadığınızı merak ediyorum. Eğer openwrt destekli router alırsam, boş yere almış olmak istemem.

İptv tv+ ev hizmetidir. Yasal olmayan iptvlerle karıştırmayınız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici3 -- 20 Kasım 2024; 22:51:44 >

• vlan ve igmp proxy olan herhangi bir cihaz yeterli olur.

• tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

Keenetic kullanıyorum, ancak dediğin gibi olmuyor. IPTV çalışıyor, fakat Android TV cihazı internet erişimi sağlayamıyor. Yani tv+ pro, IPTV ve internet bağlantısını aynı anda kullanamıyor.

• yapici3 kullanıcısına yanıt

openwrt alırsanız gerekli conf atarım hocam

• TolgaGazi3548 T kullanıcısına yanıt

Sizde tv pro var mı tv+ cihazlarından çok farklı?

• yapici3 kullanıcısına yanıt

var tabi ayıpsın :) ücretsiz değişim yaptırdım android cihaz.

• Problemi openwrt ile tamamladım. Sorun kalmadı.

• nasıl tamamladınız hocam

• vendorra kullanıcısına yanıt

Eğer openwrt routera sahipsen adımları tamamlayarak sende yapabilirsin.

Turkcell TV+ Routed mode with OpenWRT

1) NETWORK - INTERFACES

Devices - br-lan - Configure - Advanced - Enable IGMP snooping: SELECTED (Save&Apply)

Devices - Add device config - type:vlan802.1q, base device: wan, vlanid:103, enable ip6:OFF, MAC: wan interfaces mac adress but 1 more in base 16. (Save&Apply)

Example: if wan mac is xx:xx:xx:xx:xx:09 then use xx:xx:xx:xx:xx:0A for iptv

Interfaces - Add new interface

Name:iptv, dhcp-client, device: (software vlan) wan.103 - Create interface

Advanced: Use default gateway: OFF, Use DNS servers advertised by peer: OFF

Firewall settings: Create/assign - custom:iptv

(Save&Apply)

2) NETWORK - FIREWALL - General

Zone:lan EDIT - Allow forward to destination zones: SELECT wan+iptv (Save&Apply)

Zone:iptv EDIT - input:accept, output:accept, forward:reject, Masquerading:SELECTED, MSS clamping:SELECTED (Save&Apply)

3) STATUS - ROUTING - In IPv4 Neighbours Table copy Interface (iptv.103) Router ip adress.

NETWORK - ROUTING - Add:

interface:iptv, target: 172.31.128.0/19, gateway:ROUTERIP

interface:iptv, target: 176.43.0.0/24, gateway:ROUTERIP

interface:iptv, target: 176.235.0.0/20, gateway:ROUTERIP

interface:iptv, target: 10.31.0.0/16, gateway:ROUTERIP

(Save&Apply)

4) System - Software - Update Lists

Install igmpproxy

vi /etc/config/igmpproxy

config igmpproxy

option quickleave 1

config phyint

option network iptv

option zone iptv

option direction upstream

list altnet 0.0.0.0/0

config phyint

option network lan

option zone lan

option direction downstream

5) SYSTEM - Time Sync - NTP server candidates remove all time servers and add this:

cpentp.superonline.net

• openwrt için telekom tivibu ayarı var mı? pfsense yüklü mini pc almıştım. opnsense yükleyip tivibu ayarını vlan ve igmp ile halletmeye çalıştım ama yayın çok geç geliyordu. muhtemelen ayarları tam değildi.

openwrt ye uygun hazır tivibu ayarları var mı?

• rambetiko R kullanıcısına yanıt
    O konuda bilgim yok araştırmak lazım.
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt

Ben yapmıştım bunu. Gayet 2-3 ay da kullandım sorunsuz. Yazmışım bir kenara:

Şimdi, öncelikle igmpproxy paketini indirin ilk önce. Bu sonra lazım olacak. Şimdiden indirin.

Sonra interfaces da devices kısmında, add device configuration a tıklayıp, VLAN 802.1Q ekleyin. Base device WAN, vlan kısmına 55 yazın.

br-lan ı configure edip, LAN1 i veya hangi porta tivibu yu takacaksanız unconfig edin. Apply diyin.

Daha sonra, bir kere daha add device config diyip, bridge device oluşturun, wan55 ve LAN1(veya hangi portu tivibu için seçtiyseniz) onu seçin. Ben ismini br-iptv diye koydum.

Sonrasında, interfaces sekmesnde, yeni bir interface oluşturun. Protocol unmanaged seçilebilir, sanırım unmanaged seçilmesi daha doğruymuş. Sonrasında, bunun için device i br-iptv seçin.

En son olarak, igmp proxy için şu adrese gidin: Burada ilk satırda /etc/config/igmpproxy yi editleyin diyor, oradaki yazıları kopyalayıp, ilgili dosyaya yapıştırın. /etc/config/igmpproxy nin içinde yazanları silebilirsiniz. Direk bunları kopyalayın. Ben bu şekilde kullanıyorum, bir sorun olmuyor.

Son olarak, lan interface inizi seçip, advanced device options da, igmp snooping i enable etmeniz iyi olur.

Not: Superonline in TV+ iptv si için sanırım, vlan 103 kullanılıyor. VLAN 55 i 103 olarak değiştirin. Normal internet de VLAN100 kullanıyor, buna göre WAN.100 olarak değiştirin.

openwrt.org
    [OpenWrt Wiki] IPTV / UDP multicast
    https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wan/udp_multicast

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 12 Aralık 2024; 0:40:2 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.