Şimdi Ara

Opera mı, Firefox mu?, Explorer mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
2.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Opera mı, Firefox mu?, Explorer mı?

(En Son Oy Tarihi: 27.5.2017)
Giriş
  • Şu anda ie7 1 numara ikinci opera ama yazı kalitesi sıfır.Firefox hiç sevmem.Hem javası yüzünden hemde pc yi kitliyo bende.
  • bencede opera ama ben firefox kullanıyom (alışkanlık olsa gerek)
  • Bence Opera daha iyi, ben FF'e alıştığım için onu kullanıyorum..
  • Tartışmaya gerek yok firefox
  • bazen alışkanlıkları yıkmak zor oluyor...

ben explorer dan kurtulmak için neler çektim
  • quote:

Orjinalden alıntı: PLAYER_TR
    Tartışmaya gerek yok firefox

Niye gerek yok? Bana göre Opera. Hadi bakalım..
  • Firefox kullanım olarak bence çok rahat, İE yi biliyorum ama Opera hiç denemedim
  • firefox ie den iyidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanpac

quote:

Orjinalden alıntı: PLAYER_TR
    Tartışmaya gerek yok firefox

Niye gerek yok? Bana göre Opera. Hadi bakalım..

Hadi bakalım firefox

• quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

Şu anda ie7 1 numara ikinci opera ama yazı kalitesi sıfır.Firefox hiç sevmem.Hem javası yüzünden hemde pc yi kitliyo bende.

katılıyorum. IE 7 yi yabana atmayın bence. IE 6 ya göre çok çok farklı.
  • Aslında yorumların neredeyse hiçbiri çok doyurucu değil ama anladığım kadarıyla opera kullanıcıları nedenleri anlatmaya gerek bile duymuyorlar ki nasıl bir program olduğunu biliyorlar. Bu opera kullanıcılarına ben de dahil olduğum için yorumumu konu açılışında yaptım ve geri kalan özelliklerini anlayabilmeniz için kurup denemenizi tavsiye ederim. En azından explorer gibi kurulum sırasında sizi deli edecek kadar uzun süren ve sistem ayarlarını köküne kadar değiştirecek ayarlar da yapmak zorunda kalmadan işleminizi rahat bitirebilirsiniz. kaldırmak istediğiniz zamanda hadi git seni sevmedim dediğinizde sessiz sedasız gidebilen bir program. Ne diyelim denemek lazım!

FireFox'a gelince;
    Aslında açık kaynak (open source) özelliğiyle program yazılımına hakim olanların istediklerini yaptırabilecekleri bir kaynaktır kısaca. ama kullanıcı oranına baktığımızda genel webstat yüzdelerinde explorer'ın çok fazla kullanıldığı ve bununda windows ile default program olduğunu da önemle belirtmek gerekir. Hemen arkasından da fire fox geliyor ki bu da reklam stratejisinde önemli gelişme gösterdiğidir. Bunun dışında firefox için belirteceğimiz çok da fazla birşey benim için yok. ama dediğimiz gibi açık kaynak kodlu bir programa istediğinizi yaptırabildiğiniz için içerik pek de önemli değil. Bu noktada önemli olan default install sonrasında en amatör kullanıcının ihtiyacını ne kadar giderebildiğidir. Zaten programlama bilsem kendi browserımı kendim yaparım. bu da sizin yorumunuza kalmış.

Explorer, zaten bildiğiniz explorer. Explorer'ı açmadan herhangi bir kullanıcı olarak internet dünyasına erişemezsiniz ki bu noktada kullanım yüzdesini söylemeye bile gerek yok. her zaman bir adım önde olma zorunluluğu vardır. Ama kullanım yüzdesinde. Eğer içerik, güvenlik, kullanıcı arayüzü gibi en popüler etkenleri göz önüne alırsak IE 107 bile çıksa diğer browserların önüne geçeceğini sanmıyorum.

Netscape için söylenecek çok da bişey olacağını sanmıyorum ki artık onları tozlu arşivlerden çıkarıp kullanıyoruz çooook lazım olmazsa ve eskiyi anmak istemezsek...

Safari öncelikle Macintosh sistemlerinin default browserıdır. bunu da anlatabilmek için önce dinleyicinin mac teknolojisinin ne olduğunu bilmesi gerekir ve bu da yoruma açık değildir.

Bu kadar uzun yazılar genelde okuyucuyu sıkar ama edindiğimiz hardware ve software bilgisini paylaşmak için buralarda geziniyoruz ve umarım işe yarar birşeyler yapmış oluruz.

• herseyi ile firefox kesinlikle kullanın derim ben eklenileri hariika opera bende denedim fakat alısamadım
  • Firefoxtan vazgeçmek çok zor artık benim için. Bunun en büyük nedeni de "eklentiler" ve "hız".
    Artık eklentiler eskisine oranla çok daha uyumlu ve kurulumu çok daha kolay.
    Eklentileri keşfettikçe yapabileceklerinizin bir sınırı olmadığını anlıyorsunuz.
    Operanın eklenti konusunda alacağı çok yol var. Opera Widgets yoluyla bu açığı kapamaya çalışıyor ama ayrı bir arayüze sahip olması bence çok kullanışlı değil. Örneğin hava durumunu ya da maç sonuçlarını Firefox gibi browser içine gömülü değil de ayrı bir arayüzde görebiliyorsunuz.
    Güvenlik açısından Firefox, Opera kadar sağlam diyebilirim.

Forumda daha önce açılan birçok başlık var browserlarla ilgili, örneğin firefox ile ilgili şu topik var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_4354496//tm.htm

• Bence Maxthon...
  • Firefox tabiki. Sonra da Opera. Sonra ie7. 6yı saymıyorum bile.
  • Kesinlikle Firefox
    İe 7 yi de yüklü bilgisayarımda ama kullanmıyorum.
  • Gene mi Hızır idi Yunus idi muhabbeti
  • ......:OPERA:.....
  • Bence İnternet Explorer 7
  • ne explorer'ı? kullanan var mı opera'dan sonra?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin Hood Theory -- 23 Şubat 2007; 21:34:51 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.