Şimdi Ara

Opera mı, Firefox mu?, Explorer mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
2.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git

Opera mı, Firefox mu?, Explorer mı?

(En Son Oy Tarihi: 27.5.2017)
Giriş

Orjinalden alıntı: wasatime

Explorer kullanıyordum, sekme özelliği için Firefox'a geçtim. Ondan sonda ise Opera diye bir şey duydum, denedim ve Opera'da takıllı kaldım. En iyisi Firefox'tur diyen çoğu kişinin Opera kullandığından emin değilim. Opera'nın yapılan testlerde diğerlerine göre yavaş olduğu söyleniyor (ki yavaşsa bile umrumda değil, o kadar hız farkını fark edebileceğimi sanmıyorum) ama emin olun kullanımıyla, gelişmiş ve rahat sekme özellikleriyle, görünümüyle internette dolaşmayı daha zevkli hale getiriyor... Ayrıca Firefox'da görüp de beğendiğiniz özelliklerin hemen hemen tamamı Opera'da çok önceleri mevcuttu...

Benim için Opera'daki en önemli eksikliklerden biri şu arama kutusundaki arama motorlarının isteğe göre sıralanmasındaki sıkıntıdır.

Bu arada diğerlerini kullanmıyor da değilim. Bazı sitelerin Opera'da görüntülenmesindeki problemlerden dolayı ara sıra Firefox da kullanırım...

Şahsen aynı anda hem Firefox hem de Opera kullanan birisi olarak Operanın kullanım rahatlığı konusunda kesinlikle katılıyorum ama Firefoxun eklentilerinin getirdiği birçok özelliğe Operada rastlamadım.
    Bu konuda karşılaştırma yapabilecek kadar da uzun süredir kullanıyorum her iki browser'ı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Timu®

quote:

Orjinalden alıntı: wasatime

Explorer kullanıyordum, sekme özelliği için Firefox'a geçtim. Ondan sonda ise Opera diye bir şey duydum, denedim ve Opera'da takıllı kaldım. En iyisi Firefox'tur diyen çoğu kişinin Opera kullandığından emin değilim. Opera'nın yapılan testlerde diğerlerine göre yavaş olduğu söyleniyor (ki yavaşsa bile umrumda değil, o kadar hız farkını fark edebileceğimi sanmıyorum) ama emin olun kullanımıyla, gelişmiş ve rahat sekme özellikleriyle, görünümüyle internette dolaşmayı daha zevkli hale getiriyor... Ayrıca Firefox'da görüp de beğendiğiniz özelliklerin hemen hemen tamamı Opera'da çok önceleri mevcuttu...

Benim için Opera'daki en önemli eksikliklerden biri şu arama kutusundaki arama motorlarının isteğe göre sıralanmasındaki sıkıntıdır.

Bu arada diğerlerini kullanmıyor da değilim. Bazı sitelerin Opera'da görüntülenmesindeki problemlerden dolayı ara sıra Firefox da kullanırım...

Şahsen aynı anda hem Firefox hem de Opera kullanan birisi olarak Operanın kullanım rahatlığı konusunda kesinlikle katılıyorum ama Firefoxun eklentilerinin getirdiği birçok özelliğe Operada rastlamadım.
    Bu konuda karşılaştırma yapabilecek kadar da uzun süredir kullanıyorum her iki browser'ı.

Herkes kullanırken rahat ettiği tarayıcıyı seçer. Ben Opera'yı basit, önemsiz gibi görünen özellikler için seçtim ve çok rahatım.

Burada çok sık elektrikler kesilir (zaman zaman günde 6-7 defa) ve tarayıcıda açmış olduğum her şey giderdi. Benim işime en çok yarayan ve Firefox'da önceleri bulunmayan özellik tarayıcı isteğimiz dışında kapanınca açılmış olan sayfaların gitmiyor olması. Böylece daha sonra kaldığım yerden devam edebiliyordum...

Mesela basit ama Opera'daki sekmelerin herbirinde kapatma işareti vardır. Bence bu kullanımı çok rahatlatıyor. Firefox'da eskiden bu yoktu...

Sıklıkla kullandığım RSS okuyucu da Firefox'a eklentiler sayesinde eklenebiliyordu ama Opera'da vardı...

Opera'da sohbet edebilir, e-posta okuyabiliriz. Bunlar için ekstra bir şeyler yapmak gerekmiyor... Opera'nın not alma özelliğini de sıklıkla kullanırım. Firefox'da böyle bir şey göremedim... Opera'da birçok hoş özellik var. Zoom, önizleme vs... Opera'da hazırladığım web sayfalarını da basitçe kaynağından düzenleyebiliyorum ve yaptığım değişiklikleri hemen görebiliyorum. Sanırım Firefox'ta bunlar da yok... Opera'da saatler önce kapattığım sayfalara 1 tıkla ulaşabiliyorum ve hemen açılıyorlar. Firefox'da bu da yoktu, hatırlamıyorum... Opera'nın yer imlerinde ve sekmelerinde dolaşmak, tarayıcı özelliklerini değiştirmek de Firefox'unkine göre daha rahat... Opera'da açılan yeni pencereler ve pop-uplar da ayrı bir tarayıcı sayfası olarak açılmaz. Ayrı bir sekmede açılır. Önceleri Firefox'da ayrı sayfalarda açılıyordu diye hatırlıyorum...

Ayrıca şimdi durum nedir bilmiyorum ama Firefox'da resim kaydetmek falan da zordu. Resim kaydettikçe yavaşlardı. Dahası görüntülediğimiz resmi kaydetmek isteyince resim o siteden tekrar indirilirdi. 600-700kb'lık resimlerin yavaş bir internet bağlantısıyla tekrar indirildiğini düşünün. Opera'da böyle bir sorun yoktu. Zaten bakmak için açılmış ve bir şekilde bilgisayarda bulunan resim istediğim klasöre hemen kaydedilebilirdi...

Neyse zaten Firefox'da eklentilerle sağlanan birçok özellik Opera'nın kendisinde var... Opera'da olan Firefox'da olmayan özelliklerin çoğu da Firefox'un gelecek verisiyonlarına eklenir...

Ama dediğim gibi, şu arama motoru düzenleme konusunu nedense ele almıyorlar. Benim için en büyük sıkıntı bu... Firefox'un da Opera'ya göre üstün yönleri var ama aktif olarak Firefox'u katiyen kullanmam...

Bu arada Explorer 7'yi hiç denemedim...

• Opera'nın torrent desteği de var. Firefox'un da var mı farkında değilim ama eskiden yoktu... Opera'nın dosya indirme yöneticisi de çok daha iyi...

Firefox'u son aylarda sadece Megaupload'dan dosya indirmek için kullanıyorum. Megaupload eklentisi işime çok yarıyor... Bir de bazı flashla hazırlanmış siteler Opera'da sorun yaratınca kullanıyorum... Bu arada Firefox'un sayfa içinde arama özelliği bence Opera'dan daha kullanışlı...
  • daha iyi bir tarayıcı cıkana kadar OPERA

firefoxu firefoxcular kullansın
  • Ankette az klasın, yanlışlıkla Opera'ya tıklayacaktım. Allah korudu vallahi. Eğer Opera'ya tıklasam kendimi affetmezdim.
  • ff tek geçerimm sonra opera explorer hiçç tavsiye etmem

• tekrar tekrar firefox

• Kullanım kolaylığı olarak FF alıştıktan sonra eklentilerinde verdiği rahatlığı hiçbir taraıcıda bulamıyorum. Sen süpersin FireFox
  • sayfa açma hızı iyi olduğu için opera yı kullanıyorum.daha önce firefox uda kullandım ama resimleri daha geç açıyodu.örneğin sabahleyin haber sitelerini gezerken haber açıldıktan 10-15 saniye sonra bütün resimler açılıyodu.opera yı kurunca bu sorun kalktı,gerçi firefox unda birçok eklenebilir özelliği var ama benim gibi sıradan ve sadece hıza önem veren internet kullanıcıları için opera iyidir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.