Arkadaşlar belki çok önemli değil ama Türk Telekom'dan yeni hat alan veya numara taşıyan kişiler dikkat etsin operatör ismi olarak AVEA yazıyor. Türk Telekom yazması için PIN kodunu aktif edin ve telefonu yeniden başlatın yazının Türk Telekom olarak değiştiğini göreceksiniz. Sonra isterseniz kodu devre dısı bırakabilirsiniz. Niye böyle bir şey olmuş anlamadım ama işe yarıyor.
Bence frekans ile ilgili bir durum. Benim telefonumda zaman zaman Avea, zaman zaman Türk Telekom yazıyor bizim evde. Annemin eski model Nokia'sında ise Aycell-Aria yazıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Nikki Sixx
Bence frekans ile ilgili bir durum. Benim telefonumda zaman zaman Avea, zaman zaman Türk Telekom yazıyor bizim evde. Annemin eski model Nokia'sında ise Aycell-Aria yazıyor.
ben yeni numara taşıdım tt'ye, hiç avea yazdığını görmedim.
quote:
Orijinalden alıntı: theshiver
ben yeni numara taşıdım tt'ye, hiç avea yazdığını görmedim.
Alıntıları Göster
pin koduyla alakası yok. telefonun içerisinde tanımlı operatörler ve id numaraları var. hattını o id numarasına göre tanıdığı için öyle yazmaya başlıyor. ancak, türk telekom hattı aktif ettikten sonra türk telekom yazmaya başlıyor.
Valla bilemem 1 haftadır avea yazıyordu pin kodunu aktif ettim sonra telekoö yazmaya basladı baska bi arkadasımada yaptırdım onda da düzeldi ben de paylaşmak istedim
quote:
Orijinalden alıntı: canernesto
Valla bilemem 1 haftadır avea yazıyordu pin kodunu aktif ettim sonra telekoö yazmaya basladı baska bi arkadasımada yaptırdım onda da düzeldi ben de paylaşmak istedim
Eski Siemens telefonumda ID karşılıklarını düzenlemiştim, operatör yerine istediğimi yazdırabiliyordum... :)
quote:
Orijinalden alıntı: sis651
Eski Siemens telefonumda ID karşılıklarını düzenlemiştim, operatör yerine istediğimi yazdırabiliyordum... :)
Alıntıları Göster
sim ile alakalı durum benim eski telde simi değişince Türk Telekom yazmaya başla Vodafone hatta hala telsim yazıyor
Bu mesaja eklenen görseller:
quote:
Orijinalden alıntı: krkmz1666
sim ile alakalı durum benim eski telde simi değişince Türk Telekom yazmaya başla Vodafone hatta hala telsim yazıyor
Alıntıları Göster
bende bazen avea bazende turk telekom yazıyor.
quote:
Anlaşılan telefon değişimini sıkça yapanlardan değilsiniz :)
Bu Sony Ericsson'u çok iyi bilirim :)
Akustik34
kullanıcısına yanıt
Değişim yapmam hiç 4.830 umu aldım
Evde de 5inde de sim olan açık telefon var
SoickanS
kullanıcısına yanıt
Bende 2009 veya 2010'da üretilmiş Samsung B7722 Dual Sim telefon var. Onda Türk Telekom yazıyor..
quote:
Orijinalden alıntı: serdarski
Bende 2009 veya 2010'da üretilmiş Samsung B7722 Dual Sim telefon var. Onda Türk Telekom yazıyor..
Akıllı telefon kullanıyorsanız Türk Telekom yazar. Akılsız telefon kullanıyorsanız hizmet aldığınız baz istasyonu güncellendiyse Türk Telekom, güncellenmediyse Avea yazar.
Vodadone senelerdir güncellemiyormu baz istasyonunu hala telsim yazıyor akılsız telefonumda
quote:
Vodadone senelerdir güncellemiyormu baz istasyonunu hala telsim yazıyor akılsız telefonumda
Sim, akıllı (menü barındıran) simlerden değilse Telsim yazmaya devam edebilir. Üzerinde Vodafone yazan simlerden kullanıyorsanız o zaman hizmet aldığınız baz istasyonu güncellenmemiştir.
sim yeni sim 2016 başında alındı 4.5 g uyumlu :) Bursadan Sivas'a kadar gittim hiçbir baz istasyonunu güncellememişler demek ki
quote:
sim yeni sim 2016 başında alındı 4.5 g uyumlu :) Bursadan Sivas'a kadar gittim hiçbir baz istasyonunu güncellememişler demek ki
Vodafone sistemini bilmiyorum ama güncellemiyor olmaları garip. Türk Telekom birçok baz istasyonunu güncelledi, Telsim yazan telefonunuza Türk Telekom veya Bimcell hat taktığınızda Türk Telekom veya Bimcell yazıyor mu? Eğer bunlarda da yazmıyorsa çok çok eski bir cihaz kullanıyorsunuzdur ve sim içindeki operatör bilgisi yerine telefon belleğindeki operatör kodunu okuyup ona göre operatör adı çıkartıyordur.
Bende örnek vereyim çok eski yaklaşık 15 yıllık Nokia 3410 var Vodafone sim kartı takınca Vodafone TR yazıyor.
Yukarıda telefonu ekledim t100 var elimde eski telsim yazıyor T.Telekom'da da Türk Telekom yazıyor
quote:
Yukarıda telefonu ekledim t100 var elimde eski telsim yazıyor T.Telekom'da da Türk Telekom yazıyor
Ona dikkat etmemiştim. Türk Telekom'da Türk Telekom yazdığına göre telefonunuz baz istasyonu verilerini sorunsuz okuyor. O zaman bölgenizde Vodafone güncelleme yapmamıştır. Vodafone Telsim'i alalı 10 yıl geçti. 10 yılda oradaki baz istasyonları güncellenmedi ise garip bir durum var. Başka bir Vodafone hattı takıp denediniz mi?
güncellememe gibi bi lüksü yok yapamıyor kısacası Bursa merkezdeyim :) HEP BU BÖLE
yedek hat ta takılı 6 ayda bi taşşır değiştiririm hattı 2007 den beri telsim yazıyor
quote:
güncellememe gibi bi lüksü yok yapamıyor kısacası Bursa merkezdeyim :) HEP BU BÖLE
yedek hat ta takılı 6 ayda bi taşşır değiştiririm hattı 2007 den beri telsim yazıyor
Normalde olmaması gereken bir sorun. O zaman Vodafone alt yapısında bir sıkıntı vardır yoksa 10 yılda o baz istasyonlarının güncellemesi gerekirdi. Hala Telsim yazması için Telsim'den kalma 10 sene önceki baz istasyonlarına hiç dokunmamış olması gerekiyor ve bu sağlıklı çalışan bir operatörde bana hiç normal gelmiyor.