Arkadaşlar hepinize saygı ve selamlar 2012 model Opel Corsa D arabam var.Arabamda yine kendim tasarladığım bir çerçeve ile kullandığım Android bir multimedia teybim var bilgi ekranı ile multimedyanın ekranlarının yer değişimi yaptım. 2 aydır açılırken resetlenerek açılıyor.Müşteri hizmetleri ile görüştüm eski haline çevirip bize gönderin dediler.Bende açıkçası her sorun yaşadığımda bununla uğraşmak istemediğim için arabamın orta konsolunu orjinal hale çevirmeye karar verdim ama orjinal teybinde amfi çıkışı yok bende ses çıkışlarına şu ses kalitesini mahveden rca dönüştürücü modüllerden takmak istemiyorum. Arabamdaki teyp CD30 MP3 olsa onu modül olmadan zaten amfi çıkışı yapabiliyorum ama arabama takacağım teyp CD40 USB bu teybe modül takmış bir üstat var ama kendisinden modül için bir destek alamadım elinde kendi yaptığı modül var zamanını mı denk getiremedik bilemiyorum var ama nerede bilmiyorum dedi :))) Resimlerde göreceğiniz modül teybe uygulanmış yapan ustanın paylaşımından aldım.Preamfi katından ses çıkış entegresine giden hattan bağlantı yapmış bende bu tip preamfi katına bağlantı yapıp çıkışı RCA olacak şekilde bir modül arıyorum bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim. İyi günler dilerim. |
Orjinal Oto Teybe Preamfi Kartı ile Amfi Çıkışı yapmak
-
-
-
Açıklamanız için teşekkürler
Haklısınız üstadım bizde bilmediğimiz için uğraşıyoruz
Sizin atladığınız konu arabamda kullandığım orjinal teybin USB'li olması ki sizin kullandığınız modülden takmamın pek anlamı yok zaten 2017-2018 lerde eski teybim varken kullanmıştım.
Şöylede deneme amaçlı Amfi çıkışı yaptığım bir arkadaşın arabasına taktığımız orjinal bir teypte var.
Emrullah BeşgülyoutubeArkadaşlar sorumluluk size aittir ben yapmak yada yapmamak size kalmış. Opellerde bulunan CD30 mp3 teyplerde malesef bir AMFİ çıkışı yok. Bende tesadüfen bir videoya denk gelmiştim ve orada bu şekilde bir amfi çıkışı yapılıyordu bende elimden ve dilimden geldiğince yapıp anlatmaya çalıştım Gördüğünüz üzere masada çalıştırılıp denendi arabamda amfi ve tesisat yok o yüzden arabada deneme şansım olmadı arabada denemeden dörtdörtlük çalışır demek yanlış olur ama uygulamada çalıştı en kötü arabaya takınca ne olabilirki.https://www.youtube.com/watch?v=Tlt5FfQFw4I&t=363s
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.5GÜL -- 28 Şubat 2024; 13:27:55 > -
Size 2 yöntem söyleyeyim.
1. rca için içindeki aparatlara gerek yoktur, neden icinde devre var bilmiyorum.
Yapılışı > teybin icindeki ses entegresinin İN uçları olur, onlar anfi rca + uçlarıdır. rca eksi ise teybin içindeki gnd eksi dir.
Entegredeki İN uçları tespit ettikten sonra ordan rca ya kablo bağlanacak bitti.
front in lerden veya rear in lerden veya hepsinden.
2. hoparlör kablosu eksileri drek entegreden canlı eksi olarak geliyorsa , bu uçlara 10k drenç bağlayın, hoparlör + ucunada 10k drenç bağlayın ve rca nın + sında birleştirin.
rca eksiyi ise kesinlikle teybin hoparlör eksisine bağlamayın teyp ses entegresi yanar. rca eksi teybin şase eksiye bağlanacak. bu işlem her hoparlör çikışı + ve eksisi için yapıldığında her cikis icin birer rca nız olmuş olur 🙋♂️
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X