Şimdi Ara

Orjinal Oto Teybe Preamfi Kartı ile Amfi Çıkışı yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 model Opel Corsa D arabam var.Arabamda yine kendim tasarladığım bir çerçeve ile kullandığım Android bir multimedia teybim var bilgi ekranı ile multimedyanın ekranlarının yer değişimi yaptım.

2 aydır açılırken resetlenerek açılıyor.Müşteri hizmetleri ile görüştüm eski haline çevirip bize gönderin dediler.Bende açıkçası her sorun yaşadığımda bununla uğraşmak istemediğim için arabamın orta konsolunu orjinal hale çevirmeye karar verdim ama orjinal teybinde amfi çıkışı yok bende ses çıkışlarına şu ses kalitesini mahveden rca dönüştürücü modüllerden takmak istemiyorum.

Arabamdaki teyp CD30 MP3 olsa onu modül olmadan zaten amfi çıkışı yapabiliyorum ama arabama takacağım teyp CD40 USB bu teybe modül takmış bir üstat var ama kendisinden modül için bir destek alamadım elinde kendi yaptığı modül var zamanını mı denk getiremedik bilemiyorum var ama nerede bilmiyorum dedi :)))

Resimlerde göreceğiniz modül teybe uygulanmış yapan ustanın paylaşımından aldım.Preamfi katından ses çıkış entegresine giden hattan bağlantı yapmış bende bu tip preamfi katına bağlantı yapıp çıkışı RCA olacak şekilde bir modül arıyorum bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim.

İyi günler dilerim.

• Aslında rca ile falan uğraşmak, işi hiç bilmeyenlere kalıyor. Benim 2000 model klima paneliyle multimedyanın tümleşik olduğu araçlardan mevcut. Aux bluetooth yok, eski tip kasetçalar vardı. Kaset aux dönüştürücü ile ilk aldığımda kullandım ama cızırtılar vs bana kafa tırmalatmaktan başka bir işe yaramadı. Dip gürültüsü ayrı dert, kablo karmaşası ayrı dert. Her seferinde kaset tak çıkar yap devreye girsin.

Olaya aracı aldıktan bir ay sonra müdahale ettim. Dedim olmayacak böyle.

Açtım teybin içini, kristal süren preamfi katını saptadım, çıkışını bulup ayırdım, kaset mekanizmasını da söktüm içinden.
    Mekanizma üzerinde 3 adet pozisyon svici var, bunların biri motor besleme, biri radyo-teyp seçici, diğeri de kaset sök tak yaptıran mekanizmadaki sviç.
    Sıvadım kolları,
    Bir zaman gecikmeli devreye giren devre (1 saniye)
    Cd4066 ile mekanik sviçleri kontrol edebileceğim elektronik sviç,
    Bir de besleme için röle

Bağladım besleme svicine röleyi, verdim diğer sviç uçlarına da cd4066 uçlarını. Zaman gecikme devresini de 4066 modülüne ve röleye bağladım.

Çinden getirttiğim usb aux kart okuyucu multimedya çıkışını da preamfi çıkışından hemen sonra giriş seçici entegrenin girişine.

Şuan araçtaki multimedya sistemi mükemmel, klimam aktif, ister radyo ister multimedya istediğin gibi kullan. Hem kumandalı hem tuşlu.

3 senedir kullanıyorum.
    Butonlarımın birisi arızalandı, söktüm yerine idareten farklı türde bir buton taktım.

Normalde button switch kullanıyordum, deliklerine tam oturduğu için orjinal duruyordu. Gören bu sisteme hayran kalıyordu 😂 mp3 bluetooth hafıza kartı usb, aux girişi kullanmadığımdan delik delmedim ona.

Orjinal Oto Teybe Preamfi Kartı ile Amfi Çıkışı yapmak Orjinal Oto Teybe Preamfi Kartı ile Amfi Çıkışı yapmak

• Açıklamanız için teşekkürler

Haklısınız üstadım bizde bilmediğimiz için uğraşıyoruz

Sizin atladığınız konu arabamda kullandığım orjinal teybin USB'li olması ki sizin kullandığınız modülden takmamın pek anlamı yok zaten 2017-2018 lerde eski teybim varken kullanmıştım.

Şöylede deneme amaçlı Amfi çıkışı yaptığım bir arkadaşın arabasına taktığımız orjinal bir teypte var.

Orjinal Oto Teybe Preamfi Kartı ile Amfi Çıkışı yapmakEmrullah Beşgülyoutube
    Arkadaşlar sorumluluk size aittir ben yapmak yada yapmamak size kalmış. Opellerde bulunan CD30 mp3 teyplerde malesef bir AMFİ çıkışı yok. Bende tesadüfen bir videoya denk gelmiştim ve orada bu şekilde bir amfi çıkışı yapılıyordu bende elimden ve dilimden geldiğince yapıp anlatmaya çalıştım Gördüğünüz üzere masada çalıştırılıp denendi arabamda amfi ve tesisat yok o yüzden arabada deneme şansım olmadı arabada denemeden dörtdörtlük çalışır demek yanlış olur ama uygulamada çalıştı en kötü arabaya takınca ne olabilirki.
    https://www.youtube.com/watch?v=Tlt5FfQFw4I&t=363s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.5GÜL -- 28 Şubat 2024; 13:27:55 >
  • Size 2 yöntem söyleyeyim.

1. rca için içindeki aparatlara gerek yoktur, neden icinde devre var bilmiyorum.

Yapılışı > teybin icindeki ses entegresinin İN uçları olur, onlar anfi rca + uçlarıdır. rca eksi ise teybin içindeki gnd eksi dir.

Entegredeki İN uçları tespit ettikten sonra ordan rca ya kablo bağlanacak bitti.

front in lerden veya rear in lerden veya hepsinden.

2. hoparlör kablosu eksileri drek entegreden canlı eksi olarak geliyorsa , bu uçlara 10k drenç bağlayın, hoparlör + ucunada 10k drenç bağlayın ve rca nın + sında birleştirin.

rca eksiyi ise kesinlikle teybin hoparlör eksisine bağlamayın teyp ses entegresi yanar. rca eksi teybin şase eksiye bağlanacak. bu işlem her hoparlör çikışı + ve eksisi için yapıldığında her cikis icin birer rca nız olmuş olur 🙋‍♂️

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Hoparlör ve mini amfi tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.