Şimdi Ara

Orjinal win. cd'sinden format atmama rağmen hdd nin tamamını göremiyor lütfen yazdım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar sistemime format atmak istiyorum.kurulu olan windows ta hdd 3 e bölünmüş durumda toplam 500 gb hdd bulunmaktadır.problem şu orjinal vindows xp home edition cd mi takmama rağmen hdd nin sadece c sini görüyor birde 131 gb olarak görüyor.ama normalde c yerel diskim 100 gb.

yapmam gereken nedir yardımcı olabilirmisiniz yardım edecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• sisteminizi kurduktan sonra ilgili bölüm gözükmüyorsa tekrar format atarak gözükmediğini söylediğiniz bölümü biçimlemeniz sonucu ilgili bölüm düzelecektir diye umuyorum...
  • şimdi ben format atıyım mı 131 gb görmesine arğmen sonra 2. bir kez formatlıyim bunumu söylemek istedin? ama birkez denemiştim bu şekilde attınca sadece c yi görüyor 131 gb olarak.''gözükmediğini söylediğiniz bölümü biçimlemeniz sonucu ilgili bölüm düzelecektir'' yazmışsın gözükmeyen bölümü nasıl biçimlendirebilirimki?
  • Büyük ihtimalle güncel olmayan sürüme sahip bir XP CD'si kullanıyorsun...

quote:

Orjinalden alıntı: Bora DURSUN
    ...
    XP SP2 öncesi 32 bit LBA desteği sunulmuştu. Ancak SP2 ve sonrasında bu 48 bit'e çıkarıldı ve 127 GB'lik sınır da bu sayede aşılmış oldu.

Eğer en az SP2'li bir CD kullanırsan, diskini tam kapasite ile görebilir ve kullanabilirsin.
    ...

Kaynak:http://resim.donanimhaber.com/m_32301466/mpage_1/key_//tm.htm
    Konu bire bir ilgili değil, o nedene kısmi alıntı yaptım...

• quote:

Büyük ihtimalle güncel olmayan sürüme sahip bir XP CD'si kullanıyorsun...

quote:

...
    XP SP2 öncesi 32 bit LBA desteği sunulmuştu. Ancak SP2 ve sonrasında bu 48 bit'e çıkarıldı ve 127 GB'lik sınır da bu sayede aşılmış oldu.

Eğer en az SP2'li bir CD kullanırsan, diskini tam kapasite ile görebilir ve kullanabilirsin.
    ...

Kaynak:http://resim.donanimhaber.com/m_32301466/mpage_1/key_//tm.htm
    Konu bire bir ilgili değil, o nedene kısmi alıntı yaptım...

Büyük ihtimal sorun bu aynısını bende yaşamıştım uzun zaman önce.Sen kendi Windowsunla kur daha sonra SP2 yükle "Bilgisayarım" a sağ tıkla Yönet / Disk Yönetiminde diğer kısmı görebilirsin.

• saol arkadaşım problem halledilmiştir çok teşekkür ederim demekki bundan sonra yapmam gereken windows u kurup sonra sp 2 yi kurmak sonra da bölmek tekrar teşekkürler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devılselim -- 30 Haziran 2009; 21:14:08 >
  • Aygıt yöneticisi-disk biçimlendiricisinden diski biçimlendirmen gerekli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.