< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ortak Türk Alfabesi için mutabakata varıldı: Ä,N,U,Q,X harfleri dahil edildi. Harf sayısı 34 olacak (5. sayfa)
-
-
sanırım anlaşabilmek...
turki devletlerle...
birbirimizi anlayabilmek önemli...
örneğin Azerilerle çok karşılaşıyorum...
fakat hiç dillerini anlamıyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 17 Kasım 2024; 20:18:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mesele anlaşabilmek olsa herkesin bildiği mesela yerine kimsenin bilmediği örneğin kelimesini getirmezsin.
amenna osmanlıda çok çok abartı ağdalı kelimeler var da ne bileyim meclis yerine de kamutay demezsin yani
azerbaycan türkçesi zamanında türkiye türklerinin acem türkçesi diyerek alay ettiği bir konuşma şekline sahip olmakla birlikte arapça ve özellikle farsça yoğun bir dil. konuyla ilgisini çözemedim açıkçası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 17 Kasım 2024; 20:21:55 > -
Valla ne yalan söyleyeyim muhteşem bir olay. Uzun zaman sonra doğru işlerin de yapılabildiğini görmek heyecan uyandırdı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Peki bu yeni harfleri öğrenmek ne kadar zahmetli.yada mevcut tüm basılı eserler devlet daireleri evrak diploma kimlik aklınıza ne geliyorsa bunlar değiştirilecek mi?değiştirilecekse inanılmaz bir maliyet ve halkın üstüne yük olacak.arada kimler yine nemalanacak?teoride güzel ama pratikte gerekli olduğunu düşünmüyorum ve yine birileri için muazzam rant kapısı olacak
Bu haber seni ilgilendirmiyor hatta üzülürsün uzak dur
Sen olma eksik kal..
Ortak alfabede yol bulunuyor ama senn gibiler istemezükçülük oynuyor. Bu konular size göre değil. Sizi ilgilendiren bir konuda değil.
Buradaki istemezükçüler yırtınmayın.. Türkistan altyapısını oluşturuluyor ve olacak inşaAllah. Size kalsa ermeni harflerini ve kelimelerini tümden alırsınız. Bir de burada türklükten bahsedersiniz..
Arkadaşım, sen yazdığım mesajı nerenle okudun, nerenle anladın? Ben uygulamayı destekliyorum zaten ama nasıl olacak diye soruyorum. Git önce Türkçe öğren, okuduğunu anla sonra yazarsın.
Toplumumuzdaki ahlaki çöküntüye de iyi gelecek mi yeni alfabe? Mesela çerez gibi insan ölümlerini, mesela vahşice kul hakkı yemeyi, mesela devletin malını israf etmeyi, mesela adaletsizliği, mesela para için bebekleri öldürenleri ve buna yıllardır göz yuman büyükleri de düzeltecek mi bu alfabe. Mesela, örneğin, misal. Bu yazdıklarımı anlamayan var mı aramızda. ? Şimdi birkaç insan çıkıp Türk dünyası falan filan diyecek. Türk dünyası birleşince toplum ahlaken düzelecek mi? Şu memlekette sembolik göz boyamaya harcanan para iyi niyete harcansa, Türk dünyası kendiliğinden birleşir zaten. Q, x, w harflerini kullanmaya gerek de yok iyi olmak için
Tamam teşekkürler
kimin fake hesabı acaba?
-
Eğitim bakanı kör cahil,
bilmezdi alfabe ne.
Yeni harfler koyacakmış,
benim güzel alfabeme.
2011
-
Gerçekler söylenince şöyle tepki veren yandaşlar komik oluyor. Tek adamı savunmak için yapmayacağınız şey yok.
-
Burda önemli olan hesaplar değil kripto zihniyetler. Sen takıl buralarda konu falan aç. Biz bildiğimiz yolda yürüyoruz. Hadi ikile
Sizin gibi herşeye muhalif olacağım diye kendini küçük düşürenlere hakkettiği cevap verilince ne diyeceğinizi bilemiyorsunuz. Sizde haklısınız
Hiçbir fikrim yok.
Yok, olay senin gibi her şeyde yandaş olacağım diye kendini küçük düşürenlerde. Asıl hesabınla gelsen de ne kadar partizan olduğunu görsek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X