Şimdi Ara

ÖSYM Kılavuzu hakkındaki düşüncem. Lütfen bir gözatın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bence kılavuz doğru. Sebebini aşağıya sıralayacağım mantıklıysa bana hak verin.

Şimdi diyelim ki tmden bir arkadaş geçen yıl ea-2den 280 aldı ve ilk 100000e girdi.Şimdi bu adam iktisatı seçti ve iktisat en sonuncu 100000i aldı o üniversitenin bölümünde. Adamın puanı bu yılki sistemin puan türüne dönüştürüldüğünde, önüne birçok sayısalcı geçer ve adamın bu yılki sıralaması da geriye düşer fakat o adam 100000ci gözükürken bu yılki sıralamaya dönüştürüldüğünde sıralaması 180000 bilemedin 230000 olur. Ösym de diyor ki Geçen yıl 100000. olan adam bu yılkı dönüşümde sıralaması 230000 oluyor ve o bölüm en son bu sıralamayı alıyor.

Arkadaşlar bilmiyorum anladın mı fakat benim düşüncem budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut0001 -- 22 Temmuz 2010; 18:52:44 >

• Puan sistemleri arasındaki fark o kadar uçurur mu ya?
  • bencede öyle doğru diyorsun geçen sene ea-2 vardı bu sene tm1-2-3 var. ayrıca geçen sene tek bir sınav olduğu için bu sene çoklu sisteme geçildi açıkçası sıralamalar bu yılki klavuza göre uçuk değil. yani bir öğrencinin bi yere girmesi için illa ilk 200 bindemi olması lazım? hiç 300binle alan üniler olamazmı?
  • yok örnek verdim sayılar gerçek veri değil. Somut Bir örnek verirsem Anadolu iktisat geçen yıl 72binlerde en son öğrenci almış. Ösym kılavuzuna göre 138bin. Sayısal öğrencilerinde en çok tm1e etkisinin olduğunu düşünürsek geçen sıralamada en son giren öğrenci 72bin iken, önüne bazı sayısalcıların geçmesiyle bu adam 138bine gerilemiş yeni sisteme dönüştürüldüğünde.
  • Dediklerin doğru bana göre bu klavuza bakmak sadece zaman kaybı.
  • Geçen senede etkisi olamazmı say öğrencilerinin ea puanına aynı hesap değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut0001

yok örnek verdim sayılar gerçek veri değil. Somut Bir örnek verirsem Anadolu iktisat geçen yıl 72binlerde en son öğrenci almış. Ösym kılavuzuna göre 138bin. Sayısal öğrencilerinde en çok tm1e etkisinin olduğunu düşünürsek geçen sıralamada en son giren öğrenci 72bin iken, önüne bazı sayısalcıların geçmesiyle bu adam 138bine gerilemiş yeni sisteme dönüştürüldüğünde.

aynen bende böle düşünüyordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı hesap olamaz ki bu yıl alandışı öğrencilerin hem okul puanı fazla kırılmadı hem de YGSden cok avantaj sağladılar.YGSde sıralamada 192bin içinde sadece 69bin kişi vardı tmden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut0001 -- 22 Temmuz 2010; 19:09:04 >
  • ee şimdi peki benm mf-4 puanım 168.000 idi.. ama tm cilerin eşit ağırlık puanları dahil edilince 220.000 oldm.. yani benm gecen seneye göre sıralamam 168.000 midir ? ayrıca makine müh.. gecen sene 143.000 ile kapatmş.. bu sene artış olursa ve 170.000 ile kaparsa benm 168.000 li puanım tutuordu ama 220.000 olan tutmuor!! hangisini baz alacam ?
  • dediğin doğru zaten başkan da öyle diyor da ona göre tercih yapmak sakat
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaTuRaL07

dediğin doğru zaten başkan da öyle diyor da ona göre tercih yapmak sakat

kardeş peki ben 2009 kılavuzuna göre gitsem bu mf-4 puanları değiştirilmeden önceki sıralamamla mı düşüncem ??
  • işte bak senin 168bininci sıran geçen yılki sıralaman olsn diyelim. Geçen yıl Üniversite en son seni alsın. Sonra geçen yılın sıralamasına bu yılki sistem uygulansın.Bu sistem geçen yıla uygulanınca senin sıralaman 220bin oluyor.İşte Ösym diyor ki geçen yıl 168binle alan öğrenci bu yıl 220binle girmiş. Benzetme yapmış yani. Senin 220bininci değil de 168binle geçen yılın sıralamasına veya da 220binle ösymnin kılavuzuna göre yaparsan aynı hesap(Benim düşüncem).demek istediğim bu.
  • quote:

işte bak senin 168bininci sıran geçen yılki sıralaman olsn diyelim. Geçen yıl Üniversite en son seni alsın. Sonra geçen yılın sıralamasına bu yılki sistem uygulansın.Bu sistem geçen yıla uygulanınca senin sıralaman 220bin oluyor.İşte Ösym diyor ki geçen yıl 168binle alan öğrenci bu yıl 220binle girmiş. Benzetme yapmış yani. Senin 220bininci değil de 168binle geçen yılın sıralamasına veya da 220binle ösymnin kılavuzuna göre yaparsan aynı hesap(Benim düşüncem).demek istediğim bu.

ee ama eğer geçen seneki sıralamayla 168.000 olsaydı bu sene kontenjan artışından ötürü bana elazığ fırat ünv. gelior büyük ihtmalle.. ha sonradan değişen mf-4 sıralamasıyla yani 220.000 inci sıralamamla gelmior.. yani ösym diorki 193.000 !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: R10i

quote:

işte bak senin 168bininci sıran geçen yılki sıralaman olsn diyelim. Geçen yıl Üniversite en son seni alsın. Sonra geçen yılın sıralamasına bu yılki sistem uygulansın.Bu sistem geçen yıla uygulanınca senin sıralaman 220bin oluyor.İşte Ösym diyor ki geçen yıl 168binle alan öğrenci bu yıl 220binle girmiş. Benzetme yapmış yani. Senin 220bininci değil de 168binle geçen yılın sıralamasına veya da 220binle ösymnin kılavuzuna göre yaparsan aynı hesap(Benim düşüncem).demek istediğim bu.

ee ama eğer geçen seneki sıralamayla 168.000 olsaydı bu sene kontenjan artışından ötürü bana elazığ fırat ünv. gelior büyük ihtmalle.. ha sonradan değişen mf-4 sıralamasıyla yani 220.000 inci sıralamamla gelmior.. yani ösym diorki 193.000 !!!

kbakma ozelden msj atmaya çalıştım da bir hata veriyor gönderemedim. Ben o yukarıdaki örneği geçen yıla göre değerlendirdim. Gerçek örnek değil yani. sen hangi bolmu istiyorsun bi söyle ona göre bakayım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: R10i

quote:

kbakma ozelden msj atmaya çalıştım da bir hata veriyor gönderemedim. Ben o yukarıdaki örneği geçen yıla göre değerlendirdim. Gerçek örnek değil yani. sen hangi bolmu istiyorsun bi söyle ona göre bakayım.

kardeş makine müh istiorm ben özelden sana msn adresimi yazıorm eklersn.. ben msndeym..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.