Şimdi Ara

Ot içip araba kullanmanın cezası var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
132
Cevap
2
Favori
19.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ediyorum varsada bunu nasıl tespit ediyorlar ? Alkolmetre var anladık. Otmetre yok heralde ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ot İçip Araba Kullanmanın Cezası

Esrar içmek, trafikte ciddi bir suç olarak kabul edilir ve cezai yaptırımlara yol açabilir.

Esrar Promilde Çıkar mı?

Esrar, kan testlerinde alkol gibi belirli bir promil seviyesinde tespit edilemez. Ancak esrarın etkileri, sürüş becerilerini bozabilir.

Esrarlı Araba Kullanmak

Esrarın etkisi altındayken araba kullanmak, tehlikeli ve yasa dışıdır. Esrar, tepki süresini yavaşlatır, görüşü bozar ve konsantrasyonu azaltır.

Esrar Alkolmetrede Çıkar mı?

Hayır, esrar alkolmetrede tespit edilemez. Alkolmetreler sadece kanınızdaki alkol seviyesini ölçer.

Ot Promilde Çıkar mı?

Yukarıda belirtildiği gibi, esrar promilde çıkarılmaz. Ancak esrarın etkileri, sürüş becerilerini bozabilir.

Esrar Çevirmede Çıkar mı?

Esrar, polis çevirmeleri sırasında tespit edilebilir. Polis memurları, esrar kullanımını gösteren belirtilere dikkat edebilir, örneğin göz kızarıklığı, yavaş tepki süresi ve sürüş değişiklikleri. Ayrıca, aracınızda esrar bulunması da tutuklanmanıza neden olabilir.

Esrar İçip Araba Kullanmanın Cezası

Esrarın etkisi altındayken araba kullanmak, çeşitli cezalara yol açabilir, bunlar şunları içerir:

• Para cezaları
    • Ehliyetin askıya alınması veya iptali
    • Hapis cezası

Esrarın etkisi altındayken araba kullanmanın sonuçlarının farkında olmak ve sürüşten önce esrardan kaçınmak önemlidir. Sürüş güvenliğiniz ve başkalarının güvenliği için esrar içtikten sonra araba kullanmaktan kaçının.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ot metreye gerek yok ot içip araba kullanırsan direk diğer tarafı boylarsın zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

ot metreye gerek yok ot içip araba kullanırsan direk diğer tarafı boylarsın zaten
    Ne gereksiz adamlar ne gereksiz sorular var Allahım Yarabbim
  • quote:

ot metreye gerek yok ot içip araba kullanırsan direk diğer tarafı boylarsın zaten
    Otuna bağlı
  • quote:

Arkadaş ot içip kullanmış birşey olmuyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloww -- 19 Mayıs 2011; 22:45:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloww

Yok hayır ya birkaç defa ot içip kullandım öyle alkol gibi değil..

İnsan kedi gibi oluyor yavaş ve sakin kurallara uyarak kullanılıyor.

o dediğinin olması için ıhlamur otu falan kaynatmış olman lazım
  • quote:

Yok hayır ya birkaç defa ot içip kullandım öyle alkol gibi değil..

İnsan kedi gibi oluyor yavaş ve sakin kurallara uyarak kullanılıyor.

Bundan kaynaklı olası bi kazada ne zararlar verebileceğinin kimlerin yuvasına kor düşüreceğinin farkında olmalısın bi daha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sağolda ben bir soru sordum ve cevabını öğrenmek istiyorum.
  • quote:

Ne oldu çakal, az önce ben içtim dedin. Şimdi mesajı düzeltip "bir arkadaş" demişsin. Ah o arkadaşlar hiç bitmez...
  • quote:

quote:

Ne oldu çakal, az önce ben içtim dedin. Şimdi mesajı düzeltip "bir arkadaş" demişsin. Ah o arkadaşlar hiç bitmez...

Alıntıları Göster
    konu değişik olmuş ama merak ettim ben de. kanda alkol olmadığı halde uyuşturucu bir madde almanın da bir cezası var mı acaba.

• quote:

quote:

+1 ve bi daha

sen boşver dayı bu çakal onu düzeltsede bizim alıntılarda olduğu gibi duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: chncnyhn

konu değişik olmuş ama merak ettim ben de. kanda alkol olmadığı halde uyuşturucu bir madde almanın da bir cezası var mı acaba.

Alıntıları Göster
    kullanmak suç değil ki
  • Hollanda da içiliyor serbest ve yasal bir şey.Sürüşü bu kadar etkileseydi yasak olmazmıydı?
  • quote:

Abicim kesin cezası vardır zaten ot denilen şey illegal. Benim esas sormak istediğim ot içen birisinin ot içtiği nasıl kanıtlanır bir polis çevirmesinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoSt3am

kullanmak suç değil ki

nerde değil
  • quote:

quote:

Abicim kesin cezası vardır zaten ot denilen şey illegal. Benim esas sormak istediğim ot içen birisinin ot içtiği nasıl kanıtlanır bir polis çevirmesinde.

hal ve hareketlerinden falan anlar belki onun alkol gibi bir cihazı yok çünkü
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Uyuşturucu veya keyif verici madde almış olanların tespiti esasları;

1) Herhangi bir uyuşturucu, uyutucu veya keyif verici ve benzeri özelliklere sahip psikotrop madde almak suretiyle araç kullandığı şüphesi uyanan sürücülerin durumları teknik cihaz kullanılmak suretiyle tespit edilir. Teknik cihaz bulunmaması halinde bu sürücüler, tıbbi yönden incelenmek, kan veya idrar analizleri yapılmak üzere, adli tıp kurumu olan yerlerde bu kuruma, olmayan yerlerde ise Sağlık Bakanlığına bağlı tahlil yapabilecek teknik ve tıbbi imkânlara sahip olan sağlık kuruluşlarına olay anından itibaren en geç 24 saat içerisinde Cumhuriyet savcılıkları aracılığı ile sevk edilir.

2) Bu sürücülerin kan veya idrar tahlilini yaptırmak üzere yukarıdaki yerlere bizzat sevkinin mümkün olmaması halinde; olay anından itibaren en geç 24 saat içerisinde Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş özel ya da resmi bir sağlık kuruluşuna usulüne uygun olarak aldırılacak kan veya idrar örneği, adli tıp kurumu olan yerlerde bu kuruma, olmayan yerlerde ise Sağlık Bakanlığına bağlı tahlil yapabilecek teknik ve tıbbi imkânlara sahip olan sağlık kuruluşlarına gönderilerek durum tespit ettirilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: WeskaGan

quote:

quote:

hal ve hareketlerinden falan anlar belki onun alkol gibi bir cihazı yok çünkü

Alıntıları Göster
    ben de hep merak ederdim ama öyle bir kokusu var ki, karakolden kokuyu duyup gelirler diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Eski Günler

Hollanda da içiliyor serbest ve yasal bir şey.Sürüşü bu kadar etkileseydi yasak olmazmıydı?

Hollanda da serbest ama araba kullanırken serbest mi net bir bilginiz var mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Zıkkım için.

+1 bi daha
    şu anda polisin senin kapına dayanıp götürmesi ne güzel olurdu hazır itirafta etmişken

Polis beni bulamaz rahat olun.

Ciddiyim ya ot içen birisinin ot içtiği nasıl anlaşılır?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.