Selamlar. Aracıma kapalı otoparkta uzun süre kullanmayacağım için branda aldım ve akşam üstüne geçirdim brandayı. Sorum şu ki araç uzun bir süre yatacak 5-6 ay kadar. Havalandırmasak uzun süre (15 gün yada 1 ay) zararı olur mu araca? Arabayı yıkadım,temizledim motor çok ısınmadan parkettim ve branda geçirdim.Miflonlu olanlardan aldım çizmesin diye şu Bauhausta satılanlardan. Havalandırma illaki çalıştırıldığında yapılmış olur ama yürümeyecek araba ve komple üstünün açılmamasından yanayım ben arabanın yanında olmayacağım. Brandayı toplaması biraz zahmetli çünkü. Arabanın bulunduğu yer sitenin kapalı otoparkı.Aslında hiç almayacaktım ama kedi var parkta ve hergün aracın üstünde yatıyor. Her geldiğimde kaput,ön cam ve bazen tavanda tüy, pati izi, çiş gibi şeylere denk geliyorum. Birde araba dip bir yerde köşede olduğundan ısınmak için tercih ediyor ama kaputa çıkarken bazı yerleri çizmiş. Arabayı tamamen kuruladım kapı içleri,kaput ve bagaj içlerine kadar. Rutubet olmasından da çekiniyorum. |
Oto branda hk.

-
-
İnce bir tahta takoz kestirip tekerleri takozların üstüne alın. Lastik devamlı betona temas etmesin. Rutubet varsa girişe yakın bir yere bırakın, hava sirkülasyonu ile nemden etkilenmez. Aküyü sökmek araç için sorun olmayacaksa ben olsam kutup başlarını da sökerdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 9 Mart 2023; 5:16:19 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Nemli ortamda değil hocam havalandırması iyi otoparkın. Sadece köşe gibi bir yerde kalıyor kuru şekilde koydum akşam. Aracı başka yere koyma şansım yok burası tahsis edildi. Akü start-stop aküde sökersem çalıştırmak yada acil durumda yürütüleceği zaman takması sorun olur beceremezler. Araba çalışıtırılacak 2 haftada bir yada haftada bir de olabilir ama derdim branda arabayı havasız bırakıp çürüme yapar mı kısa zamanda?Üretici 4 günde bir havalandırın diyor. Uzun süre arabayı bu şekilde bırakanların tecrübesini bilmek için konuyu açtım. Lastikler de ayrı bir sorun.
-
Yüksek densiteli süngerler var. Bir tane örnek ilan linki ekliyorum. Etrafınızdaki nalburlarda veya Tahtakale benzeri yerlerde de satılıyor olabilir.
Ön kaputa 2 tane, tavana duruma göre 2 veya 3 tane, bagaj tarafına da 2 tane koyarsanız brandanın arabanın kaportasına temasını önler, hem de branda altı hava sirkülasyonu sağlamış olursunuz.
Pazardan alacağınız ucuz çorapların içine kedi kumu doldurup, İki süngerin ara kısmına ve birkaç yere daha bunları da serpiştirirseniz nem olayını da çözersiniz. Hatta bir kaç tane de arabanın içinde olursa içiniz daha da rahat eder.
Lastiklere gelince. Lastik oteli olan bir işletme ile anlaşıp çıkma 4 lastik kiralayabilir, kendi lastiklerinizi o süre boyunca o işletmede otel hizmeti sağlayabilirsiniz. Ortalama bir set lastik 8.000 TL olduğunu varsayarsak ödeyeceğiniz miktar lastik bedelinizin çok ama çok altında olacaktır.
Keza yüzbinlerce TL.lik arabanızın korunması için alacağınız 9, 10 tane sünger 350 TL, bir torba kedi kumu 100 TL ve ucuz yollu 10 çift çorap ta 50 TL olsa 500 TL. tutar.
Lastikçi de 500-750 TL arası alsa 1000-1250 TL.ye 6 ay boyunca arabanızın korunmasını sağlamış olursunuz.
Edit : Link eklendi.
www.n11.com
Transformacıon Magzo Cereyan Böcek Ses Kesici (548089356) Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/transformacion-magzo-cereyan-bocek-ses-kesici-548089356-20104492?magaza=prestigeway
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 9 Mart 2023; 10:18:34 >
-
Genelde yağmurdan sonra branda kaldırılmadıysa veya uzun süre araç güneş altında brandalı şekilde bekletilirse boyada branda yanığı oluyor. Ama sizde kapalı garaj mevcut. Yine de üreticinin tavsiye ettiği şekilde havalandırılması iyi olur. -
Teşekkürler hocam tavsiye için
-
Haftada bir gider bakarlar havalandırırlar artık hocam. Yaz aylarına doğru olmazsa brandayı kaldırırız yazın kedi sorunu olmuyor geçen yaz 1 ay yattı sıkıntı olmadı araç.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X