Şimdi Ara

Oto Lastik değişim kasapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok kar yağışı olan bir doğu ilinde oturuyorum. 6 ayda bir yazlıklar ve kışlıklar olmak üzere lastik değişimi yaptırıyorum. Her seferinde farklı lastikçiye gidiyorum.
    1. lastikci: Janttan lastiği ayıran makinede, demir ucunu janta kaptırdı 2 jantta tırnak giren biçimde uzunlamasına çizdi.

2. lastikçi : Bijon koruma kapaklarını karga burnuyla bir asılması vardı nasıl zorluyor. Çıkarma aparatını veriyorum almıyor. Bijonları çıkarıp jantı diskten ayırırken disk koruma kapağına düşürdü jantı. Demir koruma kapağını yamulttu. Umursamadı bile, kendim ordan pense alıp düzeltmekle uğraştım. Yoksa görmezden gelcekti.

3. lastikçi : Kışlıkları taktırmaya gittim. Herzamanki gibi izliyorum arka lastiklere balans yapmadan taktı. Dedim niye arkaya balans yapmıyorsun. Kışlıklarda arkaya balansa gerek yok dedi. Herneyse yola çıktım araba sağa çekiyor. Benzinliğe girdim. Lastiğin birine 40 diğerine 35 karışık hava basmış. Hepsine dengeli hava vurunca düzeldi.

Şimdi gelelim asıl meseleye. Şimdi yazlıkları taktırmaya gidicem. Başka bir lastikçi bulacağım yine. Bütün illerde lastikçiler böylemi acaba? Hiçbiri işini özenerek yapmıyor. Jantı resmen fırlatarak iş yapıyorlar. Müşteri önünde nazikçe koyayım falan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YawuzS -- 18 Nisan 2020; 23:22:7 >

• Yetkili servise git az fazla öde. İşlemden önce de uyar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Yetkili servise git az fazla öde. İşlemden önce de uyar.
    Bu kadar basit bir işlemi neden bukadar özensiz baştan sağma yaparlar anlamıyorum. Yetkili servisler malesefki iki kat ücret alıyorlar. Bulunduğum ilde kendi aracımın (seat) yetkili servisi bile yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YawuzS -- 18 Nisan 2020; 23:8:33 >
  • 2 3 kez tecrübe etmişsiniz, işini düzgün yapan çok az yer var. Bunların çoğu böyle kasap iş bilmez ve düzenbaz. Şahsen başıma gelse o jantların sıfırını paşa paşa aldirirdim. Bunları bildiğimden servis harici ampul bile taktırmam araca.

Seat servisi yoksa vw servisine gidin Skoda hatta Audi. Servislerde otomatik bilgisayarlı ayırıcı makineler olur jantiniza zarar gelmez.

• Hocam al 4 tane kara jant taktır kışlıkları ona elin tornavida tutuyorsa 1 saate değiştirirsin ne sinirin bozulur nede Araban

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn_33 -- 18 Nisan 2020; 23:21:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın dediği gibi alacan 4 jant kendin değiştirecen yaz-kış

• 40 basmak ne kamyonmu buonlarca kere lastik değiştirmişimdir bana hiç denk gelmedi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto Lastik Önerisi
    7 ay önce açıldı
    En İyi Oto Bakım Ürünleri ?
    5 yıl önce açıldı
    Bursa lastik değişim fırsatı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • size öylesi denk gelmiş tamirci konusunda evet iyi usta bulmak zor ancak kurumsal lastik firmaları var büyük şehirlerde geçende bende balans yaptırdım 4 lastiğe büyük bir firma balans tutmadı jant düzelttiler gerekirse lastiği söküp tekrar taktılar ön arka yaptılar derken yarım saat sürdü sonuç 50 lira ama yüksek hızlarda titreme sorunu bitti .
    Küçükde olsa şehriniz araştırmakta fayda var illaki iyi bir lastik ustası vardır ve mutlaka iyi ekipmanı vardır.

• Çevreye sorarak düzgün bir esnaf bulmak en iyisi, özenerek iş yapan esnaf bulmak zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Yetkili servise git az fazla öde. İşlemden önce de uyar.
    Yetkili servislerin çoğu aracı arka kapıdan çıkarıp yakında bir anlaşmalı lastikçiye götürüyor, kendi rot-balans cihazı yok.

Bizzat başıma gelen olay yetkili serviste rot-balans sonrası araç düzelmedi, tekrar gittim, beni aracı götürdükleri yere yolladılar. Lastikçi radyal tellerin hasar gördüğünü söyledi. Usta 3 alıyorsa servis 5 alıyor, usta yeni lastiği oradan alsam 3ü de almayacak, yeni lastikten kazanacak parasını. Servise soruyorum, opel güvencesi var diyor (nasıl güvence ise sorunun çözülmediğini anlamamışlar, çözülmeyen işin parasını almışlar). Parayı sonraki bakımdan düşme şeklinde geri alabilmiştim.
  • Yetkili servise götüreceğim onlarda dışarda yaptıracak vay be ne güzel İstanbul.

Vag ve reno servisleri bu şekilde çalışmıyor. Özellikle kendi servisimde son teknoloji jant lastik on düzen rot makineleri mevcut.

• Jantlarım siyaha boyalı ben çizilecek diye dikkat ederken adam lastiği janttan ayırmak için tüm kenarları çizmişti sağolsun

• Ben 2 takım jant lastik tutuyorum elde. Önceden ev müsaitti, evde duruyordu. Kafama ne zaman eserse çıkarıp bir saatte değişimi yapıyordum. Şimdi lastikçide duruyor, sadece bijon söküp taktığı için fazla bir sorun olmuyor.
  • Çoğu öyle. Ama ben bi lastikçi buldum adam mühendis normalde. Dükkan büyük değil ama bütün malzemeleri kaliteli. Bana diyo gidip bi diğer lastikçilere bak sonra gelip bunlara bak. Ayrıca lastikler, içindeki maddeler, basınç değerleri vs vs gibi şeyler hakkında teknik bilgisi çok yüksek. Her gittimde farklı bişey anlatıyor gönül rahatlığıyla gidip taktırıyorum

• Bir Türk atasözü der ki “Lastikçiye Jant ile lastiği ayrı ayrı verecek kadar zengin değilim.”

0km Jantı taşırken düşürüp kenarını ezip “abi senden işçilik almayah ” Diyen adamlara her yaz ve her kış jant lastik sök tak yaptırılmaz. Kışın saç jant ile (kapaklı) gez daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

Çoğu öyle. Ama ben bi lastikçi buldum adam mühendis normalde. Dükkan büyük değil ama bütün malzemeleri kaliteli. Bana diyo gidip bi diğer lastikçilere bak sonra gelip bunlara bak. Ayrıca lastikler, içindeki maddeler, basınç değerleri vs vs gibi şeyler hakkında teknik bilgisi çok yüksek. Her gittimde farklı bişey anlatıyor gönül rahatlığıyla gidip taktırıyorum
    O adamın ismini dükkânının adresini ver, yakın olanlar gitsin.

Sağlam ustaların reklamını yapalım. Ben bulamadım daha güvenebileceğim bi usta.

• 4 mevsim lastiğe geçmek için bir başka sebep daha

• shockwave23 kullanıcısına yanıt
    Doğu'daki yetkili servisler, sanayideki ustalardan bile daha kötü. Birçok kez tecrübe ettim bu durumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

O adamın ismini dükkânının adresini ver, yakın olanlar gitsin.

Sağlam ustaların reklamını yapalım. Ben bulamadım daha güvenebileceğim bi usta.

Alıntıları Göster
    Diyarbakır 3. Sanayi girişi soldaki lastik park bayisi Osman bey hocam. Belki Diyarbakırda yaşayan varsa değerlendirebilir. Diğer lastikçilere gitmeye gerek yok. Lastik alırken oturduk model belirledik ve bana internetten daha ucuza alıp adres olarak dükkanı vermemi söyledi. Lastikler gelince gittim değiştirdi jantlarımı temizledi 1 tanesini düzeltti çıktım.. Diğer lastikçileri de yıllarca tecrübe ettiğim için bu adamın esnaflığına bayıldım

• quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Doğu'daki yetkili servisler, sanayideki ustalardan bile daha kötü. Birçok kez tecrübe ettim bu durumu
    Kesinlikle oyle dogumak erzurum renault bayisinin ne kadar les bir servis oldugunuda orda gormus oldum bizzat allah belalarini versin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.