Şimdi Ara

Oto ses sistemi hakkında bir kaç sorum olucak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar aracıma ses sistemi yapmak istiyorum ama hiç bir bilgim yok bu konuda bu nedenle size aklıma takılan soruları sormak istiyorum..

1.Teybimde 4x55w yazıyor 4 hoparlör bağlı 250 watt'lık. Taktırdığım yerde bu teyp ayrıyeten oval hoparlör kaldırır dedi 600 watt'lık. sorum şuki
    4x55= 220 watt eder nasıl oluyorda kaldırıyor. Mantığını anlayamadım anlatırsanız sevinirim.

2.Oval hoparlör baktım Pioneer 600 lüklere 5 yollu yazıyor. Gider mi ?

Teyp: Sony 200tl ye aldım yeni. 4x55w
    Takılı yuvarlak hoparlörler : 4 tane. Pionerr 250 watt. 200 tl de onlara verdim.

• Ts 1634r pioneer hoparlor var on ve arka kapilarda ve dsx a100u teyp var hocam. Arti olarak oval eklesem kaldirir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Ts 1634r pioneer hoparlor var on ve arka kapilarda ve dsx a100u teyp var hocam. Arti olarak oval eklesem kaldirir mi?

• manyak1677 M kullanıcısına yanıt
    + olarak oval eklerseniz, 4 ohm dan, 2 ohm a düşer empedans,, teyp çıkışıda 4 ohm olduğu için, 2 ohmda sıkışır ve ısınıp yanar..
    en iyisi, arkadaki 2 adet 16 lığı devre dışı bırakıp, arka bagaj pandizot tarafına 2 adet kayık atmak, tabi bu işlem ilk başta yapılmalıydı, ovalde sesler daha dolgun çıkar, ++ ve eksinin doğru bağlanması şartı ile, yoksa olan bassta gider.
    teypteki 55w ile hoparlördeki 250w tepe anlık değerler,, hoparör anlık 250w ses verir fakat bunun devamlı olması hoparlörü yakar, 1 saniye bile çok uzun bir süre yani.
    Teypteki 55w ise,, sesi sonuna kadar açtınız açtınız, koptunuz son ses dinliyorsunuz, fakat bu sesin %10 dan fazlası bozulma ile yükseliyor,, yani volume 26 daki ses netliği ile volume 40 daki ses netliği aynı olmayabilir.. ideal değer 20-25w arası temiz ses, 55w a kadar ise bozularak.. tabi bu 55w için araç çalışır halde akü 14.4v ken olan değer olabilir,
    araba stop edince voltaj 12.5v a düşer, 14.4v 55w = 3,8A. 12v*3,8 = 45w ,,, Takipp

• merhaba arkadaslar burada ilk defa yazıyorum yanlış yere yazıyorsam şimdiden afola.

ufak bi sorum olacak.4 kanal amfim.çift cıkışlı teybim.ve 2 takım coaxsiyel kolonumla 1 adet subwoferım var.yapmak ıstedıgım su teybın normal kolon çıkışına bir takım kolonu bağlayıp diger bir takım kolonu amfiye bağlayıp ve subwofwerıde amfinin 2.cıkısına bağlasam olurmu. şimdiden tesekkur ederım..
  • Nip Tuck N kullanıcısına yanıt
    Olur, sağ sol, ön arka dağılımını iyi yaparsanız, sorun olmaz, sadece 4 çıkışlı anfiye, 2 normal hoparlör , 1 bass hoparlör baglanir..

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    emin bey cevabınız ıcın tesekkur ederım.benım amfim sony N1004 ön cıkısları gayet guzel calıyor arka cıkıslarındakı kolonlar cok boguk calıyor.gercı sız 4 cıkıslı amfıye 1 normal bırde bas baglanır demıssınız bunun nedenı nedırkı.normal baglama semalarında arka cıkısada 2 kolon baglanır demısler.neden duzgun sıkır sıkır ses vermez bu anfı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    anladım, aslında anfi 4 çıkışlıdır evet doğrudur,,,
    arabaya anfi bağlayıpta, woofer olmadan 4 çıkışa 4 adet normal hoparlör bağlamakda diğer bir tercihtir,, bunu çok az kişi yapar.
    Woofer bağlamak isteyenler ise diğer iki kanalı köprü modunda wofıra bağlar, köprü olduğu için, wofıra 2 çıkıştan 110w güç gider,
    diğer hoparlörlere tek tek olduğu için 55w gider...

Sizin durumunuzda, teypten bir çift rca gelip, anfide paylaştırıldıysa,,, sorun anfi ayarında, arka çıkışların anfi üzerinde FULL ve LPF ayarı vardır,, eğer o ayar LPF de kaldıysa, mid ve tizz sesleri geçirmez, woofer için filtre eder,, siz o ayarı FULL moda aldığınızda, teypten gelen doğrudan ses anfiden geçerek drek hoparlöre gidecektir,,,
    Takipp ...
    emin bey teybım pıoner serısını tam hatırlayamakla bırlıkte sanırım 1750 U GIBI BIRSEYDI TEYP 2 AMFI CIKISLI VE AMFIYE IKI AYRI RCA KABLO GELIYOR.AMFININ ÖN AYARINDA (LP OFF HP)AYARI VAR.ARKA AYARINDA (OFF ON)AYARI VAR BU AYAR ON DADA OLSA OFF TADA OLSA BIRSEY DEGISMIYOR.SISTEMI YAPAN TESISATCIYA GITTIM ODA BU ANFI BI KANALI BAS CALIYOR GIBI BIRSEY DEDI ANLAMADIM GITTI YANI. İLGINIZ IÇIN TEKRAR TESEKKUR EDERIM
    Sizin anfiye, 4 adet normal hoparlör bağlı,, woofer yok. Degilmi ?

Hpf Lpf,, ayarlar of ta olacakki, hpf lpf ses filtrelenmesin,, hpf de ince sesler geçer bass gecmez ,, lpf de bass sesler geçer, ince sesler geçmez. Kapalı veya full olursa, tüm sesler geçer..

Birde şöyle bir durum var; teybin rca çıkışı, teypten woofer modunda ise, o rca dan bass sesler gider anfiye,, bu durumda, anfiye sadece bass gitme sebebidir,,

Bakınız ,, rca lari yer değiştirin, belli olur, Takip

ARACIM YAKINIMDA OLMADIGI ICIN DENEYEMIYORUM AMA DENEYECEGIM BU DEDIGINIZI...LAKIN TEYBIN RCA CIKISI WOOFER MODU OLAYI DIKKATIMI CEKTI BUNU BU MODDAN CIKARMA GIBI BI IMKAN VARMI.YOKSA SABIT BI MODMU BU.

SABITSE SUNU YAPACAGIZ SANIRIM..BU CIKISI KULLANMADAN DIGER CIKISI KOPRULEYEREK AMFIYE OYLE GIRECEGIZ.

BU MODDAN CIKISI OLUYORSA ZATEN IS KOLAY...
    Var var, çıkış var,, teybin ses menülerinde veya, teyp kapalıyken, volüme tuşuna basılı tutunca,, diğer birkaç gizli ayar çıkıyor,, usb on off, line in on off, rca out SW, full veya rear gibi,,, takippp, belki teyp açıkkende benzer durum olabilir, denemek lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.