Şimdi Ara

OTO SES SİSTEMİ İÇİN ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben arabama 4 adet pıoneer TS-A6975 oval pıoneer aldım bunları jameson usa 505 ile desteklemek istiyorum 4 adet pıoneer hoparlörü kaldırır mı ve jamesonun amfi kablo setini almayı düşünüyorum.Sizce bunlar nasıl,amfinin başka hangi lternatifi var mıdır? bütçem bunlara yetiyor

• muhsin3891 M kullanıcısına yanıt
    Anfinin ses çıkışı 60w ile 80w arasında değişmektedir,, hadi olsun en fazla 80w. Teybinizin ortalama ses çıkışı ise 20-40w arası. bu değerlere göre anfinin seste katkısı olacaktır. Hoparlörünüzün sürekli nominal çalışma gücü 90w.
    Bunlardan değilmi>>> https://www.atakantuning.com/modules/catalog/products/pr_03_539_min.jpg?rev=1386693695 ,, ikiside uyumlu.
    Subwoofer kullanmayı düşünmüyorsanız,, en pratik çözüm. Eğer teypten arkaya kablo çekiliyse, anfi alana kadar, hoparlörleri + ve -- doğru bağlayıp kullanabilirsiniz.
    Anfi kullanımı sayfa 10 dan başlamakta;http://www.ekilavuz.com/kilavuz/926920a50314ef70/10/jameson/usa-505/amplifikator
    Yalnız şöylebir durum var; jameson usa 505 anfisine iyi diyenler %50. kötü diyenler %50..
    Bende bunu şöyle yorumluyorum;
    Bu anfiyi sanki,, sony-poıneer-alpine ymiş gibi sesini çok zorlayıp açanlar, yada hoparlöre kaldırmayacağı frekanslar girip anfiyi zorlayanlardır..
    Ayarları güzel yapılıp, gain ayarıda iyi ayarlanırsa sorun olmaz.. bu anfi yerine başka marka önerilebilir,, haklıdırlar. ama bütçe meselesi, bu yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 24 Ekim 2014; 21:03:54 >

• Tesekkurler hocam yardimlariniz icin subwoofer devamli kullanamam takacak olursam da acaba kaldirir mi 4 tane oval hoparlorle birlikte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bir cikisa seri 2 oval girerse,, woofer ayarida kısık olursa kaldirir.. yazin isinip kapamiyormus,, onun icin ayarlari teybin sesi %80 açikken,,, anfiden yeterli derecede ses duyulana kadar acilir, bu sayede teybin sesi %50 deyken, anfinin sonlara gelmesi engellenmis olur.

• Tekrar tesekkur ederim hocam sizide cok yordum ama son bir sorum olacak kabloyuda jamesonun amfi kablosunu almayi dusunuyorum ne dersiniz.

jamesonda ,, hangi jameson. model belirtirseniz.
    +besleme kablosu 4-5mm olmali. ses kablosu dışı blendajlı olmali ve sesten ziyade icinde anfiyle teyp arasina,, bir adet remote(kontrol) kablosu, 1 adette seskablosunun içinde olabilir- eksi tamamlama kablosu.
    anfiyi akuye yakın koydurun.. ses kablosu ile güc kablosu birbirine uzak olsun.

• Jameson jsk-005 8GA amfi kablosu amfi bagajda olcak bagajda koltugun arkasina koymayi dusunuyorum hocam baska yerim yok cunku

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GM x624 pioneer amfim var bu amfiye en iyi sonuç alacak şekilde 4 hoparlör bir bass nasil bağlayabiliriz?

• mustafa.sengun M kullanıcısına yanıt
    İki kanala HPF modunda,, 1 çift pıoneer 6965 yada 6975 tarzı oval hoparlor,, normal çalışma gücü 60w olmalı.
    Diğer iki kanalada LPF modunda köprü modunda (wooferin en az çalışma gücü nominal 120w olmalı.
    En ideali bu
  • Peki bu şekilde baglayinca kolonlarin bassini azaltabilecek miyim kolonlar da bas yapinca sesi bozuyo da çünkü . ben woofer in basini kullanmak istiyorum sadece

Evet,, anfiden ayirabilirsiniz.. anfide hpf ve lpf secenegi vardir. hpf bass keser, lpf mid-tizz keser (keser=geçirmez). teyp gibi degil, hopalor baglantiniza gore anfinizi ayarliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 26 Ekim 2014; 22:55:05 >
  • Sağol yardimlarin için denicem bu şekilde ama bide bu anfide şöyle bisey var 2ch 4ch seçeneğivar hem iki kanal olarak hhem de 4kanal olarak ayarlayabiliniyo zannedersem resim atmayi denedim ama atamadim

anfiye 4 giris var,, eger kablonuz 2li ise 2ch secip dagitim saglarsiniz.
    kablo cugalticiniz varsa,, beyazi L lere, kirmiziyi R lere dagitin ve 4 girdiginiz icin 4ü secin..

• Tamam anladim kablo cogaltici var teşekkür ederim ..

• Bu anfi yedek anfimdi daha önce jameson USA 554 anfi vardi yeşil olan led isik kirmiziya döndü. bastan hoparlörlerin birinde kisadevre vardır diye düşündüm bu yüzden cikislarin hepsini bosalttim tekrar denedim maalesef yeşil yandi hemen sonra tekrar kirmiziya döndü garantisi de yeni bitti yetkili servisine götürdüm gondeririz muhtemelen ana kart yanmistir 80-100 TL masrafi tutar dedi zaten 150 TL te mi ne almistim sizce ne yapmaliyim yeni bi tane mi aksam??

554 modeli,,, 505e gore 15-20w daha guclu diye biliyorum. tamirci arkadasin cihazin fiyatindan haberi yok galiba,, o fiyata jameson 6004 var. 60w*4. 150w*2. 100tl.
    karar sizin. anfi hakkinda PM atiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

554 modeli,,, 505e gore 15-20w daha guclu diye biliyorum. tamirci arkadasin cihazin fiyatindan haberi yok galiba,, o fiyata jameson 6004 var. 60w*4. 150w*2. 100tl.
    karar sizin. anfi hakkinda PM atiyorum..
    Hocam ben jameson usa 505 almayı düşünüyordumda kararsız kaldım bu amfiyi alacağım ilanda 2500 watt yazıyor googleda arastırdım 1400 watt yazıyorhttp://www.n11.com/jameson-usa-505-2500watt-4-kanal-mosfet-amfi-P26308221 ya da bu amfiyi alsam arasında cok fark var mıdırhttp://www.n11.com/hifi-hf-404-mosfet-cikisli-2400-watt-oto-amfi-P16308207

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin3891

Hocam ben jameson usa 505 almayı düşünüyordumda kararsız kaldım bu amfiyi alacağım ilanda 2500 watt yazıyor googleda arastırdım 1400 watt yazıyorhttp://www.n11.com/jameson-usa-505-2500watt-4-kanal-mosfet-amfi-P26308221 ya da bu amfiyi alsam arasında cok fark var mıdırhttp://www.n11.com/hifi-hf-404-mosfet-cikisli-2400-watt-oto-amfi-P16308207

Alıntıları Göster
    alacağım amfi n11.comdan almayı düşünüyorum bu sitede indirimim var onu kullanacam hangi amfiyi tavsiye edersiniz 200 tl gecmeyecek şekide 4 tane pıoneerin kolonun bağlayacam pıoneer 6975

Hi-fi 404 anfinin kanal başına çıkış gücü 60w,, pıoları rahat besler.
    http://www.ekilavuz.com/kilavuz/926920a50314ef70/23/jameson/usa-505/amplifikator çıkış gücü ise 80 ile100 arası değişiyor, genelde 80w olarak yazıyor.
    Bakabilirseniz jbl-75.4 e bakın, oda iyibir anfi.. 2. eldende bakabilirsiniz,, sistem yükseltmek isteyenler uygun fiyata satabilirler.
    Pioneer hoparlorlerde 80w ,, rahat çalışır..
    1. jbl-75*4.
    2. jameson usa 554.
    3. jameson usa 505.
    4. Hi-fi 404 (eğer iki kanaldada ayrı ayrı crossover varsa 505 yerine fiyatı uygun seçilebilir).
    5. jameson 6004,,

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Hi-fi 404 anfinin kanal başına çıkış gücü 60w,, pıoları rahat besler.
    http://www.ekilavuz.com/kilavuz/926920a50314ef70/23/jameson/usa-505/amplifikator çıkış gücü ise 80 ile100 arası değişiyor, genelde 80w olarak yazıyor.
    Bakabilirseniz jbl-75.4 e bakın, oda iyibir anfi.. 2. eldende bakabilirsiniz,, sistem yükseltmek isteyenler uygun fiyata satabilirler.
    Pioneer hoparlorlerde 80w ,, rahat çalışır..
    1. jbl-75*4.
    2. jameson usa 554.
    3. jameson usa 505.
    4. Hi-fi 404 (eğer iki kanaldada ayrı ayrı crossover varsa 505 yerine fiyatı uygun seçilebilir).
    5. jameson 6004,,
    bu sahibinden com da satılan jbl xetec sistem var 309 tl diyor..bu normal bir iş görürmü çok beklentim yok..net ses alsam yeterli benim için..teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.