Arkadaşlar daha önce forumda konulşulan bir konuyu beni pek aydınlatmadığı için tekrar gündeme getirmek istedim..şu an kapsamlı bir araştırmanın içine girdim.. oto yıkama işi ve wax ürünlerini bir arada kullanan bir istasyon açmayı planlıyorum şu sıra.. ancak giderlerini hesaplamakta zorlanıyorum.. yardımcı olursanız çok sevinirim.. ve işle ilgili değerli bilgilerinizi almak istiyorum
Bir ara bende araştırmıştım bu konuyu...
En önemli aylık gider kalemleri; - Kira - Elektrik - Su - Personel Masrafları (Ücret, SSK, Öğlen Yemekleri, Yol masrafları vb.) (Bazı yerler sadece bahşiş karşılığı çalıştırıyor, o ayrı) - Kullandığın malzemelerin giderleri (örn; sabun, fırça vb.) - Satacağın ürünlerin sana maliyetleri
Bunlar dışında başka ufak giderler de var tabii... İlk yatırım maliyeti ise ayrı bir konu, birçok hesaba katman gereken masraf var; - Makine ve teçhizat (yıkama makineleri, elektrik süpürgeleri vb.) - İnşaat (Nasıl bir yerde açacağına bağlı, eğer bir oto yıkmayı devralacaksan çok tutmaz, ancak sıfırsan bir yer açacaksan, bu kalem yüksek olur) - Şirket kurulum masrafları - Broşür fln bastırıp dağıtacaksan eğer, pazarlama giderleri diyelim. - Su gideri işi çok kritik bir konu, pis suyu direk bir yere verebilecek misin? Yer bunun için uygun mu? Aklıma ilk gelenler bunlar, ama birçok unuttuğum şey vardır elbette... Umarım yardımcı olabilmişimdir...
şu sıralar böyle bir yer açmanızı önermem. Zira önümüzde kriz bizleri bekliyor olacak. Küçük çaplı kuruluşlar oldukça etkilenecek bu durumdan. İyi düşünün derim ben.
yıkama makinaları yaklaşık 9.000 ytl tutuyo..bunun içinde cila makinası ( polisaj ) ve bilimum oto estetiği için kullanılan küçük yardımcı makinalarda dahil.. ben aslında bir firmanın uygulama merkezi olmak istiyorum..bir firmanın 10.000 ytl lik bir paket bayiliği var.ve iş yerini büyük sanayi sitesinde açmayı planlıyorum..istasyon şeklinde..atık su ve yıkama suyu problemi olmuyor o zaman..galiba sadece tadilat işleri kalıyo.. firmanın sitesini veriyorum..bi bakın isterseniz; www.zeyd.com.tr