Şimdi Ara

otobanda araba durması sonucu kaza - kim haklı çıkar? bilgililer yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, kardeşim otobanda orta şeritte giderken araba bozulup aniden yavaşlıyo ve sağ şeritte de sürekli araç geldiği için daha sağ şeride geçemeden araba duruyo ve yerinden kalkmyo, bu sırada orta şeritte durmuşken arkadan bir araç çarpıyo, şükür arabada hasar dışında bi durum yok.

normalde otobanda araba durursa, duran suçlu oluyomuş ama arıza için bu durum değişirmi? sonuçta kardeşim de canına susamamş ki neden dursun orta şeritte?

tutanağa stop etmesi diye yazılmış sanırım ama tutanakta bi hata nedeniyle değişiklik için tekrar çağırmışlar, arızayı özellikle vurgulamasını söyledim ya ne olacak bilmiyorum.

• Tutanağa istop etmesi diye yazılsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amerikan mandası

Tutanağa istop etmesi diye yazılsın

stop etmesi yazılmış zaten, arıza olayı ne derece yazıldı bilemiyorum ama stop etmesi bu olayın karşılığı değil, stop eden araç tekrar çalıştırılıp yoluna devam eder, burda aracın çalışmasını engelleyen bir arıza var.
  • Bujiler meme yapmistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Orijinalden alıntı: Amerikan mandası

Tutanağa istop etmesi diye yazılsın

stop etmesi yazılmış zaten, arıza olayı ne derece yazıldı bilemiyorum ama stop etmesi bu olayın karşılığı değil, stop eden araç tekrar çalıştırılıp yoluna devam eder, burda aracın çalışmasını engelleyen bir arıza var.

Onun doğrusu istop

• otoban kaskosu öder hasarı iyi araştırın
  • Takip.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tam anlamam ama 4lüleri yakmış mı yada onu tespit ettirirseniz sanki hiç bir sorun olmaz.artı arabanın durmasının arıza olduguda anlaşılır zaten sorun cıkmaz heralde
  • çarpan suçludur, takip mesafesini korusaydı çarpmazdı.
  • orta şeritte durulur mu ya ?

zorunluda olsa arızayı bir şekilde öncede belirleyip sağa çekmesi lazımdı.sonuçta 20 şeritli yol değil ki geçemedi diyesin.

3 şerit sağa geçecek zınk diye mi durmuş araba ?

otoyol tehlikelidir. insanlar 200+ hızlar yapıyor o yollarda biri gelip girseydi ortalık savaş alanına dönerdi geçmiş olsun
  • - Otoyolda ani fren yapılmadığı gibi durulmaz da yapıldığı zaman şekil a da görüldüğü gibi kaza kaçınılmaz olur.
    - Arabası arıza yapan kişi eğer uzun yola çıkmışsa şuçlu odur peki neden, uzun yola çıkacak olan aracın bütün bakımları yapılmalı ve uzun yola öyle çıkmalıdır.
  • Durma ile duraklama farklı şeylerdir. Bunu bildiğini düşünüyorum zaten. Durma zorunludur ve cezası olmaz. Arkadan çarpan ise suçludur. Çünkü öndeki durduktan sonra güvenli şekilde durabilecek kadar takip mesafesi bırakmış olmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: This Time

orta şeritte durulur mu ya ?

zorunluda olsa arızayı bir şekilde öncede belirleyip sağa çekmesi lazımdı.sonuçta 20 şeritli yol değil ki geçemedi diyesin.

3 şerit sağa geçecek zınk diye mi durmuş araba ?

otoyol tehlikelidir. insanlar 200+ hızlar yapıyor o yollarda biri gelip girseydi ortalık savaş alanına dönerdi geçmiş olsun

evet bunu bende sordum ama araç aniden yavaşlıyo ve kardeşim hemen sinyal verip sağa çekmeye çalışıyo ama sağ şeritten gelen araçlar olduğu için o hızla sağa geçse zaten direk orda kaza olacak. işte orda araba olduğu yerde kalıyo. sonrası malum.
  • takip mesafesini korumadığı için bence öbür arkadaşta da suç var

90 km hızla gelen bir araç çok rahat 30 metrede durabilir

40 metre takip mesafesi vardı galiba
  • bize hep arkadan vuran suçlu olarak öğrettiler. otoban için herhangi bir ayırım yapmadılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

- Otoyolda ani fren yapılmadığı gibi durulmaz da yapıldığı zaman şekil a da görüldüğü gibi kaza kaçınılmaz olur.

olay aracın bir arızasından falan şüphenelip kendi isteği ile orta şeritte durmak değil zaten ki bunu yapan kişinin heraldi aklından zoru vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Corvette_

takip mesafesini korumadığı için bence öbür arkadaşta da suç var

90 km hızla gelen bir araç çok rahat 30 metrede durabilir

40 metre takip mesafesi vardı galiba

olay sırasında aşırı derecede yağmur olduğu için görememiş olduğunu tahmin ediyorum.

@inexyz ayrım otoban olmasından ziyade bizim aracın orta şeritte durmuş olması.

herneyse cevaplar için teşekkürler, cana bişey olmadığı için olay nereye giderse gitsin çok da umrumda değil artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 10 Aralık 2012; 0:29:09 >
  • benzer bir olay başıma geldi. Otobüs otobanda orta şeritte durdu ve yolcu aldı. Evet orta şeritte durdu. Hemde otobanda hemde yolcu almak için. Bende o mesafede duramayacağımı anlayınca son anda sola attım arabayı ama sağ kapımdan otobüsün sol arka köşesine takıldım ve vuruk oldu. sekizde sekiz ben kusurlu oldum. Sen yinede yarın bir sigorta firmanı ara sor. Onlar bilirler. Takip mesafen önündeki araç durduğunda seninde güvenli bir şekilde durabileceğin kadar olmalı. O nedenle kusurlu her zaman arkadan çarpan oluyor.

4 ya da 5 şeritli yolda en sağdaki şeridin bir yanındaki şeritti bu. ikinci şerit yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 10 Aralık 2012; 0:48:44 >
  • biraz önce trafik raporu açıklanmış, karşı taraf %100 suçlu bulunmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.