Şimdi Ara

Otobanda terör - Kaplama lastik skandalı-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
7.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gece saat 1:30 civarında İzmit Körfez çıkışını geçtikten sonra ankaradan istanbul yönüne gelirken 2 önümdeki araç tozu dumana katarak sol tretuarlara sonra sag tretuarlara çarptı sonra hemen önümdeki araba dumanlar çıkararak saga zıpladı bende otobanda karartıyı görünce direksiyonu saga kırdım fakat arabanın ön sol ve altında korkunç bir çatırtı geldi hemen saga çektim durdum arkama baktım 3-4 araba daha dumanlar çıkararak sağa kaçmaya çalışıyorlarda her taraf su ve tampon,far ,araç parçaları ile doluydu sonra çarptıgımız cisimi gördüm tır lastigi kaplaması .. otobanın en sol şeridinde 5 aracı - 3 ü gurbetçi arabası - parçalayan cisim, evet bir tır lastigi kaplaması idi.. arabamın durumuna baktım sol sis kırılmış tampon sag taraftan yerinden çıkmıştı alta ve radyotörü kontrol ettim herhangi bir hasar yoktu arabaya binip yola devam ettim......... Buradan tüm kaplama lastik kullanan tır ve kamyonculara en derin saygılarımı sunuyorum....

• gecen sene arkadaslarimin basina geldi Edirnede birinin PEUGEOT 207 nin on dagaldi rodyotor kirildi diyerlerinde de hata vardi ama 207 kadar deyildi isin kotusu kendilerine bi muhattap bulamadilar.muhtemelen sizde kendinize bir muhattap bulamadiniz gecmis olsun.
  • Hocam geçmiş olsun iyi atlatmışsınız.
    Allah korusun o anın paniğiyle takla atardınız veya öndeki arabalara falan çarpabilirdiniz

Ben de pazar gecesi E-5'ten İstanbul-Ankara yönüne giderken yolun 3 şerit olduğu bir yerde bir baktım karşıdan bir araba geliyor.Uzaktan normal tabi fakat bir baktım araba bizim şeritte tersten geliyor hem de bize göre sol şeritte.

Az kalsın bir arabayla kafa kafaya giriyoduk.Üstelik olayın gerçekleştiği yol TEM'e 5 basar.3 şeritli kaymak asfalt yol.
    Normalde oradan en sol şeritten 100-120 arası hızlarda gidilir ama o yola gelmeden hemen önce mazot almaya durmuştuk o yüzden daha sağ şeritteydik

Tekrar geçmiş olsun.Ülkemizde trafiği tehlikeye atan binlerce yaratık var.Kamyoncu olur binek araç şöförü olur.

• Valla kendimden çok gurbetçi ailelere üzüldüm çoluk çocuk toplanmışlar,eşyaları yükleyip geri dönüyorlardı ve hepsi kazadan dolayı şokta idi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cela Soylu -- 26 Ağustos 2009; 3:17:29 >
  • Herkese teşekkürler. Bu kaplama lastik kullanmak yasak degilmi?
  • Kaplama lastik kullanmak yasak değil ama her sektörde olduğu gibi işini iyi yapmayan firmalar da var.
    Bir lastiğin kaplama şartları vardır; lastik tam bitik olmayacak, üst üste kaplama yapılmış olmayacak gibi... Bunlara kaplama işini yapan firmanın kalitesizliği eklenince bu tür sonuçların çıkması kaçınılmaz oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Kaplama lastik kullanmak yasak değil ama her sektörde olduğu gibi işini iyi yapmayan firmalar da var.
    Bir lastiğin kaplama şartları vardır; lastik tam bitik olmayacak, üst üste kaplama yapılmış olmayacak gibi... Bunlara kaplama işini yapan firmanın kalitesizliği eklenince bu tür sonuçların çıkması kaçınılmaz oluyor.

en iyisi kaplama lastiği toptan yasaklamak. başka türlü olmayacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçmiş olsun
  • arkadaşlar merak ettim kaplama lastik nasıl oluyor acaba ve lastik kaplanınca çıkıyor mu ? çok mu ucuz bi şey de insanlar bunu yaptırıyor...
  • hocam kaplama olmayan lastikle aynı durum olmazmı.?
    tır dan bahsettiniz giderken lastıklerin herhangibiri iner ısınmadad dolayı parçalanır. uzunca bir rampa inmiştir aşırı fren kullanır.kampana-porya ve jantlar ısınır ve sonuç aynı.biracının biri bitirdiği şişeyi yola atar üzerinden geçen lastik ne olur.senaryo devam eder.
    bütün anlattıklarımın bikısmı başıma geldi birkısmınıda gördüm.kaplama lastiğin masumiyetini savunmuyorum(yokluktan genelde kaplama lastik kullanılır).amacım olaya değişik açıdanda bakmak.
    kazasız keyifli sürüşler.
    (otobandaki hız limitleri bir anlam kazanıyordur umarım)
  • geçmiş olsun birader
  • Bu kaplama lastiğin maliyetinin hala düşük olduğu sanılır ya..

Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız..
  • sana katılıyorum aynı senaryo olur gibime geliyor.çok geçmiş olsun.
    quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

hocam kaplama olmayan lastikle aynı durum olmazmı.?
    tır dan bahsettiniz giderken lastıklerin herhangibiri iner ısınmadad dolayı parçalanır. uzunca bir rampa inmiştir aşırı fren kullanır.kampana-porya ve jantlar ısınır ve sonuç aynı.biracının biri bitirdiği şişeyi yola atar üzerinden geçen lastik ne olur.senaryo devam eder.
    bütün anlattıklarımın bikısmı başıma geldi birkısmınıda gördüm.kaplama lastiğin masumiyetini savunmuyorum(yokluktan genelde kaplama lastik kullanılır).amacım olaya değişik açıdanda bakmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

hocam kaplama olmayan lastikle aynı durum olmazmı.?

Yeni nesil bir tır ve dorse ise frenlerin ısınma durumu pek söz konusu değil çünkü bütün tekerlerde disk fren kullanılıyor.

• geçmiş olsun kaplama lastikler her zaman bu tür olaylara sebep oluyor şükür başıma gelmedi hiç ama kaza yapan veya yollara düşmüş kaplama çok gördüm. Bu işe bir çözüm bulunması gerekiyor kaplama olmayanda tehlikeli ama kaplama kadar kesinlikle değil kaplama yasaklanmalı bencede kamyoncular 3 kuruş az ödeyecek diye bu kaza yapan insanların suçu nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametadali

geçmiş olsun kaplama lastikler her zaman bu tür olaylara sebep oluyor şükür başıma gelmedi hiç ama kaza yapan veya yollara düşmüş kaplama çok gördüm. Bu işe bir çözüm bulunması gerekiyor kaplama olmayanda tehlikeli ama kaplama kadar kesinlikle değil kaplama yasaklanmalı bencede kamyoncular 3 kuruş az ödeyecek diye bu kaza yapan insanların suçu nedir?

Kaplama neden yasaklansın ki?
    Kaplama lastik sıfır lastğin 1/3 fiyatına geliyor. Üstelik aynı verimle çalışabiliyor. Bu nedemek ulaşım ve çalıştırma maliyetlerinin düşmesi demek, gereksiz lastik tüketiminin önlenmsi demektir. Çoğu lastik dışarıdan ithal ediliyor veya yerli olanların hammaddesi gene ithal ediliyor. Bu da ülke ekonomisine katki demektir. Sorun bu işi yapanların devlet tarafından düzgün denetlenmesidir. Kaçak ve kaliteye özen göstermeyenlere göz açtırılmaması gerekiyor. Yasaklansa bile sanayilerde kaçak olarak gene yapılacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: metalok

quote:

Orijinalden alıntı: sametadali

geçmiş olsun kaplama lastikler her zaman bu tür olaylara sebep oluyor şükür başıma gelmedi hiç ama kaza yapan veya yollara düşmüş kaplama çok gördüm. Bu işe bir çözüm bulunması gerekiyor kaplama olmayanda tehlikeli ama kaplama kadar kesinlikle değil kaplama yasaklanmalı bencede kamyoncular 3 kuruş az ödeyecek diye bu kaza yapan insanların suçu nedir?

Kaplama neden yasaklansın ki?
    Kaplama lastik sıfır lastğin 1/3 fiyatına geliyor. Üstelik aynı verimle çalışabiliyor. Bu nedemek ulaşım ve çalıştırma maliyetlerinin düşmesi demek, gereksiz lastik tüketiminin önlenmsi demektir. Çoğu lastik dışarıdan ithal ediliyor veya yerli olanların hammaddesi gene ithal ediliyor. Bu da ülke ekonomisine katki demektir. Sorun bu işi yapanların devlet tarafından düzgün denetlenmesidir. Kaçak ve kaliteye özen göstermeyenlere göz açtırılmaması gerekiyor. Yasaklansa bile sanayilerde kaçak olarak gene yapılacaktır.

ulaşım maliyeti düşdün diye bu arkadaşlar kaza yapıyor bunların zararını kim karşılayacak o zaman? Adam gibi yapılabiliyorsa yapsınlar ama mutlaka hergün düşmüş kaplama görüyorum ve doğal olarak yasaklanmasını istiyorum...

• konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun diyorum.önceki yazımda sabah mahmurluğu vardı kusura bakmaz umarım.
    önce olayın savunucusu durumunda görmemenizi istiyorum.
    sonra yanlışları yineleyeyim:yolda gördüğünüz parçaları incelemeden kaplama yaftasını vuruyorsunuz.parçalanan lastik zaten öyle olur.
    bir arkadaşımız frenlerin disk olduğunu söyledide tır ların kaç km.ile gittiğini belirtmedi söyleyim;bazen 140-150 hatta bazen dahada fazla arkada sıralı üç bir yanda üç diğer yanda lastiklerden biri herhangi şekilde patlar-iner-veya yola atılmış yabancı cisimle hasarlanırsa parçalanma kaçınılmazdır.
    bu duruma nasıl önlem alınacak.bu durum ufak araçlar içinde geçerlidir.
    kurallara uymama gibi huyumuzdan vazgeçmediğimiz sürece butür handikaplarla karşı karşıya kalırız her zaman.(yanlış anlamayın o kadar titiz olduğum halde kurallara uymama alışkanlığı maalesef bendede var)
    otobanda hız limiti 120 km.dikkatedin çok hasarlı kazalar hep bu km.lerin üzerindeki olaylardır genelde.demekki 120 bile yurdum insanına fazla geliyor ARAÇ KULLANMA TEKNİĞİ açısından.
    arkadaşım tekrar geçmiş olsun.

• geçmiş olsun arkadaşım..

malesef yollarımız cidden "burası Türkiye" dedirtecek kadar var..
    geçenlerde benim de başıma bir olay gelmişti.. biz de 4 araç birbirimize giriyorduk az kalsın.. otoyolda sol şeritte giderken ünümüzdeki araçtan 4-5 tane çivili sebze-meyve kasası yolun ortasına savrulmuştu.. kamyonetin brandası rüzgarla dans edince üzerindeki kasaları da yola savuruyordu ve halen bişey olmamış gibi yoluna devam ediyordu arkadaş..
  • arkadaşlar eski kamyoncu-otobüsçü olarak epey yol yürüdüm.kaplama lastikte kullandım.kaplama lastiğin kaplaması açılsa şamarlama sesi yapar kaptan duyar durur.ha duymadı kopan parça oyle abartılan gibi birşey deyildir.kaplama karşıtları kaplamaları biraz daha incelerler umarım.kaplaması açılan lastiğin patlayacağı diyede bir kural yoktur.oda diğer lastikler gibi patlar hemde tel örgüsü denenmiş lastiktir.
    son olararak;hiç otobüs şöförlerinden duymadınızmı"lastiğim kaplama fazla gidemiyorum"burdaki gidememe lastiği ısıtmamak içindir.kaplama zarar görmesin diye yavaş gitme anlamındadır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.