Şimdi Ara

Otobüs kazasında maddi hasarı kim öder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Şehirler arası özel otobüs firmalarının veya belediyeye ait şehir içi otobüslerinin yaptığı kazalarda otobüs şoförünün suçlu olduğu durumlarda kaza masraflarını kim karşılıyor?Biraz saçma gibi duruyor soru ama bi kaç duyum aldım o yüzden merak ettim.İleride yapmak istediğim meslek olduğu için soruyorum.Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

• Otobüs şoforü organlarını satsa o zararı karşılayamaz tır otobüs gibi şeyler çok pahalı oyuncaklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firma sigortasi karsilar sanrm

• Şirket ödüyor diye biliyorum.

Sigorta varsa sigorta tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omisis046 -- 21 Ekim 2015; 15:48:47 >
  • sigorta mecburi zaten sigortasız yola çıkamıyor hiçbi araç. eğer sigortanın karşılamadığı bi durum varsa kasko.
  • Bu iett otobüslerinde bir saçmalık vardı kaldığı saat kadar para mı ödüyordun yolcu parası mı ödüyordun öyle bir saçmalıkları vardı.

• Apollon kullanıcısına yanıt
    Bende zaten buna benzer bişey duydum.Aracın hasarı onarılana kadar o süre içerisinde kazanacağı parayı ödüyorsun.Başka birisi de kasko şirketi kazalı aracın aynısını veriyor firmaya demişti.Emin olamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Yani mantık olarak öyle zaten.Ama işte belli mi olur yine de.Suçlu şoförse ödeyeceksin derseler mecburen ödemek zorundasın.Krediyle vs.
  • Sigorta
  • şimdi diyelim otobüsün var şehirlerarası bi firmaya girdin . sözleşmedeki maddede ne yazıyorsa o oluyor. maddi zarar olduğunda sigorta karşılar. firma karşılar veya otobüs sahibi karşılar diye. mesele Düzce Güven firmasının biletinde otobüs ve muavin karşılar yazıyor.
  • alpay94 kullanıcısına yanıt
    Otobüs alıp firmaya katılmak ayrı bir durum.O zaten sözleşme olmadan yapılacak iş değil.Ama sadece şoför olunca durum değişir diye tahmin ediyorum.Düzce güven firmasının biletinde otobüs şoförü ve muavin karşılar yazmasına şaşırdım açıkçası.Yani bu durumu niye otobüs biletinde belirtiyorlar ki?
  • bencede sadece şoför olunca değişebilir. tanıdığımız bi abimiz var o söylemişti banada. aynı şekilde evcil taşımak istersen de şoför ve muavinin onayı gerekiyor. hayvana birşey olursa sorumluluk yok . zaten veteriner uyutmadan almıyorlar otobüse. umarım hayallerine kavuşursun :)
  • Özel firmaysa özel firma karşılar, devletin ise devlet karşılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpay94

bencede sadece şoför olunca değişebilir. tanıdığımız bi abimiz var o söylemişti banada. aynı şekilde evcil taşımak istersen de şoför ve muavinin onayı gerekiyor. hayvana birşey olursa sorumluluk yok . zaten veteriner uyutmadan almıyorlar otobüse. umarım hayallerine kavuşursun :)

İnşallah.Teşekkür ederim :)
  • Belediye otobüsüne yada belediyenin çöp kamyonuna çarparsan kontağı bırak ve git, okadar diyorum sana.

• Sen bir firmada işe başlarken okumadan sözleşmeye imza atarsan sana karşılattırırlar tabi ki.

Uyanık ol trafik sigortası ne işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patolojik Bulgur

Sen bir firmada işe başlarken okumadan sözleşmeye imza atarsan sana karşılattırırlar tabi ki.

Öyle yapacam artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnamurUmut

quote:

Sen bir firmada işe başlarken okumadan sözleşmeye imza atarsan sana karşılattırırlar tabi ki.

Bizim arabaya arkadan belediye otobüsü çarptı Allahtan fazla hasar yoktu arka cam patladı sadece bayağı fren yapmıştı.Neyse sonuç otobüsün sigortası ödedi bizim masrafı

• quote:

Orijinalden alıntı: .SubZero.

quote:

Orijinalden alıntı: AnamurUmut

quote:

Bizim arabaya arkadan belediye otobüsü çarptı Allahtan fazla hasar yoktu arka cam patladı sadece bayağı fren yapmıştı.Neyse sonuç otobüsün sigortası ödedi bizim masrafı

Anladım artık.Sigorta karşılıyor kaza durumunda.Suçlu şoför olsa bile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.