Şimdi Ara

OTOBÜS & KONFOR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun yollarda (otoban) hariç en iyi konforu rahatlığı sizce hangi araç sağlar
    yolların delik teşik olduğu..yolların daraldığı..geçiş rahatlığının bulunmadığı vsvs...

Mercedes o 403
    Neoplan starliner
    Setra
    Mitsubishi Safir
    Mercedes travego

benim cevabım o 403

nedeni ise havalı olması bir cukura girdiği zaman onu hissettirmemesi ani fren sisteminin çok cabuk islemesi.

diğer aracların hicbirinde 403 özelliklerini bulamazsınız

ama otoban da neoplan ı tek gecerım cunku onu gecebılecek arac yokdur :)

• O 403 çünkü artık yolda da kendimi evde gibi hissediyorum 95 yılından beri yolcusuyum.MAN a kıyasla çok iyi en başta; sağı solu tıngırdamıyor - ön camı buhar tutmuyor- ses gürültü onun kadar almıyor bi de direksiyonuyla vitesine hastayım Efsane yaw......
  • quote:

Orijinalden alıntı: korsallar

O 403 çünkü artık yolda da kendimi evde gibi hissediyorum 95 yılından beri yolcusuyum.MAN a kıyasla çok iyi en başta; sağı solu tıngırdamıyor - ön camı buhar tutmuyor- ses gürültü onun kadar almıyor bi de direksiyonuyla vitesine hastayım Efsane yaw......
    neoplanı ne açıdan geçecek araç yok onu anlayamadım? TRAVEGO 17 SHD V8 16lt 476HP---- Neoplan Starliner
    12.8 lt 6sıra düz silindirli 480 HP motor var ki MERCEDES'in v8 leri meşhurdur.Ayrıca Mercedes Yeni Tourismo ' yu çıkardı fiyatıyla kalitesiyle MAN' ı piyasadan sileceğe benziyor...

OTOBÜS & KONFOR

OTOBÜS & KONFOR

OTOBÜS & KONFOR

• quote:

neoplanı ne açıdan geçecek araç yok onu anlayamadım? TRAVEGO 17 SHD V8 16lt 476HP---- Neoplan Starliner
    12.8 lt 6sıra düz silindirli 480 HP motor var ki MERCEDES'in v8 leri meşhurdur.Ayrıca Mercedes Yeni Tourismo ' yu çıkardı fiyatıyla kalitesiyle MAN' ı piyasadan sileceğe benziyor...

OTOBÜS & KONFOR

OTOBÜS & KONFOR

OTOBÜS & KONFOR

Alıntıları Göster
    mercedes dayanıklılıkta çok iyidir doğru.ancak neoplan ve setraların konfor ve rahatlığına ulaşamadığı da bir gerçek.gerçi neoplanın yeni starliner 2'si biraz şişirme ama setralar gerçekten konforda 403 veya travegonun çok önünde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn Nymeros Martell

mercedes dayanıklılıkta çok iyidir doğru.ancak neoplan ve setraların konfor ve rahatlığına ulaşamadığı da bir gerçek.gerçi neoplanın yeni starliner 2'si biraz şişirme ama setralar gerçekten konforda 403 veya travegonun çok önünde.

Alıntıları Göster
    SETRA da vitesten kopma acayip hissediliyor, 2 den 3 e geçecek ama küt 2 de kopuyor sanki.. retarder sesi acayip fazla.

insanı uyandırıcak derecede retarder sesi var, bana kalırsa en rahat ettiğim otobüs 304 tür, araba enine geniş bir okadarda güzel motor var daha ne rahat otobüs..

• quote:

Orijinalden alıntı: E.A.K.K

SETRA da vitesten kopma acayip hissediliyor, 2 den 3 e geçecek ama küt 2 de kopuyor sanki.. retarder sesi acayip fazla.

insanı uyandırıcak derecede retarder sesi var, bana kalırsa en rahat ettiğim otobüs 304 tür, araba enine geniş bir okadarda güzel motor var daha ne rahat otobüs..

Alıntıları Göster
    setrayla travego nun farkı yoktur ikiside aynı şase aynı motor.konfora gelince setranın sundukları travegoda opsiyonel ...neoplan da man la ortaklık içerisinde ama starliner ın yenisine bindim çok rahattı gerçekten, otobüsçünün biri yolu bıraktı bize bakmaya başladı kaza yapıyodu.......

• quote:

setrayla travego nun farkı yoktur ikiside aynı şase aynı motor.konfora gelince setranın sundukları travegoda opsiyonel ...neoplan da man la ortaklık içerisinde ama starliner ın yenisine bindim çok rahattı gerçekten, otobüsçünün biri yolu bıraktı bize bakmaya başladı kaza yapıyodu.......

Alıntıları Göster
    Konforda mercedeslerin üzerine araba tanımam. Ama estetik olarak setralar daha güzel kasaya sahip. Sanki şaseye sıkı sıkıya sarılmış gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Caddy yol tutuşu nasıldır ?
    7 yıl önce açıldı
    [b]YAKITI EKONOMİK BMW???[/b]
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Konforda mercedeslerin üzerine araba tanımam. Ama estetik olarak setralar daha güzel kasaya sahip. Sanki şaseye sıkı sıkıya sarılmış gibi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

2000 yılına kadar çıkan 0403 lerde ön kapı otursun die otobüs personeli olarak 3 kişi çekerdik kapıyı yerine otursun da içeri rüzgar sesi almasın die çok pis ıslık çalıyodu (: bütün eski 403 lere dikkat edin ön kapıda extra bir demir çubuk vardır enine sonradan taktırırlar alanlar rahat çekebilmek için kapıyı ... daha içerden gelen tangırtıları saymassak...

• quote:

Orijinalden alıntı: bigjesus

quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

2000 yılına kadar çıkan 0403 lerde ön kapı otursun die otobüs personeli olarak 3 kişi çekerdik kapıyı yerine otursun da içeri rüzgar sesi almasın die çok pis ıslık çalıyodu (: bütün eski 403 lere dikkat edin ön kapıda extra bir demir çubuk vardır enine sonradan taktırırlar alanlar rahat çekebilmek için kapıyı ... daha içerden gelen tangırtıları saymassak...

Alıntıları Göster
    bişi soracam 0403 lerde direksiyon altında bi kol var ve çekince otobüs fren yapıyor o ne işe yarıyor o sistemi bi türlü anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: AmedSteeL

bişi soracam 0403 lerde direksiyon altında bi kol var ve çekince otobüs fren yapıyor o ne işe yarıyor o sistemi bi türlü anlamadım

Alıntıları Göster
    retarder sıstemı otobanda fren olarak kullanılır devır dusurerek frenlenme saglanır
    soruya gelınce konfor olarak hangı acıdan koltukmu amartısormu frenlememı hangı acıdan oda onemlı
    1.koltuk olarak neoplan
    2.amtısor vs olarak mercedes serılerı
    3.frenleme yıne mercedes

sunuda gozardı etmemek gerekır mercedesın otobuslerı tamamen turk yapımı ve turkıye yollarına gore hazırlanmıs

• quote:

Orijinalden alıntı: fırlama_ilker

retarder sıstemı otobanda fren olarak kullanılır devır dusurerek frenlenme saglanır
    soruya gelınce konfor olarak hangı acıdan koltukmu amartısormu frenlememı hangı acıdan oda onemlı
    1.koltuk olarak neoplan
    3.frenleme yıne mercedes

sunuda gozardı etmemek gerekır mercedesın otobuslerı tamamen turk yapımı ve turkıye yollarına gore hazırlanmıs

Alıntıları Göster
    teker freninin yeterli olmayacağı araçlar için geliştirilmiş bir frenleme sistemidir. şanzımandan frenleme etkisi yapar. retarderde şafta bağlı, özel kanatçıklı bir disk ve retardere sabitlenmiş diğer bir disk mevcuttur. aralarında retarder yağı vardır. bu iki disk birbirine zıt yönlerde çalışırlar. retarder kullanımdayken retardere sabitlenen disk, yağın akışını yavaşlatan bir kuvvet oluşturur ve şafta bağlı diskin dönüşünü engellemeye çalışır. bu da frenleme etkisi yaratır. oluşan sürtünme ısısını aracın soğutma sistemi giderir. bu nedenle soğutma sisteminin performansıyla retarderin performansı doğru orantılıdır. gereken yerlerde retarder kullanılmasıyla balata ve kampanaların ömrü uzar.

• quote:

teker freninin yeterli olmayacağı araçlar için geliştirilmiş bir frenleme sistemidir. şanzımandan frenleme etkisi yapar. retarderde şafta bağlı, özel kanatçıklı bir disk ve retardere sabitlenmiş diğer bir disk mevcuttur. aralarında retarder yağı vardır. bu iki disk birbirine zıt yönlerde çalışırlar. retarder kullanımdayken retardere sabitlenen disk, yağın akışını yavaşlatan bir kuvvet oluşturur ve şafta bağlı diskin dönüşünü engellemeye çalışır. bu da frenleme etkisi yaratır. oluşan sürtünme ısısını aracın soğutma sistemi giderir. bu nedenle soğutma sisteminin performansıyla retarderin performansı doğru orantılıdır. gereken yerlerde retarder kullanılmasıyla balata ve kampanaların ömrü uzar.

Alıntıları Göster
    O403 ler yeni çıktığı zamanlarda acayip kıl olurdum kasa şekillerine. Çok hantal gelirdi görüntüsü. Sanki o kasayı zor taşır gibi, yolda lütfen gider gibi gelirdi bana. Her zaman O304 leri bu otobüslere tercih etmiştim. Taa ki mecbur kalıp O403 e binene kadar. Hiç te dışardan göründüğü gibi değil. Fişek gibi arabalar.

Yine Konturda binmiştim O403 e ve öyle bir şoföre denk gelmiştim ki. Dudaklarımı uçuklattı. Hafiften şişman ve bıyıklı biriydi. Kocaman otobüsü bir otomobil gibi kullanıyordu. Ve Otobüs altımızda gerçekten mükemmel yol alıyordu. İşte o yolculuktan sonra gözüm O403 lerden başkasını görmez oldu.

Ama ben hala diyorum ki. Setraların kasaları O403 lerden daha yakışıklı. Konfor mu dediniz. O403 ve Travego.

• quote:

1.koltuk olarak neoplan
    3.frenleme yıne mercedes

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fırlama_ilker

1.koltuk olarak neoplan
    3.frenleme yıne mercedes

evet koltukda rahatlılık neoplan tısssstıssss sesi ve süspansiyon olarak vazgeçilmez efsane mersodur her zmn için... gerisi fısssssssfıssss olur

• quote:

Orijinalden alıntı: CeNgİzHaN.

quote:

1.koltuk olarak neoplan
    3.frenleme yıne mercedes

evet koltukda rahatlılık neoplan tısssstıssss sesi ve süspansiyon olarak vazgeçilmez efsane mersodur her zmn için... gerisi fısssssssfıssss olur

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: CeNgİzHaN.

quote:

1.koltuk olarak neoplan
    3.frenleme yıne mercedes

Kesinlikle katılıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: OnuR_4O3

quote:

Orjinalden alıntı: CeNgİzHaN.

quote:

1.koltuk olarak neoplan
    3.frenleme yıne mercedes

Kesinlikle katılıyorum...

Alıntıları Göster
    merso her zaman ulkemızde otobuslerde efsanedır. hala o eskı 302 lerın ve 303 lerın sesıne delı olan cok benım gıbı

• quote:

Orijinalden alıntı: jasberny

merso her zaman ulkemızde otobuslerde efsanedır. hala o eskı 302 lerın ve 303 lerın sesıne delı olan cok benım gıbı

Alıntıları Göster
    Bence 0403 bozuk yollarda son derece konforsuz bir araçtı.Üniversitede okurken seyehat ettiğim firmanın filosunda hem S2000 hemde 0403 vardı bunda 3-4 sene önce.Heleki o 0403 ün kasislerden geçerken koltuklardan gelen sesten ve sarsıntıdan çok kez uyanmışımdır.Man S2000 bana her zaman daha konforlu bir araç gibi gelmiştir.Yeni araçlardan Fortunayla seyahat ettim memnun kalmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: jasberny

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: jasberny

Hele o O302 lerin el freni yok mu? kırç kırç kırç kırç kırç. Hasta olurdum valla.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orjinalden alıntı: jasberny

Hele o O302 lerin el freni yok mu? kırç kırç kırç kırç kırç. Hasta olurdum valla.

Alıntıları Göster
    TREAVEGO VE NEOPLAN STARLINER EN KONFORLU OTOBÜSLER.BU İKSİNE HAYRANIM

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_crazy_rapper

TREAVEGO VE NEOPLAN STARLINER EN KONFORLU OTOBÜSLER.BU İKSİNE HAYRANIM

Alıntıları Göster
    bence rahatlık açısından bakarsak rhd araçlar shd araçlara göre daha fazla konfor sunmaktadır.ancak ülkemizde pek tercih edilmemekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeboy

bence rahatlık açısından bakarsak rhd araçlar shd araçlara göre daha fazla konfor sunmaktadır.ancak ülkemizde pek tercih edilmemekte.

Alıntıları Göster
    hız olarak bakarsak neoplanın üstüne yoktur sizlerinde dediği gibi ama iş güvenliğe sağlamlığa geldimi ki işin en önemli kısmı güvenliktir hız değil mercedestir herşeyiyle tamamen güvenlidir bir otobüs alacak olsam mercedes alırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.