Merhaba bugün 19:00 civarında otobüse binmiştim. Otobüs çok doluydu otobüste 3 kapı var ön orta arka ben arkadaydım. Orta ve ön kapının duracak yazısı geldi düğmeye basıldı inmek için ama arka kapının düğmesine basılmamıştı olduğum kapının yerinde kamera da var bu arada. Otobüs basılmamasına rağmen açıyor kapıları şoför 2 3 defa ucu ucuna kurtardım fakat diğerine telefonum çaldı baktım. O arada diğer durağa yaklaşıyoruz. Düğmeye basan yok durak geldi durdu orta ön kapı açıldı sonrasından arka kapı açıldı laptopum arada kaldı çektim yine ama ekranı darbe aldı. Sinirlendim otobüsten indim baktım darbeye iz oluşmuş ekran kırıldığını söylediler. Bilgisayarcılar ekran panelinin değişmesi gerektiğini söyledi. Ben belediyeyi aradım talep oluşturdum kamera kayıtlarını amirler inceleyip dönüş yapılacak dediler. Sizce ne yapabilirim 17 yaşındayım bu arada sizce belediye ücreti karşılar mı? Chatgpt Bana Bunu Önerdi : Hukuki Destek ve Haklarınız: 17 yaşında olduğunuzu belirtmişsiniz; bu nedenle sizin adınıza hareket etmesi için bir ebeveyninizin veya vasinizin süreci desteklemesi faydalı olacaktır. Eğer belediye zararı karşılamayı reddederse, tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Tüketici hakem heyeti başvurusu genelde ücretsizdir ve 66.000 TL'ye kadar olan zararlarda geçerlidir (2025 için geçerli limit). |
Otobüs Şöförü Yüzünden Laptopumun Ekranı Kırıldı
-
-
Dostum savcılığa suç duyurusunda bulun. Bende bir iett şöförüyle tartışmıştım ve beni öldürmekle tehdit etmişti cimer’e şikayet ettim bana alakasız bir cevap verdiler. Kurum içinde birbirlerini tutuyorlar, bir sonuç alamazsın arayarak falan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi de burada şoförün ne suçu var ki? O kapının görevi zaten açılmak. Kapının dibinde duruyorsan eğer dikkat etmen gerekirdi. Olay tamamen senin sorumluluğunda. Çok üzülme böyle şeylere. Ben de öğrenciyken staj paramla aldığım laptopumu üniversitedeki masaların tasarımı eğimli olduğu için düşürmüştüm ve ekranı kırılmıştı. O an o parayı veriyor olmak insanın zoruna gidiyor ama yapacak bir şey yok. İleride hatırlamazsın bile.
-
hocam erasmusa geldim okulum uzayacak büyük ihtimalle sizce buna değer mi, yorumlarınız nedir? Aldığım eğitimden memnunum bu arada ve bugüne kadar büte bile girmeyen bir adamdım okulumun uzaması koydu biraz
Sıkıntı olmaz o kadar, problem etme. Farklı bir ülke görmüş oldun en azından.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hata senin kardeşim dikkat etmen lazım durağa gelmeden kapıya yanaş ve düğmeye bas sonuç itibariyle ortalama zeka seviyesine sahip insan bunu başarabilir
düğmeye basılmamasına rağmen açtı sürücü ve otobüs dolu insanlar arada kalıyor hayvanmışçasına umursamadan kaptan kapıyı açıyor inecek olmamasına rağmen
-
Arka kapinin dugmesine basilmamasina ragmen kapiyi actigi icin mi suclu belediye anlamadim?
Dugmeye basilip basilmadigina bakip mi cantanizi kolluyorsunuz?
Belediye otobuslerinde dugmesine basilan kapinin acilip digerlerinin acilmayacagina dair bir kural mi var?
Sikayetiniz emin olun okuyanlar arasinda gulusmelere yol acmistir, dava acin da daha genis kitlelere ulasin
-
Çoğu zaman inecek kişiler düğmeye basmıyor, son dakika inmeye kalkıyor, hem şoförle tartışıyor haklıymış gibi, hem diğer yolcular bekliyor. Bir de ineceği durağa geldikten sonra oturduğu yerden kalkanlar var da neyse.
Bana da şoförün hatası yok gibi geldi. Bırak işin peşini, bir daha o şekilde kıymetli eşyan olduğunda ya boş bir otobüse ya da taksiye bin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O konuda haklısın bende her gün kavga ediyorum İBB otobüs sürücüleri ile hatta şikâyet etmekten yoruldum ama defalarca şikayet ettiğim sürücü halen aynı hatta çalışmaya devam ediyor maalesef İstanbul büyükşehir belediyesi bu konularda basiretsiz ve kifayetsiz
Ben orta kapıda düğmeye baasıldı diye arkada düğmeye basmadım inemedim
O kadar teknolojik olduğu aklıma gelmemişti
Tuşa hangi koridordan bastığına göre kapı açılması uzay teknolojisi gibi
Amerikada meşhur bi fastfood zincir restoranından kahve alıp kazayla kendi üstüne döküp yanan biri milyonluk tazminat almıştı .O günden sonra karton bardakların üstüne “dikkat, sıcaktır” diye uyarı koymaya başlamışlar. 😀
burda bu işler pek öyle değil hocam yani evet laptopa yazık olmuş ama sonuç alabileceğinizi sanmıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X