Şimdi Ara

OTOMATİK ROVER 416 Sİ 1998 HONDA MOTORLU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
15.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomatik Rover 416 Si 1998 model, honda motorlu. Araca kapora bıraktım, 5 günüm var, yourum ve tavsiyelerinizi rica ediyorum...

• Hastalıklı bir motor, sorunlar yumağı bir araba...
    Kullanmış biri olarak maceraya girme derim.
  • teşekkürler. sizin aracınız 200 serisiydi sanırım. 400 serisi honda motorlu. Forumları okudum. Bu bir fark yaratabilir mi sizce?
  • Euro Civic'ler ile aynı. Dış kaporta haricinde yürüyen aksam parçaları bulmakta zorlanmazsınız. Otomatik vitesini bilmiyorum ancak eğer hor kullanılmış ve bakımları yapılmamışsa sizi üzer otomatik şanzıman. Bu her araç için böyledir parçası zor bulunan araçlar için de daha önemlidir. Motoru ise Honda kalitesine sahip ancak söylediğim gibi hor kullanılmışsa hastalık hastası bir arça olur. Göstermeden almayın.

Ne kadar fiyata anlaştınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 12 Kasım 2012; 14:38:03 >
  • Neden acele ettiniz ki kapora vermeden konu açsaydınız.

Ben bu aracı tavsiye etmem. Parça sorunu mutlaka yaşarsın.
  • motoru honda değil aslında.euro civic'ler avrupa'da üretildi ve çoğunun hararet problemi var.buna rover'larda dahil.almış olduğunuz arabanın daha önce hararet yapmış olma olasılığı yüksek.o yüzden iyi bir ustaya götürüp iyice bir baktırın.özellikle hararet olayından bahsedin ve motor soğutma sistemini kontrol etsinler.

illa ki rover alacam diyorsanız size 820'leri öneririm.tamamen accord kasası üzerine üretilmiş,accord motoru kullanan süper bir araçtır.ama Turbolu olan Ti modelini tavsiye etmiyorum.düz 820'lere bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih -- 12 Kasım 2012; 15:20:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zta53

teşekkürler. sizin aracınız 200 serisiydi sanırım. 400 serisi honda motorlu. Forumları okudum. Bu bir fark yaratabilir mi sizce?

Evet Rover 200 kullandım.
    Fakat 2 ve 4 serilerindeki motorlar birebir aynı diye biliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok forum sitesi okudum. 400 serisi hakkında genellikle olumlu görüşler var. çoğu honda motoru var diyo ama kulaktan dolma bir bilgi gibi geliyo bana. 13000 de anlaştık
  • kapora çok önemli değil. Araç çok çekici geliyo bana. ama iyice irdelemem lazım
  • alma arkadaşım pişman olursun
  • biraz önce forumdan okudum adamın birisi otomatik vites dişli ve parçalarını bulamamış ingiltereden istemiş ordanda cevap gelmemiş bizim bi arkadaşda motorunu yaptıramamışdı
  • Kapora vermişsin şimdi alma deseler kaporayı mı yakacaksın...Hayirli olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir Rover'ci olarak motor karmasasina aciklik getireyim: 400 serisinin duz vitesli versiyonlari, Rover'in kendi uretimi olan, K serisi motora sahiptir. Ancak otomatikler, Honda motorludur, zamaninin Euro Civic'i ile ayni motoru tasir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zta53

çok forum sitesi okudum. 400 serisi hakkında genellikle olumlu görüşler var. çoğu honda motoru var diyo ama kulaktan dolma bir bilgi gibi geliyo bana. 13000 de anlaştık

Haddinden fazla para veriyorsun. postaya aynı model civic alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salih

motoru honda değil aslında.euro civic'ler avrupa'da üretildi ve çoğunun hararet problemi var.buna rover'larda dahil.almış olduğunuz arabanın daha önce hararet yapmış olma olasılığı yüksek.o yüzden iyi bir ustaya götürüp iyice bir baktırın.özellikle hararet olayından bahsedin ve motor soğutma sistemini kontrol etsinler.

illa ki rover alacam diyorsanız size 820'leri öneririm.tamamen accord kasası üzerine üretilmiş,accord motoru kullanan süper bir araçtır.ama Turbolu olan Ti modelini tavsiye etmiyorum.düz 820'lere bakın.

konu çok eski ama mesajdaki bir çok hatayı düzeltelim de sonra birilerinin işine yarar belki...

bahsedilen versiyonun motoru ve şanzımanı hondadır. 400 ve 600 serilerindeki manuel vitesli araçlar rover motorludur ancak otomatikleri honda'dır.

ikinci olarak da 800 serisinin muadili honda accord değildir. accord'un rover'daki karşılığı 600 serisidir...

• Eski 220 sahibiyim. Mukemmel arabaydi. Bmw motorlu 200 bg lik harika bir arabaydi. Anilarim depresti simdi. 2003 yilindan 2007 ye kada ufak tefek sorunlari disinda problemsiz kullandim. Parca sorunu yoktu. Esenyurttaki fatih oto sanayideki ishak usta iyidir. tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Eski 220 sahibiyim. Mukemmel arabaydi. Bmw motorlu 200 bg lik harika bir arabaydi. Anilarim depresti simdi. 2003 yilindan 2007 ye kada ufak tefek sorunlari disinda problemsiz kullandim. Parca sorunu yoktu. Esenyurttaki fatih oto sanayideki ishak usta iyidir. tavsiye ederim

rover'larda bmw motorları, sadece 75 modellerinin dizel versiyonlarında kullanıldı. 220turbo'dan bahsediyorsak, o arabada honda'nın T16 motorundan geliştirilmiş bir motor bulunuyordu...
  • slm arkadaşlar rover 416 si HB aracımın direksiyonun dönüşlerde bi ağırlaşma oluyo bu sorunun hidrolik yağıyla bi alakası olmadığını öğrendim bu konuda yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler
  • direksiyon sisteminde asıl işi yapan hidrolik değil, o hidroliği sistemde çeviren direksiyon hidrolik pompasıdır. hidrolik yağının eskimesi ya da anlış yağ kullanılması da buna neden olabilir ama bu çok hissedilir bir miktarda olmaması gerekir. bu durumda hidrolik pompanıza bakılmasında fayda var...

pompayı çeviren kayışta da sorun olabilir (gevşek olup pompayı tam çevirmemesi gibi). kayış gerginliğine de bakılabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 14 Mart 2013; 10:15:03 >
  • Bilen bilmeyen konuşmuş doğrusu. Parça sorunu yaşarsın cevabı yanlış. 2013 de verilen cevap da 2017de verilecek cevap da aynı. Yine aynı cevaplar. Hayır arkadaşlar, 1997 model otomatik vites Rover 416 si Honda motorlu gri çiçek gibi bir arabam var. Otobanda, şehir içinde, tozlu yolda, köy Yolunda, uzun yolda kısa mesafe de hiç bir sorun yaşamadım. Çok şükür iyi bir araç buldum tabi bu da önemli. Ben nerdeyse her ay sanayiye ziyarette bulunuyorum. Bir sıkıntı var mı diye. Sonuçta 20 yaşında araç, motoru alt takımları vs bakımını yaparsanız dağ bayır binin. Denizli de yaşıyorum, hiç bir zaman ds parça sorunu yaşamadım. Hele Civic motorlu bir araç olduğu için hem hararet yapmaz, hem her parçasını bulursun. Ağustos da İzmir Akçay arası hiç durmadan aracı sürdüm, klima açık halde 3 kişiyle, ne hararet ne başka sorun oldu çok şükür. Sadece otomatik vites olduğu için gaz pedalına dikkat etmeli. Zira ben dikkat ediyorum, 27 kuruş yakıyor. Her bulduğum yerden de yakıt almam. PO, SHELL. BP. Başkası yalan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.