Şimdi Ara

Otomatik şanzıman arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 model 206XR BVA 1.4 72.00 km.Peugeot arabam var.Yaklaşık 1 ay önce panel üzerindeki S ve kar modu sembolleri kendi kendine yanıp sönmeye ve motor arıza ışığı yanmaya başladı.Ustayı aradım aracı stop et biraz soğuduktan sonra tekrar çalıştır dedi. Denileni aynen yaptım aracın çalışması normale döndü.Fakat yolda giderken arada bir arabanın çekişi azalıyor gaz yemiyor ve boşa vites atmış gibi oluyor.Özel servise götürdüm,"Daha önceden 70.00km de şanzıman yağı değişimi dahil tüm bakımlarını yaptırdım".Usta arabayı makinaya bağladı ve bana Hidrolik blok değişimi gerekiyor dedi.iyide bir rakkam söyledi ve bende yaptırmadım.Arabayı bu şekilde arada bir kullanmaya devam ediyorum.Arabada LPG de var arada bir stop da ediyor.Bununla ilgili fikriniz alırsam memnun olurum.

• hidrolik blok denen şey solenoidlerin içinde bulunduğu kısımdır.blok değişecek diyebilmek için bloğun tamamının hasarlı olduğunun ispatı gerekir. ayrıca arıza lambası yandığına göre size arızanın içeriği ile ilgili açıklama yapılması gerekirdi.. ben bu teşhisi yapan yer kimse beğenmedim.

makineye bağladı diyorsun ama arızanın içeriği ile ilgili hiç bilgi yok.. blok değişmesi gerek ifadesi çok sıradan ve üstünkörü..

ben şunu duymak isterim.. birinci vites ve 3 ü veya 2 ile 4 ü kotnrol eden soleonoid arızalı.. veya basınç soleoidi arızalı.. blok değişecek deyip kesip atmak marifet değil.. sizin yerinizde olsam o ustayı değiştirirdim..

şimdi doğru düzgün bilgi alacağınız bir yere gidin ve arıza lambasının tam olarak ne ifade ettiğini öğrenin.. sizin blok değişimi gerekli diyen ustaya da deyin ki bloğun yenisi 3-4 bin tl.. bunun yerine çıkma şanzıman daha ucuza gelir..

arıza kodunun açıklamasını öğrenince bana dönün..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OTOMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.