Şimdi Ara

Otomatik Vitesli Araç Yokuş Aşağı Nasıl Kullanılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: pugio Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar otomatik vitesli araçta, uzun yokuş aşağı inişlerde frene basarak mı inmek mantıklı yoksa manuel moda alıp motor freni mi yaptırmak mantıklıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• f0rester kullanıcısına yanıt
    Aracinizda b modu varsa b modunda inerek balatalariniza yardimci olmaka daha iyi bir secenek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • overdrive'ı kapatmak

manuel'de 1, 2 vites düşüğe çekmek

manuel olmayan araçlarda düşük hızlarda L, 2 gibi viteslere geçmek

şanzıman tipine göre değişir, fakat neredeyse tüm otomatiklerde motor freni kullanılabilir.

• DCT, DSG gibi çift kavramalı şanzımanlarda nasıl inilmeli arkadaşlar? Manuele alınmasa mesela nasıl bir problem yaşatır D'de frene basarak inmek? 

• Yeni nesil dsg lerde yokuş iniş desteği mevcut, ince bir fren yapıp ayağınızı çekince motor freniyle iniyor araç. En azından benim Terramarda böyle🧐 Sürekli frenle zaten yokuş inilmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modern şanzımanların hepsinde eğim iniş-çıkış (Grade logic) benzeri programlar var. siz D'de inerken eğimde olduğunuzu fark ediyor, ona göre bir aşağı viteste devri hafifçe yüksek tutuyor veya mevcut vitesi koruyup vites büyütmüyor zaten, hatta eğim açısı belli bir derecenin üstünde ise fren yapmadan sadece ayağınızı gazdan bile çekseniz vites büyütmez şanzıman.

Çok dik bir eğimden hızla iniyorsanız, çok fren yapmamak, balataları korumak için manuele alıp vites düşürülebilir.

• Adı üstünde otomatik şanzıman. 30 küsür senedir kullanırım, vitesle oynamam hiç. Dsgsinden cvtsine kadar hepsini kullandım bu arada...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni nesil araçlarda vites küçültüyor genelde şanzıman.

Ama mesela babamda 2000 küsür model C200K vardı, küçültmüyordu, elimle manuele alıp dik yokuşlarda öyle iniyordum.

Nasıl olsa otomatik diye kabak gibi frenle inme gafletine düşmeyin, "adı üstünde otomatik" diye bir şey yok. Otomobil kullanmak öyle sadece kullanmak değildir. "Sürücülük" başka bir şeydir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.