Bildirim
Otomobil alınmasını devletin kısıtlaması lazım (2. sayfa)
Kioxia EXCERIA microSD 64 GB Hafıza Kartı, UHS1 R100 : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B088X252DK
4 yıl önce paylaşıldı
Camper Erkek Drift-k100876 Spor ayakkabı : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B09NQH44ZY
2 ay önce paylaşıldı
Gigabyte Aero 14 Oled BMF-H2TRBB3SH i7-13620H 16 GB 512 GB SSD RTX4050 14" W11H Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
https://www.n11.com/urun/gigabyte-aero-14-oled-bmf-h2trbb3sh-i7-13620h-16-gb-512-gb-ssd-rtx4050-14-w11h-dizustu-bilgisayar-53726405?magaza=ebrarbilgisayar
3 gün önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: RONNIE
quote:
Orijinalden alıntı: Manyetizma
quote:
Bu kadar saçma bir teklif görmedim. isteyen parası olan herkes araç alabilir buna kısıtlama getirilemez. Ne yani 5000km altı yapan adam araç almasın.
Sorun burda işte, param var istediğimi yaparım mantığından dolayı saçma sapan harcamalar yapıyoruz
Tamamda araç lazım olunca ne olacak? Ailece biryere gitmek gerekirse toplu taşıma her daim kullanılamıyor. başkasından emanette alınamıyor. Ticari taksi desen astarı yüzünden pahalı.
Hadi buna cevap verin bakalım.
Ben arabamı çok az kullanıyorum. Dizel ve ayda 300 km ancak kullanıyorum. Peki neden aldım. Babam rahatsızlandığı ve hatta ölümün eşiğinden bir kaç kere döndüğü zaman taaa 500 metre ötedeki caddeye gecenin 3'ünde kaç kere taksi bulmak için koştura koştura gittiğimi ben biliyorum. Onda da hop deyince taksi bulunmuyor. Hatta komşumdan araba istedim. Garajında kabak gibi görünen araba için yok dedi. Başkasına emanet verdik dedi. Bende üstelemedim. Hastaneden hastaneye taksi ile gitmekten hem maddi hem manevi anlamda bitap düştük. Ben de yemin ettim ilk fırsatta bir araba alacağım diye. Ve aldım.
Sadece hafta sonları gezmeye giderken biniyoruz. İşe yağmurlu günler haricinde yürüyerek gidip geliyorum. İşe gidiş-dönüş 10 km. varsın, evin önünde yatsın. Vergisini de öderim. Bakımını da yaparım. Hem de yetkili serviste. Öyle köşebaşı tamircisinde değil.
-
Ben de aşağıdaki önlemleri düşündüm
1- Yılda 10.000 km'den fazla yol yapanlardan daha fazla vergi alınsın. Sonuçta yakıt ithal ediliyor. Hem ülke ekonomisine hem de çevreye katkısı olur.
2- Chevrolet marka aracı olanlardan ekstra vergi alınsın.(sebebi yok, aklıma öyle esti)
3- Bekar olup ta aracı olanlardan 2 kat fazla trafik sigortası ve mtv alınsın. (sonuçta bekar tek başına seyahat ediyordur genellikle)
4- Motorinin fiyatı 6 tl olsun. (Böylece galerilerin dizel araç için hakkı olmadığı halde 10.000 tl fazla istemeleri engellenir)
Şu an aklıma bunlar geldi. Daha orjinal fikirler gelirse aklıma yazarım. -
@RONNIE
taksi, araç kiralama vb şeyler yapabilirsin. Ben il dısına gidiceğim zaman hangisi en uygunsa onu tercih ediyorum. Kendi aracım daha uygunsa onu kullanırım, araç kiralama uygunsa onu.
@greencher
ithal alınan her ürün ülke ekonomisine zarar verir, tabi aldıgın ürün hammadde değilse. Kendi aracımızı üretsek bile yüzüne bakan pek olmaz. Park yerimi bizim oturdugumuz yer 3katlı, 3dairenin 10arabası var. Garaj 6kişilik, eskiden 1ailede 1araç varmış, şimdi ise 1ailede 3araç var. orta kesimde bile 2araç var. Park yeri sorunu her türlü olur, kazandığı parayı hava atmaya harcayan bir milletiz. İstatisliklere göre her türk yılda 1kere telefonunu değiştiriyor mesala. Araba kullanmayan insan nasıl daha iyi araç kullansın, etrafta bakıyorum 40+ yaşında yeni araba almıs ayda yılda bir çıkarır, onuda kullanamıyor zaten. He 10-20yıldır araç kullanıyordur 40+ yaşındadır onlara lafım yok
@Dominic Toretto
hepsine katılıyorum, istanbuldaki gişe ücreti yıllık istanbul nufusuna bölününce 7tl ediyormuş. 7tl extra para alınarak gişeleri kaldırabilirler
japonya alan darlıgından çok ormanları kesmemek için böyle bir şey yapıyor
@mudanyali137
ben zarar vermiyorum demedimki, eğer devlet bana gerçekten cari açıktan dolayı kısıtlama getirirse bende aracımı kullanmam. Hem aracın bütün yakıt giderleri bana ait, bu yaşta araba alamam doğru ama kendi yakıt giderlerimi karşılamak içinde çalısıyorumda.
@jack_daniel's
ürettiğimiz bişiler olsa bu kadar vergi ödemeyiz
@topaz42
hocam ilkokulda wc ye gitmek yasak kuralanın koyulup, prostat birinin bu yasağa karşı cıkması gibi, hiçbir zaman prostat öğrenciye bu yasak uygulanmaz hocaya durumunu anlattığı sürece. Bu tür durumlarda elbet kolaylık sağlanır
@omarkatip
bide smmm olucaksınız, yılda benden fazla km yapıyorsundur, sırf mualefet olmak için olmayalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Misal evimizde yaşanan durum. Annem panik atak hastası ve toplu taşıma kullanamıyor. Ve gidip geleceği yerlere ben götürüp getiriyorum. Ehliyette alamıyor kendine güvenemediği için. Bu şekilde durumu olan birçok kişi vardır eminim. Onlarda mecburen araç almak zorunda kalıyor.
Not: Aracı arasıra kullanmıyoruz tabiki sürekli trafikte. Son 2 ayda 2500km yol yaptım neredeyse İstanbul içinde. -
Olur tabiki. Bekar insanlara Oksijende paralı olsun sonuçta tek başına Allahtan ülke sizlerin ellerinde değil :) -
İstanbul'un nüfusu inse sorun kalmaz.
O da oluyor zaten.Nüfus artış hızı nerdeyse sıfıra düşmüş 2012'de.
Bi kaç yılda azalmaya başlar.10-15 yıl sonra trafik sorunu falan kalmaz. -
Komünist Rusya'da bile kimsenin aklına gelmeyen fikrinden dolayı seni tebrik ederim. -
Aslında devlet gayet sıkıyor . Vergileri indir bakalım ne durum olacak yollar. Devlet daha ne yapsın elinden geleni yapıyor koymadığı vergi yok . Gerek ilk alım gerek kullanımda fazlasıyla sömürüyor.
Aslında zaten var olan bir durum isteniyor. Düşünün ülkemizin gelişmişliğini. Kentleşmeyi , yolların durumunu. -
Cep telefonuyla az konuşanlar da telefon alamasın.Cari açık artmasın.Telefon kartıyla telefon kulübesi arasın.
Aynı şekilde bilgisayar da cari açık demek.Fazla kullanmayan kişi almasın,internet cafeye gitsin.
Ya da az sigara içenler de içemesin, o da cari açık. -
quote:
Orijinalden alıntı: Thomassee
Bi kaç yılda azalmaya başlar.10-15 yıl sonra trafik sorunu falan kalmaz.
karadeniz bölgesine çok büyük projeler var. üçüncü hava limanı bölgesi milyonları alacak kapasitede yeni bir şehir olacak.
O bölgede büyük rantlar dönecek. Anadolu'dan göç edemezler pahalı olur. İstanbul halkının bir kısmı yukarı kayacak . Böylece şehir biraz olsun rahatlayacaktır.
İstanbul'un 30-40 sene sonra büyük bir trafik sorunu olacağını sanmıyorum kaynak kesilmez ve böyle yönetilirse.
Deprem de olmuş olur o zamana kadar zaten tam bir dönüşüm yaşanır . Tabi yaşayanlar ne durumda olursa.
-
quote:
Bu kadar saçma bir teklif görmedim. isteyen parası olan herkes araç alabilir buna kısıtlama getirilemez. Ne yani 5000km altı yapan adam araç almasın.
+1
Saçmalığın dik alası zaten devlet zorlaştırıyor elinden geldiği kadar ötv kdv değerlerini biliyormusunuz topiği açan arkadas ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygun_ank -- 20 Şubat 2013; 18:25:40 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Whisper911
quote:
Orijinalden alıntı: Thomassee
Bi kaç yılda azalmaya başlar.10-15 yıl sonra trafik sorunu falan kalmaz.
karadeniz bölgesine çok büyük projeler var. üçüncü hava limanı bölgesi milyonları alacak kapasitede yeni bir şehir olacak.
O bölgede büyük rantlar dönecek. Anadolu'dan göç edemezler pahalı olur. İstanbul halkının bir kısmı yukarı kayacak . Böylece şehir biraz olsun rahatlayacaktır.
İstanbul'un 30-40 sene sonra büyük bir trafik sorunu olacağını sanmıyorum kaynak kesilmez ve böyle yönetilirse.
Deprem de olmuş olur o zamana kadar zaten tam bir dönüşüm yaşanır . Tabi yaşayanlar ne durumda olursa.
Evet bu saatten sonra yapılan tüm projeler lüks ve resmi.
Artık göç imkansız oldu.Bir grup elit oraya kayarsa ve iş imkanları da havaalanıyla gelirse büyük rahatlama olur
-
SEN BAŞBAKAN
BAŞBAKAN
BAŞBAKAN olma sakın ertesi gün darbe yaparlar sana. -
quote:
Orijinalden alıntı: degobar
Komünist Rusya'da bile kimsenin aklına gelmeyen fikrinden dolayı seni tebrik ederim.
-
Çok Zihni Sinir gördüm sizi... -
quote:
Orijinalden alıntı: Manyetizma
Yıllık belli bir km altında yol giden insanın extra vergi vermesi lazım veya devlet yıllık bu kadar km gitmezsen araç almana izin vermiyorum demesi lazım. Mesala bu sistemin benzeri japonyada var diye biliyorum, garajının büyüklüğüne göre araba alabiliceğin miktar belli oluyor.
Sebebmi çok açık. Genelde 40+ yaşlardaki insanlar araba alıyor, aldıkları arabaları kapı önünde yatırıyor. İşe servisle gidiyor, memleketine otobüsle, yakın yere yürüyerek. Eee arabayı niye aldın o zaman. Zararları ise
1) ülke ekonomisine zarar veriyor (cari açık neden artıyor derseniz, bu tip adamlar yüzünden)
2) park yeri yok zaten, hareket etmeyen arabayla işgal ediyor
3) genelde araba kullanmayı pek bilmediklerinden trafikte tehlike arz ediyorlar
Yıllık minumum 5bin km yapılması mesala gayet makul bir km. Günlük işe gidip gelse bundan fazla km yol yapar. Eğer bu kadar km yapan yoksa bosuna almasın araç, gitsin taksiyle gezsin daha ucuza gelir. Öğrenci halimle bu yıl yaptıgım km 16bin, bunun 5bin km si okula git gel. 11bin km tatile gezmeye gitmiş. Hadi memur adam bu kadar yapamaz ama 5binde yapılabilir bişi.
Sanayide km oynayan sanayi esnafının müşteri profiline, galerici tayfası yanında emekli memurlar da eklenir artık.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
babacığının şevrolesi sana fazla rahat gelmiş. sen trafikte rahat edeceksin diye az kullanan araba almayacakmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 20 Şubat 2013; 19:59:22 > -
Arkadaşım tebrik ederim fikirlerinden ötürü. Zaten senin gibi düşünenler şu an ülkeyi yönetiyor.
Sen de bu kafayla oralara kadar geleceksin mutlaka.
Bak adamlar araba az alınsın diye %40 %80 öteve diye bişey icat etmişler zaten.
Dolayısıyla senin dediğin fikri çalmışlar hacı.
Ama çelişki de var bu işte.
Mesela heryere arabayla mı gidilir lan ver coşkuyu benzine kımıldayamasın emekli amca bir yere.
Araba evin önünde yatar hale gelmiş oldu mu sana...
Heee dur bu emekli amca arabayı az kullanıyo. Dur şuna bi de az kullanıyon deyip iki üç vergi mergi bişeyler daha çakalım
SİZ BURADA afedersin MİLLETLE VAŞŞAK MI GEÇİYOSUNUZ GÜZEL KARDEŞİM.
Çok sevdiğim bir sözle mesajımı sonlandırıyorum.
NE MOZAYİĞİ LAN -
Konuyu gördüm hemen aracı satmaya gidiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 21 Şubat 2013; 10:00:32 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X