Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: khanstern

Kiyasla gorelim madem bir sey attin ortaya

Alıntıları Göster
    www.google.com

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyazdiş20 B kullanıcısına yanıt
    Tamam git ne alıyorsan al ötv diye zırlama , kolundan tutan yok

Kendi dediğinle çelişiyorsun .. Otomotiv sektorünü kurtaracaksa kendi ülkesindekileri kurtarmalı, marka vermek istemiyorum ama orneğin anlaşilması icin neden vw firmasinin 1 satiş temsilcisi 1 servis personeli için fiat firmasindaki 10 fabrika çalışanımı + 1 satis temsilcimi + 1 servis danismanimi feda edeyim ki ?

Ustelik bu firmanin yerli yan sanayiyle de arasi iyi ve dolayli olarak da istihdam sagliyorsa benden de pozitif ayrimciligi kapmali..

Ben hala kararimin arkasindayim ama ne yazarsaniz yazin cevap yazmiycam deveye hendek atlatmaya gidiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim ülkemizde halk devlet için vardır , devletin devamlılığı ayakta kalması için halk gerekirse at arabasına biner
    Tabi at arabasına binerken acaba biz neden at arabasına bindik diye bir düşünce olmaz olamaz
    Tarihte de böyle bir örneğimiz hemen hemen yok gibi
    Yani at arabası örneği en kötü günler için , o hale bile gelsek sıkıntı yok bence , belediye başkanları bürokratlar aynı şekil takılmaya devam eder

Almanya örneği verilmiş ondan söylüyorum , o tarz ülkelerde ise halk at arabasına binecek seviyeye gelene kadar devletin başındakileri baya bi hırpalar , o zaman kadar hükümetler iner çıkar
    Umurlarında bile olmaz

Bunlar genel olarak yetişme tarzı , eğitim ve sorgulama ile alakalı
    Babamızı da sorgulayamadık öğretmeni de , kimseyi , böyle bir düzen hiç bir zaman olmadı

O yüzden bence çok teknik detaya girip kafa bulandırmaya gerek yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Bunu böyle bir şey olabiliyor doğru bir şey gibimi anlatıyorsun
    Yoksa lanet olsun ancak böyle yaparsak böyle böyle oluyor diye mi anlatıyorsun ?

Liseyi bitiren adam , adam ayarlayıp senin anlattıklarını 2 ayda yaparken sen niye kasım kasım kasılacaksın ki ?
    Konya’da olmayan üst geçit için para ödenmişti Sayıştay raporlarında vardı araştır bak
    Mesela o yapmadıklarının parasını alanlar hiç senin gibi kasılmıyor

İlk seçenek gibi düşünüyorsan siyasetçi olmak isterdim doğrusu , yönetmek çok kolay olur bu düşünceyi
    Düşünsene önünde en pahalı yiyecekleri yiyip maalesef işler de çok kötü birader diyorum sen de sağlık olsun diyorsun

Kritik nokta ilk seçenek mi ikinci seçenek mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Bizim ülkemizde halk devlet için vardır , devletin devamlılığı ayakta kalması için halk gerekirse at arabasına biner
    Tabi at arabasına binerken acaba biz neden at arabasına bindik diye bir düşünce olmaz olamaz
    Tarihte de böyle bir örneğimiz hemen hemen yok gibi
    Yani at arabası örneği en kötü günler için , o hale bile gelsek sıkıntı yok bence , belediye başkanları bürokratlar aynı şekil takılmaya devam eder

Almanya örneği verilmiş ondan söylüyorum , o tarz ülkelerde ise halk at arabasına binecek seviyeye gelene kadar devletin başındakileri baya bi hırpalar , o zaman kadar hükümetler iner çıkar
    Umurlarında bile olmaz

Bunlar genel olarak yetişme tarzı , eğitim ve sorgulama ile alakalı
    Babamızı da sorgulayamadık öğretmeni de , kimseyi , böyle bir düzen hiç bir zaman olmadı

O yüzden bence çok teknik detaya girip kafa bulandırmaya gerek yok
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 7 Mayıs 2020; 21:4:40 >

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Askere sormuşlar ya savaşı niye kaybettin nedenlerini say
    1. Mermi yoktu
    Tamam yeter devamına gerek yok ...

Şimdi ben anlamıyorum uzun uzun yok köprüler yok dövizler yok onlar yok bunlar
    Belediye başkanı milyonluk arabaya biniyor bu ülkede soran eden yok
    Tamam bitti konuşmaya da gerek yok
    Aynı evde oturacağız ben iftarda çorba pide yapıcam , sen karşımda çorba pide salata köfte pastırma takılacan sonra biz kardeşiz babamın oğlu diyecen
    Nasıl kardeşlik lan bu 😀

O yüzden bence en azında ülkemiz özelinde hayata bakış açısını değiştirmek gerek
    Eskiler eskide kaldı

• Hakettiniz. Sermayeyi kediye ben yüklemedim yani. Cücük kadar kazanıp, nefsine yenik düşüp, hayvanlar gibi harcayan sizdiniz. Ben kazansam da aynı şekilde yaşamaya devam ettim. Kazanmasam da...

30 yıl önce de aşağı yukarı aynı sürede Bilgisayar yeniliyorduk. Hala aynı şekilde devam ediyoruz.

30 yıl önce de bir arabayı aşağı yukarı aynı süre ve km kullanıyorduk. Hala aynı şekilde devam ediyoruz.

30 yıl önce de aynı evde oturuyorduk, hala aynı evde oturuyoruz.

Annem-Babam evlendiğinde bir buzdolabı almışlar. Dolap 35 yaşında iken yenisini aldılar. Babamı kaybettik geçen yıl. Annem dayanamadı, evi kiraya verdi, kiraya çıktı. 50 yıllık evliliklerinde aldıkları ikinci buzdolabı annemin taşındığı yeni eve gitti abi. 15 yıllık bir Arçelik. Evi taşırken 35 yıllık kurutma makinesi nakliyecilerin elinde kaldı. Sevmiş garibim yerini. Alt yarısını evde bıraktı. Osuruğumla alırım bir buzdolabı. Ama çalışıyor aga almıyorum. Anne-babadan böyle gördüm ben. Otu çöpü 18 taksit yaptırıp durmadan alanlara selam olsun. Dolar 18 lira olsun. Gene aynı hayatı yaşarım. Gene yurtdışına tatile giderim. Gene 57 Chevrolet'ime biner hıvır hıvır hıvır V8 sesi ile gezerim. Sen naapçan? Sen onu düşün. 2 yaşındaki cep telefonunu 24 taksitle bile yenileyemiycen...

İşin kötüsü senin bu kompleksli hırsın, hırsızların görgüsüzlüğü, bir adamın da otokrasi hırsı birlik oldu, olan garibana olacak. Aç kalacak milyonlar var. Orta sınıfa acımıyorum pek. Kendi tercihiniz. Fakirleşiriz çoğu çoğu. Aç kalmazsın. Çekeceğin sıkıntı da hiç derdim değil kusura bakma. Çek belki kafanı duvara vurarak öğrenirsin. Dilimizde tüy bitti lan. Yıllarca bıdır bıdır söyledim. "İllaha kafanızı durlara vura vura kaş göz yararak mı öğrenmeniz gerekiyor? Türkiye'deki bu modelin dünyada çokça örneği var. Mutlus sonu olan yok." minvalinde yazılar yazmaya başlayalı rahat 11-12 yıl oluyor. Neyse, dediğime geldi şimdi konu. Daha bunlar iyi günleriniz. Bir kısmınız işinden olacak. Şimdiden haberini vereyim. Ama orta sınıfa pek acımıyorum dediğim gibi. Garibana acıyorum. Onun tek suçu gidip gidip aynı oyu verip farklı sonuç beklemekti. Orta sınıfın suçu daha büyük. Olmayanı harcadınız hırsla. Şimdi ayıklarsınız pirincin taşını. En büyük suçluların kim olduğu belli zaten. O konu tartışmaya açık bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Mayıs 2020; 23:32:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Hakettiniz. Sermayeyi kediye ben yüklemedim yani. Cücük kadar kazanıp, nefsine yenik düşüp, hayvanlar gibi harcayan sizdiniz. Ben kazansam da aynı şekilde yaşamaya devam ettim. Kazanmasam da...

30 yıl önce de aşağı yukarı aynı sürede Bilgisayar yeniliyorduk. Hala aynı şekilde devam ediyoruz.

30 yıl önce de bir arabayı aşağı yukarı aynı süre ve km kullanıyorduk. Hala aynı şekilde devam ediyoruz.

30 yıl önce de aynı evde oturuyorduk, hala aynı evde oturuyoruz.

Annem-Babam evlendiğinde bir buzdolabı almışlar. Dolap 35 yaşında iken yenisini aldılar. Babamı kaybettik geçen yıl. Annem dayanamadı, evi kiraya verdi, kiraya çıktı. 50 yıllık evliliklerinde aldıkları ikinci buzdolabı annemin taşındığı yeni eve gitti abi. 15 yıllık bir Arçelik. Evi taşırken 35 yıllık kurutma makinesi nakliyecilerin elinde kaldı. Sevmiş garibim yerini. Alt yarısını evde bıraktı. Osuruğumla alırım bir buzdolabı. Ama çalışıyor aga almıyorum. Anne-babadan böyle gördüm ben. Otu çöpü 18 taksit yaptırıp durmadan alanlara selam olsun. Dolar 18 lira olsun. Gene aynı hayatı yaşarım. Gene yurtdışına tatile giderim. Gene 57 Chevrolet'ime biner hıvır hıvır hıvır V8 sesi ile gezerim. Sen naapçan? Sen onu düşün. 2 yaşındaki cep telefonunu 24 taksitle bile yenileyemiycen...

İşin kötüsü senin bu kompleksli hırsın, hırsızların görgüsüzlüğü, bir adamın da otokrasi hırsı birlik oldu, olan garibana olacak. Aç kalacak milyonlar var. Orta sınıfa acımıyorum pek. Kendi tercihiniz. Fakirleşiriz çoğu çoğu. Aç kalmazsın. Çekeceğin sıkıntı da hiç derdim değil kusura bakma. Çek belki kafanı duvara vurarak öğrenirsin. Dilimizde tüy bitti lan. Yıllarca bıdır bıdır söyledim. "İllaha kafanızı durlara vura vura kaş göz yararak mı öğrenmeniz gerekiyor? Türkiye'deki bu modelin dünyada çokça örneği var. Mutlus sonu olan yok." minvalinde yazılar yazmaya başlayalı rahat 11-12 yıl oluyor. Neyse, dediğime geldi şimdi konu. Daha bunlar iyi günleriniz. Bir kısmınız işinden olacak. Şimdiden haberini vereyim. Ama orta sınıfa pek acımıyorum dediğim gibi. Garibana acıyorum. Onun tek suçu gidip gidip aynı oyu verip farklı sonuç beklemekti. Orta sınıfın suçu daha büyük. Olmayanı harcadınız hırsla. Şimdi ayıklarsınız pirincin taşını. En büyük suçluların kim olduğu belli zaten. O konu tartışmaya açık bile değil.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 7 Mayıs 2020; 21:5:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

belçikadan dayım var oğlu 21 yaşında işe başlamış 4-5 ay sonra clk 230 komp almış kaça aldın dedim 4800 euro diyo,bizde 4-5 bin maaş alan bir genç ev geçindirmesi falan yoksa bile yemeden içmeden para atsa 2 sene sonra falan ancak araba alıyor ya da 30-40 bin biriktiren herkes krediye abanıyor,bahsettiğim örnekte avrupanın asgari ücretlisi,bizde 4-5 bin maaş alan kesim ülkenin % kaçını oluşturuyor hesap edin

geçen sene bana da gurbetçi bi kız bulmuşlardı babası market işletiyormuş bana dediler kızla evlenirsen marketin manav bölümünde çalışırsın tabi küçük gördük manav marketi lan git işte asgari maaş bile alsan en azından hayatı yaşarsın bir çok şeye ulaşırsın

2 yıl önce köyden gelen ilkokul diplomalı elemanı istanbulda ağırladık konsolosluk işlerini yaptık vize pasaport yardımcı olduk,eleman geçen yaz antalyada 5 yıldızlı otelde tatilini yaptı ben o otelin kapısından geçemiyorum ondan kat ve kat donanımlı,eğitimli ve kendi ülkemin şartlarına göre fena olmayan bi maaş almama rağmen
    Kiz hala evlenmediyse ben talibim hocam. Manav bolumunu de cok severim hic gocunmam. Tatillerde gelip ulkeyi overim gerekirse. Coluga cocuga da aldiden lidlden 1 euroya aldigim cikolatayi belcika cikolatasi diye veririm.

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ülkemizin durumu ortada ama kasarakta böyle araçlar alabilirsiniz diye anlatıyorum. Bende çok memnun değilim yurtdışında bi camaro fiyatına megane 3 almaktan. Ama elimizdeki ülke bu. Elimde sihirli değnekte yok Kara para yiyen devletin kasalarını boşaltanları meydanlarda vinçlerde sallandırayım.. Benim üst seviye bir ingilizcem yok. Doktorluk mühendislik pilotluk gibi diğer ülkelerin kollarını açıp ooo hoşgeldin diyecek bir mesleğimde yok çekip gideyim bu ülkeden. El mahkum köle gibi çalışıyoruz.
    Bu ülkede olduğumuz sürede böyle olacak. İstemeyen için kaçış açık gidebilir isteyen. Silah zoruyla tutmuyorlar.

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsınız. Her şeyi özetlemiş bu yazı.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

Arkadaşım ülkemizin durumu ortada ama kasarakta böyle araçlar alabilirsiniz diye anlatıyorum. Bende çok memnun değilim yurtdışında bi camaro fiyatına megane 3 almaktan. Ama elimizdeki ülke bu. Elimde sihirli değnekte yok Kara para yiyen devletin kasalarını boşaltanları meydanlarda vinçlerde sallandırayım.. Benim üst seviye bir ingilizcem yok. Doktorluk mühendislik pilotluk gibi diğer ülkelerin kollarını açıp ooo hoşgeldin diyecek bir mesleğimde yok çekip gideyim bu ülkeden. El mahkum köle gibi çalışıyoruz.
    Bu ülkede olduğumuz sürede böyle olacak. İstemeyen için kaçış açık gidebilir isteyen. Silah zoruyla tutmuyorlar.
    Megane 3 140.000 TL

• HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    4 ay önce 50 bin e aldım 2012 dolu paket sayılır. 170 binde 1300 tl hasar kaydı var.
    Şuan evet güzel bi 2012 düşük km li megane 3 90 binlere dayandı. Ülke ülkelikten çıktı :D
  • ülke battı batacak zaten
    gerçi bizim halk fakir yaşamaya alışkın, tahta kurusu yer yine de yaşamaya devam ederiz
    araba fiyatları böyle, keza motosiklet fiyatlarıda böyle
    ula 10 bin liraya satamadığım r25 i şu an 30 bin liraya alamıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.