Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

Müşteri çoğunluğu arab ve avrupali turistlerden oluşan bir mekanın sahibiyim sen dua et ben ve benim gibi adamlar sayesinde ülkeye döviz giriyor yoksa görürüm sizi

Alıntıları Göster
    Allah bile cari açığın büyük bölümünü de sen kapatıyorsundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sherlock88

Her zaman konu dönüp dolaşıp nasıl öğretmenin iş güvencesine, tatiline, maaşına geliyor şaşırıyorum doğrusu:)

Bu arada 10 sınıftan 2 tanesinin sivrilmesinde öğretmen seçen anne-babaların da payı var. Okula hatırı sayılır meblağda para karşılığında yapılıyor bir de bunlar:)
    İlgili velilerin çocukları toplanıyor 2-3 sınıfta. Kalan sınıflar da önce Allaha sonra öğretmenlerinin azmine terk ediliyor, pardon emanet ediliyor:)

Tabi ki öğretmenden öğretmene fark oluyor. Ama bahsettiğiniz uçurumların oluşmasına çanak tutan da bu seçme sınıf oluşturma düzeni.
    Çok haklısınız. Fakat bu problemin muhattabı, kanun koyucudur. Gerekli tedbirleri alır. Her vatandaşın eşit eğitim almasını sağlar. İlk önce özel okullar kapatılmalıdır. Anayasa da her vatandaşın eşit eğitim ve sağlık hizmeti alması esastır. O zaman eskisi gibi köylerden doktor da çıkar, Subay da çıkar, mühendiste çıkar. Böyle çok zor. Yıllarca köylerde görev yaptım. Devlet okullarının birkaç tanesi dışında özel okullarla aşık atması mümkün değil.

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Dönemin DPT Müsteşarı Turgut Özal in hazırladığı 24 Ocak 1980 kararları ile küresel ve liberal ekonomiye geçiş sonrası ülkeye Avrupa ve diğer ulkelerden ithal otomobiller gelmeye başladı. Ondan ithal pazarındaki büyük çoğunluk abd nin bize kitledigi araçlardan ibaretti. 1980 öncesinde çok fazla Avrupa otomobil göremezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten 50,60,70 dedim amerikan.. 70 lilerin sonunda amerikan kesiliyor Avrupa akımı başlıyor.. Zaten konuşduğumuzda, 80 li 90 lı yıllar..

O günün dünyası ile bugünün dünyası Öğünün bakış açısı ile bugünüki kıyaslanmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

Benim kızdığım olayı siz anlamamışsınız devlet sırf yardım yapmamak için avm leri kapatmadı avm ler kendi kararıyla kapattı lakin hiçbir güvence verilmedi kiralar aidatlar ve piyasa borçları ödenmek zorunda ve gelir yok bizi korumaları lazım ama hiçbir destekte bulunulmuyor esnaflara destek var sağlıkçılar çift maaş alıyor memurun keyfi yerinde bizim suçumuz limited şirket olmak mı kolay mı gelindi bu noktalara emeğimiz korunmuyor

Alıntıları Göster
    Peki bunun sorumlusu ben miyim? İşin sekteye uğrayınca eleştirilen neden benim maaşım oluyor? Git derdini anlat kardeşim. Siyasi partiler var. Esnaf odaları var v. vs. Burada bile uslübüna uygun yazsan bir sürü destekçi bulabilirsin. Sağlıkçılara çift maaş verildiği falan yok. Belki izliyorsundur diye yazayım; A Haber, Shov Tv, ATV de izlenen her haber şey doğru olmuyor. Zira bu kanallar memur zamları gündeme geldiğinde her zaman olmamakla birlikte bürüt maaşlarımızı gündeme getiriyorlar. Bu kanallara göre benim maaşım (elime geçen) 6500-7000 TL oluyor. Gerçek hiç de öyle değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Dünya ya bakmayla ilgili bu. O zamanın insanında bu zamanki tüketim çılgınlığı markacılık yoktu.. Beklenti yoktu..

Şimdi sen bindir bakalım klimasız yada airbagsiz yada digital ekransız, multimedia sız falan filan arabaya herkesin artık arabalarda bir çıtası kriteri var.. Kimse onun altındaki donanıma ekipmana bakmıyor..

O zamanlar böyle şeyler yoktu. Bir Avrupa araba ile yerli araba arasında halk sınıfı markaları diyorum vw, opel tarzı ciddi bir fark yoktu..

Hatta ilk elektrikli camlı çıkan renault 9 larda o yıllarda ithal edilen golfler de elektirikli cam yoktu.. İthalin en büyük avantajı o yıllarda otomatik vitesdi bizde yerliler de yoktu ilk galiba renault 9 spring lere koymuşlardı..

İthal araç da. Çok vardı yok değildi sadece yerli malına daha çok talep vardı.. Yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı diye söylemler vardı..

Yoksa ithal de vardı.. Opeller mercedesler audi80 ler şu anda bile dolu ikinci elde satılıkda w123, w124, balina kasa, çift tampon mercedes ler var hepsi o yıllarda alınma. Ford granada, almanya ithal taunus lar çok tutardı.. İkinci elde sürüsüme bereket vardır meşhur tospağa kaplumbağalar..

Tam aksine amerikan lar çoğu 50,60, 70 li yıllarda gelen araçlar..
    şu an 97 model bir araç kullanıyorum. keşke makul fiyatlara şu an kullandığım arabamın 2020 modeli çıkarılsa. klima,abs,esp,geri görüş falan flan hiç birini istemiyorum. sadece beni bir noktadan bir noktaya götürsün. azsorun çıkarsın,az yakıt harcası ve çevreyi az kirletsin

• Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.

Amaçta bu değilmiydi zaten ? Cari açığın artmaması için alınmış bir önlem. 250 bin TL si olan bir vatandaş 30 bin euro+%18 kdv ile araç alacağına 15 bin euro +%60 ötv +18 kdv ile araç alsın memleketten döviz daha az çıksın.

Edit: euro ve vergi değerlerini anlaşılır olması için kafadan attım. Gerçek değerleri yansıtmamaktadır.
  • FyKy kullanıcısına yanıt
    Soyledigin rakam tamamen sallamasyon. 2016 da 2.18 coupe, c180 130bin tl idi. Senin dedigin paralara millet e kasa, 5 kasa aldi. 2016 da bu bolumde aktif olanlar gayet iyi hatirlar

Ust paket olunca noluyor ? Mercedes, bmw den dolu muydu mesela ? Ekstra ne vardi, otonom surus mu haha

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Sizin de yanlışınız var hocam. Araba üreticileri yüzde 5 kar yapıyor bir araçtan, 20 bin için 400.000 liralık araç satması lazım.

Ortalama bir Opel SUV 200 bin lira ise üretici bundan 10 bin lira kazanıyor. Bunun ham fiyatı 110 bin lira ve vergisi yaklaşık 90 bin lira oluyor (yüzde 50 + 18 ama toplam çarpınca yüzde 77 oluyor vergi oranı)

Ama Almanya ve Avrupa geneli hatta Amerika yüzde 19 Kdv alıyor, yani o ülkeler de üreticiden fazla kar ediyor
    ben net olarak yüzde vermedim afaki rakamlar verdim anlaşılsın diye.

• Yeni Corsa peynir ekmek gibi satıldı bitti

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Çok özür diliyorum 2018 Ekimmiş. Diğer araç ile karıştırmışım. Siz söyleyince tekrar kontrol ettim.
    Çünkü kazık yemiş olma ihtimalimiz hiç yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FyKy

Çok özür diliyorum 2018 Ekimmiş. Diğer araç ile karıştırmışım. Siz söyleyince tekrar kontrol ettim.
    Çünkü kazık yemiş olma ihtimalimiz hiç yok.
    2018 ekim ise cok normal, iyi bile hatta. Simdi anlastik :) ben de 2018 kasimda aldim zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: refleks_22

şu an 97 model bir araç kullanıyorum. keşke makul fiyatlara şu an kullandığım arabamın 2020 modeli çıkarılsa. klima,abs,esp,geri görüş falan flan hiç birini istemiyorum. sadece beni bir noktadan bir noktaya götürsün. azsorun çıkarsın,az yakıt harcası ve çevreyi az kirletsin

Alıntıları Göster
    Senin gibi aynı fikirde olan bir abimizde 93 model ford taunus 2.0 gts var..

Bazen değiştir falan diyorlar istese değiştirir benim ayağımı yerden kesiyor banada yetiyor diyor.. Arabasıda tertemiz çok diri boncuk gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 30 Nisan 2020; 16:16:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Senin gibi aynı fikirde olan bir abimizde 93 model ford taunus 2.0 gts var..

Bazen değiştir falan diyorlar istese değiştirir benim ayağımı yerden kesiyor banada yetiyor diyor.. Arabasıda tertemiz çok diri boncuk gibi..

Alıntıları Göster
    maaşallah. bende aynı durumdayım, babam değiştir şunu değeri düşmeden diyor ama bende işimi gördüğü için pek de satmaya niyetim yok.

yok o özeelik yok bu özellik valla hiç birini gözüm görmüyor.sadece klima olsun yeter.şirket arabasının da bir dünya özelliği var, ne zamandır arabayı kullanırım ama klima dışında diğer hiç bir özelliği kullanmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Beyazdiş20

Özel sektör varken kamu niye. özelleştirmeye gidilmeli mümkün olduğunca her sektörde
    Daha işlevsel bi denetim modeli kafi gelir. Özelleştirme saçmalık olur MEB adına
    Hükümet de sizle aynı düşünce de ama, yalnız değilsiniz:)

Başkalarının rahatından rahatsız olan bi milletiz
  • HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    Yahu memurun niye keyfi yerinde olsun, o durum herkesi üzüyor. Keşke mağdur edilmese kimse. Devletin birilerini mağdur etmesinin sorumlusu neden memurlar oluyor?
    Memurlara karşı olan önyargınızın, kininizin, bilinçaltınızın dışa vurumu olarak algılıyorum ben bu hallerinizi

Bunca yıl okumuş, tonla sınıva girip kazanmış, yetmemiş mülakatlardan geçmiş, haritadan gösteremeyeceğiniz, polisin askerin jammersiz giremediği yerlerde şark hizmetini yapmış kişilere keyfi yerinde diyorsunuz. Pes vallahi
  • Hükümet in eskisi gibi bizimle aynı fikirde olduğunu sanmıyorum tamamen gerçek liberal bir düzene gecilmedikce ekonominin iyi olması zor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teteni T kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle
    Fırsat imkan eşitliği yok eğitimde
    Parası olan iyi okula da gidiyor, yukarıdaki arkadaşın yaptığı gibi sözüm ona iyi öğretmen de seçiyor:)
    Özel okullarda çocuklar ana sınıfından itibaren yabancı dil, kodlama yazılım, enstrüman, en az bir dalda spor eğitimi almaya başlıyorken, devlet okullarının tuvaletinde sabun bile olmuyor.
    İpin ucu fena kaçtı. Biz acil eylem planlarıyla müdahale edilmesi gerekiyor derken birileri eğitimi de özelleştirme derdinde.

Her alanda böyle. Parası olan cinayet, tecavüz suçundan bile yırtıyor artık.
    Tüm bunların sorumlusu yan gelip yatan keyfi yerinde devlet memurları :)

Biraz daha uzatırsam konu Fulbright Anlaşmasına da gelir, Köy enstitülerine de :))
  • Beyazdiş20 B kullanıcısına yanıt
    Sanırım CB'nın pakistan ziyareti dönüşüydü. Göreceksiniz 657'yi de değiştireceğiz demişti. Ama seçimlerden kafasını bile kaldıramadı kimse. Bi ara nabız yokladılar. En büyük tepkiyi kendi sendikalarından alınca rafa kaldırdılar.

Ziya Selçuk ve Fahrettin Koca'nın mevcut bakanlıklarına getirilmeleri bile özelleşmeye hazırlıktı diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.