Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: needacar

Şangay neysi pardon? Güldürmeyin insanı yahu. Çin teknoloji hırsızıdır başka da birşey değil. Çin hangi teknolojiyi üretmiş? Elle tutulur nesi var? Huawei diyorsanız batılı teknoloji şirketleri olmasa telefon üretemiyor.

Alıntıları Göster
    Ne oldu şimdi? Milleti gülmeye çağırarak yazdıkların doğru mu oluyor? Ben kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilim. Sadece tespitlerimi yazarım. Araştırırsın, inanırsın yada gülersin sen bilirsin."Şangay neysi yazmışsın ya!" Örgüte üye ülkelerin yer altı ve yer üstü kaynaklarına bir bak istersen. İmkan olanak sağlamakla hırsızlığı karıştırmayalım. ABD Aziz SANCAR a olanak sağladı. Adam çalışmalarıyla Dünya da söz sahibi oldu.Bu ABD yi beyin hırsızı mı yapar? Mesele patentse ya da platformsa satın alınabilir. Bizim satın alıp çöpe attığımız 40 milyon euroluk Saab gibi.

Bak adamlar bizim yapamadığımıza nasıl sahip çıkıyorlar.
    DMA Derindere Motorlu Araçlaryoutube
    DMA - Elektrikli midibüsümüzün Çin'de yapılan testleri
    https://www.youtube.com/watch?v=cfJswaLgblE

Bak bu da bu firmanın neden Çin de üretim yaptığının anlatıldığı video.
    Fcts HDyoutube
    Önder Yol: Elektrikli otomobil teknolojisinde dünyanın en iyisiyiz
    https://www.youtube.com/watch?v=yXQQvgCjuCU&t=34s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teteni -- 2 Mayıs 2020; 19:34:55 >

• Nasıl boktan bir dönem , polo bile 200 binlere gelmiş ... Gelir artmıyor, hayat pahalılığı almış başını gitmiş...
    Artık elimiz dekilerin kıymetini bilip, hayal kuracağız...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada birkaç sayfa geriye gidince gördüm ki millet mesleğine aldığı ödemeye maaşlara falan laf atıp tartışıyor...ya kardeşim biz fiyatları fakirlesmeyi tartışmaliyiz. Gerekirse 1-2 sene sıfır araba almayalim..o alınan vergiler düşecek mi görelim... hatırlatalım 1999 depremin den önce ÖTV diye bir vergi yoktu bu ülkede

• 207m kullanıcısına yanıt
    Kur neden mutlaka düşecek söyler misin bizde bilelim. Yerli arabayı yerli boeingi yerli helikopteri yerli telefonlari ihraç etmeye başladınız da haberimiz mi yok

• Otomobil fiyatlari halkin alamayacagi seviyeye geldi demek fakirlesiyoruz demek kisacasi.Bugun otomobil fiyatlari yarin beyaz esya diger gun gida fiyatlari.

• CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    bulunduğum şehirde hemen yer yolda araçlar tren vagonu gibi ilerliyor. benim araçla ancak geceleri cıkıyorum o yüzden, araba kullandığımı hissetmek için. gündüzleri ya motosiklet ya da toplu taşıma kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • road warrior kullanıcısına yanıt
    ayakkabı bağcıklarının ucuna tutturulan plastik fitiller vardır ya, onun yerlisi üretildi diye bir haber cıksın, o haberle Türkiyeyi dünyanın ekonomik ve teknolojik lideri sanacak türde kişilere laf anlatmaya çalışıyorsunuz.

• Corona yüzünden ekonomi mi bozuldu ? ekonomi bu ülkede ne zaman düzgündü ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Corona yüzünden ekonomi mi bozuldu ? ekonomi bu ülkede ne zaman düzgündü ki ?
    Geçen. Sene Clio 60 di şimdi 120

• HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    Devletin eklediği vergilere baktın mı ?
  • Böyle devam etsin. Euro usd yükselsin. Araba fiyatları tavan and tavan olsun. Gittikçe ferahlariz elhamdülillah.

• ghostiki kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz şey imkansız gibi birşey bu şartlarda çünkü adamlar ayda belki 20 - 30 tane satılan sony playstation gibi konsollara bile %50 ek vergi getirdi, ayrıca düşün her ay telefon faturana ya da kontörüne 2tl de ek vergi alıyor yani o derece hazine bitik. Diğer ek kalemleri misal yeni sürücü belgesi parası, kimlik parası, mtv ler, kdv ler katmıyorum bile..

En basitinden en küçük şeyde yardım edin sms i gönderiyorlar. siyaset yapmak istemiyorum ama tl nin değer kaybetmesi, hazinenin boşaltımasının, kurumlarımızın satılmasının, üretime taş koyup ithalatı yapmanın bir sonucudur bu ve diğer ekonomik sıkıntılar..

Ötv indirimini 2023 seçimi yaklaşana kadar açıkçası beklemiyorum (şahsi düşüncem) zaten olsa bile kurlar ortada her şekilde malı ederinin kat ve kat fazlasına alacaksın..

Şahsi düşüncem 2.ellerde de yükselme trendi başladı haliyle, o yüzden orta direk ihtiyacı olan alacaksa alsın yoksa bu fiyatları da bulmak zorlaşacak..

Forumda bir yorum vardı, adam yazmış dolar 1.70tl bu fiyattan bilgisayar toplanmaz bekleyin diye, o gün bugündür dolar 1.7 nin altına hiç düşmedi katlanarak artıyor. bu ülkede bir şeyin düşmesini beklemek ömür törpüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 4 Mayıs 2020; 2:51:4 >

• bu işte bir sakatlık var ama ben çözebilmiş değilim geçen opelde çalışan çok samimi olduğum arkadaşım yanına uğradım haziranda gelecek arabaların hepsini sattıklarını söylediler temmuza sıra veriyorlardı ben inanmadım o an telefon çaldı telefonda araba isteyen birini sıraya yazabileceğini söyledi 1 hafta sonra tekrar yanına uğradığımda yine durumu sordum bana opel türkiye ispanya ve italyaya gidecek olan bütün opel modellerini türkiyeye gönderimi için opel almanayayı ikna etmiş hatta baz donanım araçların trye gönderilen orta paket ayarında olduğunu söyledi şim foruma takılıyorum herkes olurmu böyle fiyatlar diye iki gözüm iki çeşme bayiye gidiyorum ortada araç yok şimdi şeytn bunun neresinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tupacamaru

bu işte bir sakatlık var ama ben çözebilmiş değilim geçen opelde çalışan çok samimi olduğum arkadaşım yanına uğradım haziranda gelecek arabaların hepsini sattıklarını söylediler temmuza sıra veriyorlardı ben inanmadım o an telefon çaldı telefonda araba isteyen birini sıraya yazabileceğini söyledi 1 hafta sonra tekrar yanına uğradığımda yine durumu sordum bana opel türkiye ispanya ve italyaya gidecek olan bütün opel modellerini türkiyeye gönderimi için opel almanayayı ikna etmiş hatta baz donanım araçların trye gönderilen orta paket ayarında olduğunu söyledi şim foruma takılıyorum herkes olurmu böyle fiyatlar diye iki gözüm iki çeşme bayiye gidiyorum ortada araç yok şimdi şeytn bunun neresinde...
    Hocam şuan araç teslim eden Fiat ve Renault var sadece

• Sıfır araç alanlar çoğunlukla araç değiştiriyor. Hazır faizler de düşük seyrederken bunu bugün yapmazsa bir daha yapamayacağını ya da çok daha yüksek bir maliyete katlanmak zorunda kalacağını değerlendiriyor. Pek çoğumuz diğer ihtiyaçlarından kısarak bu değişimi yapacak. Hala orta kesim diyebileceğimiz küçük bir kitle için bu sene sıfır araç almak için son sene. Önümüzdeki yıldan itibaren otomobil ancak zengin oyuncağı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 4 Mayıs 2020; 9:2:32 >
  • Sıfır araçlara zam gelecek dedik? Nasıl gelecek dediler.

İkinci el coronadan dolayı düşer dediler, favoriye aldıklarım hep fiyat arttırıyor, fiyat düşenlerde pazarlık rakamı arasında üç aşağı beş yukarı yapıp duruyor.

Kısacası: Bu ülkede ben hiç birşeyin fiyatının düştüğü görmedim.

En basitinden 5 sene önce domatesi 75 kuruş 1 liraya alıyorduk, yazın bile domates 3-4 liradan aşağı değil artık.

Kendimizi kandırmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Recoow09

Tam yarama bastın. Bu araçları siz hangi fiyata alıyorsanız bizde aynı fiyata alıyoruz. Akaryakıt aynı şekilde. Ve su anda sadece kisa çalışma ödeneği alıyor çalışanlarımız o da asgari ücretten 1500 tl civarı. 16 marttan beri kapalıyız. 31 mayıs su anki tarih. Giderler sürekli isliyor.
    Hocam neden piyasanın en ucuz sıfır araçlarını kullanmıyorsunuz kursta? Özel bir nedeni mi var?
  • Bu millette para bol, sökülün yastık altındakileri, yok size indirim mindirim

Mart ayında 72 bin 72 adet aracın trafiğe kaydı yapıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı resmi bilgilere göre mart ayında 72 bin 72 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre yüzde 35.6 artarken geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 22.8 arttı!

3 AYDA 219 BİN ADEDİN ÜZERİNDE ARAÇ TRAFİĞE KAYIT ETTİRİLDİ

Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı %38,0 artarak 219 bin 747 adet olurken, trafikten kaydı silinen taşıt sayısı %73,5 azalarak 13 bin 956 adet oldu. Böylece Ocak-Mart döneminde trafikteki toplam taşıt sayısında 205 bin 791 adet artış gerçekleşti.

• Merak etmeyin yerli (biz italyanız ya) otomobil gelecek sudan ucuz olacak (200 bin TLcik). Sadece 10 yılda taksit taksit alabileceksiniz.(Birşey yemez içmez paranızı dışarda harcamaz ve kira ödemezseniz başarabilirsiniz)
    Belki yerli motosiklette yaparlar. Bende motor almayı planlıyordum %18 KDV , %37 ÖTV , %30 ilave gümrük vergisi alıyor devlet babamız.
    Neyse şimdi ondan da vazgeçtim , elektrikli dağ bisikleti alayım diyorum 6000TL ye:) Allah'ın izniyle ayağımızı yerden keseriz elhamdülillah :) Padişahım çok yaşa !
  • ivenrec kullanıcısına yanıt
    Sadece ucuz olması yetmez. Motor hacmi vergilendirmesi sağlamlık ve bildiğimiz araç olmalı. Yedek parça bulunması da önemli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.