Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın dönem siyaset önemli değil batı ülkeleri bu refah düzeyine nasıl geldi araştırın biz özgür serbest piyasayi benimsiyemedik devletten istedik herşeyi devletin işi değil bu sektörlerin hiçbiri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyazdiş20 B kullanıcısına yanıt
    Çünkü çok özgür ve serbest

Devlet işe girmeyecekse denetimi sıkı tutmalı , ayrıca Avrupa'yı dingonun ahırı mı sandınız ?

Fazla mesai ücretini ödemeyen işvereni bu ülkede kime şikayet edeceksiniz , daha doğrusu kimi kime şikayet edeceksiniz ?

Avrupa da öyle bir şey olsa bak gör neler oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Ben 2 senede yemeyip içmeyip asgari ücretin 300 lira üstüne çalışarak 35 bin tl biriktirdim. 20 bin tl de kredi çektim ayda 1000 tl 24 ay ödemeli. Şuan 2012 megane 3 üme biniyorum. Uçak gibi araba. Özellik olarak da dolu. Hız sabitleme sınırlama. Soğutmalı torpido gizli bölmeler 110 bg. Follow me home aydınlatma felan..
    2 ay önce 55 bine aldım şuan 65 bin tl oldu. Dişini sıkan gayette bu arabalara biner. Para biriktirirken eğlencemi gezmemide yaptım. Telefon felan aldım. Onları yapmasam daha iyi bir araç alırdım. Belki iyi bir bmw 1.16 1.18 felan alırdım.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Neden ki. Arkadaşım 5 ay önce 96 şahin e 16 bin tl vereceğime 7 bin kredi çekip corsa aldı tek kapı.
    Başka bir arkadaşım 40 bin tl kredi çekti biriktirdiğiyle birlikte leon aldı.
    Hiç birşeyi olmayıp asgari ücretle çalışan bir çocuk vardı yanımızda. 10 bin daha kredi çekip 23 bine 0 km yamaha r25 aldı...

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Valla doğru teşhis için teşekkür ederim. Forumda daha yazdigimin ne anlama geldiğini anlayamayan üyeler var... Bu yazıyı hükümeti savunmak için yazdığımı zanneden birkaç üye olmuş.

Sozkonusu mesajim hükümetlerüstü idi.

Alıntıları Göster
    Anlamazlar. Hep söylüyorum, 87 sonrası başa gelseler, ülkenin anahtarını Amerika'ya teslim etmişlerdi. Bunlar ekomomiyi yol yapmak sanıyorlar. Bazen denk geliyor, "Küresel ekonomide 90lar 2000ler ne ifade ediyor, biliyor musun?" diyorum. Bana ne Dünya'dan, ben Erdoğan'ın icraatlarına bakarım diyor. Bunlara laf anlatılmaz maalesef.

• myfranco kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrardan Para bolluğu gelmiyor mu? Faizleri düşürüyor Fed para basılıyor. Özellikle bir kaç ay içinde borsalarda Ralli görülebileceği söyleniyor, mümkün mü sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Hocam tekrardan Para bolluğu gelmiyor mu? Faizleri düşürüyor Fed para basılıyor. Özellikle bir kaç ay içinde borsalarda Ralli görülebileceği söyleniyor, mümkün mü sizce?
    FED para basıyor ama o parayı Amerikan vatandaşı için kullanıyor ve kullanacak. 2-3 gün önce eksi faiz bekleniyordu, faizleri aynı seviyede tutmak istediler. Parayı almak istemiyor hiç kimse. O paradan Türkiye'ye fayda yok. Aylarca zarar eden firmalar da borsadan para çekecek. Bu hem Türk hem yabancılar için geçerli. Dolayısıyla, borsa daha kanayacak. Tarih vermek zor ama birkaç aydan fazla sürecek diye tahmin ediyorum ekonomik çöküşün.
  • Önümüzdeki süreçte değeri yeterince düştüğünde bir kısım kritik firma kağıdında yabancı alımı söz konusu olacaktır ama bu yatırım kastıyla değil, o firmaları ele geçirme kastıyla olacaktır. Zaten birçok kişi bu konunun farkında ve uyarılar yapılıyor. Bizim sandıklarımız bir süre sonra bizim olmayabilir. Türkiye'deki yabancı varlıkları ile ilgili ek yasal kısıtlama getirilmesi zorunlu. Getirecekleri para sahip olacaklarının yanında hiç hükmünde kalabilir. Ele geçirme kapsamında ülkeye yabancı sermaye girişi altında Çin sermayesinin girmesi şaşırtıcı olmayacak.
  • Dolar euro düştüğünde markalar indirim yapacak mı asıl ben onu merak ediyorum ☺️ 2018’ in ağustosundan başlayan kur artışı hepimizin malumu, şuanki kurdan daha yükseğe çıkmıştı. Fiyatlar bu seviyede değildi. Kur böyle gitmeyecektir, mutlaka düşecektir. İşte o zaman markaların tepkisi ne olacak acaba ?

• Geleceğin süper gücü Çin olacak. Çinlilerin gelişmiş borsalarda operasyon çektiklerinden söz ediliyor. Tüm Dünya ya mal satıyorlar. Nüfusta var(Onur Öymen in Türkiyenin Gücü kitabını okuyun. Nüfusun önemini çok güzel vurguluyor.). Wuhan şehri Çin in en önemli üretim üslerinden biri. Çin üretmezse Dünya duruyor. Örneğini görüyoruz. Avrupa daki üretim durduran firmaların bir çoğu Çin den mal gelmediği için üretimi durdurdu. Çok ilginç bir bilgi vereyim. Dünya üzerindeki gelinliklerin %80 i Çin de yapılıyormuş. Sırf virüs yüzünden, üretimin sekteye uğraması sonucu, düğünlerini ertelemeye çalışanlar varmış. Şaka gibi değil mi? Dünya Çine teslim oluyor. Zamanında Türkiye ye yapılanı Çin Dünya ya yapıyor. "Siz üretmeyin! Ben size maliyetinizden ucuza satarım." Sonrası malum...

• 1 Mayıs zami

• quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

Ben 2 senede yemeyip içmeyip asgari ücretin 300 lira üstüne çalışarak 35 bin tl biriktirdim. 20 bin tl de kredi çektim ayda 1000 tl 24 ay ödemeli. Şuan 2012 megane 3 üme biniyorum. Uçak gibi araba. Özellik olarak da dolu. Hız sabitleme sınırlama. Soğutmalı torpido gizli bölmeler 110 bg. Follow me home aydınlatma felan..
    2 ay önce 55 bine aldım şuan 65 bin tl oldu. Dişini sıkan gayette bu arabalara biner. Para biriktirirken eğlencemi gezmemide yaptım. Telefon felan aldım. Onları yapmasam daha iyi bir araç alırdım. Belki iyi bir bmw 1.16 1.18 felan alırdım.
    24 ayda 20 bin TL ile nasıl geçindin? Ailenin yanında kaldın,; annen haftada bir odanı temizledi; çamaşırlarını yıkadı, ütüledi; yemeklerini yaptı yedirdi... Bu şekilde mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: plf

Önümüzdeki süreçte değeri yeterince düştüğünde bir kısım kritik firma kağıdında yabancı alımı söz konusu olacaktır ama bu yatırım kastıyla değil, o firmaları ele geçirme kastıyla olacaktır. Zaten birçok kişi bu konunun farkında ve uyarılar yapılıyor. Bizim sandıklarımız bir süre sonra bizim olmayabilir. Türkiye'deki yabancı varlıkları ile ilgili ek yasal kısıtlama getirilmesi zorunlu. Getirecekleri para sahip olacaklarının yanında hiç hükmünde kalabilir. Ele geçirme kapsamında ülkeye yabancı sermaye girişi altında Çin sermayesinin girmesi şaşırtıcı olmayacak.
    Yabancılar yılbaşından beri 6-7 milyar $ menkulünü sarıp tüymüş Türkiye’den.

• quote:

Orijinalden alıntı: teteni

Geleceğin süper gücü Çin olacak. Çinlilerin gelişmiş borsalarda operasyon çektiklerinden söz ediliyor. Tüm Dünya ya mal satıyorlar. Nüfusta var(Onur Öymen in Türkiyenin Gücü kitabını okuyun. Nüfusun önemini çok güzel vurguluyor.). Wuhan şehri Çin in en önemli üretim üslerinden biri. Çin üretmezse Dünya duruyor. Örneğini görüyoruz. Avrupa daki üretim durduran firmaların bir çoğu Çin den mal gelmediği için üretimi durdurdu. Çok ilginç bir bilgi vereyim. Dünya üzerindeki gelinliklerin %80 i Çin de yapılıyormuş. Sırf virüs yüzünden, üretimin sekteye uğraması sonucu, düğünlerini ertelemeye çalışanlar varmış. Şaka gibi değil mi? Dünya Çine teslim oluyor. Zamanında Türkiye ye yapılanı Çin Dünya ya yapıyor. "Siz üretmeyin! Ben size maliyetinizden ucuza satarım." Sonrası malum...
    Seni hayal kırıklığına uğratacağım ama Çin dediğin ülke hammadde fakiri (petrol, doğalgaz, madenler..) Teknılojisi batı bağımlı, kendini besleyecek gücü de yok. Ucuza belli bir kalitede ürün üretebilme kabiliyeti gelişmiş ve yatırımcılar için avantajlar sunan bir de ülke. Birde büyük ve aç bir pazar.

• quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

Benim kızdığım olayı siz anlamamışsınız devlet sırf yardım yapmamak için avm leri kapatmadı avm ler kendi kararıyla kapattı lakin hiçbir güvence verilmedi kiralar aidatlar ve piyasa borçları ödenmek zorunda ve gelir yok bizi korumaları lazım ama hiçbir destekte bulunulmuyor esnaflara destek var sağlıkçılar çift maaş alıyor memurun keyfi yerinde bizim suçumuz limited şirket olmak mı kolay mı gelindi bu noktalara emeğimiz korunmuyor

Alıntıları Göster
    Sağlıkçılar çift maas aliyor hahahahahaha

Allah durumunuzu iyi etsin,Rabbim tüm vatandaslarimizi maddi manevi korusun önce onu diyeyim.

Sadece şunun için mesajınızı alintiladim.

Kamuda şu dönemde ekonomik olarak zarar eden tek sektör sağlık sektörü.kamuda saglikciliyim.

Çıktılar TV lerde dönerler tavandan verilecek dendi ama maalesef öyle olmadı.ama halkın aklında öyle kaldı.

Kendimi acindirmak için yazmadım.gercekleri bilin diye yazdım.rabbim sizi tez zamanda refaha kavustursun

Ek:kamuda doktorlar maaş+döner alır.maasimiz astubay maaşı kadar felan.imamdan bir tık fazla,yada bekciden.donerlerinde yarısını veriyorlar yogunbakkm üniteleri haric.hemsirelerin maaşı maalesef o kadar bile degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 2 Mayıs 2020; 12:9:4 >

• needacar kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Yatırım kastıyla borsaya girmiş olan yabancı yatırımcı uluslararası döviz yükümlülüklerini yerine getirmek ve ayrıca sermayelerini güvene almak için Türkiye'den ayrılıyor. Şimdi meydan Çin gibi elinde yüksek döviz rezervi olan devletlere kalıyor. Bir zaman Turkcell neredeyse yabancıların kontrolüne geçiyordu. Karlı ve geleceği olan firmalar için aynı tehlike daha büyük olarak yine mevcut

• needacar kullanıcısına yanıt
    Teknoloji batı bağımlı bi ülke yazmayaydın iyidi :) adamlar kopyalaya kopyalaya geldi şimdi batıdan daha iyisini yapıyor ekonomik olarak amerika dururmaya çalısmak için önlem alındı çin daha cok kazandı amerika zarar gördü ama şu var özgür bir ülke değil hatta bildiğin puanlama sistemi var ve ithal mal satın alır yabancı sitelerde fazla zaman geçirirsen ( youtube instagram twitter facebook snapchat whatsap ve daha bircok site yasak zaten) yada eleştiri gibi yazılar yazarsan puanın düşüyor puanın düşerse kredi verilmiyor ve puanın düştü diyelim seninle arkadaşlık yapan insanlarında puanını düşürüyorsun bu baskı altında olan halk ile süper güç olcaklarını bende sanmıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: needacar

Seni hayal kırıklığına uğratacağım ama Çin dediğin ülke hammadde fakiri (petrol, doğalgaz, madenler..) Teknılojisi batı bağımlı, kendini besleyecek gücü de yok. Ucuza belli bir kalitede ürün üretebilme kabiliyeti gelişmiş ve yatırımcılar için avantajlar sunan bir de ülke. Birde büyük ve aç bir pazar.

Alıntıları Göster
    Yanlış bilgi veriyorsun. Çin Bu konuda Dünya nın en iyi 3 ülkesinden biridir.
    Binlerce int.sayfasından sadece biri;
    turkish.cri.cn
    China ABC----Birinci Bölüm:Coğrafi ve İdari Yapılar, Kaynak ve Nüfus: Maden kaynakları
    http://turkish.cri.cn/chinaabc/chapter1/chapter10302.htm

Bir de araştır bakalım Şanghay İşbirliği Örgütü neymiş, ne iş yaparmış?
    Kaldı ki senin gözünde taklit ettikleri, Avrupa ülkeleri ve Amerika dan bu söylediklerin fışkırıyor öyle mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: teteni

Yanlış bilgi veriyorsun. Çin Bu konuda Dünya nın en iyi 3 ülkesinden biridir.
    Binlerce int.sayfasından sadece biri;
    http://turkish.cri.cn/chinaabc/chapter1/chapter10302.htm

Bir de araştır bakalım Şanghay İşbirliği Örgütü neymiş, ne iş yaparmış?
    Kaldı ki senin gözünde taklit ettikleri, Avrupa ülkeleri ve Amerika dan bu söylediklerin fışkırıyor öyle mi?

Alıntıları Göster
    Şangay neysi pardon? Güldürmeyin insanı yahu. Çin teknoloji hırsızıdır başka da birşey değil. Çin hangi teknolojiyi üretmiş? Elle tutulur nesi var? Huawei diyorsanız batılı teknoloji şirketleri olmasa telefon üretemiyor.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.