Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sherlock88

Memurlar vergi vermiyor mu?
    Şu "benim vergimle..." kalıbıyla kurulmuş cümlelere bayılıyorum.

Sözüm ona gül gibi bedavadan memur olup, birilerinin vergisiyle yatarak para kazanmak varken neden verdiğiniz vergiden az kazanmayı tercih ettiniz?
    Müşteri çoğunluğu arab ve avrupali turistlerden oluşan bir mekanın sahibiyim sen dua et ben ve benim gibi adamlar sayesinde ülkeye döviz giriyor yoksa görürüm sizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAKTAN06 -- 30 Nisan 2020; 9:39:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardwind H kullanıcısına yanıt
    Her zaman konu dönüp dolaşıp nasıl öğretmenin iş güvencesine, tatiline, maaşına geliyor şaşırıyorum doğrusu:)

Bu arada 10 sınıftan 2 tanesinin sivrilmesinde öğretmen seçen anne-babaların da payı var. Okula hatırı sayılır meblağda para karşılığında yapılıyor bir de bunlar:)
    İlgili velilerin çocukları toplanıyor 2-3 sınıfta. Kalan sınıflar da önce Allaha sonra öğretmenlerinin azmine terk ediliyor, pardon emanet ediliyor:)

Tabi ki öğretmenden öğretmene fark oluyor. Ama bahsettiğiniz uçurumların oluşmasına çanak tutan da bu seçme sınıf oluşturma düzeni.
  • HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    Bunun sizi bizi mi var yahu. Yaklaşımınız yanlış

Hakkıyla öğretmen, polis, bankacı vs. olmuş memurlar neden işinin karşılığı maaşı aldığı için müşteri çoğunluğu arab ve avrupali turistlerden oluşan işletme sahiplerine dua etsin ki:)

İşini hakkıyla yapan herkes bu ülkenin değeridir. İstisnaları baz alıp bunu bi meslek grubuna genellemek yanlış bi tavır.
  • Özel sektör varken kamu niye. özelleştirmeye gidilmeli mümkün olduğunca her sektörde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sherlock88

Bunun sizi bizi mi var yahu. Yaklaşımınız yanlış

Hakkıyla öğretmen, polis, bankacı vs. olmuş memurlar neden işinin karşılığı maaşı aldığı için müşteri çoğunluğu arab ve avrupali turistlerden oluşan işletme sahiplerine dua etsin ki:)

İşini hakkıyla yapan herkes bu ülkenin değeridir. İstisnaları baz alıp bunu bi meslek grubuna genellemek yanlış bi tavır.
    Benim kızdığım olayı siz anlamamışsınız devlet sırf yardım yapmamak için avm leri kapatmadı avm ler kendi kararıyla kapattı lakin hiçbir güvence verilmedi kiralar aidatlar ve piyasa borçları ödenmek zorunda ve gelir yok bizi korumaları lazım ama hiçbir destekte bulunulmuyor esnaflara destek var sağlıkçılar çift maaş alıyor memurun keyfi yerinde bizim suçumuz limited şirket olmak mı kolay mı gelindi bu noktalara emeğimiz korunmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Şuan arabalardan ÖTV kaldırılsın sokaklar sıfır araba ile dolar. Türkiye ne üretiyor ne ihraç ediyorda bu kadar ithalat yapıyor? Adam cebinde parası olmasada gidiyor 60 ay taksitle arabasını alıp çekiyor altına. Kazandığı parayı harcayana cari açığı zıplatana hadi bir şey demeyelim birde borçlanıp olmayan parayı yabancıya gönderiyorlar. Bizim milletimiz sıfır arabaya binecek kadar refah sahibi bir millet değil. Ondan sonra arabamı çizdiler sürttüler diye burada ağlayacaksınız araba almayın. İthalata dayalı tüketimin acilen bitirilmesi lazım yoksa bugünleri çok arayacağız.

Bizim milletin cebine iki kuruş para koy önce gider arabayı telefonu değiştirir. Avrupada yabancılar bir telefonu en az 4-5 sene kullanıyor bizimkiler gibi görgüsüz değiller tasarrufuda biriktirmeyide biliyorlar.
    Arabadan hayvan gibi vergi alan devlet suçlu değilde araba alan vatandaş suçlu ha ? Tl durmadan değer kaybediyor. Bu ortamda garanti işi olan (kamu görevlisi gibi) tl üzerinden borçlanmak gayet mantıklı. 5 sene sonra aldığın araba en az iki kat fiyatı artacak. Ve en önemlisi sorunun en büyük nedeni yanlış ekonomi yönetimi iken suçluyu halk yapmışsınız oda yetmemiş çözümü de halka yüklemişsiniz bravo diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

Benim kızdığım olayı siz anlamamışsınız devlet sırf yardım yapmamak için avm leri kapatmadı avm ler kendi kararıyla kapattı lakin hiçbir güvence verilmedi kiralar aidatlar ve piyasa borçları ödenmek zorunda ve gelir yok bizi korumaları lazım ama hiçbir destekte bulunulmuyor esnaflara destek var sağlıkçılar çift maaş alıyor memurun keyfi yerinde bizim suçumuz limited şirket olmak mı kolay mı gelindi bu noktalara emeğimiz korunmuyor

Alıntıları Göster
    Kıymetli insan, eşim sağlıkçı bu ay maaşına ek olarak aldığı ek ödeme: 1.114,20 TL. Çift maaş almak diye bir durum söz konusu değil.Saygılarımla.

• hetşat kullanıcısına yanıt
    Hangi kafada yazıyorsun merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: Apoly

Arabadan hayvan gibi vergi alan devlet suçlu değilde araba alan vatandaş suçlu ha ? Tl durmadan değer kaybediyor. Bu ortamda garanti işi olan (kamu görevlisi gibi) tl üzerinden borçlanmak gayet mantıklı. 5 sene sonra aldığın araba en az iki kat fiyatı artacak. Ve en önemlisi sorunun en büyük nedeni yanlış ekonomi yönetimi iken suçluyu halk yapmışsınız oda yetmemiş çözümü de halka yüklemişsiniz bravo diyorum.

Alıntıları Göster
    Piyasa faizi %20-%25 olacak, enflasyona karşı hakettiği değere çekilecek ben o zaman görürüm borçlanmak mantıklı mı değil mi? İnşaatçıları kurtarmak için faizler frenleniyor sonuç olarak bizim vatandaşlar ucuz para ile borçlanıp yurt dışından araba satın alıyor. TL işte bu yüzden değer kaybediyor paralarımız yabancılara gidiyor. Karşılığında biz yabancılara ne veriyoruz? Elma ve Portakal. Bu düzen ne kadar böyle sürecek peki? Türkiye tam anlamıyla batana kadar mı? Bende diyorum ki madem İhracatımızı geliştiremiyoruz GSYH'yı arttıramıyoruz o zaman en azından harcamalarımızı ve ithalatımızı kısalım. Yani madem para kazanamıyoruz o zaman mümkün olduğu kadar az para harcamamız gerekli. Ben hükümetin avukatı değilim bu hükümeti seçende bu halk. Bu hükümeti 20 senedir seçiyorsa ve hala seçmeye devam ediyorsa ben tabiki suçuda çözümüde halka yükleyeceğim. Bugün otomobilden ötvyi kaldırın yarın millet galeri kuyruğunda kavga etmeye başlar bankalar taşıt kredisinden başını kaldıramaz ve cari açıkta patlar. Maalesef kim ne derse desin gerçek bu. Türk toplumu cebinde parası olmasa dahi Banka Kredisi ile araba alacak bir toplum. 100 Bin-200 Bin arabaya para verip 3-4 bin lira kasko parası vermeyecek/veremeyecek durumda bir toplum. 150 Bin Liraya aldığı arabası çizilince sürtülünce gelip burada ağlayacak bir toplum. Bu toplumun geneli arabayı haketmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: FyKy

2016 Ekim Sonunda Nissan Qashqhai almıştık. 156bin TL verdik. Dün aynı marka model arabanın fiyatına baktım 250bin TL olmuş.

Hakkaten efsane fiyatlar. İnsanlar nasıl araba alıyor bilemiyorum.
    Yalniz o ne kaziktir ya 2016 da qq 156bin tl hemi ? 2016 ekimde 80bin tl ye a3, passat veriyolardi yahu. Ben 2018 kasimda 125bin tl ye sportage aldim

• quote:

Müşteri çoğunluğu arab ve avrupali turistlerden oluşan bir mekanın sahibiyim sen dua et ben ve benim gibi adamlar sayesinde ülkeye döviz giriyor yoksa görürüm sizi

Alıntıları Göster
    Senin mekanin icin geliyorlarmis turkiyeye, yanlis mi anladim ? Vay be adam tek basina turizm yukunu cekiyormus

• hetşat kullanıcısına yanıt
    Ekonomiler borçlanarak büyür kardeşim sirketler ve bireylerde aynı şekilde sen liberal ekonomi den nasibini almamış sin Türkiye Küba İran değil istediği kadar borçlanıp ithalat yapabilir tüketim olmadan üretim olmaz.

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Dizel otomatik üst paket yalnız.
    Dizel otomatik dediğin araçların fiyatları 200 küsürdü.
  • Valla ben hala altımızda araba olabildiğine şaşırıyorum. Sinirlerim bozulmasın diye de hesap kitap işlerini bıraktım. Geçen bi konu vardı arabanızın yattığı yerden masrafı diye. En son o zaman düşündüm yine sinirlerim zıpladı. Yaşıyoruz bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Piyasa faizi %20-%25 olacak, enflasyona karşı hakettiği değere çekilecek ben o zaman görürüm borçlanmak mantıklı mı değil mi? İnşaatçıları kurtarmak için faizler frenleniyor sonuç olarak bizim vatandaşlar ucuz para ile borçlanıp yurt dışından araba satın alıyor. TL işte bu yüzden değer kaybediyor paralarımız yabancılara gidiyor. Karşılığında biz yabancılara ne veriyoruz? Elma ve Portakal. Bu düzen ne kadar böyle sürecek peki? Türkiye tam anlamıyla batana kadar mı? Bende diyorum ki madem İhracatımızı geliştiremiyoruz GSYH'yı arttıramıyoruz o zaman en azından harcamalarımızı ve ithalatımızı kısalım. Yani madem para kazanamıyoruz o zaman mümkün olduğu kadar az para harcamamız gerekli. Ben hükümetin avukatı değilim bu hükümeti seçende bu halk. Bu hükümeti 20 senedir seçiyorsa ve hala seçmeye devam ediyorsa ben tabiki suçuda çözümüde halka yükleyeceğim. Bugün otomobilden ötvyi kaldırın yarın millet galeri kuyruğunda kavga etmeye başlar bankalar taşıt kredisinden başını kaldıramaz ve cari açıkta patlar. Maalesef kim ne derse desin gerçek bu. Türk toplumu cebinde parası olmasa dahi Banka Kredisi ile araba alacak bir toplum. 100 Bin-200 Bin arabaya para verip 3-4 bin lira kasko parası vermeyecek/veremeyecek durumda bir toplum. 150 Bin Liraya aldığı arabası çizilince sürtülünce gelip burada ağlayacak bir toplum. Bu toplumun geneli arabayı haketmiyor.

Alıntıları Göster
    Altına imzamı atıyorum.

• Ben 80 liler dede 90 lılarda da yaşamış biri olarak diyorum o zamanlar araba çalışan normal memur işçi esnafa pahalı değildi sadece çok sıra olurdu çünkü böyle robot bantlar günde 1000 tane araç üretimi yoktu.. Bir sene iki sene sonrasına gün alırdın..

Buda karaborsa yapar bazı fırsatçılar fabrikalardan aldıkları araçları abii bekleme bir sene iki sene gel benden al der üstüne ekler satarlardı..

Amma milletin parası vardı araba yoktu piyasada.. O zamanlar ilk yerli araçları bizim çevremizdeki memur aileler alırdı renault 9, serçe, şahin..

Şimdiye karıştırmayın şimdi ki gibi ötv si kdv si ek vergisi, verginin vergisi, lüks vergisi falan yoktu.. Kdv bile 1985 yılında geldi Türkiye ye ondan önce memlelette kdv bile yoktu..

Araba almak isteyen ve limitli kısıtlı parası olanın önünde dört beş farklı yol var

1) Güvenlik yada lüksün den fedakarlık edilicek..

2) restore etmeyi göze alıcak akranına göre uygun fiyata turşusu çıkmış aracı alıp toplıycak..

3) otomobil ruhsatlı ticariler olur yada ticari hususi ruhsatlı o tip araçlar çok uygun ucuz olur onlara yönelicek..

4) pertten ağır hasarlı araba alıp toplıycak (Kesinlikle Öneriyorum)

5) piyasa da kupon araba yada müşterisi olmıyan araba olarak tabir edilen hani son sahibi olursun, nüfusuna alırsın evlat diye gırgır yapılan fiyatları akranlarına göre yarı hatta çeyrek fiyatta olan araçlara yönele bilirsin..

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Kardeş KDV bile 1985 yılında geldi diyosun da 1985 yılından önce ülkede doğru durust ithal araba mi vardı Amerikan araçları dışında. Gümrük birliğine bile zar zor 1995 sonunda girdik.

• quote:

Ben ticaretle uğraşıyorum bu ülkede en zor iş esnaflık çok sıkıntılı bir halkımız var aynı şekilde devlette çok sıkıntı hele isletmen avm içindeyse tam sıkıntı yıllardır verdiğim vergi kadar para kazanamadim o vergilerle memurlar kafa rahat gül gibi yaşıyor para kazanmak kolay mı öyle uzaktan ahkâm kesmeye benzemez

Alıntıları Göster
    Ahkam kesenin kim olduğu okuyanlarca anlaşılır. Anca gözünüz memuru görür. Kendince zarar görmeden laf söyleyebileceğin,tabiri caizse "laf sokabileceğin" kitle olarak görürsünüz. Senin zihniyetinde olanlara göre devleti batıran memurdur. Buldun öğretmeni , tatili de çok. Üstelik bu dönemde tıkır tıkır maaşını da alıyor. Bana yazdıklarını bir polise, bir maliyeciye, üst kademe bir belediye yada kamu çalışanına yazabilir misin? Madem kazandığından fazla vergi veriyorsun? Evinde ne yiyip ne içiyorsun? Amme hizmetimi yapıyorsun. Hayır kurumu musun sen? "Ben vergiyi veriyorum, sen rahat rahat yaşıyorsun" yazman cehaletini ortaya koymuş.Tek vergi veren sen misin? Maliye müfettişi de memur. Ona da söylesene bunları.Benim maaşımdan her yıl yaklaşık 26-27 bin lira arası vergi kesiliyor. Hem de elime geçmeden. Sende böyle bi durum var mı? Esnafı da biliriz. Anamızın karnından memur doğmadık. Eskiden "Z raporu" alınırken, 3-5 liralık fiş keserlerdi. Sanırsın o gün hiç satış yapmamış. Ne için? Vergi kaçırmak için. Ne oldu şimdi? Benim vergilerimle iş yapan sen değil miydin?

• quote:

Orijinalden alıntı: netttt2627

Bu mesaj silindi.
    Yaz bakalım Google'a " Iphone neden Çin de üretiliyor? " diye. Oku cevabını ondan sonra bu yazdıklarını birlikte değerlendirelim.
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Dünya ya bakmayla ilgili bu. O zamanın insanında bu zamanki tüketim çılgınlığı markacılık yoktu.. Beklenti yoktu..

Şimdi sen bindir bakalım klimasız yada airbagsiz yada digital ekransız, multimedia sız falan filan arabaya herkesin artık arabalarda bir çıtası kriteri var.. Kimse onun altındaki donanıma ekipmana bakmıyor..

O zamanlar böyle şeyler yoktu. Bir Avrupa araba ile yerli araba arasında halk sınıfı markaları diyorum vw, opel tarzı ciddi bir fark yoktu..

Hatta ilk elektrikli camlı çıkan renault 9 larda o yıllarda ithal edilen golfler de elektirikli cam yoktu.. İthalin en büyük avantajı o yıllarda otomatik vitesdi bizde yerliler de yoktu ilk galiba renault 9 spring lere koymuşlardı..

İthal araç da. Çok vardı yok değildi sadece yerli malına daha çok talep vardı.. Yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı diye söylemler vardı..

Yoksa ithal de vardı.. Opeller mercedesler audi80 ler şu anda bile dolu ikinci elde satılıkda w123, w124, balina kasa, çift tampon mercedes ler var hepsi o yıllarda alınma. Ford granada, almanya ithal taunus lar çok tutardı.. İkinci elde sürüsüme bereket vardır meşhur tospağa kaplumbağalar..

Tam aksine amerikan lar çoğu 50,60, 70 li yıllarda gelen araçlar..

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.