Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 yıl önce alım gücünün yüksek olması ekonomi nin ferah olması Ali Babacan sayesindedir emeği çok büyük

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tarih 1923'de cumhuriyetin kurulmasıyla bitmiyor. Yakın tarihi de öğrenmek lazım. Temel ekonomi bilgisine de sahip olmak lazım.

Daron Acemoğlu'nun Ulusların Düşüşü kitabını okuyun derim. Türkiye neden bu halde, Amerika ile neden kıyaslanamaz öğrenmiş olursunuz. Türkiye Cumhuriyeti henüz 4 sene önce, 2016 yılında askeri darbe girişimine konu olmuş bir ülke. Hangi istikrardan, ekonomiden ve refah düzeyinden bahsediyorsunuz? Toplum olarak o seviyede değiliz. Mevcut iktidar bir gün değişince sorunun daha derinde olduğunu anlayacaksınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şeyi merak ediyorum ya. 6 ay önce veya 1 yıl önce falan ulaşılabilir seviyede miydi ?

Halkın ulaşamayacağı seviyeye yeni mi geldi ?

Konu sahibine burada bir sitemim yok ancak daha farklı bir pencereden de bakılabilir olaya.

Piyasanın neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Yıllar önce üç kuruşa aldığı arabayı eskitip bir yandan da değerini üçe katlayıp satarak piyasada tutunmaya çalışan mı dersin, ağzı açlıktan kokacak raddeye gelip gırtlak kredi çekerek sıfır araba alan mı dersin. Zamlar ve kur zaten piyasaya vuruyor, bu piyasa ne zaman düzelicekçiler de el mahkum deyip bir de onlar vuruyor.

Neyse durum zaten şu raddeden sonra bana kalırsa tamamen çıkmaza girdi. Ne yapalım biz de diyelim o zaman.

El mahkum.

• yapacak bir şey yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomobil demek Koç demek.

• 99 model bmw 5.20i sunroof çift vanos lpg var otomatik araç temizlik bakımından çok iyi değişen yok tavan hariç boyalı 53 bine anlaştım ama fiyat olarak kafam karışık yaklaşık 9-10 ay önce 2012 3.20d sattım 110bine şuan 140bin olmuş fiyatları genelde eski model araç bakmam ama şuan mecburen böyle birşey almak zorundayım nasipse sene sonu cla180 amg alıcam ama idareten 99 model 520i Alıcam fiyatı nasıldır beyler şu piyasada alırnır mı bu fiyata

• Her şeyin asıl sorumlusu ötv.

• 2014 den ben beri aldığım i20ler
    2014 36750
    2016 53500
    2017 62000
    2020 110000
    Hepsi sıfır bayiden alındı.
    Son almis öldüğüm aracın ham fiyatı 64000 tl Ötv kdv ıvır zıvır 110000 oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Recoow09

2014 den ben beri aldığım i20ler
    2014 36750
    2016 53500
    2017 62000
    2020 110000
    Hepsi sıfır bayiden alındı.
    Son almis öldüğüm aracın ham fiyatı 64000 tl Ötv kdv ıvır zıvır 110000 oluyor.
    15.000 TL indirim nasıl yaptılar

• Burda atanmaması gereken birileride al sat cilar önüne gelen araba alıyor 3 5 karla satcam derdinde

• HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    Hangi modelde

• quote:

Hangi modelde
    Hocam senin aldığın araba en boş İ20 değil mi liste fiyatı 125.000 TL olan

• HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    Aynen mart ayında aldim 116 idi liste fiyatı 1.2 jump beyaz

• quote:

Aynen mart ayında aldim 116 idi liste fiyatı 1.2 jump beyaz
    15 bin indirim yaptılar sandım peki neden yeni kasa Corsa ve Clio varken i20 aldınız 103 verdiler yeni Clio yu corsada o paralara alınabilirdi

• Sürücü kursum var hocam renault fiat gelmiyor bize. Kore den şaşmam bu konuda.

• Corsayla ilgili gecen arkadaşa sorduk 6 ay sonraya gün verdiler ve 6 ay sonraki fiyattan.

• teteni T kullanıcısına yanıt
    Elbette hocam ama eğer işiniz düzgün yapıyorsanız istisnasınız bana göre. ben çocuğumu okula verirken hangi hocaya vereceğim diye araştırma yapıyorsam sizin mesleğinizde de sıkıntılar olduğu ortada. Aynı okulda 10 sınıftan bir ikisi sivrilip daha başarılı oluyorsa diğer 8 sınıfa eğitim veren hocalara ne demeliyiz. Sistem bu Türkiye'de memur olduysanız iş garantiniz var. Başarılı olmanız çokta ödüllendirilmez. Emek vermeniz ödüllendirilmez. İş garantiniz var. Fazla yandaşsanız biraz da iş bilirseniz yükselirsiniz. 4 Yıllık eğitim fakültelerinde eğtim alan herkesler kendini ben işi ehliyim eğitimciyim der. Ama bu tamamen kişisel kanaatim olmakla beraber her adam mühendis olamayacağı gibi eğitimci olamaz ama adı olur. Üniversitelere giriş sınavından öğrenciler tamamen tarafsız bir kurul tarafından psikolojik değerlendirmeye alınmalı ve hangi alanları tercih edeceği belirlenmelidir. Ama Maalesef bu ülkemizde imkansız birşey. Malum kim siyasi iktidarsa kurullarda onlara ait olur yani bugün AKP yarın CHP ondan sonraki günlerde X Y Z. Onun çocuğu akrabam kuzenim oğlum. Bizde siyaset kurumu maalesef böyle işliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengavers

99 model bmw 5.20i sunroof çift vanos lpg var otomatik araç temizlik bakımından çok iyi değişen yok tavan hariç boyalı 53 bine anlaştım ama fiyat olarak kafam karışık yaklaşık 9-10 ay önce 2012 3.20d sattım 110bine şuan 140bin olmuş fiyatları genelde eski model araç bakmam ama şuan mecburen böyle birşey almak zorundayım nasipse sene sonu cla180 amg alıcam ama idareten 99 model 520i Alıcam fiyatı nasıldır beyler şu piyasada alırnır mı bu fiyata
    520 lere ben de bakiyorum ama hangi model hangi paket hangi motor bakacağım bir türlü çözemedim 528i ler iyidir diyorlar ama bilemedim tavsiyeniz nedir hocam

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.