Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hiç unutmam yıl 97 sokakta tek tük arabaların iki lastik arasını kale yapar top oynardık. Şimdi o sokaklarda ne çocuk kaldı nede adım atacak yer. Her taraf araba dolu. Aslında arabaları karneyle vermeliler şehrin yol durumu, nüfusuna ve araç park alanlarına göre isteyen araba almamalı. Bizdeki kadar şahsi araba kullanımı Almanya'da falan yokmuş. Bizde herkesler işine arabayla gidiyor. Toplu taşıma falan geliştirilmeli iyice.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Normal çünkü gelişmemiş ülkeyiz. Ak parti öncesi sonrası 50 lerdan günümüze ya darbe ya ekonomik kriz. X Y partisi farketmiyor. Ülkemizin kaderi bu dış güçler iç güçler hep beraber aynı tiyatronun içinde devam ediyoruz.

• Adamlar 2016 cilioya 146 bin istiyo sifirindan daha pahali malum sari sayfada buna bi cozum gerek arac bakiyodum golf dusunuyodum 3 ay once golf higlibe 2015. 125 bine filan vardi suan 150 binden basliyo daha arac alacak gucumuz yok 70 binden asagi. Normal bi arac bile yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teteni T kullanıcısına yanıt
    Bakın kesinlikle bilmediğimden soruyorum. Alım gücü falan tamamda. Dünyada wv firması gelişmiş ülkelerde kaç tane highline kaç tane trendline modeli araba satıyor. Yani orada ucuz diye halk acaba hep highline arabamı alıyor.

• Ülkede bu kadar enayi varken (ben dahil) bize müstahak.
    1 Araba alalım deriz;
    1 tane de devlete alırız,
    1 tane de bankaya alırız.

1 telefon alalım deriz;
    1 tane de devlete alırız. (Yeni iphone SE vergisiz fiyatı 2.600TL. Vergiyle 5.200TL.)

Valla bıktım vergi vermekten. Haram olsun.
  • erkostu E kullanıcısına yanıt
    Acaba o devlet imkanlarıyla aldıkları otomobillere müdürler falan emekli olduğunda binebiliyorlarmı. Bakanı milletvekilini geçtim. Çünkü hepsi elit milletvekillerine zam yapacağız dedikleri zaman el kaldırıyor. Muhalefet iktidar farketmiyor. Bir milletvekili olursanız ömrümüz kurtuluyor. Hepsi cebinin derdinde. Dilerseniz bir bakın oylamalara. İşi olan bile gelip katılır.

• Kesinlikle belki artıramazsın ama iş garantisi var 10 kişinin işini 100 kişiye vermişler. Rahat rahat maaşlarını alıp keyiflerine bakıyorlar. Gerekirse IMF den borç alınıyor ama memur maaşı ödeniyor. Karı koca memursan zengin bile sayılırsın Türkiye şartlarında.

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    O zaman bizim mahalledeki marketleri,şarküteri vs hep aynı zenginler talan ediyor,raflar dolup dolup boşalıyor hergün.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leidenfrost -- 24 Kasım 2020; 17:5:35 >
  • Ben 140.000 TL ye yakın direk nakit ödedim. 2020 model sıfır duster için.

Araba şık güzel de..piyasa böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 29 Nisan 2020; 22:48:29 >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Mesajının hepsini okumadım çok ucuz haklısın tabi herkese göre yaşamaktan anladığı farklı ben ayakkabıya hayatımda 750 lira vermedim
    Ben arabamı 11 ay önce 115bin TL ye aldım şuan olmuş 160bin TL
    Neyse sen çam balı yemeye devam et otobüsle sağa sola giderken beni hatırlarsın umarım
    Seneye arabamı satıp 2.evimin borçunu ödemeye başladığımda Bu forumda hükümete nasıl giydirdiğini gülerek okuyor olacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jquair -- 29 Nisan 2020; 22:48:57 >
  • Jquair kullanıcısına yanıt
    Kardeş nasıl sosyal hayatın oluyorki kalan parayla
    2016 kasımda İsviçre Avusturya İtalya falan gezmiştim 2 kişi
    Uçak araba kiralama konaklama yeme içme 8 gün 8 bin gitmişti
    Bugün 12-15 bin tutar muhtemelen
    Geçen yaz arabayla karadağ Bosna falan gittim 2 hafta 10-15 arası gitti tabi İsviçre tarafından daha uygun
    Yılbaşından önce Almanya ya gittim 3 kişi uçak araba konaklama falan 4 gün yine 5-6 gitmiştir
    Marmaris , Çeşme falan yaparsan da güne gün Yunanistan karadağ tarafından çokta ucuza gelmiyor
    Giyim kuşam , yeme içme , özel okul , ev fiyat/kira vs oralara hiç girmeyelim
    Bana çok mantıklı gelmedi açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 29 Nisan 2020; 22:55:25 >
    Kardeş o kestane balı yalnız
    Benim şu an bindiğim araba da 270 falan sıfırı
    Bir de 11 ay önce dolar kurundan bakarsan karın 45 bin değil 15 bin falandır anca
    Bir de 2 ayakkabı 750 ye yakaladım , ilk çıktığında teki 600-700 oluyor bi tane değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 29 Nisan 2020; 23:4:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Usta-74

Yanlış anlama derdim siyaset değil bu forumda da o konulara girmem de.
    Merak tan soruyorum kısaca kalan para ile cidden nasıl rahat geçiniyorsun.
    2 çocuk 1 eş faturalar gıda kıyafet v.b.
    Mesela aracın yıllık giderini aylığa vursan kalan maaşının 300-400 tl sini sadece o yer.(sigortası bandrolü yakıtı)Yıl/ay

Alıntıları Göster
    Hocam size şu şekilde açıklayayım ben borca girmedende aynı şekilde yaşıyordum fuzuli çok para harcanıyordu zaten birikim yapma amacı ile araç aldım net hesabıma yatan maaşım 5400 TL
    3000 TL maaş ile geçinmek zor değil hatta üzerine başka şeyler de rahatça alıyorum taksitle
    Kasım ayında bilgisayar topladım bu ay ankastre fırın ve mobilyasını aldım.

Kira ödemiyorum evim var aylık mutfak masrafım 1200 lira civarında tutuyor ortalama faturalarımda aidat dahil 500 TL civarında
    Ayda ortlama 2 kere lpg fulluyorum oda 200lira ediyor yaklaşık 700km yol yapıyorum ayda ki iş için değil hanım ve çocuklarla sağa sola gitmek için kullanıyorum (tabi bu sıralar evdeyiz)
    Arabanın 6 aylık vergisi 650x2 yılda 1300 vergi 750 sigorta 2000 TL civarı kaskosu var vergileri nakit ödedim direk sigorta ve kasko 8 taksit 350lira ona gidiyor
    Totalde ne yaptı
    350 sigorta kasko taksiti
    1200 mutfak
    500 faturalar
    200 yakıt
    2250 etti ne kaldı 750lira buda gezme tozma giyim için fazlası ile yetiyor

İyi de arada hiç ekstra bir şey çıkmıyormu ?
    Böyle hesap mı olur
    2 çok yakının düğünü olsa 1000 liralık oldun
    Allah korusun sağlık sorunu çıksa ekstra devlette takılmayayım özele gideyim desen ne olur belli olmaz
    Daha bunun gibi bir sürü şey çıkabilir
    Atıyorum binanın iskanı yoktur dedikleri iskan alıyoruz daire başı 6 bin hadi geçmiş olsun o zaman

• İletişim ve ulaşım sınırlı oluyor

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediğiniz tatil planları şuan için bana uzak tatili memlekette annemi babamı ziyaret ederek geçiriyorum 26 gün tatilim var memlekette hem denize girip serinliyebiliyorum hem köyde meyveyi ağaçtan koparıp yiyebiliyorum
    5 yıldızlı tatil köyleri bana göre değil ama ilerde 2 evimin borcunu bitirdikten sonra bende yurtdışında bazı yerleri görmeyi çok istiyorum

Memur musunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

İyi de arada hiç ekstra bir şey çıkmıyormu ?
    Böyle hesap mı olur
    2 çok yakının düğünü olsa 1000 liralık oldun
    Allah korusun sağlık sorunu çıksa ekstra devlette takılmayayım özele gideyim desen ne olur belli olmaz
    Daha bunun gibi bir sürü şey çıkabilir
    Atıyorum binanın iskanı yoktur dedikleri iskan alıyoruz daire başı 6 bin hadi geçmiş olsun o zaman
    Hamd olsun daha çıkmadı büyük bir sağlık sorunu olursa zaten maazallah arabayı felan satarım ama diğer söyledikleriniz için varlıklarını unuttuğum karagün için sakladığım altın var

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.