Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: babadol

Ulan yine bizde oldu suç iyi mi. Adamlar maaşının üçte biriyle aldığı telefonu her sene değiştirme lüksüne sahip, değiştiriyor da. Kimmiş o 4-5 sene kullanan? Adamların taksi yaptığı arabaları biz makam arabası diye kullanıyoruz. Yerli üretim yok diye almayalım mı? İthalata dayalı tüketimi halk değil devlet bitirir, vergiyle değil üretimle bitirir, kalkıp elindeki parasıyla kendince yaşayıp giden halka bok atmayın.
    ihtiyaç halinde birşey almayın ki dışarı para gitmesin lütfen ama bu tutum çok önemli ülkede herşey dolara bağlı biz araba almasak ülke uçacak güzel düşünce

• Bayiler hazirana sıra veriyorlar .Baya ulaşılmaz seviyede gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korona yuzunden falan degil, AKP ve Tayyip'e oy veren insanlar yuzunden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jocker35

Bayiler hazirana sıra veriyorlar .Baya ulaşılmaz seviyede gerçekten
    heryer de trollük peşindesin .

Bayilerin elinde araç yok dostum . hangi bayi hazirana sıra veriyormuş açıkla bilelim . hani otomotiv sektörüne uzak olsak yutucaz yazdıgını.

Hele şu günlerde at yalanı ....... inananı durumu.
  • quote:

Abartıyorsunuz hocam.

Geçen sene benim arabamın sıfırı ötv indirimli olarak 140 bin lira civarında şimdi 172 bin lira.

Hani iki katı nerde? Örnek ver?

Üst vergi dilimine giren araçlar bile o kadar artmadı.

Gelmis heme AKP'liler durumu kivirmaya ugrasmaya...
  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    Valla ben de anlamıyorum bu milleti ama araçlar satılıyor emin ol

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Bu geyik bitmedi mi hala ya

Buzdolabı falan da yoktu lan harbiden....
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

Hocam 1500 lira kira olsa 1500 lira faturalar olsa 1500 lira yesen 4500 yapıyor geri kalanla ne yapıyorsun

Alıntıları Göster
    Ustte ne yaptigimi yazdim.

• quote:

Valla ben de anlamıyorum bu milleti ama araçlar satılıyor emin ol
    ne oldu senin diğer başlık patlamış?

Konuya gelirsek araç satılıyor satılmıyor değil. 3 sene önceye göre %70 daralma mevcut.

Beyaz yaka nın bir kısmı sıfır araç alabiliyor ancak mavi yaka kesinlikle sıfır araç ve güncel 2.el alamıyor. alan varsa da bu sayısı çok çok az. Buda sektör de inanılmaz bir daralmaya yol açıyor.

Bayilerin elindeki araç sayısı çok az. minumum stok ile çalışıyorlar. bilmem kaç aya sıra vermeleri ellerindeki stok azlıgından veya stok olmamasından kaynaklı. yani gelecek stoga göre işlem yapıyorlar. çok araba sattıklarından değil o iş.
  • Yavaş yavaş Kuzey Kore sınıfına giriyoruz. Elit ve zengin kesim dışında gerisi toplu taşıma kullanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    Admin kullanıcı arasında akrabalık dostluk ilişkileri olursa öyle başlıkların ömrü de olmuyor . Çok bile durdu açıkçası

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Terbiyesizlik yapmaya gerek yok

• HAKTAN06 kullanıcısına yanıt

• Kurusoğan 5lira olmuş ne artizi!!

• Ülke 10 sene önce mirasını satan adam gibiydi. Elde para vardı, ekonomi kağıt üstünde daha iyiydi. Özelleştirmeler derken para girdi ülkeye. Rahat rahat krediler verildi arabalar alındı. Dolar 1.8lerdeyken 7lere kadar geldi. Artık araba almak falan büyük bir hayalden ibaret. Hatta ülkede insanca yaşayabilmek bile büyük bir meziyet, özel yetenek gerektiren bir şey.

Bizden korkan Almanların 1 haftada kazandığını biz 1 ayda kazanamıyoruz. Şu zor zamanda bize yardım etmesi gerekenler kredi veriyor, o da çok kişiye ulaşmıyor bir de buna hizmet diyorlar.

İnsanları 20 sene öncesiyle uyuşturuyorlar. 20 sene öncenin teknolojisiyle şimdiyi karşılaştırıyorlar. Biz olmasak 6 sıfır atılmasa tuvalete milyon lira verecektiniz diyen aptal bir sürü var ortada.

Bırakın araba almayı, bundan sonra bu coğrafyada aklınızı koruyabilirseniz kendinizi şanslı hissedin. Vicdanlı olan bir insan bu düzende zor mutlu olur. Eninde sonunda para kalmayınca başkası seçilecek, ama çok zor olacak toparlanma süreci. O zaman da bizi suçlayacaklar yine darbede olduğu gibi. Yıllardır karşı çıtkıklarımız darbe yaptı orada bile üste çıkmayı başardılar.

Bu kadar araba satıldı, 2 araba devlete alırken gelen bu vergilerle halimiz bu. Bundan sonra düşen satışlarda neler olacak Allah bilir.

• Kusura bakmayın ama Türkiye adi insanların adi insanları yönettiği bir ülke. Yaşın yanında kurunun da yanması çok üzücü ama...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.